Mooie dingen

Geen gezellige feestjes meer, niet uiteten kunnen, geen verre reizen, veranderingen in thuis-werk balans, afscheid nemen van naasten… Het jaar 2020 vraagt veel van ons allemaal. De aanpassingen aan de maatregelen en vooral de dingen accepteren zoals ze zijn, kan ik soms moeilijk bevatten. Hoe gaan we hiermee dealen? We worden uitgedaagd in onze normen en waarden. We worden uitgedaagd in onze angsten en vrijheid. We realiseren ons dat gezond zijn ons grootste goed is. Hiermee bedoel ik niet alleen maar dat we niet ziek worden van corona. Nee ik bedoel onze lichamelijke en geestelijke gezondheid. Voel jij je oké?

 

Als ik deze vraag aan mijzelf stel, weet ik het zo net nog niet. Vandaag loop ik thuis rond in een yogabroek en hoodie, want tja wat heeft het voor zin om mijzelf op te tutten. Geestelijk voel ik me een 6,5. Hmm, wat is er aan de hand? Mijn gedachten dwalen van online winkelen tot zelf een boek schrijven. Ik merk dat ik op zoek ben naar een gevoel. Ik heb behoefte aan een blij geluksgevoel. Dingen kopen en geld uitgeven werken even, maar niet echt bij mij. In plaats van verder online te winkelen, ben ik mijzelf gaan afvragen: Waar word ik blij van? Het eerste wat in mij opkomt is: “Ik word blij van mooie dingen.” En in plaats van op zoek te gaan naar mooie dingen online, legde ik mijn telefoon weg, zette ik een kopje thee en staarde ik naar buiten op zoek naar mooie dingen.

 

Ik zag hoe mooi de regen van ons dak afvalt en hoe de bomen de herfst hebben omarmd. Ik realiseer me weer hoe heerlijk het is om even thuis te zijn en even te onthaasten. Op mijn keukenblok staat een immens grote bos bloemen van Helene, die ik twee weken geleden heb geopereerd. Als ik de bloemen zie, komt er een glimlach op mijn gezicht, want zij is zo blij met haar facelift. Ze straalt. Zo leuk om te zien. Oh kijk, ik voel me al iets beter.

 

Daarna kijk ik naar mijzelf in de spiegel. Haar in een rommelige knot en een zwarte hoodie. Ik dacht, dat kan beter. Mooie dingen maken mij blij! Check! Dus waarom even niet mijzelf mooi maken. Ik keek even naar de smokey eye tutorial van Debbie, maakte me op en glimlachte even naar mezelf. Nou dat ziet er best goed uit. Kan het zo simpel zijn? Ja het is zo simpel, blijkt. De transformatie van huispak naar een mooie jurk met hakjes, verandert mijn gevoel van een 6.5 naar 8.5. En met een 8.5 de dag doorbrengen is toch echt leuker, niet?

 

Dit is echt het meest cliché wat ik ga zeggen. “Mooie dingen”, dat blije geluksgevoel, zit dus echt in mijzelf. Ik kan dat helemaal zelf creëren. Alleen al door stil te staan bij wat ik mis, kan ik mijzelf dat mooie gevoel geven. Weet je wat nog leuker is? Samen het mooie gevoel creëren… Laten we stoppen met klagen over wat nu niet kan en laten we ons omringen met de dingen die we mooi vinden, met dingen die ons blij maken en laten we elkaar blij maken en overladen met complimenten. Als mijzelf even mooi aankleden en optutten me al zo’n boost kan geven, wat gebeurt er dan als we ons allemaal met mooie dingen omringen. Voor je het weet zijn we in een andere realiteit beland en geven we ons gevoel een 10. Dat zou toch heerlijk zijn? Fijne zondag allemaal. #mooiedingen #komuitjehuispak #iktutmeop.

 

Liefs,

 

Thanya

tafel

Wanneer is het tijd voor een ooglidcorrectie?

Ooglidcorrectie Skin Surgery

Wat is een ooglidcorrectie?

bergschehoek kliniek

Winnaar Clinic Awards 2024

facelift instrumenten

Ik, een facelift?

Langdurige en mooier resultaat met Yuugii

Langdurige en mooier resultaat met Yuugii

Huidverbetering met Profhilo en Skinbooster voorfoto

Huidverbetering met Profhilo en Skinbooster