Het verminderen van filler migratie na lipinjecties: Feiten en tips

Lipfillers zijn ongekend populair voor vollere lippen, maar fillermigratie kan voor ongewenste resultaten zorgen. In deze blog bespreken we de oorzaken van migratie en delen we waardevolle tips om dit fenomeen te voorkomen. We onderzoeken ook of het tapen van de lippen een effectieve strategie is om fillermigratie te verminderen. Lees verder voor essentiële informatie over het verminderen van filler migratie na lipinjecties.

Wat is filler migratie

Lipfiller migratie is een veelvoorkomende complicatie na lipinjecties, waarbij de geïnjecteerde filler zich verplaatst naar andere delen van de lippen. Dit verschuiven van de filler kan leiden tot ongewenste veranderingen in de lipcontouren en resulteert vaak in asymmetrie, ongelijke verdeling van de filler of de vorming van bobbels en knobbeltjes.

Oorzaken van filler migratie

Ontdek diverse factoren die kunnen leiden tot filler migratie, zoals filler eigenschappen, injectietechnieken, individuele anatomie en dagelijkse gezichtsbewegingen. Leer waarom sommige fillers zich meer verspreiden en hoe onnauwkeurige injectietechnieken het risico op migratie vergroten.

Tips om filler migratie te voorkomen:

 

Kies een ervaren behandelaar:
Raadpleeg altijd een gekwalificeerde, ervaren cosmetisch arts voor lipinjecties. Een deskundige behandelaar begrijpt de gezichtsanatomie en past de juiste injectietechnieken toe om migratie te minimaliseren.

 

Kies de juiste filler:
Niet alle fillers zijn gelijk. Overleg met je arts om de meest geschikte filler voor jouw behoeften te bepalen. Sommige fillers met hogere viscositeit blijven beter op hun plaats, wat migratie kan verminderen.

 

Vermijd overmatige lipbewegingen na de behandeling:
Direct na de lipinjecties is het belangrijk om overmatige bewegingen van de lippen te vermijden. Probeer gedurende de eerste 24 uur na de behandeling niet te veel te praten, lachen of eten. Dit minimaliseert de druk op de lippen en kan de migratie van de filler helpen voorkomen.

 

Geef je lippen tijd om te herstellen:
Na de behandeling kunnen je lippen gezwollen en gevoelig zijn. Geef ze voldoende tijd om te herstellen voordat je intensieve fysieke activiteiten onderneemt of make-up op de lippen aanbrengt. Zo krijgt de filler de kans om op de juiste plaats te blijven en te integreren met het weefsel.

 

Lippen intapen om filler migratie tegen te gaan:
Hoewel er geen wetenschappelijk bewijs is dat het tapen van de lippen na lipinjecties effectief filler migratie voorkomt, kan het tijdelijk de lippen in een bepaalde positie houden en de druk verminderen. Het is echter belangrijk op te merken dat lippen intapen geen garantie biedt tegen filler migratie en dat een consult met een ervaren arts nog steeds de beste aanpak is om migratie te voorkomen.

Conclusie

Filler Migratie is een potentiële complicatie na lipinjecties, maar gelukkig zijn er verschillende strategieën beschikbaar om dit te voorkomen. Het is essentieel om een ervaren behandelaar te kiezen, de juiste filler te selecteren en overmatige lipbewegingen direct na de behandeling te vermijden. Hoewel het tapen van de lippen mogelijk kan bijdragen aan het ondersteunen van het herstelproces, ontbreekt wetenschappelijk bewijs dat aantoont dat het effectief is in het tegengaan van filler migratie. Het raadplegen van een gekwalificeerde arts voor deskundig advies en begeleiding bij lipinjecties is altijd van groot belang. Bij Skin Surgery staan we klaar om je persoonlijk advies te geven. Mocht je na het lezen van deze blog persoonlijk advies willen? Bij Skin Surgery ben je altijd welkom voor een vrijblijvend adviesgesprek

Vrijblijvend advies

Heb je vragen aan de hand van onze blog of wil je meer informatie? Onze specialisten helpen je graag en geven passend advies aan de hand van je wensen om je zo goed mogelijk voor te bereiden op een behandeling. Wij verwelkomen je graag in onze kliniek in Den Haag of Bergschenhoek (Rotterdam). Telefonisch kunt u contact opnemen via 070 – 200 20 70 (dagelijks bereikbaar tot 22:00uur).

Copyright © 2023 Skin + Surgery Clinics. All rights reserved

De eerder benoemde resultaten kunnen niet gegarandeerd worden. De resultaten verschillen van persoon tot persoon. We kunnen geen concrete uitspraken doen over hoe uw lichaam reageert op bepaalde behandelingen of producten.Beoordeling van Skin+Surgery Clinics op kliniekervaringen.nl: 8.9 uit 10 (297 beoordelingen)
Vrijblijvend
adviesgesprek
Maak een
afspraak