Voor jezelf zorgen

Het is meer dan 10 jaar geleden dat ik zo ziek ben geweest. Ondanks alle smart foods, healthy diets, yoga en mindfullness, ben ik toch ziek geworden. Ik baal ontzettend, want mijn agenda is niet gebouwd om ziek te kunnen zijn. Er is nog zoveel te doen. Gesprekken over nieuwe samenwerkingen, uitbreiding van de kliniek, nieuwe teksten voor de website, introductie van nieuwe behandelingen…en ga zo maar door. Het komt nooit goed uit om ziek te zijn. Via deze weg ook mijn welgemeende excuses vanwege alle afspraken die verzet moesten worden. En wil ik mijn geweldige team bedanken die alles heeft opgevangen.

 

Langzaam gedurende de week bekruipt mij de gedachte: ‘Ben ik mijzelf voorbij gelopen?’ ‘Heb ik te veel hooi op mijn vork genomen?’ Hoe langer ik de rust heb om erover na te denken, komt vanzelf het antwoord waar ik bang voor was. ‘JA, ik heb de laatste tijd niet goed voor mijzelf gezorgd.’ Ik kan het niet meer ontkennen, want mijn lichaam heeft mij een halt toegeroepen. Ik was te druk met mijn dromen najagen en gunde mijzelf niet de tijd om te rusten. Mijn lichaam kan mijn mentaliteit van ‘altijd de beste willen zijn’ niet meer bijbenen en het moet rusten.

 

thanya blog

Dit is zo herkenbaar. Met z’n allen zijn we onze idealen aan het najagen, maar het antwoord ligt zo dichtbij: BALANS. Gelukkig heeft een week griep, mij aan het denken gebracht. De griep gaat weer over. Mijn lichaam zal weer herstellen, maar als ik niet de rust toelaat zal mijn lichaam mij ongetwijfeld op een andere manier waarschuwen. Daarom ben ik dankbaar voor deze griep periode. Het heeft me aan het denken gezet. Het heeft me geleerd om rust te pakken, om voor mijzelf te kiezen en om voor mijzelf te zorgen.

 

We hebben nooit goed geleerd om voor onszelf te zorgen. Sinds onze geboorte zijn we afhankelijk van onze ouders en zodra we oud genoeg zijn om voor onszelf te zorgen raken we verstrikt in studie, werk, relaties en verplichtingen. Het is altijd heel makkelijk om voor anderen te zorgen en om andermans wensen voorop te stellen.  Zo vergeet je langzaam jezelf. Soms voelen we ons bijna schuldig als we iets voor onszelf doen. Gek is dat toch eigenlijk? ‘Me-time’ zou toch een dagelijks terugkerend iets moeten zijn? En raad eens.. Die beslissing maken we zelf!

We kunnen zelf kiezen voor meer rust. Voor mij betekent dit minder op mijn telefoon en meer in de natuur. Ervoor kiezen om niet te verdwalen in negatieve emoties en dingen die niet goed gaan. Maar juist te focussen op wat er is en wat wél goed gaat. We kunnen ervoor kiezen om onszelf te verwennen met een dagje niets doen. Jezelf verwennen is niet iets wat af en toe met hoge uitzondering mag. Het is juist iets wat je iedere dag wilt doen. Voor jezelf…..Doen jullie mee?

 

Liefs, Thanya

Ook interessant voor jou

tafel

Wanneer is het tijd voor een ooglidcorrectie?

Ooglidcorrectie Skin Surgery

Wat is een ooglidcorrectie?

bergschehoek kliniek

Winnaar Clinic Awards 2024

facelift instrumenten

Ik, een facelift?

Langdurige en mooier resultaat met Yuugii

Langdurige en mooier resultaat met Yuugii

Huidverbetering met Profhilo en Skinbooster voorfoto

Huidverbetering met Profhilo en Skinbooster