Ik, een facelift?

Ouder worden is een bijzonder geschenk. Na je vijftigste zit je vol met mooie en minder mooie levenservaringen, maar je gezicht weerspiegelt niet meer hoe je van binnen voelt. Misschien is het de rimpels, misschien is het de verslapping van de huid. Als je een facelift overweegt, is dit een persoonlijke keuze. Een keuze die alleen jij en je arts samen kunnen nemen. Is het nodig? Is het niet te vroeg? Ga ik er niet heel anders uitzien? Wanneer ben ik weer toonbaar? Deze vragen zijn een kleine greep uit de eerste facelift consult.

Een facelift is een behandeling die wordt uitgevoerd als de huid van je gezicht door de leeftijd verslapt raakt. Tijdens de ingreep wordt de huid en het onderliggende bindweefsellaag strakker gemaakt en gelift. Hierdoor krijgen je gezicht, hals en kaaklijn een jeugdige contour. Tijdens het eerste consult met mij komt alles over de behandeling aan de orde. Ik bespreek welke methode het beste bij je past, welke resultaten je kunt verwachten, welke mogelijke risico’s er zijn en hoe de nazorg verloopt. Je krijgt altijd duidelijk en eerlijk advies. Ook al de verzakking minimaal is, adviseren ik je de ingreep uit te stellen of zelfs niet te doen.

Als je het woord facelift googlet, dan word je overspoeld door termen die nieuw zijn. Er bestaan verschillende soorten lift en het lijkt net alsof ieder chirurg het net anders doet. Om wat meer duidelijkheid te scheppen staan hieronder verschillende soorten lift nader uitgelegd:

 

  • S-LIFT , wordt ook wel de mini lift genoemd. Hierbij wordt een klein sneetje gemaakt voor je oor. Alleen de huid van de wang gelift. Het onderliggende steunweefsel (SMAS laag) wordt hierbij niet gelift.
  • MACS-lift: MACS-lift (Minimal Access Cranial Suspension lift) hierbij wordt niet alleen de huid van de wang maar ook het onderliggende steunweefsel (SMAS laag) meegenomen en gelift. De kaaklijn wordt hierbij niet meegenomen
  • Facelift: Bij een facelift wordt een incisie gemaakt voor je oor met een verlengde incisie achter het oor. Dan wordt de huid van de wang, het onderliggende steunweefsel (SMAS laag) en de kaaklijn gelift.
  • Halslift: Bij een halslift wordt een incisie gemaakt achter het oor en verlengd naar de haargrens. Op indicatie wordt er ook een incisie gemaakt onder de kin. De halsspieren worden naar elkaar toe gehecht en de huid wordt strakgetrokken. Soms wordt er ook met behulp van liposuctie het vet van de onderkin verwijderd.

 

Tijdens de behandeling krijgt je een “roesje”. Dit betekent dat je slaapt en je voelt geen pijn. De incisie wordt gemaakt voor je oor en langs je haargrens. Daarna wordt de huid losgemaakt van de onderhuidse bindweefsellaag (SMAS). Deze SMAS laag wordt met een speciale hechting strakgetrokken en vastgehecht. Als laatste wordt de overtollige huid weggesneden en gehecht. De ingreep zelf duurt ongeveer 150 minuten. Het duurt ongeveer 1-2 weken voordat de zwelling en de blauwe plekken wegtrekken.

 

Voordat je een facelift ondergaat is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de ingreep en de mogelijke complicaties. De eerste stap begint bij jezelf. Ga goed bij jezelf na waarom je een facelift wilt, laat je je goed informeren door je arts en bespreek je alternatieven. Je mag er de tijd voor nemen. Het is jouw gezicht!

 

Dokter Thanya Tha-In is gecertificeerd chirurg (MSRC) opgeleid aan de Erasmus Medisch Centrum en European College of Aesthetics Medicine (ECAMS). Ze is gespecialiseerd in cosmetische gelaatschirurgie en heeft inmiddels meer dan 1500 ingrepen aan het gelaat uitgevoerd. Ze is verbonden aan de Skin Surgery Clinics in Den Haag en Rotterdam.

www.skin-surgery.nl

geschreven door Dr. Thanya Tha-In

Copyright © 2023 Skin + Surgery Clinics. All rights reserved

De eerder benoemde resultaten kunnen niet gegarandeerd worden. De resultaten verschillen van persoon tot persoon. We kunnen geen concrete uitspraken doen over hoe uw lichaam reageert op bepaalde behandelingen of producten.Beoordeling van Skin+Surgery Clinics op kliniekervaringen.nl: 8.9 uit 10 (297 beoordelingen)
Vrijblijvend
adviesgesprek
Maak een
afspraak