Fillers: alles wat je moet weten

Het is je waarschijnlijk al opgevallen. Het gebruik van fillers is geaccepteerd door het brede publiek en in de afgelopen jaren enorm in aantal toegenomen. Vroeger worden fillers gebruikt voor het opvullen van rimpels en herstel van volumeverlies door veroudering.  Nu worden fillers steeds meer gebruikt voor het reshapen van je jukbeen, kin, lippen of neus of ter correctie van asymmetrie in het gelaat. Des te meer vinden wij van Skin + Surgery Clinics het belangrijk dat jij op de hoogte bent van de nieuwste ontwikkelingen. Daarom vertellen we vandaag alle ins en outs over fillers.

Wist je dat?

  • Er wereldwijd meer dan 160 filler producten op de markt. Skin + Surgery Clinics gebruikt alleen A merken fillers zoals Restylane of Belotero. Voor jou alleen het beste.
  • Fillers ook voor je lichaam kunnen worden gebruik, bijvoorbeeld ter verjonging van je handen of als behandeling van je striae na zwangerschap.
  • Hyaluronzuur fillers (HA) opgelost kunnen worden met een enzym Hyalase. Mocht je je filler behandeling niet mooi vinden of vind je je lippen iets te vol, dan kunnen we de filler vakkundig verwijderen.
  • Dokter Kim de Weijer en Dokter Lianne Wong beide gecertificeerd cosmetisch arts KNMG zijn en ieder meer dan 10 jaar ervaring hebben in botuline toxine en filler behandelingen.
  • Onze dokter Thanya Tha-In samen met haar specialisten collega‚Äôs de ‚ÄúNVCG veldnorm filler behandelingen‚ÄĚ heeft geschreven. Hierin staan de standard richtlijnen waaraan artsen moeten voldoen om een filler behandeling uit te mogen voeren en wat artsen moeten doen bij complicaties.

Welke filler heb jij nodig?

Een persoonlijke aanpak is bij een filler behandeling heel belangrijk. Het is van belang dat onze artsen begrijpen wat jouw wensen zijn. Belangrijke vragen bij een consult is: hoe lang de filler blijft zitten, hoeveel filler er nodig is, welke huidtype je hebt en wat het verwachte resultaat is na een filler behandeling.

Hyaluronzuur (HA) is een van de meest populaire ingredi√ęnten die worden gebruikt in fillers. Het is een natuurlijke stof gevonden in het lichaam, en hoge concentraties kunnen worden gevonden in zachte, bindweefsel en de vloeistof rond de ogen. Lagere concentraties kunnen ook worden gevonden in sommige kraakbeen, gewrichts vloeistoffen, en huid weefsel. Hyaluronzuur filler is ideaal voor wangen, marionet lijnen, neuslippen plooi, rokers lijnen en zelfs acne littekens.

Voor diepere lijntjes en rimpels is een calcium hydroxylapatite (CaHA) filler (Radiesse) te overwegen. CaHA is een mineraal achtige stof die van nature voorkomt in menselijke botten. Deze wordt vaak gebruikt als je je botstructuren wilt reshapen of accentueren. CaHA geeft een natuurlijk resultaat die 12 tot 18 maanden houdt. Deze filler mag niet worden gebruikt voor de onder ogen, lippen of andere gebieden van de dunne huid als gevolg van mogelijke klonten, hobbels en knobbeltjes uit de dikte van het product.

Hoe gaat de behandeling?

Eerst zal je arts je gezichtscontouren bekijken en de gebieden bespreken die je wilt aanpakken. Je fotos  worden genomen en injectie punten worden gemarkeerd op je gezicht.

Na het schoonmaken van de injectieplaats, worden de injecties toegediend, gevolgd door het masseren en evalueren van de resultaten. Indien nodig kan extra vuller worden toegevoegd. De behandeling is meestal snel en gebeurt in ongeveer 15 minuten.

Hoe is het herstel?

Herstel van huid vuller injecties is een vrij eenvoudig proces. U zult hoogstwaarschijnlijk zwelling en blauwe plekken ervaren. Vermijd inspannende activiteiten zoals sporten of sauna bezoek voor 24-48 uur.

Wanneer een filler behandeling door een ervaren arts wordt gedaan, zijn fillers een ongelooflijk veilige manier om gezichtscontouren te verbeteren.

Ook interessant voor jou

tafel

Wanneer is het tijd voor een ooglidcorrectie?

Ooglidcorrectie Skin Surgery

Wat is een ooglidcorrectie?

bergschehoek kliniek

Winnaar Clinic Awards 2024

facelift instrumenten

Ik, een facelift?

Langdurige en mooier resultaat met Yuugii

Langdurige en mooier resultaat met Yuugii

Huidverbetering met Profhilo en Skinbooster voorfoto

Huidverbetering met Profhilo en Skinbooster