When is it time for a labia correction?

Vraag jij je af: “Wanneer is het tijd voor een schaamlipcorrectie?”. Dan ben je niet de enige. De schaamlipcorrectie is een populaire ingreep, waar je niet veel van hoort. Dat komt doordat het een dubbel “taboe” is. Het gaat niet alleen over plastische chirurgie, wat inmiddels al een stuk ‘normaler’ wordt gevonden dan 20 jaar geleden, maar het gaat ook over de vulva, de vagina en de schaamlippen. Ook in 2022 worden velen nog ongemakkelijk als er gesproken wordt over vrouwelijke geslachtsdelen. Bij Skin + Surgery niet! Feit is dat de schaamlipcorrectie populair is omdat het niet alleen een externe oplossing is, maar ook een interne. Veel vrouwen zijn jarenlang onzeker en ongelukkig over hun geslachtsdeel. Een schaamlipcorrectie zorgt voor opluchting en vaak ook een boost aan zelfvertrouwen. Dit brengt ons weer terug bij de vraag: “Wanneer kan men het beste een schaamlipcorrectie laten uitvoeren?”

When is it time for a labia correction?

 

Wat is een schaamlipcorrectie?

Laten we eerst beginnen met wat een schaamlipcorrectie precies is. Bij een schaamlipcorrectie (labiacorrectie) worden de binnenste schaamlippen verkleind. Hiervoor kan worden gekozen vanuit cosmetische, maar ook vanuit medische overwegingen. De binnenste schaamlippen (labia minora) worden operatief dusdanig verkleind dat ze binnen de buitenste schaamlippen (labia majora) vallen en hierdoor beter beschermd worden. Je kan ook de buitenste schaamlippen veranderen. Iedere vulva is anders, wat betekent dat de wensen van iedere cliënt anders zullen zijn. Een schaamlipcorrectie hoeft niet alleen voor de schaamlippen te zijn. Skin + Surgery biedt namelijk ook extra’s aan voor wie het nodig heeft (of voor wie het wil).

Pubic lip correction including clitoral hood correction

The clitoriskapcorrectie, ook wel bekend als de clitoriskapreductie is een ingreep met als doel de overtollige huid die zich boven de clitoris bevindt, te corrigeren. Overtollige huid boven de clitoris kan leiden tot minder gevoel, moeite met stimulatie, of zelfs pijn bij het dragen van strakke kleding of bij sportactiviteiten. Ook kun je vanuit cosmetische redenen een clitoriskapcorrectie overwegen. De ingreep helpt om de vorm aan te passen en de symmetrie te verbeteren van de vulva en wordt altijd uitgevoerd in combinatie met een schaamlipcorrectie.

Pubic lip correction including v-lift

Niet iedereen krijgt de beste resultaten met dezelfde chirurgische techniek. Dit zal op het lichaam moeten worden afgestemd. Soms steken de binnenste schaamlippen uit, maar zijn ze kort van lengte (verticaal). In andere gevallen ligt de overtollige huid van de schaamlippen naar boven en zijn deze vrij lang. Er zijn vaak extra plooien en overtollige huid naast de clitoriskap. Om mooie en natuurlijke resultaten te kunnen garanderen, wordt in dit geval vaak een schaamlipcorrectie inclusief v-lift aanbevolen. Bij het verwijderen van de overtollige huid ontstaat dan in de volle lengte een mooie overgang.

 

Waarom ondergaan mensen deze behandeling?

 

Net als met alles andere, lopen de redenen om een schaamlipcorrectie te ondergaan uiteen en verschillen ze vaak per individu. Voor de een gelden cosmetische redenen. De ander is alleen geïnteresseerd in de medische voordelen. Skin + Surgery zet de drie meestvoorkomende redenen op een rij:

 

Cosmetische reden: ik vind mijn huidige vulva niet mooi en wil dit graag veranderen.

Het kan zijn dat je het uiterlijk van je vulva niet mooi vindt en dat je hier onzeker over bent. Als dit invloed heeft op het zelfvertrouwen, kan het ook een mentaal probleem worden. Wanneer een schaamlipcorrectie de juiste keus is, verschilt per vrouw, maar we kunnen wel zeggen dat, als je je jarenlang ongelukkig voelt over je vulva, het een goed idee is een non-binding consultation met ons in te plannen.

Medische reden: ik heb last van pijnklachten

Er zijn vrouwen die last hebben van pijnklachten. Sommige vrouwen ervaren dat hun schaamlippen tijdens het vrijen in de vagina worden “gezogen” of “geplooid”. Dit kan leiden tot pijnlijke scheuren in de huid van de vulva. Daarnaast kan het dragen van een badpak pijn doen, net zoals, wandelen, hardlopen, fietsen, of zelfs zitten! De vulvahuid irriteert of schuurt, waardoor er pijnklachten ontstaan. Een schaamlipcorrectie is de oplossing tegen deze pijnklachten.

 

Permanente resultaten

Het resultaat van een schaamlipcorrectie is blijvend. Het is belangrijk om te beseffen dat andere factoren wel nog invloed kunnen uitoefenen op het bijna permanente resultaat. Een zwangerschap kan bijvoorbeeld ervoor zorgen dat de huid rondom de vulva iets losser kan worden. Deze veranderingen zijn zeer subtiel en bijna niet te merken, maar we willen dit wel benoemen om zo een duidelijk beeld te schetsen van de resultaten. De meesten hebben geen herhaalbehandeling nodig, maar in sommige gevallen is dit wel mogelijk.

When is it time for a labia correction?

 

Je weet nu wat een schaamlipcorrectie is, welke soorten er zijn en wat de voordelen zijn. Nu wil je natuurlijk weten wat het antwoord is op jouw vraag: “Wanneer is het tijd voor een schaamlipcorrectie?” Het eerlijke antwoord is dat wij dat niet voor je kunnen beslissen. Het verschilt namelijk per individu en of jezelf vindt dat je het nodig hebt. Omdat Skin + Surgery de hoogste kwaliteit en persoonlijke aandacht biedt, kunnen we je niet vertellen wanneer het tijd is voor een schaamlipcorrectie en of je er überhaupt een moet ondergaan. Als je last heb van pijnklachten, raden we je zeker aan een schaamlipcorrectie te ondergaan. We kunnen je ook helpen bij het maken van een keuze tijdens een non-binding consultation waarin we jouw wensen en zorgen bespreken.

Voor en na foto’s van schaamlipcorrecties van verschillende soorten vulva’s

Onze cliënten lopen enorm uiteen en zo ook hun vulva’s. We delen graag een aantal voor en na foto’s van verschillende cliënten die op allerlei leeftijden (boven de 18 jaar) ervoor kozen en schaamlipcorrectie te ondergaan.

Ben je benieuwd naar wat Skin + Surgery voor je kan betekenen? Dan kun je ervoor kiezen een non-binding consultation te plannen. Onze specialisten luisteren graag naar jouw verhaal, geven passend advies en maken een persoonlijk behandelplan aan de hand van jouw wensen. Wil je lezen wanneer andere clienten ervoor kozen hun schaamlipcorrectie ondergaan? Sommige delen het in hun reviews op clinicexperiences.co.uk.

Also of interest to you

All about the collagen treatments Sculptra & Radiesse combined with Yuugii

All about the collagen treatments Sculptra & Radiesse combined with Yuugii

Collagen: The beauty secret for glowing skin!

Collagen: The beauty secret for glowing skin!

Skin_surgery_clinics_liquid

5 tips for a fresh and radiant spring look

Asian eyelid surgery

This is how you get the longest enjoyment from your filler treatment

Winner Clinic Awards 2023

Winner Clinic Awards 2023

How-to-prepare-for-surgery-5-tips-that-can-promote-your-recovery-scaled-e1676644354247.jpg

5 tips for faster recovery after your surgery