Skin Surgergy Menu icon

Behandeling

Innerbeauty scan

Elke dag jezelf zijn. Vind je innerlijke rust en kalmte. Geniet met volle teugen. Neem controle over je leven.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op 070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Vrijblijvend adviesgesprek
Plan een afspraak
070 200 20 70
usp-vink Hoogste kwaliteit
usp-vink NVCG gecertificeerd
usp-vink Persoonlijke aandacht
usp-vink Innerbeauty
usp-vink Natuurlijk resultaat

Innerbeauty –

Innerbeauty scan

Ben je vaak moe of futloos? Heb je weinig controle over je emoties en kan je je moeilijk focussen? Check je innerlijke batterij.

Revolutionair en als eerste in Nederland introduceert Skin + Surgery Clinics “de Innerbeauty Scan”. Ervaar je weleens gevoelens van moeheid, minder concentratie en minder controle over je emoties? Heb je wel eens dat onbestemde gevoel van innerlijke onrust? Dit zijn de signalen van je brein die aan geven dat je innerlijke batterij aan het opraken is. Dit is een proces dat gebeurt over enige tijd en voordat je het door hebt, komen er de lichamelijke klachten en is je accu leeg. Wil je een stapje voor zijn? Dan is de innerbeauty scan echt iets voor jou.

Met onze gerenommeerde coach, Johan Maigret, heeft Skin + Surgery de innerbeauty scan ontwikkeld. De innerbeauty scan heeft als doel bewustwording van je energie huishouding en ervoor zorgen dat hart-brein verbinding in top conditie is. Je bent dan beter opgewassen tegen de veelvoud van externe prikkels van buiten. Niemand kan je meer van je stuk brengen.

In de intake maken we gebruik van een valide vragenlijst. En we meten de energiehuishouding met hartritmevariatie. Als je vaak moe bent of gespannen, heb je slaapproblemen of heb je iets traumatisch meegemaakt? Dan is dit vrijwel direct te meten met een sensor aan je oor. We meten direct de variatie van de slagen van het hart: dit heet hartritmevariatie. Dit is een wetenschappelijke maat voor de innerlijke balans tussen gaspedaal en rem in je lichaam. Het maakt ook zichtbaar in hoeverre jouw accu wel of niet voldoende opgeladen kan worden.

Op basis hiervan maken we een plan van aanpak. In dat plan maken we onder andere gebruik van een innovatieve ademcoach: de O2CHAIR. In deze stoel leer je in een specifiek ritme je ademhaling te verdiepen, je krijgt extra zuurstof én je ligt in een zogeheten anti-zwaartekracht houding.

De ervaring leert dat dit plan al op kort termijn resultaten geeft. In circa 3 tot 4 weken zul je voelen dat de mate van moeheid en innerlijke onrust zijn verschoven naar fitheid, meer focus, concentratie en innerlijke kalmte.

Afhankelijk van je persoonlijke doelstellingen is de Inner Beauty Scan ook te combineren met coaching. In een coaching sessie werken we met een onderwerp naar keuze. Het kan een uitdaging of probleem zijn dat je wilt oplossen. Samen vinden we je eigen antwoorden op bepaalde vragen, door te werken aan de verbinding tussen hart en brein.

Elke dag jezelf zijn is een topprestatie. Wij helpen je graag dit te bereiken.

Innerbeauty scan

Het is voor iedereen.

Je innerlijke batterij raakt langzaam leeg. Je hebt steeds minder grip op je emoties en gevoelens. Komen vervelend lichamelijke klachten om de hoek kijken? Dan wordt het tijd voor de Innerbeauty scan.

Innerbeauty scan

Kwaliteit is onze passie

Vrijblijvend adviesgesprek

Ma. t/m zo. van 08:00 tot 22:00

Dr. Thanya Tha-In

Chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts

Dokter Thanya Tha-In is chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts en staat bekend als de één van de beste in haar vak. Thanya kijkt verder dan het te behandelen gebied en is oprecht geïnteresseerd in u als persoon. Met zorg en aandacht legt ze u de mogelijkheden uit en is ze realistisch in het te verwachten resultaat. Dit geldt voor een behandeling met injectables, maar net zo goed voor een chirurgische ingreep. Lees meer over onze specialisten

Innerbeauty scan

Prijzen en vergoedingen

Skin + Surgery hanteert transparante prijzen voor innerbeauty scan op maat, afgestemd op jouw specifieke situatie. Vele zorgverzekeraars vergoeden coaching sessies als onderdeel van de aanvullende verzekering voor alternatieve geneeswijze of als beweegzorg.

Innerbeauty Scan (2 uur sessie)

150 euro

Innerbeauty Scan

Veelgestelde vragen

De Inner Beauty Scan is een op zichzelf staand programma dat beschikbaar is voor individuen en voor groepen.

Het is een combinatie van:

  1. Intake met vragenlijst en gebruik van hartritme variatie (HRV) biofeedback
  2. Energieke zelfregulerings- en adem oefening
  3. O2CHAIR, optimale ademcoach met verdieping ademhaling, extra zuurstof, zero-gravity houding, warmte en auditieve ondersteuning met natuurgeluiden

De Inner Beauty Scan kan aangevuld worden met coaching

  1. Coaching gericht op leefstijl en nadruk op plezier en vreugde

Met informatie over de fysiologie van stress en veerkracht

 

Met de HRV biofeedback worden hartslagsignalen geanalyseerd met gepatenteerde HeartMath®-algoritmen om de mate van samenwerking in de innerlijke fysiologie (samenwerking tussen hart-brein-inwendige organen) te berekenen.

Er is reeds onderzoek met personeel van de politie, marine, leger, onderwijs en zorg die bewijzen dat de HRV biofeedback effectief is om veerkracht te ontwikkelen en de prestaties te verbeteren in situaties  met veel stress. HRV biofeedback wordt omarmd door atleten, de politie en zorgverleners die baat hebben bij de zelfregulering van de stress-energie.

Of het nu op het sportveld, op het werk of in de sportschool is, optimale prestaties worden verenigd door terugkerende elementen. Elementen die in de Inner Beauty Scan zijn verwerkt.

  1. Slaap en herstel
  2. Het onderhouden van de conditie van het lichaam
  3. Het optimaal leren omgaan met stress en veerkracht (resilience)
  4. Nadruk op plezier en vreugde

Een natuurlijk gevolg van het toepassen van de Scan is dat je innerlijke kalmte vindt in een steeds drukkere wereld.

Met de ontwikkeling van de  Inner Beauty Scan was primair het besef dat we weten wat de stresscultuur doet met onze gezondheid. Met de Scan willen we juist dat mensen gezond en met plezier en vreugde aan het werk zijn en blijven.

De Inner Beauty Scan bouwt voort op bestaande valide modellen. Zo heeft TNO in samenwerking met het Dienstencentrum Gedragswetenschappen (GW), voor het leger een model van mentale veerkracht ontwikkeld. Binnen dit model omschrijven ze mentale veerkracht als: het vermogen om tijdens stressvolle omstandigheden, schokkende gebeurtenissen en tegenslagen de optimale prestatie te behouden, er nadien positief van te herstellen op zowel de korte als de langere termijn, waarbij demotivatie voor het militaire werk en de daarbij behorende doelen wordt behouden.

De Inner Beauty Scan is hiermee een soort “Veerkracht Opbouwende Mentaal-Emotionele Fitness” die essentiële kennis over veerkracht combineert met natuurlijke elementen, voeding, de kracht van visualisatie, innovatieve technologieën  en biofeedback technieken.

De meest effectieve manier om veerkracht op te bouwen, is door de Inner Beauty Scan te combineren  met persoonlijke coaching, ondersteuning én nazorg.

Innerlijke Kalmte – Een kalme geest en een kalm lichaam dat klaar is voor gebruik.

Door middel van breintraining om de geest te kalmeren krijgt de persoon betere controle over zijn energie, emoties en lichaamscontrole. Technieken zijn onder meer: ​​Body Scan, Autogene Training, HRV, Mentale MiniBreaks, Focus-oefeningen, visualisaties, Virtual Reality en mindfulness training.

Verschillende HRV-metingen maken zichtbaar dat een meer gebalanceerd autonoom zenuwstelsel gerealiseerd kan worden om hiermee een verhoogde psychofysiologische veerkracht te ontwikkelen.

De deelnemers krijgen in deze fase verschillende workshops gericht op ademhalings- en emotieregulatie.

Vertrouwen – uitgangspunt is dat we weten dat alles wat nodig is om succes te behalen zal worden gedaan zonder een nadere analyse van de ‘innerlijke criticus’ of ‘ego’. We laten ons daar niet door afleiden.

Tijdens de training tolereren we terugval in prestaties onvoorwaardelijk om het fundamentele geloof in de ware potenties niet te ondermijnen. Gedurende de training van de innerlijke kalmte in geest en lichaam zullen de nieuwe vaardigheden geleidelijk aan bloot gesteld worden aan meer taken en opdrachten die meer uitdagender zijn. Tijdens het trainingsprogramma kan de persoon gevoelens van “falen” ervaren, maar in plaats van boos te worden en/of uit de pas te lopen met zijn hartritmes, leert hij een zelfverzekerde en “koele” houding aan te nemen.

Geheel geconcentreerd – volledig opgenomen in het moment.

Trainen met een zorgvuldige mix van innovatieve tools en oefeningen maakt de kans op mentale afleiding kleiner en kan de persoon zijn of haar vermogen om geconcentreerd te blijven verbeteren. Dit vergroot vervolgens de nauwkeurigheid bij het bereiken van prestaties.

Moeiteloos – Het trainingsprogramma van 8 weken en de coach leggen de nadruk op het bereiken van trainingsdoelen die je moeiteloos kunt bereiken. “Te hard proberen”, “moeten of teveel controle” worden ‘onbewust’ psycho-fysiologisch gedetecteerd en er verschijnen coach-suggesties die de persoon helpen om weer moeiteloos adem te halen of om de activiteit te verlichten.

 

Automatisch – “Minder denken om meer te bereiken” kan prachtig worden getraind met behulp van HRV metingen. Te hard proberen of te intens nadenken zal onmiddellijk zichtbaar worden: het resultaat zal een stijging laten zien in HRV en een daling van de zweetsecretie.

 

Plezier en vreugde – Als je ‘in flow’ bent, is het een waar genoegen om mee te doen. Levende ‘games’ intensiveren dit gevoel omdat ze leuk zijn om te spelen en de speler krijgt positieve feedback over verbeteringen in zelfregulatie.

 

Onder controle – Biofeedback is een geweldige manier om emotie-controle te bevorderen. Het werkt tegelijkertijd zowel fysiologisch als psychologisch. “Zien is geloven.” Succes behalen terwijl je daarbij de nieuwe vaardigheden gebruikt werkt enorm positief op groei van de persoonlijke effectiviteit en ontwikkelen van zelfregie.

Door meer innerlijke kalmte en omdat er door de training meer controle op lichaam en geest wordt verkregen, wordt dit bij elke herhaling elke keer opnieuw versterkt tijdens het trainen. Perfectionisten leren mede hierdoor om ‘dwangmatig controleren’ te vervangen door optimale controle. Er is meer gewonnen aan het vermogen tot relativeren.

Staat jouw vraag er
niet tussen?

Neem dan nu contact op

070-200 20 70

van Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Innerbeauty Scan

Hart en hoofd weer in balans

Weet hoe je weer innerlijke rust kan vinden. Neem controle over je eigen gevoelens, emoties en lichaam. Elke dag jezelf kunnen zijn is een waar geschenk.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op
070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Copyright © 2023 Skin + Surgery Clinics. All rights reserved

De eerder benoemde resultaten kunnen niet gegarandeerd worden. De resultaten verschillen van persoon tot persoon. We kunnen geen concrete uitspraken doen over hoe uw lichaam reageert op bepaalde behandelingen of producten.Beoordeling van Skin+Surgery Clinics op kliniekervaringen.nl: 8.9 uit 10 (297 beoordelingen)
Vrijblijvend
adviesgesprek
Maak een
afspraak