Groei

Voor het eerst sinds tijden sta ik deze zondagochtend op met een voldaan gevoel. We zijn nu net een maand open met onze nieuwe vestiging in Den Haag en we hebben het drukker dan ooit. Uiteraard is het erg hectisch geweest en dreig ik mijzelf zo nu en dan te verliezen in de stress. Zo was ik weken op zoek naar de perfecte Senn-Miller haken die we nodig hadden voor onze facelift operatie. Gelukkig kwam deze een dag van tevoren binnen. Pufff.. En ben ik heel boos geworden op de telefoniste toen mijn botox levering niet op tijd was. “Not so charming”, maar dat hoort bij het proces van groei. Bij groei mag je de perfectionist in je uitdagen. Je mag boos zijn en schreeuwen. Het gaat namelijk niet alleen om de uitdaging zelf, maar ook op de manier waarop je op de uitdaging reageert.

 

Groei komt in verschillende vormen. Niet alleen zakelijk ben ik enorm gegroeid de afgelopen jaren, maar ook persoonlijk heb ik belangrijke stappen gemaakt. Natuurlijk krijg ik zo nu en dan te maken met groeipijnen in de vorm van tegenslagen, maar juist dan leer ik mijzelf beter kennen. Ik weet nu wat mijn kwaliteiten zijn, maar ook mijn valkuilen. Ik ben een perfectionist met een grote verantwoordelijkheidsgevoel, “nee” zeggen is soms lastig. Ik wil namelijk iedereen blij maken, maar dat lukt niet altijd. Gelukkig  kan ik mijzelf beter accepteren en waarderen om wie je bent. Dit geeft mij zelfvertrouwen om verder te groeien. Zelfacceptatie is uiteindelijk de basis, en hoe steviger die basis hoe verder je zult komen.

 

Mensen vragen zich weleens hardop af of zelfacceptatie niet botst met cosmetische ingrepen. Ik geloof van niet. Ik ben erg trots op mijn klanten die zichzelf de tijd en aandacht gunnen in de kliniek. Het ouder worden en de tegenslagen in ons leven kunnen soms sporen achterlaten in ons gezicht en lichaam. Waarom zou je niet kiezen voor die kleine touch-up als dat je meer zelfvertrouwen geeft? Of wanneer je je leven lang niet tevreden bent over een bepaald aspect van je lichaam, getuigt het juist van lef wanneer je besluit hier verandering in aan te brengen.

 

Het zijn dan ook mijn klanten die mij inspireren om verder te groeien. We zitten midden in het proces, zowel zakelijk als persoonlijk, maar ik gun mezelf even een moment op deze zomerdag om voldaan te zijn. Voldaan en dankbaar. Daar zijn de zondagen voor. Take it slow. And give your soul a chance to catch up with your body.

 

Namasté

 

Thanya

Copyright © 2023 Skin + Surgery Clinics. All rights reserved

De eerder benoemde resultaten kunnen niet gegarandeerd worden. De resultaten verschillen van persoon tot persoon. We kunnen geen concrete uitspraken doen over hoe uw lichaam reageert op bepaalde behandelingen of producten.Beoordeling van Skin+Surgery Clinics op kliniekervaringen.nl: 8.9 uit 10 (297 beoordelingen)
Vrijblijvend
adviesgesprek
Maak een
afspraak