6 areas where we often forget to lubricate

Zodra de zon begint te schijnen kunnen we eigenlijk maar aan één ding denken. Zo snel mogelijk het terras op of het strand bezoeken en zo veel mogelijk zonnestralen tot je nemen. Dat zonlicht belangrijk is blijkt wel uit het feit hoe gelukkig en vrolijk wij hiervan worden. Zonlicht brengt veel goede dingen met zich mee, maar helaas is voor onze huid te veel zon niet goed. Te veel blootstelling aan de zon kan leiden tot huidbeschadiging, huidveroudering en soms ook tot huidaandoeningen. Om ons zo goed mogelijk te beschermen tegen de zon weten we uiteraard dat het gebruik van een goed zonneproduct van groot belang is, maar zelfs onder de meest fanatieke smeerders worden een aantal gebieden vaak vergeten. In onze blog: 6 gebieden waar wij vaak vergeten te smeren vertellen wij je graag meer!

De oogleden.

Niets zo vervelend als zonnebrand in je ogen. Dit is dan ook vaak de reden waarom deze worden overgeslagen tijdens het insmeren van het gezicht. Het ooglid is het dunste stukje huid van ons hele lichaam, om deze reden is het juist zo belangrijk om dit gebied goed mee te nemen tijdens het insmeren van ons gezicht! Naast het insmeren van de oogleden wordt het dragen van een zonnebril ook altijd sterk aangeraden, dit is niet alleen om de oogleden te beschermen, maar ook de ogen zelf. Skin Ceuticals heeft speciaal voor de oogleden een zonbescherming ontwikkeld, de créme is dikker van structuur waardoor je geen prikkende ogen krijgt. Bekijk onze webshop!

De hoofdhuid.

De hoofdhuid brandt gemakkelijker dan welke plek ook, omdat deze zich op het hoogste punt van je lichaam bevindt. Wellicht denk je dat je haardos voldoende bescherming biedt tegen de stralen van de zon, maar niets is minder waar.

Er zijn altijd wat plekjes op je hoofdhuid waar wat minder haar groeit of je scheiding loopt, daarom is het belangrijk om deze plekken toch in te smeren met zonnebrandcrème. Wil je liever geen vet haar door het gebruik van zonnebrand op je hoofd? Draag dan zo veel mogelijk je haar omhoog, zo zorg je ervoor dat de hoofdhuid zo min mogelijk bloot wordt gesteld aan de zon. Ook is het dragen van een hoed altijd een goede optie en deze beschermt direct ook nog eens je haar! Onze hoeden hebben een ingebouwd UV filter voor optimale bescherming. Bekijk hier onze webshop.

De lippen.

We besteden vaak veel tijd, aandacht en geld aan onze lippen. Mooie volle lippen door middel van een fillerbehandeling is inmiddels niet meer weg te denken, maar waarom vergeten we ze dan toch vaak in te smeren als we de zon in gaan? Je kunt met zonnecrémes speciaal voor het gezicht gelijk je lippen meenemen. Bekijk hier onze collectie! De lippen zijn erg gevoelig voor UV-straling. Dit komt omdat de huidlaag daar dunner is en er minder melanine in zit. Het stofje melanine biedt een natuurlijke bescherming tegen UV-stralen. Daarnaast bevat de huid ook nog eens minder talgklieren, wat betekent dat als je lippen eenmaal verbranden de genezing hiervan veel moeizamer gaat. Kunnen je lippen na een zonvakantie wel een boost gebruiken? Dan adsiveren wij onze Skin Ceuticals Lip Repair. Een krachtige verzorging voor de droge en geïrriteerde huid en rijk aan vitamines. 

Lipfillers_volume_-2-500x333.jpg.webp

De oren.

Vaak als we zonnebrandcrème aanbrengen op het gezicht vergeten we hierbij de oren mee te pakken. De oren zijn echter één van de meest risicovolle plekken om huidkanker te ontwikkelen, dit komt door de dunne huid en het minimale onderhuidse weefsel. Omdat de oren moeilijk af te schermen zijn worden deze vaak het meest blootgesteld aan de zon. Enorm belangrijk dus om deze mee te nemen in je smeer routine. Wij adviseren om een dunnere zonnecréme te gebruiken, Skin Ceuticals smeert fijn en plakt niet.

De handen en voeten.

Het is een natuurlijke reflex om na het insmeren de handen te wassen, want niks zo vervelend als plakkerige handen, maar daardoor zijn ze wel direct weer onbeschermd tegen UV-straling. De handpalmen worden, net zoals de voetzolen, beschermd door een dikke laag van dode huidcellen, maar aan de bovenkant van de handen en voeten is de huid erg gevoelig. Dit is één van de redenen waarom de handen vaak een indicator kunnen zijn van de leeftijd door de vroegtijdige rimpelvorming die er ontstaat door onbeschermde en overmatige blootstelling aan de zon. We zien ook vaak dat mensen bij het insmeren van hun benen stoppen bij de enkels en de voeten vergeten. Als de huid van de voeten verbrand kan het 3 tot 6 maanden duren voordat deze weer helemaal hersteld is. Hierna is de huid extra kwetsbaar en extra vatbaar voor nieuwe verbranding. Thank Me Later heeft hele fijne zonnecrémes in verschillende geuren, zonder parabenen én niet getest op dieren! Shop here!

Het is dus enorm belangrijk om je letterlijk van ‘head to toe’ in te smeren!

Tip: Door te scrubben verwijder je dode huidcellen en stimuleer je de celvernieuwing, waardoor je huid gladder, steviger en zacht aanvoelt. Dode huidcellen kunnen zich namelijk opstapelen waardoor onzuiverheden sneller kunnen ontstaan. De Exfoliating Soap Bar van Perris bevat 100% natuurlijke ingrediënten en is geschikt voor alle huidtypen, ook de gevoelige huid. De milde exfoliant in combinatie met de kokosnootolie en amandelolie zorgen ervoor dat je huid fluweel zacht wordt en mooi gaat glanzen. Ideaal ter voorbereiding voordat je de zon in gaat.

Heb je vragen aan de hand van deze blog, 6 gebieden waar wij vaak vergeten te smeren? Of wil je passend advies welke zonnecréme bij jouw huid past? Kom gerust langs in onze kliniek in Bergschenhoek of Den Haag of neem telefonisch contact met ons op via:

 

Bergschenhoek: 010- 310 56 20

The Hague: 070- 200 20 70

Also of interest to you

All about the collagen treatments Sculptra & Radiesse combined with Yuugii

All about the collagen treatments Sculptra & Radiesse combined with Yuugii

Collagen: The beauty secret for glowing skin!

Collagen: The beauty secret for glowing skin!

Skin_surgery_clinics_liquid

5 tips for a fresh and radiant spring look

Asian eyelid surgery

This is how you get the longest enjoyment from your filler treatment

Winner Clinic Awards 2023

Winner Clinic Awards 2023

How-to-prepare-for-surgery-5-tips-that-can-promote-your-recovery-scaled-e1676644354247.jpg

5 tips for faster recovery after your surgery