Buccaal vet verwijderen: de voor- en nadelen

Wat is buccaal vet verwijderen?

Buccaal vet verwijderen is een operatie waarbij het buccale vet van je wangen wordt verwijderd. Door de ingreep lijkt je gezicht slanker en krijgt je jukbeenderen meer definitie. Het buccale vet zit diep in de onderwang, onder de spieren. Het vet geeft een “hamsterwang” effect. De grootte van je buccale vet varieert van persoon tot persoon, ongeacht je gewicht. Eigenlijk is het zo dat de grootte van de buccale vet vaak erfelijk wordt bepaald. Ook worden ze niet beïnvloed door je dieet en door de mate waarin je sport.

Het buccale vet is een vetkussentje diep in de wang omringd met zenuwen. Daarom worden ze niet verwijderd middels een liposuctie, omdat de kans op zenuwbeschadiging groot is. Liposuctie van je wangen wordt daarom niet aangeraden. Wel wordt een liposuctie van de onderkin vaak gecombineerd met het verwijderen van het buccale vet, om de onderkin en kaak slanker en gedefineerder te laten lijken. Ook kunnen fillers worden gebruikt om de jukbeenderen meer te accentueren.

buccaal

Voordelen van buccaal vet verwijderen:

  • Je hebt geen zichtbare littekens van de ingreep, omdat de snee aan de binnenkant van je wang wordt gezet
  • “Als het goed wordt gedaan, geeft de ingreep een model-achtige look”,
  • De resultaten zijn permanent, zelfs als je aankomt in gewicht.
  • Het is een snelle procedure: het verwijderen van het buccale vet duurt meestal ongeveer 60 minuten.
  • Hersteltijd is minimaal en de meeste patiënten gaan na drie dagen weer aan het werk.
  • Deze operatie geeft mensen met een “babyface” een meer volwassen look.

Nadelen van buccal vet verwijderen

  • Naarmate je ouder wordt of veel gewicht verlies, kan het zijn dat je gezicht meer ingevallen gaat uitzien na de ingreep. Houd er ook rekening mee dat als je ouder wordt, het buccale vet van nature ook gaat krimpen.
  • Het verwijderen van het buccale vet kan complicaties hebben, zoals bloedingen, beschadiging van de gezichtszenuw en minder goed de mond open kunnen doen.
  • Je zult een paar weken zwelling hebben. Het lijkt een beetje alsof je je verstandskiezen hebt getrokken.
  • Lange termijn effect na buccaal vet verwijdering is niet bekend.

Wie is een goede kandidaat

Buccale vetverwijdering is een mooie procedure voor patiënten die het gevoel hebben dat hun gezicht overdreven rond of mollig is. Het creëert een slanker, gecontourde en meer gebeeldhouwde onderste derde van het gezicht. Optimale kandidaten hebben een BMI onder de 25.

De ingreep

De operatie begint met lokale verdoving. De chirurg maakt vervolgens kleine incisies aan de binnenkant van je wangen. Het vet wordt via een kleine snee verwijderd en dichtgehecht. De ingreep is goed te verdragen en is vergelijkbaar met een tandarts behandeling.  Je gaat naar huis met een druk verband voor de ondersteuning en we adviseren de mond 3x per dag te spoelen met Listerine.

buccaal vet

Wat gebeurt er na de operatie buccale vet verwijderen

Het is belangrijk om na de ingreep je wangen goed te koelen. De zwelling kan ongeveer een week aanhouden. Vanwege de wond aan de binnekant van je mond, adviseren we zacht voedsel te eten en geen warme dranken te nuttigen.

De kosten voor het verwijderen van het buccale vet

De kosten van het verwijderen van het buccale vet is 1750 euro. Omdat het verwijderen van vet uit je gezicht wordt beschouwd als een cosmetische procedure, wordt het niet gedekt door een verzekering.

Nonchirurgische alternatieven voor het verwijderen van buccale vetten

Het verwijderen van je hamsterwangen kan ook zonder operatie. Overweeg dan een botuline toxine behandeling of een filler behandeling.

Om je onderkaak smaller te laten lijken kan botuline toxine in de kaakspier worden gespoten. De spier wordt door de behandeling smaller en daardoor lijkt de kaak minder vierkant.

Door je jukbeenderen met fillers meer te accenturen, lijkt je gezicht meer gedefineerd. Het gaat uiteindelijk allemaal om balans. Daarom is het belangrijk dat je wordt geadviseerd door een gecertificeerde specialist die met een esthetisch oog naar je gezicht kijk.

Contact

Wil je meer informatie over wat wij kunnen betekenen voor jou? Bel naar 070-2002070 of stuur een e-mail naar info@skin-surgery.nl

Copyright © 2020 Skin + Surgery Clinics. All rights reserved

De eerder benoemde resultaten kunnen niet gegarandeerd worden. De resultaten verschillen van persoon tot persoon. We kunnen geen concrete uitspraken doen over hoe uw lichaam reageert op bepaalde behandelingen of producten.Beoordeling van Skin+Surgery Clinics op kliniekervaringen.nl: 8.8 uit 10 (195 beoordelingen)
Website by Lead Tactics
Vrijblijvend
adviesgesprek
Maak een
afspraak