Gender indentiteit en cosmetische behandelingen

Jarenlang is het schoonheidsideaal van vrouwen drastisch anders geweest dan dat van mannen. Waar rond en zacht traditioneel als vrouwelijke schoonheid werd beschouwd, werden scherpe, prominente kinnen en kaaklijnen meer als mannelijk gezien.

 

Toch is er een subtiele ontwikkeling gaande, zowel op sociaal-cultureel vlak, als in de stoel bij de cosmetisch arts. Mannelijke of vrouwelijke esthetiek wordt niet langer zo zwart-wit gedefinieerd, en het verzoek om een strakke kaaklijn of prominente jukbeenderen wordt individualistischer en meer genderfluïde. 

 

De maatschappelijke norm sijpelt door in alles dat trendgevoelig is, zoals mode, muziek, en dus ook de schoonheidsindustrie. Ook binnen de kliniek zien we dit terugkomen doordat de vraag naar cosmetische behandelingen verandert.

 

Waar vrouwen voorheen zochten naar een hyaluronzuurfiller om meer volume en volheid terug te geven aan bijvoorbeeld de wangen, horen we nu veel vaker dat men strakkere lijnen en hoeken wil. De wangen mogen juist wat holler zijn, zoals we terugzien na buccal fat removal en liposuctie, maar wel strak en meer gelift. Ook de kaaklijn mag hoekiger en de kin mag meer uitgesproken zijn om de neus uit te balanceren.

 

Daarentegen neemt de vraag naar de traditioneel vrouwelijke behandelingen juist ook onder mannelijke patiënten toe. Er wordt gevraagd om rondere jukbeenderen, iets dat voorheen met het vrouwelijke gezicht werd geassocieerd, maar ook behandelingen rondom lippen en mond kunnen bij mannen asymmetrie en tekenen van vermoeidheid verhelpen.

 

Net als onze behandelingen, gaat dit echter om een subtiele verandering. Veel mensen die bij ons komen realiseren zich niet perse dat ze om genderfluïde kenmerken vragen. Het is eerder een onbewuste weerspiegeling van wat we ook zien spelen in de maatschappij.

 

Wij vinden het hoe dan ook belangrijk dat jij vooral lekker in je vel zit, hoe jij je ook identificeert. Door een vrijblijvend consult aan te vragen in één van onze klinieken, kun je met een arts naar jouw gezicht kijken en bespreken wat jij mooi vindt. Samen kijken we naar de mogelijkheden en stellen we een behandelplan op. Ons doel is dat jij je fijn voelt en met een glimlach de kliniek verlaat.

 

Bel ons gerust voor het maken van een afspraak op 010 3105620 of 070 200 20 70, of vraag hier een adviesgesprek to.

Also of interest to you

All about the collagen treatments Sculptra & Radiesse combined with Yuugii

All about the collagen treatments Sculptra & Radiesse combined with Yuugii

Collagen: The beauty secret for glowing skin!

Collagen: The beauty secret for glowing skin!

Skin_surgery_clinics_liquid

5 tips for a fresh and radiant spring look

Asian eyelid surgery

This is how you get the longest enjoyment from your filler treatment

Winner Clinic Awards 2023

Winner Clinic Awards 2023

How-to-prepare-for-surgery-5-tips-that-can-promote-your-recovery-scaled-e1676644354247.jpg

5 tips for faster recovery after your surgery