Collageen: Het beautygeheim voor een stralende huid!

Collageen is één van de meest besproken onderwerpen op dit moment, maar wat doet het nou precies en waarom zijn vooral vrouwen er zo fan van? In deze blog; Collageen: Het beautygeheim voor een stralende huid vertellen we je alles over wat collageen precies doet en waarom Collageenpoeder een ‘Must’ is in jouw beauty routine!

Wat is collageen?

Collageen is een eiwit dat van nature in ons lichaam voorkomt en een belangrijk bouwsteen vormt voor onze huid, botten, pezen en gewrichten. Collageen zorgt er namelijk voor dat onze huid stevig en elastisch blijft. Naarmate we ouder worden neemt het collageen in ons lichaam af, ongeveer vanaf je 25e levensjaar, waardoor onze huid minder elastisch wordt en we letterlijke losser in ons velletje gaan zitten. Hierdoor ontstaat een grovere huidstructuur, een slappere huid, fijne lijntjes en rimpels.

Het beautygeheim voor een stralende huid!

Het huidverouderingsproces kunnen we natuurlijk niet tegenaan, maar wel geleidelijker laten verlopen. Er zijn meerdere mogelijkheden om dit proces te ‘vertragen’. We kunnen onze eigen collageenproductie stimuleren door middel van collageenstimulerende behandelingen zoals Profhilo en Sculptra. Naast injectables is collageenpoeder een mooie aanvulling om zowel je behandeling extra te boosten als extra vitamines en mineralen tot je te krijgen. Collageenpoeders zijn er in alle vormen en maten, ook de prijzen variëren onwijs, echter zijn de ingrediënten essentieel om zichtbaar resultaat te zien.

Viscollageen of rundcollageen?

Viscollageen of rundcollageen, wat is precies het verschil? Het grootste verschil zit hem in de moleculaire structuur. De moleculaire structuur van viscollageen is iets kleiner in vergelijking met rundcollageen waardoor het makkelijker is voor ons lichaam om het op te nemen. Een ander voordeel van viscollageen is de aminozuursamenstelling, viscollageen bevat namelijk onder anderen een hoger gehalte aan Glycine, Hydroxyproline en Proline. Een hele mond vol, maar deze aminozuren dragen bij aan de opbouw van nieuw collageen in de huid en het bindweefsel waardoor je huidkwaliteit en elasticiteit verbeterd.

De voordelen van collageenpoeder

Nu je meer weet over collageen willen we dieper ingaan op wat collageenpoeder welke voordelen je kan ervaren als je collageenpoeder toevoegt aan jouw skin routine. We hebben alle voordelen op een rijtje gezet:

 

Huidherstel:

Collageenpoeder stimuleer je natuurlijke collageen waardoor de elasticiteit verbetert en de huid steviger aanvoelt.

 

Versterkt de huidbarrière:

Door consistent collageen tot je te nemen wordt je huidbarrière versterkt waardoor je huid in gezonde conditie blijft en beter beschermd is tegen schadelijke invloeden van buitenaf zoals UV-straling, uitlaatgassen, rook van sigaretten.

 

Vermindert fijne lijntjes en rimpels:

Collageen peptiden kunnen ondersteunen bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels. Wanneer je consistent collageenpoeder neemt wordt je huid extra gehydrateerd en steviger waardoor je weer een stralendere, frissere en jongere uitstraling krijgt.

 

Verbetert de huidelasticiteit:

Collageenpoeder kan je natuurlijke collageen stimuleren waardoor de elasticiteit in je huid verbeterd, fijne lijntjes mooi worden opgevuld en je een voelbaar stevigere huid krijgt. Door een combinatie te maken van collageen stimulerende injecties en collageenpoeder blijf je je huid ondersteunen.

Vrijblijvend advies

Heb je vragen aan de hand van onze blog of wil je meer informatie? Onze specialisten helpen je graag en geven passend advies aan de hand van je wensen om je zo goed mogelijk voor te bereiden op een behandeling. Wij verwelkomen je graag in onze kliniek in Den Haag of Bergschenhoek (Rotterdam). Telefonisch kunt u contact opnemen via 070 – 200 20 70 (dagelijks bereikbaar tot 22:00uur).

Copyright © 2023 Skin + Surgery Clinics. All rights reserved

De eerder benoemde resultaten kunnen niet gegarandeerd worden. De resultaten verschillen van persoon tot persoon. We kunnen geen concrete uitspraken doen over hoe uw lichaam reageert op bepaalde behandelingen of producten.Beoordeling van Skin+Surgery Clinics op kliniekervaringen.nl: 8.9 uit 10 (297 beoordelingen)
Vrijblijvend
adviesgesprek
Maak een
afspraak