Hoe voel je je?

Op eens snap ik het! Opeens krijg ik tijdens mijn yoga les inspiratie over “voelen”. En daarmee bedoel ik voelen in de breedste betekenis van het woord. Als iemand ons vraagt: “Hoe gaat het vandaag?”. Dan antwoorden we vaak: “Ja, ik voel me goed.” Of “Nou, ik voel me minder”. Onbewust zijn we continu bezig met voelen. Als we een huis willen kopen, zijn er bijvoorbeeld een aantal belangrijke eisen waaraan een huis moet voldoen, zoals locatie, de prijs, aantal kamers, wel of geen tuin etc. Echter in welk huis je uiteindelijk gaat kopen, wordt bepaald door het gevoel die je bij het huis voelt. Geeft het huis je warmte, liefde en geborgenheid waar je naar op zoek bent? Voelt het als “thuis”?

Dus alles in het leven draait om voelen! Zo simpel is het, toch of niet? Het probleem zit in het feit, denk ik, dat we graag alleen de fijne dingen willen voelen zoals geluk, liefde of waardering. Hier werken op onze eigen manier heel hard voor. En de minder prettige dingen zoals pijn, verdriet en afwijzing zoveel mogelijk proberen te mijden. Zoals Brene Brown het zo mooi zegt: We bouwen een schild om ons heen, om ons niet kwetsbaar te voelen. Jammer genoeg werkt deze schild van twee kanten. Als je geen verdriet kent, kan je ook geen geluk voelen. Je staat als het ware verdoofd in je eigen schild aan de zijlijn. Pas als er iets ernstig gebeurt, bijvoorbeeld bij ziekte of overlijden van een dierbare, worden we wakker geschud, ervaren we intens verdriet en daarna leren we het leven ontzetten waarderen. Ik hoor dagelijks verhalen van cliënten die zeer moeilijke tijden hebben gekend en daarna de kleine dingen van het leven ontzettend waarderen.

Wel mooi gezegd allemaal, maar hoe gaat dat in de praktijk? We hoeven toch niet allemaal iets ernstig mee te maken voordat we het leven werkelijk kunnen waarderen. Het begint, denk ik, bij onszelf wanneer we onszelf de ruimte geven om te voelen. De ruimte om het lichte maar ook het donkere te voelen. En deze werkelijk te voelen. Daarna is de kunst om niet in het donkere te blijven hangen, maar de draad weer op te pakken en mooie momenten te maken.

Zoveel mooie voorbeelden zie ik om me heen. Cliënten die moeilijke tijden hebben gekend en uiteindelijk besluiten om zichzelf weer iets moois te gunnen. Daarom is mijn werk zo fantastisch en magisch. Ik kan iemand zich weer mooi laten voelen. Ik kan iemand weer blij maken als hij of zij in de spiegel kijkt. Zo was er een client die voor het eerst na haar scheiding op date ging. Ik heb haar lippen natuurlijk gevuld met een hyaluronzuur filler en dit gaf haar een boost van zelfvertrouwen. Of zo was er een andere client die heel erg blij is dat ze is afgevallen, maar ze wordt ouder geschat door de verslappingen in haar gelaat. Na haar facelift, stuurt ze mij haar selfie met de breedste glimlach.

En zo is de cirkel rond. Het innerlijke is altijd verweven met het uiterlijke, en andersom. Binnenkort begint Skin+Surgery Clinics met de Soul+Surgery workshops. Waarbij er mogelijkheid is om ook je binnenkant te verzorgen met meditaties, coaching, ademen en yoga. Zo kunnen samen nog meer voelen. Ben je nieuwsgierig geworden? Meld je aan voor de Soul+Surgery community door ons een mail te sturen!

Ook interessant voor jou

tafel

Wanneer is het tijd voor een ooglidcorrectie?

Ooglidcorrectie Skin Surgery

Wat is een ooglidcorrectie?

bergschehoek kliniek

Winnaar Clinic Awards 2024

facelift instrumenten

Ik, een facelift?

Langdurige en mooier resultaat met Yuugii

Langdurige en mooier resultaat met Yuugii

Huidverbetering met Profhilo en Skinbooster voorfoto

Huidverbetering met Profhilo en Skinbooster