Een mooi gevoel

Als ik mijzelf afvraag, wanneer ik een mooi gevoel ervaar, dan komen vanzelf leuke en grappige verhalen naar boven. Zo luister ik soms onbewust mee met gesprekken in de wachtkamer, terwijl ik mijzelf voorbereid op het volgende consult. De meest bijzondere en mooie dingen worden besproken in onze wachtkamer. Op de een of andere manier merk ik dat vrouwen in onze kliniek hun kwetsbaarheid durven te tonen. Complimenten worden naar elkaar gemaakt en je voelt een bepaalde verbondenheid. Zijn het de zenuwen? Is het de setting van onze kliniek? Is het de energie, die een bepaalde openheid en eerlijkheid met zich meebrengt? Ik vind het prachtig.

Het is natuurlijk hartstikke spannend als je naar een cosmetisch kliniek gaat. De een heeft net de knoop doorgehakt om aan zichzelf te werken na een moeilijke scheiding. De ander is herstellende na het overwinnen van een ziekte en wil zichzelf een mooi cadeau doen. Datingsverhalen worden in geur en kleur verteld. Het is opvallend en tegelijkertijd heel mooi dat vrouwen hun onzekerheden durven te benoemen, aan onbekenden. In onze wachtkamer willen de vrouwen elkaar juist versterken en durven ze te benoemen wat ze mooi vinden aan de ander. En dat voel je.

Soms weet je niet wat het effect is van een compliment. Al is deze maar klein. Het maakt iemands dag of verandert daadwerkelijk een leven. Net even dat steuntje in de rug dat je nodig hebt tijdens je dagelijkse gevecht. En dit zet me aan het denken. Kunnen we dit niet doortrekken naar ons dagelijks leven? Wat zal er gebeuren als ik het meisje bij de Albert Heijn complimenteer over haar mooie ogen of wat zal er gebeuren als ik een praatje maak met een overbuurman die alleen woont met zijn hond. Dit geeft stof tot nadenken.

We hebben allemaal te maken met onzekerheden of tegenslagen. Onbewust voeren veel mensen hetzelfde gevecht. Hoe mooi is het dat we diegene kunnen helpen met zoiets eenvoudigs als het maken van een oprecht compliment. Benoem een sterke eigenschap van de ander, in plaats van te focussen op elkaars zwakte. De feestdagen zijn bij uitstek het moment om hiermee te beginnen. We kunnen het ‘pay it forward’ principe uitdragen. Probeer elke dag iemand een compliment te geven, of het nu een wildvreemde is of niet. Zonder er iets voor terug te verwachten. Daar zou de wereld toch een beetje mooier van worden? Je tovert in ieder geval een prachtige glimlach op iemands gezicht. En dat geeft al direct een mooi gevoel.

Namens het hele Tha-In Clinics team wens ik iedereen een spontaan, strak en sprankelend 2018. We zijn heel blij en trots dat we iedereen hebben mogen ontvangen en behandelen de afgelopen jaren. Dank voor alle vertrouwen.

Namasté

Thanya

Ook interessant voor jou

tafel

Wanneer is het tijd voor een ooglidcorrectie?

Ooglidcorrectie Skin Surgery

Wat is een ooglidcorrectie?

bergschehoek kliniek

Winnaar Clinic Awards 2024

facelift instrumenten

Ik, een facelift?

Langdurige en mooier resultaat met Yuugii

Langdurige en mooier resultaat met Yuugii

Huidverbetering met Profhilo en Skinbooster voorfoto

Huidverbetering met Profhilo en Skinbooster