Hamsterwangen: ofwel buccaal vet verwijderen. Wat kun je er aan doen?

Wat is buccaal vet verwijderen?

Buccaal vet verwijderen is een operatie waarmee we als het ware je hamsterwangen kunnen verwijderen. Door de ingreep lijkt je gezicht slanker en krijgt je jukbeenderen meer definitie. Het buccale vet zit diep in de onderwang, onder de spieren. Mensen met veel buccaal vet hebben vaak het gevoel dat ze hamsterwangen hebben, terwijl de grootte van je buccale vet varieert van persoon tot persoon en niet zoveel te maken heeft met je gewicht. Eigenlijk is het zo dat de grootte van de buccale vet vaak erfelijk wordt bepaald. Ook worden ze niet beïnvloed door je dieet en door de mate waarin je sport.

Het buccale vet dat leidt tot hamsterwangen, is een vetkussentje diep in de wang omringd met zenuwen. Daarom worden ze niet verwijderd middels een liposuctie, omdat de kans op zenuwbeschadiging groot is. Liposuctie van je wangen wordt daarom niet aangeraden. Wel wordt een liposuctie van de onderkin vaak gecombineerd met het verwijderen van het buccale vet, om de onderkin en kaak slanker en gedefineerder te laten lijken. Ook kunnen fillers worden gebruikt om de jukbeenderen of de kaaklijn meer te accentueren.

Voordelen van buccaal vet verwijderen:

 • Je hebt geen zichtbare littekens van de ingreep, omdat de snee aan de binnenkant van je wang wordt gezet
 • Als het goed wordt gedaan, geeft de ingreep een model-achtige look
 • De resultaten zijn permanent, zelfs als je aankomt in gewicht.
 • Het is een snelle procedure: het verwijderen van het buccale vet duurt meestal ongeveer 60 minuten.
 • Hersteltijd is minimaal en de meeste patiënten gaan na drie dagen weer aan het werk.
 • Deze operatie geeft mensen met een “babyface” een meer volwassen look
 • Ideaal om hamsterwangen te verwijderen
hamsterwangen voor en na

Nadelen van buccaal vet verwijderen

 • Naarmate je ouder wordt of veel gewicht verlies, kan het zijn dat je gezicht meer ingevallen gaat uitzien na de ingreep. Houd er ook rekening mee dat als je ouder wordt, het buccale vet van nature ook gaat krimpen.
 • Het verwijderen van het buccale vet kan complicaties hebben, zoals bloedingen, beschadiging van de gezichtszenuw en minder goed de mond open kunnen doen.
 • Je zult een paar weken zwelling hebben. Het lijkt een beetje alsof je je verstandskiezen hebt getrokken.
 • Lange termijn effect na buccaal vet verwijdering is niet bekend.

Wie is een goede kandidaat

Hamsterwangen, ofwel buccaal vet verwijderen, is een mooie procedure voor patiënten die het gevoel hebben dat hun gezicht overdreven rond of mollig is (patiënten met hamsterwangen). Het creëert een slanker, gecontourde en meer gebeeldhouwde onderste derde van het gezicht. Optimale kandidaten hebben een BMI onder de 25.

De ingreep

De operatie begint met lokale verdoving. De chirurg maakt vervolgens kleine incisies aan de binnenkant van je wangen. Het vet wordt via een kleine snee verwijderd en gehecht. De ingreep is goed te verdragen en is vergelijkbaar met een tandarts behandeling.  Je mag na de ingreep vrijwel direct naar huis en we adviseren de mond 3x per dag te spoelen met Listerine.

Wat gebeurt er na de operatie buccale vet verwijderen

Het is belangrijk om na de ingreep je wangen goed te koelen. De zwelling kan ongeveer een week aanhouden. Vanwege de wond aan de binnenkant van je mond, adviseren we zacht voedsel te eten en warme dranken even te laten staan.

buccaal vet

De kosten voor het verwijderen van het buccale vet

De kosten voor het verwijderen van het buccale vet zijn 1750 euro. Omdat het verwijderen van vet uit je gezicht wordt beschouwd als een cosmetische procedure, wordt het niet gedekt door een verzekering.

Non-chirurgische alternatieven voor het verwijderen van buccale vet of hamsterwangen

Hamsterwangen verwijderen kan ook zonder operatie. Overweeg in in dat geval bijvoorbeeld een botuline toxine behandeling of een filler behandeling.

Om je onderkaak smaller te laten lijken kan botuline toxine in de kaakspier worden gespoten. De spier wordt door de behandeling smaller en daardoor lijkt de kaak minder vierkant.

Door je jukbeenderen met fillers meer te accentueren, lijkt je gezicht meer gedefineerd. Het gaat uiteindelijk allemaal om balans. Daarom is het belangrijk dat je wordt geadviseerd door een gecertificeerde specialist die met een esthetisch oog naar je gezicht kijk.

Contact

Wil je meer informatie of wil je weten of jij een geschikte kandidaat bent voor hamsterwangen (ofwel buccaal vet) verwijderen? Bel naar 070-2002070 of stuur een e-mail naar info@skin-surgery.nl

Ook interessant voor jou

tafel

Wanneer is het tijd voor een ooglidcorrectie?

Ooglidcorrectie Skin Surgery

Wat is een ooglidcorrectie?

bergschehoek kliniek

Winnaar Clinic Awards 2024

facelift instrumenten

Ik, een facelift?

Langdurige en mooier resultaat met Yuugii

Langdurige en mooier resultaat met Yuugii

Huidverbetering met Profhilo en Skinbooster voorfoto

Huidverbetering met Profhilo en Skinbooster