Mijn ervaring: buccaal vetverwijderen

*Samira heeft een blog geschreven over haar ervaring met buccaal vetverwijdering bij Skin + Surgery. Zij deelt graag waarom ze voor deze ingreep heeft gekozen en hoe het herstel voor haar is geweest. Iedereen is echter uniek en ervaart de ingreep anders, het verhaal van Samira is een voorbeeld van hoe het herstel kan zijn. Hoe jij de behandeling van buccaal vetverwijdering mogelijk ervaart, kunnen we van te voren niet exact voorspellen. Laat je daarom altijd goed informeren tijdens een persoonlijk consult, zodat jij je vragen kunt stellen en een weloverwogen keuze kunt maken.

 

Als jong meisje heb ik altijd al een rond gezicht gehad met van die lieve hamsterwangen waar iedereen goed in kon knijpen. Bij kleine meiden is het ook zeker aandoenlijk! Alleen merkte ik dat, naarmate ik ouder werd, diezelfde chubby cheeks die super schattig staan bij jonge meisjes er dikmakend uitzagen bij mij als jonge vrouw. Als puber kon ik het al helemaal niet hebben. Ik vond mijn wangen vreselijk en ik werd er zelfs op aangesproken! Nooit op een negatieve manier gelukkig, maar op een gegeven moment heb je wel vaak genoeg gehoord dat je van die ‘lieve bolle hamsterwangetjes’ hebt! Mijn oplossing voor mijn hamsterwangen probleem was buccaal vetverwijdering bij Skin + Surgery

 

Sporten om van mijn bolle wangen af te komen

Ik wist wat ik moest doen! Sporten, sporten en nogmaals sporten! Als ik genoeg afval, raak ik ook die chubby cheeks kwijt en dan voel ik me goed in mijn eigen vel, dacht ik. Sporten voelde zeker goed en het was wat mijn lichaam nodig had. Terwijl mijn endorfine gehalte steeg, daalde de cijfertjes op de weegschaal en ik was zielsgelukkig. Ik merkte het aan mijn hele lichaam, ik voelde me goed! Alleen bleven die hamsterwangen hardnekkig vasthouden. Er is een grens tot waar afvallen gezond is en die wilde ik niet overschrijden. Maar nu stoorde mijn wangen mij nog meer! Ik ben nu prachtig slank, maar mijn gezicht is net zo rond als eerst. Het zag er uit alsof het verkeerde hoofd op het verkeerde lichaam was geplakt. Ik wist toen niet dat hamsterwangen genetisch bepaald zijn en dat afvallen dus niet de oplossing was.

 

Bella Hadid heeft geen hamsterwangen meer!

Ik ben zeker van heel veel dingen, maar die hamsterwangen van mij bleven aan me knagen (of hangen moet ik zeggen). Mijn moeder, oma en tantes hebben allemaal dezelfde wangen. Ik had dus al een spiegel voor mijn neus waarin de volgende 40 jaar duidelijk afgebeeld waren en hoe mijn hamsterwangen eruit zouden komen te zijn. “Mooi niet!”, dacht ik. Ik moest en zou iets vinden wat dit hamsterwangen probleem van mij zou kunnen verhelpen. Dat was toevallig ook het moment dat Bella Hadid overal te zien was en zo ook op mijn Instagram timeline. Haar voor en na foto’s liegen niet. Ze was een prachtige vrouw op haar ‘voor’ foto’s dat is zeker, maar op haar ‘na’ foto’s? Dat was een godin!

 

Op onderzoek naar een oplossing voor mijn bolle wangen

Ik wist nu dat het kon! Bella had bolle wangen toen ze stok dun was, dus gewichtsverlies kon niet de reden van haar drastische verandering zijn geweest. Ik ging op onderzoek uit en kwam er achter dat er verschillende manieren zijn om hamsterwangen te verwijderen. De eerste was fillers. Door het accentueren van de jukbeenderen worden meer contouren in het gezicht gecreëerd waardoor de hamsterwangen meer in harmonie komen met de rest van het gezicht. In theorie is het een geweldig idee! Het nadeel: fillers lossen na 12 maanden op. Ik wilde niet om de 12 maanden een touch-up doen. Ik ben student en wist dat dit op een gegeven moment te duur zou worden, vooral als ik er voor de rest van mijn leven mee door zou willen gaan.

 

De tweede optie is buccaal vetverwijdering. Bij buccaal vet verwijderen worden de vetkussentjes in de onderwang weggehaald, waardoor de holte ‘leeg’ komt te staan. De wangen smelten samen met de holte en liggen dus niet meer ‘op’ het vet, want er is geen vet meer. Het resultaat? Een gezicht met strakkere contouren en geen hamsterwangen! Het mooiste is dat de resultaten permanent zijn. De behandeling kost wel meer dan een filler behandeling, maar op langere termijn zou ik goedkoper uitkomen met dit permanente resultaat. Toen ik de foto’s op skin-surgery.nl zag, was mijn keuze gemaakt.

 

Ik vond plastische chirurgie niets voor mij en stiekem een beetje eng

In mijn cultuur is plastische chirurgie ‘not done’. “Je bent zo door God gemaakt en dat is perfect”, zegt mijn moeder altijd. Ik had nooit gedacht dat ik het ooit zelf zou doen. Maar ik wilde verandering. Ik wist wat ik niet mooi vond aan mezelf en ik had eindelijk een oplossing! Plastische chirurgie is er uiteindelijk alleen zodat mensen zich goed kunnen voelen over zichzelf. Daar is niks mis mee en iedereen die het niet zo ziet, hoeft nooit een behandeling te ondergaan!

 

Ik wilde er alleen niet mee te koop lopen (stiekem draag ik zelf ook bij aan het stigma merk ik nu). Daarom was ik enorm blij toen ik van Dokter Thanya hoorde dat de meeste mensen de dag na buccaal vetverwijdering al weer aan het werk kunnen. Niemand kan zien dat je een behandeling hebt gehad, want de incisies worden in de mond gemaakt. Het enige dat kenbaar kan maken dat je de behandeling heb gehad, is dat jouw hamsterwangen de dagen na de operatie een stuk boller zijn door de zwelling. Het lijkt alsof je een goede tandarts beurt hebt gehad!  Dit trekt na een paar dagen weg en na twee weken heb je al een mooi resultaat. Alles viel op zijn plek en na mijn adviesgesprek roosterde ik samen met dokter Thanya de behandeling in.

 

Mijn buccaal vetverwijdering ervaring bij Skin + Surgery

Toen de dag aanbrak, was ik nerveus en vrolijk tegelijkertijd. Dokter Thanya had tijdens ons eerste gesprek een 3D model gemaakt van hoe het er ongeveer uit zou komen te zien. Ik kon niet wachten om op die vrouw te lijken die ze toen aan mij liet zien. Eenmaal aangekomen werd ik vriendelijk ontvangen door de receptioniste. Ik werk opgehaald door dokter Thanya en samen namen we nog een keer het proces van buccaal vet verwijderen door. Dit was mijn eerste behandeling en ik was stiekem toch een beetje bang. Dokter Thanya en haar collega stelde me gerust en waren enorm vriendelijk en vooral ook eerlijk.

 

Ik kreeg wat pilletjes om te slikken voor de pijn, een schort om, en een haarnet op. Ik was klaar voor de behandeling. Eerst werd ik lokaal verdoofd. Toen dat eenmaal was ingewerkt, begon het proces van buccaal vet verwijderen. Ik voelde niets van de incisie, het enige wat ik voelde was een trekkerig gevoel aan mijn slaap. Dokter Thanya legde uit dat dit vaker voorkomt omdat ze voorzichtig het buccaal vet wegtrekt. Het deed geen pijn, maar voelde wel gek. Voor ik het wist, was het vet eruit en werd de snee gehecht. Hetzelfde proces werd toen aan de andere kant uitgevoerd. Het voelde alsof ik er 10 minuten lag, zo snel vloog de tijd. Uiteindelijk lag ik er 30 minuten, de gemiddelde tijd van buccaal vetverwijdering is een uur.

 

Na de behandeling kreeg ik wat water om mijn mond te spoelen. Omdat de verdoving nog doorwerkt, ging dit wat moeizaam. Na de buccaal vetverwijdering was ik een beetje duizelig. Volgens dokter Thanya’s collega komt dat door alle adrenaline die opeens het lichaam verlaat. Verder voelde ik me eigenlijk heel goed. Ik kon zelfs om mezelf lachen! Ik kwam nerveus aan, maar dat was nergens voor nodig. Drukverband was niet nodig, maar kreeg wel coldpack om op mijn wangen te leggen. Ik werd vriendelijk naar beneden begeleid en kreeg een tasje mee met nazorg tips en pilletjes. Zelf naar huis rijden is geen goed idee, dus ik stapte netjes bij iemand anders in de auto.

 

De dag na mijn buccaal vetverwijdering

De dag na de behandeling werd ik heel normaal wakker. Ik voelde de hechtingen aan de binnenkant van mijn wangen en toen ik in de spiegel keek, was mijn gezicht iets voller door de zwelling. Verder voelde ik niets. Ik werd gebeld door een medewerker van Skin + Surgery om te vragen hoe het met mij ging en of ik al de nazorg pillen had genomen. Super fijn, want zoiets vergeet ik best snel. Ik ging de dag na mijn behandeling gewoon richting werk en het mooiste was dat niemand wat opmerkte! Omdat we nu allemaal door Covid-19 een mondmasker dragen, waren mijn wangen niet te zien! Er was voor mij geen betere tijd om een buccaal vetverwijdering te laten doen dan nu!

 

Twee weken na de behandeling en mijn hamsterwangen zijn weg

Het 3D model dat dokter Thanya van mij maakte in ons eerste gesprek, toonde hoe ik eruit zou komen te zien. Toch is er een groot verschil tussen het zien van de verandering op een computer en het zien van de verandering op mijn eigen gezicht in de spiegel. Woorden kunnen niet beschrijven hoe gelukkig ik ben met het resultaat. Toen ik opzoek ging naar de juiste kliniek voor mij,  las ik de reviews op Kliniekervaringen.nl  over Skin + Surgery en ik wist dat ik bij hun op het juiste adres was.

 

Nu mijn hamsterwangen weg zijn, merk ik pas hoeveel invloed het heeft gehad op mijn zelfbeeld. Jarenlang was dit mijn onzekerheid. Ik vond foto’s maken vreselijk, tuitte mijn lippen constant om een beetje vorm in mijn gezicht te krijgen en behoorde tot de groep meiden die het huis niet kon verlaten zonder te contouren. Ik voelde mij niet goed, niet mooi, niet mezelf.

 

Als ik nu in de spiegel kijk, zie ik de vrouw die ik altijd al heb willen zijn. Ik voel mij meer mezelf. Ik voel me weer goed. Is dat niet wat wij allemaal verdienen?

ervaring buccaal vet verwijdering voor behandeling
ervaring buccaal vet verwijdering na behandeling
ervaring buccaal vet verwijdering voor
ervaring buccaal vet verwijdering na

Wil je naar aanleiding van het verhaal van Samira meer informatie over buccaal vetverwijdering? We hebben veel informatie alvast voor je verzameld op deze pagina. Wil je liever direct persoonlijk advies? Vraag gratis een vrijblijvend consult aan om te kijken wat we voor jou kunnen betekenen.

tafel

Wanneer is het tijd voor een ooglidcorrectie?

Ooglidcorrectie Skin Surgery

Wat is een ooglidcorrectie?

bergschehoek kliniek

Winnaar Clinic Awards 2024

facelift instrumenten

Ik, een facelift?

Langdurige en mooier resultaat met Yuugii

Langdurige en mooier resultaat met Yuugii

Huidverbetering met Profhilo en Skinbooster voorfoto

Huidverbetering met Profhilo en Skinbooster