Wat is een ooglidcorrectie?

Wat is een ooglidcorrectie? Wil je graag meer weten over ooglidcorrecties of ooglid chirurgie? Bij onze kliniek bieden we professionele ooglidcorrecties aan door ervaren chirurgen. Een ooglid operatie kan helpen bij het verjongen van je uitstraling en het verbeteren van je zicht. Ontdek hoe ooglid chirurgie je kan helpen met het bereiken van je gewenste resultaat. We vertellen je in deze blog graag meer over voor- en nadelen van een ooglidcorrectie, hoe de chirurgische ingreep verloopt, over het herstel na de operatie, wat je kunt verwachten van het resultaat, de kosten van een ooglidcorrectie en alternatieve niet-chirurgische behandelingen.

 

Wanneer je een bepaalde leeftijd bereikt, kunnen je ogen zwaar gaan hangen en zie je er vermoeid uit, zelfs na een goede nachtrust. Een ooglidcorrectie, ook bekend als ooglift of blepharoplastie, kan dan een oplossing zijn. Maar wat is een ooglidcorrectie precies en waar begin je met je zoektocht voor de beste kliniek? Een ooglidcorrectie is een chirurgische ingreep waarbij de huid rondom de ogen wordt verstevigd en gelift. Het kan worden uitgevoerd om overtollige huid van de bovenste oogleden te verwijderen en om wallen onder de ogen te verminderen. Het is ook mogelijk om zowel een onder- als bovenooglidcorrectie tegelijkertijd uit te voeren.

Naarmate je de veertig passeert, kunnen er veranderingen optreden rondom je ogen, zoals verlies van elasticiteit en hangende huid. Echter, het hangt niet alleen af van je leeftijd maar ook van de natuurlijke vorm van je ogen. Bij diepliggende ogen kan overtollige huid eerder over de wimpers gaan hangen, waardoor een ooglidcorrectie eerder noodzakelijk kan zijn. Bijvoorbeeld, Aziatische mensen ondergaan vaak al op jongere leeftijd een ooglidcorrectie. Met een speciale ooglid operatie genaamd Asianeyelid kan zelfs een oogplooi (arcade plooi) worden gecreëerd.

Ontdek de voordelen van een ooglidcorrectie:

 • Een ooglidcorrectie kan je een frisse, wakkere en jeugdige uitstraling geven.
 • De ooglidcorrectie duurt doorgaans minder dan een uur.
 • Sommige ooglid operaties kunnen worden uitgevoerd onder lokale verdoving of sedatie, waardoor je minder last hebt van postoperatieve misselijkheid en een sneller herstel hebt in vergelijking met narcose.
 • Het herstel na een ooglid chirurgie is over het algemeen eenvoudig; na ongeveer een week zijn de meeste zwellingen en blauwe plekken verdwenen en kun je weer aan het werk.
 • Door de incisies te plaatsen in de natuurlijke plooi van je ooglid, zijn ze bijna onzichtbaar wanneer ze zijn genezen.
 • In gevallen van ernstige verslapping van het bovenste ooglid, waarbij het zicht wordt belemmerd, kan een bovenooglidcorrectie mogelijk worden vergoed door de ziektekostenverzekering.

Ontdek de mogelijke nadelen van een ooglidcorrectie:

 • Net als bij elke operatie bestaat er een risico op bloedingen of infecties na een ooglidcorrectie.
 • De resultaten van een ooglidcorrectie zijn niet blijvend. Na verloop van tijd kan het verouderingsproces opnieuw een ooglidcorrectie noodzakelijk maken voor sommige mensen.
 • Als er te veel huid wordt verwijderd tijdens de bovenooglidcorrectie, kan dit van invloed zijn op het vermogen om je ogen volledig te sluiten.

Het is belangrijk om deze aspecten te bespreken met een ervaren ooglidchirurg om een weloverwogen beslissing te nemen over een onder- of bovenooglidcorrectie. Neem contact op met onze kliniek voor persoonlijk advies en meer informatie over de risico’s en voordelen van een ooglidcorrectie.

SkinSurgery voor en na bovenooglidcorrectie:

Wat is een ooglidcorrectie? Bovenooglidcorrectie door SkinSurgery

Wat gebeurt er tijdens een ooglid operatie?

Tijdens een ooglidcorrectie krijg je eerst een verdovingsinjectie. Vervolgens maakt de chirurg een incisie langs de natuurlijke ooglidplooi en verwijdert overtollige huid en indien nodig vetweefsel. De operatie van het bovenste ooglid duurt doorgaans ongeveer 30 minuten.
Een onderooglidcorrectie kan wat meer ongemak veroorzaken. Hierbij maakt de chirurg een incisie net onder of achter de onderste wimperlijn of aan de binnenkant van het ooglid. Het doel is om overtollig vet te verwijderen, wallen te verminderen en eventueel de verslapte huid onder de ogen te liften. Deze ingreep duurt doorgaans ongeveer 45 minuten.

Hoe verloopt het herstel na ooglid chirurgie?

Het volledige herstel na een ooglidcorrectie kan enkele maanden in beslag nemen. De meeste mensen kunnen na een week weer aan het werk. Gedurende de eerste week is het belangrijk om de ogen goed te koelen en om rechtop te slapen met extra kussens. Contactlenzen mogen gedurende een week na de operatie niet worden gedragen. Raak de wond niet aan, omdat dit het risico op infectie kan vergroten of de wond kan openen. Het dragen van een donkere zonnebril na de ooglid operatie kan helpen de ogen te beschermen.

Wanneer zie je het resultaat en hoelang blijft het mooi?

Hoewel de meeste zwelling binnen twee weken zal verdwijnen, kan het tot zes maanden duren voordat je de definitieve resultaten van de ooglidcorrectie ziet. Littekens in de ooglidplooi of net onder de wimperlijn vervagen meestal binnen een jaar, waardoor ze nauwelijks zichtbaar zijn.
De resultaten van een ooglidcorrectie zijn gemiddeld 10 tot 15 jaar zichtbaar. Na verloop van tijd en met het natuurlijke verouderingsproces kan het echter nodig zijn om een tweede ooglidcorrectie te overwegen.

SkinSurgery voor en na bovenooglidcorrectie:

ooglidcorrectie resultaat voor en na behandeling

Wat kost een ooglidcorrectie?

Bij SkinSurgery kost een bovenooglidcorrectie € 950,- en een onderooglidcorrectie € 1300,-. Bij het kiezen van een kliniek is het belangrijk om niet alleen naar de kosten te kijken. De kosten worden bepaald door de ervaring van de chirurg, het type anesthesie en de mate van nazorg en service. Helaas worden ooglidcorrecties door de meeste verzekeraars niet vergoed, tenzij er ernstige verslapping van de oogleden geconstateerd wordt die het zicht belemmeren.

Niet-chirurgische alternatieven voor een ooglidcorrectie:

Als je liever geen operatie wilt ondergaan maar wel een frisse en wakkere uitstraling wilt, zijn er andere behandelmogelijkheden beschikbaar, zoals een wenkbrauwlift met botulinetoxine (Botox) of het opvullen van wallen met hyaluronzuur fillers.

Nazorg en hersteltips van SkinSurgery

 • Het wordt afgeraden om op de dag van de operatie auto te rijden en zolang je zicht nog belemmerd is.
 • Je kunt make-up weer gebruiken nadat de hechtingen zijn verwijderd en alle korstjes zijn verdwenen.
 • Het is sterk aanbevolen om niet te roken tot na het verwijderen van de hechtingen, omdat roken het risico op complicaties verhoogt.
 • Bescherm de littekens gedurende 3 maanden na de operatie tegen blootstelling aan UV-straling.
 • Probeer tijdens de eerste week na de operatie niet te bukken, zwaar te tillen, te hoesten of te persen.

Ben je geïnteresseerd in een ooglidcorrectie? Begin je zoektocht door meer informatie in te winnen bij een gespecialiseerde kliniek of oogchirurg. Zij kunnen je adviseren over de mogelijkheden en het proces van een ooglidcorrectie, zodat je de beste keuze kunt maken voor jouw situatie.

Benieuwd naar wat een bovenooglidcorrectie voor jou kan betekenen? Neem contact op met onze specialisten voor meer informatie en advies op maat.

Ook interessant voor jou

tafel

Wanneer is het tijd voor een ooglidcorrectie?

Ooglidcorrectie Skin Surgery

Wat is een ooglidcorrectie?

bergschehoek kliniek

Winnaar Clinic Awards 2024

facelift instrumenten

Ik, een facelift?

Langdurige en mooier resultaat met Yuugii

Langdurige en mooier resultaat met Yuugii

Huidverbetering met Profhilo en Skinbooster voorfoto

Huidverbetering met Profhilo en Skinbooster