Hangende oogleden: chirurgische ooglidcorrectie of behandeling met plasma pen?

Veel mensen hebben last van hangende oogleden en overwegen een ooglift. Wanneer je je erin gaat verdiepen stuit je op termen zoals ooglift zonder operatie, plasma pen behandeling of chirurgische ooglidcorrectie. Wat is beter? Wat is het verschil? En welke ingreep past het beste bij jou? Om het probleem van hangende oogleden goed te behandelen, is het belangrijk om je eerst goed te verdiepen in de oorzaak van hangende oogleden. Voordat je tot behandeling overgaat, is vooronderzoek essentieel. Het zijn immers je ogen.

Hangende oogleden illustratie

Links: anatomie als dwarsdoorsnede van een oog
Rechts: een hangend ooglid door verslapping van huid, spier en ook het tussenschot die het vet tegenhoudt

 

Door verslapping van het tussenschot, drukt het oogvet op de spier. De ogen voelen als het ware zwaar en vermoeid aan. Dit leidt tot hangende oogleden. De spieren en de huid zijn verslapt. Dit proces treedt langzaam op over de jaren. Op een gegeven moment hangen de oogleden zwaar op de wimpers en dit kan er zelfs voor zorgen dat je minder zicht hebt. Hangende oogleden geven een vermoeide blik. We horen vaak van patiënten: ‘Ik voel me niet moe. Ik heb goed geslapen. Maar mensen zeggen dat ik er moe uitzie.’ Met een vermoeide blik, tekent heel je gezicht vermoeid en dat is jammer. Het probleem van hangende oogleden kan makkelijk verholpen worden.

Welke behandeling: chirurgische ooglidcorrectie of een behandeling met plasma pen?
De chirurgische ooglidcorrectie is de “gouden standaard” voor hangende oogleden. Klachten zoals een vermoeide blik en zware oogleden kunnen worden verholpen met deze ingreep. Tijdens de ingreep wordt chirurgisch niet alleen de huid strakker gemaakt, maar ook het onderliggende spierweefsel en overtollig vet worden verwijderd. Ook het verslapte tussenschotje dat het vet tegenhoudt, wordt strakker gemaakt. Na de operatie krijg je weer een mooie frisse oogopslag en het resultaat houdt meer dan tien jaar aan. Je hersteltijd varieert tussen 7-10 dagen.

 

Dit in tegenstelling tot de soft-surgery plasmap pen behandeling. Deze ingreep wordt geadviseerd bij milde verslapping van de oogleden. De huid wordt verstrakt met een pen, die werkt op basis van ionisatie energie. Bij deze ingreep wordt alleen de huid behandeld, maar het onderliggende probleem (verslapping van de spieren en het uitpuilende vet) wordt niet behandeld. Het resultaat is afhankelijk van je eigen collageenvorming en houdt 1-2 jaar aan. Ook zijn er vaak meerdere sessies noodzakelijk om het gewenste resultaat te krijgen.

Wat is beter?
Welke behandeling is het beste voor jou? Om die vraag goed te beantwoorden, is een persoonlijk consult bij een arts belangrijk. Bij ernstige verslapping van de oogleden, is een chirurgische ooglidcorrectie de beste keuze. Bij deze behandeling pak je echt het probleem aan. Je bent na een ingreep klaar en het resultaat houdt jaren aan. Wanneer je een milde verslapping van de oogleden hebt, is een behandeling met plasma pen het overwegen waard. Echter het is geen vervangend alternatief voor een chirurgische ooglidcorrectie. Simpel, omdat je niet het probleem aanpakt. Het effect van een behandeling met plasma pen is sterk persoonsgebonden en na verloop van tijd is een chirurgische correctie toch noodzakelijk. Als chirurg en cosmetisch arts, deel ik mijn expertise op dit gebied. Heb je vragen of wil je persoonlijk advies? Dan ben je van harte welkom bij Skin+Surgery.

Ook interessant voor jou

tafel

Wanneer is het tijd voor een ooglidcorrectie?

Ooglidcorrectie Skin Surgery

Wat is een ooglidcorrectie?

bergschehoek kliniek

Winnaar Clinic Awards 2024

facelift instrumenten

Ik, een facelift?

Langdurige en mooier resultaat met Yuugii

Langdurige en mooier resultaat met Yuugii

Huidverbetering met Profhilo en Skinbooster voorfoto

Huidverbetering met Profhilo en Skinbooster