Skin Surgergy Menu icon

Chemische peelings in Den Haag

Last van een dikke huid met grove poriën? Of juist last van een dunne, gevoelige huid die niets kan verdragen? Beginnen de eerste tekenen van huidveroudering te ontstaan? Altijd al moeten dealen met huidproblemen zoals pigmentvlekken of acne en ben u dat nu zat? Wilt u ook een jonge, frisse huid die straalt? Kom dan naar de beste kliniek van Den Haag, Skin + Surgery Clinics SkinCenter, met persoonlijke aandacht voor u en uw huid.

Wat doet een chemische peeling?

Huidveroudering begint met een trage celdeling, waarbij op termijn de laag met levende huidcellen steeds inactiveer worden en de dode huidcellen steeds meer aan het oppervlak blijven kleven. Ook verliest de huid het vermogen om snel te herstellen en neemt de collageen- en elastine productie af. Het gevolg hiervan is een veranderende huidstructuur, pigmentvlekken, onzuiverheden en een vale, doffe teint.

 

Door de juiste chemische peeling kan dit proces worden omgekeerd en de gehele huidstructuur verbeterd worden! 

 

Chemische peelings hebben, afhankelijk van het type en de bereikte huidlaag, algehele huidverjongende eigenschappen. Oppervlakkige peelings stimuleren de afschilfering van opperhuid (epidermis) wat zorgt voor een direct mooie huid met een gezonde glans. Door de inwerkdiepte middel-diepe peelings zal de celdeling in de lederhuid (dermis) gestimuleerd worden. Hierdoor neemt de productie van collageen- en elastine toe, wat het volume van de huid vergroot. Daarbij zal de dikte van de hoornlaag (buitenste laag van de huid) juist verminderen. Diepe peelings zorgen naast structuurverbetering ook nog eens voor lifting en verstrakking van de huid.

 

Skin + Surgery Clinics in Den Haag is gespecialiseerd in huidverbetering zoals chemische peelings. Onze artsen en huidtherapeuten werken met de beste chemische peelings, onder andere van SkinTech, en hebben veel ervaring met TCA en Fenol.

 

Is mijn huid geschikt voor een chemische peeling?

Een chemische peeling is ideaal om nét dat beetje meer te doen voor de huid dan een standaard gezichtsbehandeling, om de huid op te frissen en om de huid weer te laten stralen. Daarom is een chemische peeling geschikt voor elk huidtype. Daarbij kunnen ook specifieke indicaties goed behandeld worden.

 

Oppervlakkige peelings:

 • Fijne lijntjes
 • vale/grijze huid (rokershuid)
 • Acne (gevoelige huid
 • Droge huid
 • Beginnende huidveroudering

Middel-diepe peelings:

 • Pigmentvlekken
 • Fijne lijntjes
 • Grote poriën
 • Huidveroudering
 • Zonneschade
 • vale/grijze huid (rokershuid)
 • Acne (gevoelige) huid

Diepe peelings:

 • Ernstige huidveroudering
 • Zonneschade
 • Slappe huid
 • Pigmentvlekken
 • Lentignes
 • Fijne lijntjes tot middelmatige rimpels
 • Grote poriën
 • Verharde huid

Behandeling op maat

Voordat er gestart wordt met de behandeling komt u op een gratis en vrijblijvend consult. De arts en/of huidtherapeut zal met aandacht naar u luisteren, de resultaten met u bespreken en samen met u een behandelplan opstellen. Afhankelijk van uw wensen en het behandeldoel is het mogelijk om direct de behandeling uit te voeren of wordt er geadviseerd om de huid voor te behandelen.

 

Na middel-diepe en diepe behandelingen is het van belang om de huid goed te verzorgen en beschermen. Dat kan het beste door gebruik te maken van specifieke producten, die speciaal zijn ontwikkeld voor verzorging- en bescherming van de gepeelde huid tegen zonlicht (UV) en warmte, en zijn onderdeel van het pakket.

 

Hoe verloop de behandeling?

Tijdens de behandeling wordt de chemische peeling in een aantal lagen op de huid aangebracht totdat de gewenste diepte is bereikt. Afhankelijk van type peeling die gebruikt wordt kan een warm, tintelend tot prikkend gevoel waargenomen worden. Om dit gevoel te compenseren kan er met een waaier lucht over de behandelde huid verspreid worden om de behandeling zo comfortabel mogelijk te maken. Tot slot wordt er een neutralisatie vloeistof of het post-to-peel mask aangebracht. Hierdoor zal de roodheid en warmte uit de huid trekken. Binnen enkele minuten wordt de huid weer rustig en pijnloos.

 

Na de behandeling zal de arts en/of huidtherapeut nogmaals de nazorg met u bespreken.

 

Hoe verloopt het herstel na de behandeling? 

Bij een oppervlakkige chemische peeling zal de huid direct stralen en gelift aanvoelen.

 

Bij een middel-diepe chemische peeling zal de opperhuid vervangen worden door nieuwe huidcellen. Hiervoor is vervelling nodig. De dag na de behandeling voelt de huid droog aan, maar is er niet veel zichtbaar. Op dag 2 na de behandeling voelt de huid strak en droog aan. Er kunnen donkere vlekken zichtbaar zijn waar het pigment zit. Op dag 3 start doorgaans de vervelling, meestal eerst rondom de mond en dan verder. Het vervellen duurt meestal 2-3 dagen. Daarna zullen nog wat resterende velletjes in de haargrens en rondom de neus te zien zijn. De hersteltijd duurt ongeveer 7 dagen. De nieuwe huid is zichtbaar verbeterd, egaler en straalt.

 

Bij een diepe chemische peeling wordt de allerdiepste huidlaag bereikt en kan een oude huid volledig vervangen worden door een nieuwe, jonge, gladde en vlekkeloze huid. Hiervoor is een hersteltijd van gemiddeld 12 dagen nodig, waarbij u meerdere malen op controle komt bij onze kliniek in Den Haag. Het is mogelijk om een diepe chemische peeling over het hele gezicht aan te brengen, maar ook plaatselijk (bijvoorbeeld rondom de ogen en/of bovenlip). Het eindresulaat is een driedimensionale facelift (bij full face-behandeling), verbetering of zelfs verdwijning van diepe rimpels.

 

Hoe veel behandelingen zijn nodig? 

Een oppervlakkige chemische peeling wordt gezien als oppepper voor de huid. Dit kan in kuurverband gedaan worden, maar ook op regelmatige basis (bijvoorbeeld een behandeling per maand).

 

Een middel-diepe chemische peeling kan als echte boost voor de huid eenmalig gedaan worden, maar voor het meest optimale resultaat wordt kuurverband geadviseerd. Dit zijn 4 behandelingen binnen een periode van 4-6 weken.

 

Bij een diepe chemische peeling volstaat vaak 1 behandeling.

 

Welke chemische peelings worden er gebruikt bij Skin + Surgery Clinics?

Oppervlakkig:

 • SkinCeuticals Gel Peel GL
 • SkinCeuticals Pigment Balancing Peel

Middel-diep:

 • SkinTech Easy Droxy
 • SkinTech Easy TCA

Diep:

 • SkinTech Lip&Eyelid Formula (fenol)
 • SkinTech Mozaïek peeling (combinatie Easy Phen Light & fenol)

Kosten en afspraak maken

De tarieven voor een behandeling verschillen en zijn afhankelijk van onder andere het type chemische peeling. Uiteraard worden er scherpe prijzen gehanteerd omdat Skin + Surgery Clinics u graag helpt om weer te stralen. Neem contact op met de hooggewaardeerde praktijk van Skin + Surgery Clinics en vraag direct een vrijblijvend, gratis consult voor chemische peelings in Den Haag aan. U kunt bellen, e-mailen of gebruik maken van het online contactformulier. Wij reageren snel.

Copyright © 2023 Skin + Surgery Clinics. All rights reserved

De eerder benoemde resultaten kunnen niet gegarandeerd worden. De resultaten verschillen van persoon tot persoon. We kunnen geen concrete uitspraken doen over hoe uw lichaam reageert op bepaalde behandelingen of producten.Beoordeling van Skin+Surgery Clinics op kliniekervaringen.nl: 8.9 uit 10 (297 beoordelingen)
Vrijblijvend
adviesgesprek
Maak een
afspraak