‘Mijn Asian Eyelid Ervaring’

Dit is een week tot week blog over mijn Asian Eyelid ingreep, hoe ik het heb ervaren en hoe het herstel is verlopen inclusief foto’s. Voordat ik besloot om de ingreep te doen, kon ik niet veel vergelijkingsmateriaal vinden, vandaar dat ik ook heb besloten om hierover wat te schrijven. Hopelijk help ik jullie om meer inzicht te geven in hoe zo’n ingreep/herstel verloopt. 

Week 1
Voorbereiding
Dit is een week tot week blog over mijn Asian Eyelid ingreep, hoe ik het heb ervaren en hoe het herstel is verlopen inclusief foto’s. Voordat ik besloot om de ingreep te doen, kon ik niet veel vergelijkingsmateriaal vinden, vandaar dat ik ook heb besloten om hierover wat te schrijven. Hopelijk help ik jullie om meer inzicht te geven in hoe zo’n ingreep/herstel

asian eyelid

De ingreep
Op 20 juni was ik ready voor mijn Asian Eyelid ingreep. Bij aankomst werd ik meegenomen naar de bespreekkamer om de ingreep te bespreken en de afmetingen te tekenen op mijn oogleden. Ik kreeg een slaappilletje voor de zenuwen. Vervolgens werd ik op de operatietafel geholpen in mijn operatiekleding. De assistentes waren heel lief en behulpzaam en ik werd erg gerust gesteld. Ik werd vervolgens lokaal verdoofd, dit was wel even naar, maar is dan ook echt het enige wat niet prettig was van de gehele ingreep. Hierna was de ingreep pijnloos en voelde je alleen dat de chirurg bezig was. Ik was binnen 45 minuten klaar, waarna er nog tijd genomen werd voor het koelen van de ogen tegen de zwelling. Ik kreeg netjes een tas mee met instructies voor de nazorg. 

 

Na de ingreep
Eenmaal thuis had ik helemaal geen pijn. Enige wat even wennen was, is dat trekkerige gevoel bij mijn ogen. Ben meteen zoveel mogelijk gaan koelen tegen de zwelling. Kleine tip: ik heb wat erwten in een boterhamzakje gedaan en vervolgens deze op mijn oogleden gezet met een slaapmasker om mijn hoofd. Zo hoef je het niet steeds vast te houden. De eerste 24 uur had ik af en toe last van bloed en vochtverlies, dit heb ik met een tissue rustig weggedept. 

Gedurende mijn eerste week heb ik helemaal geen pijnstillers nodig gehad en viel de zweling en blauwheid echt mee. Ik had het zoveel erger verwacht. Ik heb de hele week zoveel mogelijk gekoeld, op 2 kussens gelegen en geprobeerd zoveel mogelijk de pleisters droog te houden. Daarnaast heb ik het flesje arnica opgemaakt, wat meeging tot 4 dagen na de ingreep. 

 

Week 2
Na een week mochten mij hechtingen eruit en dat voelde ZO GOED! Door de pleisters en hechtingen zat er nog veel druk op mijn oogleden, eenmaal eruit voelde het als een opluchting. 

Mijn ogen waren nog gezwollen en blauw, waarbij mijn ooglid nog erg hoog lag. Dit heeft tijd nodig en is niet het uiteindelijke resultaat. Ik heb het elke dag, in de ochtenden en avonden met een vochtig wattenstaafje rustig schoongemaakt. Na 1.5 weken ben ik rustig weer naar buiten gegaan voor wat boodschapjes. Dit heb ik gedaan met een pet en bril, om mijn ogen te beschermen tegen zonlicht en de wind. Omdat er wat huid is weggehaald, moest ik ook wennen aan wat drogere ogen. Naar mate de week verstreek merkte ik al dat de zwelling snel af nam en dat het ooglid steeds natuurlijker eruit begon te zien. Het voelt allemaal nog wel strak aan, maar elke dag voelde ik dat dit al gauw af nam. 

 

Week 3
Na 2 weken, waren alle korstjes weg en mocht ik beginnen met de littekencreme die ik van de kliniek heb meegekregen. Elke avond, na schoonmaken heb ik hiervan een dun laagje gesmeerd op het litteken. Het smeren deed geen pijn en de creme smeerde fijn uit. Goed om te weten dat de oogleden in de ochtenden vaak nog wat dikker zijn en gedurende dag de puffines zal wegtrekken. In week 3 merkte ik niet super veel verschil van dag tot dag. Wel voelde het steeds natuurlijker aan.  

Mijn Asian Eyelid Ervaring progressie

Fotoreeks week 1 t/m 9
Hieronder zie je een reeks van foto’s die gemaakt zijn op elke eerste dag van de week, zodat je duidelijk kan zien hoe de genezing is gegaan van week tot week. Omdat de genezing niet veel verschilde van dag tot dag, heb ik vanaf week 4 niet meer dagelijks een foto gemaakt. Vanaf week 4 zijn er geen bijzonderheden geweest en heb ik nog elke dag het littekencreme opgesmeerd voor slapen gaan. Halverwege week 6 merkte ik dat mijn ogen er steeds natuurlijker uit begonnen te zien en raakte ik steeds meer gewend aan de verandering. De zwelling was vrijwel weg, alleen in de ochtenden dat het even wat puffier was. In week 11 ben ik op controle geweest voor een laatste review op het eindresultaat.

Ik heb lang getwijfeld of ik de ingreep moest doen, omdat ik niet veel vergelijkingsmateriaal kon vinden van soortgelijke Asian Eyelid ingrepen en dus niet wist wat ik precies kon verwachten wat betreft het herstelproces. Maar achteraf ben ik zo blij dat ik dit heb gedaan en voelen mijn oogleden zoveel lichter aan. Daarnaast staan mijn wimpers meer naar boven gericht, wat voorheen bijna zowat naar beneden stond. Ik hoop dat ik met mijn blog meer inzicht heb kunnen geven aan mensen die een Asian Eyelid ingreep overwegen.

Mijn Asian Eyelid Ervaring week 1-11

Door een vrijblijvend consult aan te vragen in één van onze klinieken, kun je met een arts naar jouw gezicht kijken en bespreken wat jij mooi vindt. Samen kijken we naar de mogelijkheden en stellen we een behandelplan op. Ons doel is dat jij je fijn voelt en met een glimlach de kliniek verlaat.

 

Bel ons gerust voor het maken van een afspraak op 010 3105620 of 070 200 20 70, of vraag hier een adviesgesprek aan.

 

tafel

Wanneer is het tijd voor een ooglidcorrectie?

Ooglidcorrectie Skin Surgery

Wat is een ooglidcorrectie?

bergschehoek kliniek

Winnaar Clinic Awards 2024

facelift instrumenten

Ik, een facelift?

Langdurige en mooier resultaat met Yuugii

Langdurige en mooier resultaat met Yuugii

Huidverbetering met Profhilo en Skinbooster voorfoto

Huidverbetering met Profhilo en Skinbooster