Bel direct: 070-200 20 70
Maak een afspraak
Gratis adviesgesprek
Change language

Cryopen / plasma pen

Vlekjes of goedaardige bultjes op de huid kunnen ontsierend en storend zijn. Cryotherapie kan uitkomst bieden. Cryotherapie is de gecontroleerde vernietiging van ongewenst huidweefsel door de nauwkeurige toepassing van extreme kou. Er wordt gebruikgemaakt van N2O, wat ook bekendstaat als lachgas (verbinding van stikstof en zuurstof). Door te behandelen met de CryoPen zullen pigmentvlekken en ouderdomsvlekken verdwijnen.

 

Een andere optie voor probleemzones op de huid, is de behandeling met een Plasma Pen. De Plasma Pen werkt op basis van plasma dat ontstaat als gevolg van geïoniseerde gasmoleculen. Tijdens de behandeling wordt de huid op kleine schaal behandeld met plasmaenergie. Als reactie trekken de huidvezels samen, waardoor er een liftend effect ontstaat. Hiermee kunnen wij bijvoorbeeld rokerslijntjes en hardnekkige rimpels behandelen zonder littekens of de huid te beschadigen. Aarzel niet om een vrijblijvend consult in de plannen. Onze gespecialiseerde nemen de tijd en adviseren je graag.

 

Tarieven


  • Behandeling
    Prijs
  • Cryopen
    € 75,-

FAQ

Wat is een cryotherapie precies?

Cryotherapie is de gecontroleerde vernietiging van ongewenst huidweefsel door de nauwkeurige toepassing van extreme kou. Er wordt gebruikgemaakt van N2O, wat ook bekendstaat als lachgas (verbinding van stikstof en zuurstof). Cryotherapie wordt beschreven als een patiëntvriendelijke, veilige en bijzonder effectieve wijze van behandelen. Door de behandeling met de CryoPen zullen pigmentvlekken en ouderdomsvlekken verdwijnen.

 

Een andere werkwijze is een behandeling met een Plasma Pen. De Plasma Pen werkt op basis van plasma dat ontstaat als gevolg van geïoniseerde gasmoleculen. Tijdens de behandeling wordt de huid op kleine schaal behandeld met plasmaenergie.

Waarvoor wordt een CryoPen gebruikt?

Na de behandeling is er niet direct een duidelijk verschil met de oude situatie. Dit komt door de zwelling en bloeduitstortingen. Deze trekken vrij snel weg en na enkele dagen is al een mooie verbetering zichtbaar. Nadat de zwelling afneemt, trekt de huid vaak bij. Na drie tot zes maanden zijn de uiteindelijke resultaten duidelijk zichtbaar. Vanaf de puberteit maakt je lichaam geen vetcellen meer aan. Voor de vetcellen die tijdens de ingreep zijn weggehaald komen dan ook geen nieuwe vetcellen terug. Het resultaat is dus blijvend. Als je aankomt in gewicht zullen de resterende vetcellen in grootte gelijkmatig toenemen. De nieuwe contouren van je lichaam blijven hetzelfde. Het uiteindelijke resultaat is afhankelijk van een groot aantal factoren zoals je spieropbouw, leeftijd, hormoonwerking en elasticiteit van de huid.

Waarvoor wordt een Plasma Pen gebruikt?

De Plasma Pen geeft een kleine boog van geladen plasmaenergie die de huid puntsgewijs aanraakt. Als reactie op deze aanraking trekken de huidvezels direct samen en ontstaat er een liftend effect. Een behandeling met de Plasma Pen bestaat uit een serie van deze aanrakingen. Onze arts kan hiermee bepaalde probleemzones zoals rokerslijntjes en hardnekkige rimpels behandelen zonder littekens of de huid te beschadigen.

Is de behandeling met de CryoPen of Plasma Pen veilig?

De behandeling met de CryoPen of de Plasma Pen is zeer veilig en is geschikt voor elk huidtype. De neveneffecten zijn nihil.

Wat kan ik verwachten na een behandeling met een CryoPen of Plasma Pen?

De behandelde zone wordt direct na behandeling rood gekleurd met lichte zwelling.
Enkele dagen na de behandeling wordt het behandelde gebied donkerrood tot zwart gekleurd. Er kan een (vlies)korstje ontstaan (of bij iets te lang behandelen een blaasje).
Onderhuids wordt nieuwe huid aangemaakt.

 

Hoe verloopt de nazorg van een behandeling met een CryoPen of Plasma Pen?

Zorg ervoor dat de nieuwe huid niet wordt blootgesteld aan UV licht voor tenminste een periode van 4 weken. Dagelijks gebruik van een zonbescherming met een SPF 50 wordt sterk geadviseerd.
Het behandelde gebied niet harsen of epileren tijdens de behandelkuur.
Voorkom heet douchen, sauna, zwemmen en baden gedurende de eerste 24 uur na de behandeling.

Wat kunt u verwachten na de behandeling?

De behandelde zone wordt direct na behandeling rood gekleurd met lichte zwelling.
Enkele dagen na de behandeling wordt het behandelde gebied donkerrood tot zwart gekleurd.

Er kan een (vlies)korstje ontstaan (of bij iets te lang behandelen een blaasje).
Onderhuids wordt nieuwe huid aangemaakt.
Na circa 10 tot 14 dagen valt het korstje er vanzelf af

 

Nazorg na cryotherapie

Zorg ervoor dat de nieuwe huid niet wordt blootgesteld aan UV licht voor tenminste een periode van 4 weken. Dagelijks gebruik van een zonbescherming met een SPF 50 wordt sterk geadviseerd.

Het behandelde gebied niet harsen of epileren tijdens de behandelkuur.
Voorkom heet douchen, sauna, zwemmen en baden gedurende de eerste 24 uur na de behandeling.
Copyright © 2019 Skin + Surgery Clinics. All rights reserved
Beoordeling van Skin+Surgery Clinics op kliniekervaringen.nl: 8.8 uit 10 (159 beoordelingen)
Website by Hello it's me hello it's me