De beste tips voor jouw behandeling in combinatie met de zomerperiode

De zomer staat voor de deur, vakanties worden geboekt en de bikini’s worden weer uit de kast getrokken. Die zomerzon en het zwembad aan de Franse Riviera zijn natuurlijk heerlijk, maar zijn ze ideaal voor na jouw behandeling? De beste tips voor jouw behandeling in combinatie met de zomerperiode geven wij graag in deze blog!

 

Wellicht denk je na over een ooglidcorrectie of vind je dat het weer tijd is voor een touch up van jouw botulinetoxine behandeling. In de zomermaanden is het extra belangrijk om rekening te houden met een aantal factoren als het aankomt op het inplannen van jouw behandeling. Ook zijn er een aantal behandelingen die juist goed van pas kunnen komen als de felle zon zich weer laat zien.

Bovenooglidcorrectie.

Een bovenooglidcorrectie kan in principe het hele jaar door uitgevoerd worden, maar in de zomermaanden zijn er wel een aantal dingen waar je extra rekening mee dient te houden. Zo wordt er aangeraden om het litteken zeker de eerste 3 maanden niet bloot te stellen aan de zon, dit kan namelijk voor verkleuring van het litteken zorgen. Wil je op vakantie na jouw bovenooglidcorrectie? Houd er dan rekening mee dat je pas mag vliegen als de hechtingen er uit zijn, je de oogleden pas na 2 weken mag insmeren met een zonnebescherming en je de eerste 2 weken na de ingreep niet mag zwemmen. Onze zonnecréme van Skin Ceuticals, speciaal ontwikkeld voor de ogen smeert fijn uit en loopt niet uit.

Botox en fillers.

Ook met Botulinetoxine en filler behandelingen zijn er een aantal dingen waar we rekening mee moeten houden. Zo mag je na een Botulinetoxine behandeling de eerste 24 uur niet in de zon. Voor deze tijd kunt je de Botulinetoxine sneller uitzweten, omdat deze nog niet volledig door het lichaam is opgenomen. Ook mag je na een Botulinetoxine behandeling pas weer een zonnebescherming aanbrengen op het geïnjecteerde gebied als de prikgaatjes dicht zijn. Dit is meestal na zo’n 3-4 uur. Met fillers werken de regels net iets anders. Omdat een filler dieper in de huid wordt aangebracht blijven de prikgaatjes ook iets langer open. Om deze reden adviseren we om hier de eerste 24 uur geen zonneproduct op aan te brengen. Ook is het raadzaam om na een fillerbehandeling volle blootstelling aan de zon de eerste 2 weken te vermijden. Het product heeft namelijk tijd nodig om volledig opgenomen te worden door het lichaam voor het beste en langste resultaat. Geef je het lichaam deze tijd niet, door bijvoorbeeld na een dag op het strand te gaan liggen, dan bestaat er een kans dat het lichaam de filler sneller afbreekt. Voor zowel een rimpelrelaxer en filler geldt dat het wordt afgeraden om de eerste 2 weken na een behandeling te zwemmen, dit om infecties te voorkomen. Let ook op als je nog een blauw plekje hebt na een injectables behandeling! Blauwe plekken onder invloed van zonlicht kunnen voor (extra) pigmentvlekken zorgen.

Populaire behandelingen voor de zomer.

Als we in de felle zon turen gaan we automatisch knijpen met onze ogen. Hierdoor kunnen fronsrimpels, voorhoofdrimpels en kraaienpootjes ontstaan. Als we deze spieren veelvuldig blijven aanspannen kan het rimpeltje uiteindelijk ook in rust blijven staan. Een ideale oplossing hiervoor is een behandeling met een spierontspanner. Door gebruik te maken van een stofje dat een spierontspannend effect heeft, kunnen we de spieren tijdelijk beïnvloeden. Door te voorkomen dat deze zich telkens aanspannen, voorkomen we ook de rimpelvorming. Daarnaast kijkt het ook een stuk fijner als het gezicht ontspannen is. Ideaal dus voor de zomer!

Hoewel de zon en de warmte voor vele mensen iets is waar ze naar uitkijken, is dit helaas niet voor iedereen het geval. Voor sommige gaan de zomermaanden gepaard met natte oksels en een ongemakkelijk gevoel. De één zweet nu eenmaal net wat meer dan de ander, maar als je last hebt van overmatig zweten kan dit enorm vervelend zijn. Wil jij ongestoord kunnen genieten van de zomer en wil jij eindelijk die leuke zomerse outfit aan kunnen zonder je druk te hoeven maken over zweetplekken? Dan is een hyperhidrosis behandeling de oplossing voor jou! Bij deze behandeling wordt er ook gebruik gemaakt van een spierontspanner. Hoewel een behandeling met een spierontspanner bekend staat als een rimpelbehandeling is deze ook te gebruiken bij overmatig zweten. Door de spierontspanner in de oksels te spuiten wordt de zweetproductie geremd over een periode van zo’n zes maanden. Een eenvoudige ingreep, maar een wereld van verschil.

Heb je vragen naar aanleiding van deze blog, de beste tips voor jouw behandeling in combinatie met de zomerperiode? Of wil je een passend advies over jouw behandeling in combinatie met de zomermaanden? Kom gerust langs in onze kliniek in Bergschenhoek of Den Haag of neem telefonisch contact met ons op via:

Bergschenhoek: 010- 310 56 20

Den Haag: 070- 200 20 70

Copyright © 2023 Skin + Surgery Clinics. All rights reserved

De eerder benoemde resultaten kunnen niet gegarandeerd worden. De resultaten verschillen van persoon tot persoon. We kunnen geen concrete uitspraken doen over hoe uw lichaam reageert op bepaalde behandelingen of producten.Beoordeling van Skin+Surgery Clinics op kliniekervaringen.nl: 8.9 uit 10 (297 beoordelingen)
Vrijblijvend
adviesgesprek
Maak een
afspraak