Wanneer is het tijd voor een ooglidcorrectie?

Wanneer is het tijd voor een ooglidcorrectie? – Vraag jij je af: “Wanneer is het tijd voor mijn ooglidcorrectie?”. Dan ben je niet de enige. De ooglidcorrectie is een geliefde ingreep, wereldwijd. Dit heeft twee redenen. Reden 1, is dat iedereen vroeg of laat te maken zal krijgen met hangende oogleden of wallen. Het is een onderdeel van het verouderingsproces, wat betekent dat velen ook te maken krijgen met de kwaaltjes die hangende oogleden en wallen met zich mee kunnen nemen. Reden 2, is dat de ooglidcorrectie een redelijk eenvoudige ingreep is (natuurlijk alleen wanneer deze door een gecertificeerde chirurg wordt uitgevoerd). Over het algemeen wegen de baten van een ooglidcorrectie, aanzienlijk meer dan de kosten. Weer goed kunnen zien, geen hoofdpijn meer en een frisse uitstraling terug krijgen, zijn allemaal positieve gevolgen voor velen nadat zij een ooglidcorrectie hebben ondergaan. Maar wanneer kan men het beste een ooglidcorrectie laten uitvoeren?

Wanneer is het tijd voor een ooglidcorrectie?

 

Wat is een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie is (vaak) een operatie die hangende oogleden of wallen onder de ogen herstelt en waarbij mogelijk overtollige huid, spier en vet worden verwijderd. Naarmate je ouder wordt, trekken je oogleden zich uit en verzwakken de spieren die de oogleden ondersteunen. Een gevolg hiervan is dat het overtollige vet zich boven en onder de oogleden kan ophopen. Het resultaat? Hangende wenkbrauwen, zware bovenoogleden en wallen onder de ogen.

 

Een ooglidcorrectie hoeft niet alleen voor hangende oogleden of wallen te zijn. Skin + Surgery biedt namelijk ook een Aziatische ooglidcorrectie aan, ook wel bekend als de dubbele ooglidcorrectie. Dit is een ingreep met als doel een ​​plooi te creëren in het bovenste ooglid. Dit kan gedaan worden bij ogen die van nature  geen, of moeilijk zichtbare, plooien hebben. De ingreep zorgt ervoor dat de ogen er groter, ronder en meer geopend uitzien.

Waarom ondergaan mensen deze ingreep?

 

Net als met alles andere, lopen de redenen om een ooglidcorrectie te ondergaan uiteen en verschillen ze vaak per individu. Voor de een gelden cosmetische redenen. De ander is alleen geïnteresseerd in de medische voordelen. Skin + Surgery zet verschillende redenen op een rij:

 

Cosmetische reden: Je ziet er natuurlijk uit, net als jij, alleen jonger.

Tegenwoordig kunnen plastische topchirurgen natuurlijk ogende resultaten bereiken dankzij technologie, expertise en vakmanschap. Je bent nog steeds jezelf, alleen zijn je ogen nu weer aanwezig. In het verleden, maar ook zelfs nu, verwijderen sommige chirurgen te veel vet in een poging om de omgeving rondom de ogen te “strakken”. Het effect? De cliënt ziet er ‘getrokken’ en onnatuurlijk uit. Daarom is het zeer belangrijk dat je voor de juiste kliniek kiest, wanneer je de knoop doorhakt. Sommige ‘chirurgen’ bieden prijzen aan die te mooi zijn om waar te zijn en vaak is dat ook zo wanneer we kijken naar de resultaten.

Medische reden: Geen hoofdpijn meer, of problemen met kijken

Een ooglidcorrectie kan bepaalde zichtproblemen genezen. De zware oogleden, die eerst half op het oog lagen, worden verwijderd en druk wordt ontnomen. Zo kun je weer makkelijk zien en hoef je niet meer de spieren rondom het oog aan te spannen. Vaak verdwijnt de hoofdpijn die hierdoor ontstaat ook vanzelf. Het moment dat men minder goed kan zien, is wanneer veel mannen en vrouwen besluiten een ooglidcorrectie te ondergaan.

 

Herstel is relatief eenvoudig.

Wederom, zorgt de juiste technologie, expertise en vakmanschap ervoor dat de procedure rondom een ooglidcorrectie vergemakkelijkt wordt. Onze specialisten hebben jarenlange kennis en ervaring en weten precies waar ze mee bezig zijn. Bij Skin + Surgery is de voor- en nazorg van een ooglidcorrectie inbegrepen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Je kunt last krijgen van zwelling en blauwe plekken, maar weinig mensen ervaren significante pijn. Vaak is dit al snel verholpen door te koelen. Gedurende 14 dagen na de procedure wordt lichte activiteit en niet zwaar tillen aanbevolen, maar de meeste mensen kunnen binnen twee of drie dagen weer aan het werk. Stiekem valt het dus allemaal heel erg mee.

 

Langdurige resultaten

Het resultaat van een ooglidcorrectie is langdurig, maar niets is voor altijd. Na verloop van tijd kun je verwachten dat de elasticiteit van de huid en de kwaliteit van de gezichtsspieren veranderen, je stopt namelijk niet met ouder worden na een ooglidcorrectie. Bescherm de huid rond de ogen met zonnebrandcrème en vochtinbrengende crème om de resultaten zo lang mogelijk te behouden. De meesten hebben geen herhaalbehandeling nodig, maar in sommige gevallen is dit wel mogelijk.

Wanneer is het tijd voor een ooglidcorrectie?

 

Je weet nu wat een ooglidcorrectie is, welke soorten er zijn en wat de voordelen zijn. Nu wil je natuurlijk weten wat het antwoord is op jouw vraag: “Wanneer is het tijd voor mijn ooglidcorrectie?”. Het eerlijke antwoord is dat wij dat niet voor jou kunnen beslissen zonder dat we jouw gezicht hebben gezien. Het verschilt namelijk per individu. Omdat wij bij Skin + Surgery de hoogste kwaliteit en persoonlijke aandacht willen bieden, kunnen we je niet 1, 2, 3 vertellen wanneer het tijd is voor jouw ooglidcorrectie. We kunnen dit wel doen tijdens een vrijblijvend adviesgesprek waarin we jouw gezicht analyseren en kijken naar hoe elastisch jouw huid is, waarna we precies kunnen vertellen wanneer het tijd is voor een ooglidcorrectie.

We kunnen wel een globaal antwoord geven op de vraag: “Wanneer ondergaan de meesten een ooglidcorrectie?”. De beste kandidaten voor een ooglidcorrectie zijn mensen die in goede gezondheid verkeren en een realistisch beeld hebben van wat ze willen. De meesten zijn 35 jaar of ouder, maar als hangende of hangende oogleden in jouw familie voorkomen, kun je besluiten de operatie eerder te laten uitvoeren. Dat de een op 35-jarige leeftijd besluit een ooglidcorrectie te ondergaan, betekent niet dat jij dat ook op die leeftijd moet doen. Zoals we al deelden, verschilt het per individu.

Voor en na foto’s van ooglidcorrecties op verschillende leeftijden

Onze cliënten lopen enorm uiteen en zo ook hun leeftijden. We delen graag een aantal voor en na foto’s van verschillende cliënten die op allerlei leeftijden ervoor kozen en ooglidcorrectie te ondergaan. Wanneer een ooglidcorrectie voor hun de juiste keus was, kun je redelijk zien aan hun ‘voor’ foto.

 

Ben je benieuwd naar wat Skin + Surgery voor jou kan betekenen? Dan kun je ervoor kiezen een vrijblijvend adviesgesprek te plannen. Onze specialisten luisteren graag naar jouw verhaal, geven passend advies en maken een persoonlijk behandelplan aan de hand van jouw wensen.

 

Ook interessant voor jou

Alles over de collageen behandelingen Sculptra & Radiesse in combinatie met Yuugii

Alles over de collageen behandelingen Sculptra & Radiesse in combinatie met Yuugii

Collageen: Het beautygeheim voor een stralende huid!

Collageen: Het beautygeheim voor een stralende huid!

Skin_surgery_clinics_liquid

5 tips voor een frisse en stralende lente look

Aziatische ooglidcorrectie

Zo heb je het langste plezier van je filler behandeling

Winnaar Clinic Awards 2023

Winnaar Clinic Awards 2023

Hoe-bereidt-u-zich-voor-op-een-operatie-5-Tips-die-uw-herstellen-kunnen-bevorderen.-scaled-e1676644354247.jpg

5 tips voor een sneller herstel na uw operatie