5 tips voor een frisse en stralende lente look

Nu het zonnetje weer vaker tevoorschijn komt, voelen wij toch echt die lentekriebels opkomen! De bloesem aan de boom, vogels die vrolijk tjilpen en de eerste krokussen die gaan bloeien: de lente staat voor een fris en nieuw begin. Dat betekent dat ook de huid wat extra aandacht verdiend, zodat je deze lente en zomer een mooie, egale en stralende huid hebt.

Letterlijk een ‚Äúlente huidje‚ÄĚ

Een mooie huid, voor sommige mensen heel gewoon, voor anderen een droom die heel ver weg lijkt. Niets is aantrekkelijker dan een vrolijke uitstraling, juist nu de zon weer vaker tevoorschijn komt en we meer naar buiten gaan. Wanneer dit tegengehouden wordt door rimpels, fijne lijntjes of volumeverlies, is dit natuurlijk heel vervelend. Zie je er somber uit, terwijl je dat niet bent? Factoren van binnen- of buitenuit kunnen de huid irriteren zonder dat je het het in eerste instantie doorhebt. Het is dus voor iedereen belangrijk om goed voor de huid te zorgen en haar zo min mogelijk te irriteren. Zo blijft je huid langer strak en word je mooier oud. In deze blog geven we jou dé gouden tips mee om het beste uit je (lente)huid te halen.

Luister naar je huid

Je huid is je grootste orgaan. Ze beschermt je lichaam tegen stoten en tegen invloeden van buitenaf zoals bacteri√ęn en UV-stralen. Daarnaast regelt ze je lichaamstemperatuur, ze maakt vitamine D aan en vormt een barri√®re met de buitenwereld, zodat er niet te veel water en zouten verloren gaan. De conditie van je huid zegt veel over hoe het met je gaat, van binnen en van buiten. Luister dus naar je huid en probeer te achterhalen wat er niet goed gaat in je lichaam of met je huidroutine.

Heb je twijfels? Plan dan een vrijblijvend gesprek in bij één van onze huidspecialisten en kijk samen naar wat jouw huid nodig heeft.

Voeding

Een mooie huid komt voor een groot deel van binnenuit. Let op met suikers, die zorgen voor een snellere veroudering van de huid. Je gezicht laat zien hoe je je van binnen voelt; van groente, fruit en gezonde vetten (omega 3) wordt je huid juist heel blij.

Hydrateren

Zeker met de lente en zomer in aantocht is optimale hydratatie van essentieel belang. Door de stijging in temperatuur gaan we namelijk ook vaak meer zweten. Je lichaam bestaat voor 60% uit water en om huidveroudering tegen te gaan kun je die waterhuishouding maar beter op peil houden. Drink genoeg water en gebruik hydraterende huidverzorgingsproducten, zoals onze Hydrating B5 en Hydrating B5 Masque.

Let op met de zon

Oh wat is het heerlijk, het zonnetje op je gezicht, de wind door je haren…Maar hoe fijn de zon ook is, ze is niet goed voor je huid. Uren zonnebaden wordt tegenwoordig eigenlijk helemaal afgeraden door dermatologen en het KWF maar mocht je toch de zon in gaan zorg dan dat je je goed insmeert met een zonproduct met veilige zonnefilters. De meeste zonnefilters doen namelijk meer goed dan kwaad helaas. Je hoeft echt geen factor 50 of sun block te smeren, het belangrijkste is dat je elke 2 uur opnieuw je zonproduct aanbrengt. Voor je gezicht adviseren we de zonnebescherming van Dermaceutic Sun Ceutic. Deze anti-aging zonnecrème biedt de huid hoge bescherming als ze wordt blootgesteld aan UV-stralen. Daarnaast helpt het bij het voorkomen van vroegtijdige huidveroudering. De huid wordt herteld en beschermd tegen de gevolgen van photoaging: vlekken, fijne lijntjes en uitdroging.

Parfum

Parfum kan heerlijk zijn, en we zijn het gewend dat alle huid en haarverzorging lekker ruikt, maar is die geur echt nodig en voegt het iets toe? Helaas is het antwoord nee: parfum, aroma, etherische oli√ęn, en natuurlijke parfums zijn niet goed voor de huid en kunnen zelfs zorgen voor een snellere huidveroudering. Ook kan parfum zorgen voor pigmentvlekken. Spray dus lekker je favoriete geurtje in je haar of op je kleding in plaats van in je huidverzorging.

Vrijblijvend advies

Heb je vragen aan de hand van onze blog of wil je meer informatie? Onze specialisten helpen je graag en geven passend advies aan de hand van je wensen om je zo goed mogelijk voor te bereiden op een behandeling. Wij verwelkomen je graag in onze kliniek in¬†Den Haag¬†of¬†Bergschenhoek (Rotterdam).¬†Telefonisch kunt u contact opnemen via¬†070 ‚Äď 200 20 70¬†(dagelijks bereikbaar tot 22:00uur).

Ook interessant voor jou

tafel

Wanneer is het tijd voor een ooglidcorrectie?

Ooglidcorrectie Skin Surgery

Wat is een ooglidcorrectie?

bergschehoek kliniek

Winnaar Clinic Awards 2024

facelift instrumenten

Ik, een facelift?

Langdurige en mooier resultaat met Yuugii

Langdurige en mooier resultaat met Yuugii

Huidverbetering met Profhilo en Skinbooster voorfoto

Huidverbetering met Profhilo en Skinbooster