Own your crown: Jij en het corona virus

Jij en het corona virus

Nooit eerder heeft onze wereld zo op z’n kop gestaan. Wat eerst lijkt op een onschuldig griepvirus, heeft de wereld nu in zijn greep. Ik zit thuis. Jij zit thuis. We zitten allemaal thuis. Er heerst veel angst en onrust. Het overkomt ons allemaal en we moeten er maar mee dealen. Mijn eerste reactie was angst. Ja inderdaad angst! Angst om eten, om boodschappen, om medicijnen, angst om de kliniek… Krijgen we een lock down? Blijft iedereen alstublieft gezond? Des te meer realiseer ik me als persoon en als arts dat nu, juist nu, er behoefte is aan rust, liefde en verbondenheid. Júist nu is het belangrijk om te handelen vanuit je hart en niet vanuit je ego. We willen ons allemaal weer veilig voelen.

Het kleine coronavirus heeft mij veel doen denken. “Wie ben ik? Waar sta ik voor? Wat is mijn doel in het leven?” Kleine vragen met grote antwoorden. Als ik voel vanuit mijn hart weet ik, dat ik mensen wil helpen op alle mogelijke manieren. En in deze tijd van crisis, help ik mensen niet als ik rimpels wegspuit. In deze tijd help ik mensen door de kliniek te sluiten en door mijn hulp aan te bieden aan mijn naasten en het ziekenhuis. In deze tijd help ik mensen, door positiviteit en liefde te verspreiden. Dat laatste, dat kan iedereen, daar hoef je geen dokter voor te zijn.

Duizenden gedachten gaan er vast door je hoofd de afgelopen dagen. Wat zegt je ego en wat zegt je hart? Je ego zegt waarschijnlijk zoiets als: “Om je veilig te voelen, moet je hamsteren.” Mooi, dat onze ego op deze manier ons wil beschermen. Maar echt? Voelen we ons veiliger met tien pakken WC papier? Het antwoord is natuurlijk nee. Lieve mensen, veiligheid zit in je hart. Mijn mantra is: “Safety is here in my heart.” Dus zolang ik mijn hart volg, is het veilig, is het goed, is het OK.

Op deze plaats past een woord van dank en respect aan onze overheid, het RIVM en alle mensen uit de zorg, die met man en macht alle zeilen bij zetten. Helden en heldinnen die schouder aan schouder staan, zonder mopperen, zonder klagen en het risico nemen. Dank je wel.

Door thuis te zitten met z’n allen kunnen we het besmettingsrisico van het coronavirus reduceren van 1.7 naar lager. Simpel gezegd: Als we geen maatregelen nemen kan iemand met corona twee mensen besmetten en stijgt het aantal besmettingen heel snel. Ons zorgstelsel kan dit niet aan en zo eindigen we op het punt dat over leven en dood moet worden beslist. Door thuis te zitten, kan een geinfecteerd iemand misschien maar een of zelfs geen persoon besmetten, waardoor de curve snel wordt uitgevlakt. En zo kan het zijn, zonder dat je het door hebt, dat je vandaag een leven hebt gered.

Nu we thuis zitten, hebben we tijd. Tijd waarvan we dachten dat we die hiervoor niet hadden. Voor het virus, hadden we stress, kwamen we ‘me-time’ te kort en zijn we overgestimuleerd. Misschien is het goed om dit moment te zien, als een moment van bezinning. Een moment om nader tot jezelf en tot elkaar te komen. Het zou zomaar kunnen dat er na deze onzekere tijd een persoon opstaat die zich realiseert dat knuffelen, een levensbehoefte is. En dat dit dus belangrijker is dan WC papier. Een persoon die zich realiseert hoe dierbaar zijn ouders, opa en oma zijn. Een persoon die waardéért dat de zon schijnt, dat de lucht helder is en dat iedere adem een geschenk is. Die persoon? Dat ben JIJ. Lach, geniet, ontspan en mediteer, het is heel goed voor je afweer. Wees positief en sterk. Draag je kroon met trots. We komen er samen doorheen. Echt waar.

 

Liefs Thanya

geschreven door Dr. Thanya Tha-In, chirurg en cosmetisch arts KNMG bij Skin+Surgery Clinics

Copyright © 2023 Skin + Surgery Clinics. All rights reserved

De eerder benoemde resultaten kunnen niet gegarandeerd worden. De resultaten verschillen van persoon tot persoon. We kunnen geen concrete uitspraken doen over hoe uw lichaam reageert op bepaalde behandelingen of producten.Beoordeling van Skin+Surgery Clinics op kliniekervaringen.nl: 8.9 uit 10 (297 beoordelingen)
Vrijblijvend
adviesgesprek
Maak een
afspraak