Facelift: voor, tijdens en na de behandeling

Het eerste consult

Je hebt waarschijnlijk lang nagedacht over een facelift vóór je daadwerkelijk de stap zet naar de kliniek. Misschien stoor je je al veel langer aan de verslapping van je huid, of juist aan je rimpels, en zie je er vaak vermoeider uit dan dat je je daadwerkelijk van binnen voelt. Als je dan de eerste stap hebt gezet om op consult te komen, is dat direct het juiste moment om te kijken wat er daadwerkelijk mogelijk is. Er bestaan namelijk tal van technieken als het gaat om een chirurgische lift van het gelaat. Welke techniek geschikt is voor jou? Dat bepaal je samen met je chirurg.

Bij Skin + Surgery kom je daarom altijd op consult bij de chirurg die de operatie daadwerkelijk bij je uitvoert. Samen kijken jullie naar je huid, je gezicht, maar bespreek je ook je leeftijd en algehele gezondheid. Dit is het moment dat er wordt gekeken naar de mogelijkheden en de voor en na resultaten.

Het tweede consult

Uit ervaring weten we dat veel vragen na het eerste consult komen. Naarmate de operatie dag dichterbij komt, kan het zijn dat je nog vragen hebt en waarschijnlijk komen ook de zenuwen om de hoek kijken. Bij Skin + Surgery Clinics vinden we het heel belangrijk dat je met een gerust gevoel de operatie in gaat. Dit bevordert je snelle herstel. Daarom plannen we standaard twee weken voor de ingreep nog een tweede consult in. De behandelend chirurg en consulente zal al je vragen, klein of groot, rustig beantwoorden. Zo ben je helemaal “ready” voor je operatie.

Op de dag van de operatie

De chirurg ziet je weer op de dag van de operatie. Er worden dan voor foto’s gemaakt en je gezicht wordt afgetekend. Je bloeddruk wordt een laatste maal gemeten en je krijgt preventief alvast een tablet antibiotica en medicijnen tegen de zwelling. De ingreep wordt onder sedatie (een roesje) uitgevoerd. Je slaapt tijdens de ingreep, maar je ademt nog zelf. In tegenstelling tot een algehele narcose ben je goed wekbaar en herstel je vlot na de ingreep. Onze anesthesist blijft bij je om je te monitoren gedurende en na de ingreep. Om te zorgen dat je weinig last hebt van pijn tijdens en na de ingreep, wordt het gezicht ook lokaal verdoofd.

Tijdens de ingreep

De artsen van Skin + Surgery werken volgens specialistische facelift protocol. De voornaamste uitgangspunten hierbij zijn: minimale zwelling, voorkomen van blauwe plekken en beperken van zichtbare littekens. Er wordt daarom deskundig te werk gegaan bij het losmaken van de bovenste huidlaag. Om de onderliggende weefsellaag (de zogeheten SMAS-laag) óók te liften wordt gebruikt gemaakt van de “deep plane techniek”. Dit is essentieel voor een langdurig mooi en natuurlijk resultaat.

De incisies worden op vakkundige wijze in de haargrens en in de natuurlijke huidplooien van het oor gemaakt. Bloedvaatjes worden gedurende de ingreep verzorgd, om blauwe plekken zoveel mogelijk te voorkomen.

Er wordt met speciale, stevige facelift hechtingen gewerkt voor een goed houdbare lift. De huid wordt mooi  en strak gedrapeerd en ingehecht. De ingreep zit er dan op. Een goed drukverband wordt aan aangelegd op zwellingen en blauwe plekken te minimaliseren.

Na de operatie

We maken je wakker als de ingreep er op zit. Je kan dan nog even bijkomen op de uitslaapkamer. Voor je naar huis gaat komt de chirurg nog even bij je kijken en vragen hoe het met je gaat. Je krijgt dan ook preventief medicatie mee om zwelling en infectie te voorkomen. Bij ons krijgt je alle medicatie mee vanuit de kliniek. Je hoeft dus niet zelf langs de apotheek.

 

Op de dag na de operatie word je nagebeld ter controle door de consulente of door de chirurg zelf. Daarnaast is de kliniek 24 uur per dag bereikbaar voor spoedgevallen en medische vragen.

 

Het is raadzaam om de eerste week na de operatie rustig aan te doen. In die periode kom je ook terug op controle en het verwijderen van de hechtingen. Dezelfde chirurg door wie je behandeld bent, kan je vertellen wanneer je je dagelijkse bezigheden weer kan oppakken. Houd er rekening mee dat je de eerste zes weken zware fysieke inspanning vermijd, maar na één tot twee weken weer toonbaar bent voor sociale activiteiten. Het herstel van een facelift kost tijd, maar na enkele weken zie je vaak al heel mooi resultaat.

 

Wil je weten of jij een geschikte kandidaat bent voor een face- en/of halslift? Neem gerust contact met ons op, dan ontmoeten we je graag tijdens een consult!

Also of interest to you

All about the collagen treatments Sculptra & Radiesse combined with Yuugii

All about the collagen treatments Sculptra & Radiesse combined with Yuugii

Collagen: The beauty secret for glowing skin!

Collagen: The beauty secret for glowing skin!

Skin_surgery_clinics_liquid

5 tips for a fresh and radiant spring look

Asian eyelid surgery

This is how you get the longest enjoyment from your filler treatment

Winner Clinic Awards 2023

Winner Clinic Awards 2023

How-to-prepare-for-surgery-5-tips-that-can-promote-your-recovery-scaled-e1676644354247.jpg

5 tips for faster recovery after your surgery