Skin Surgergy Menu icon

Schaamlipverkleining

Een schaamlipverkleining is een korte chirurgische ingreep waarbij de kleine schaamlippen (binnenste lippen) en/of de grote schaamlippen (buitenste lippen) worden gewijzigd. Een schaamlipverkleining wordt onder verdoving uitgevoerd. De binnenste schaamlippen vallen na de operatie in staande positie binnen de buitenste schaamlippen. Ze vormen weer een symmetrisch, natuurlijk geheel. Je houdt geen duidelijk zichtbaar litteken aan de chirurgische ingreep over. De natuurlijke gevoeligheid van de schaamlippen blijft na de schaamlipverkleining volledig intact.

 

Redenen om een schaamlipcorrectie te ondergaan

Er zijn medische en esthetische redenen om een schaamlipverkleining te ondergaan. Zo zijn er vrouwen die last hebben van pijnklachten. Sommige vrouwen ervaren dat hun schaamlippen tijdens het vrijen in de vagina worden “gezogen” of “geplooid”. Dit kan leiden tot pijnlijke scheuren in de huid van de vulva. Daarnaast kan het dragen van een badpak pijn doen, net zoals, wandelen, hardlopen, fietsen, of zelfs zitten! De vulvahuid irriteert of schuurt, waardoor er pijnklachten ontstaan. Een schaamlipverkleining is de oplossing tegen deze pijnklachten.

 

Daarnaast zijn er ook de meer esthetische redenen, zoals de populariteit van de “innie”. Dit type vulva komt veel voor in volwassen entertainment. Bij een innie zijn de buitenste lippen niet van elkaar gescheiden, zodat ze de binnenste lippen volledig bedekken en omsluiten. Alhoewel dit type vulva vaak wordt gezien in volwassen entertainment, is het eigenlijk het minst voorkomende type vulva in het algemeen. Dit kan een bepaald beeld wekken bij vrouwen en mannen over hoe een normale vagina eruit hoort te zien terwijl dit dus niet zo is. Uiteindelijk gaat het erom wat jezelf als mooi ervaart. Skin + Surgery kan jouw esthetische wensen waarmaken met een schaamlipverkleining.

 

 

Schaamlipverkleining door een hooggekwalificeerde specialist

Onze ervaren specialisten van Skin + Surgery helpen je graag verder met een deskundige en veilige schaamlipverkleining met een prachtig resultaat. Een schaamlipverkleining bij Skin + Surgery Clinics is een eenvoudige poliklinische behandeling. Je hoeft dus niet opgenomen te worden. Je wordt behandeld door een van onze deskundige en ervaren specialisten, die is aangesloten bij de NVCG (Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde) en NVVCC (Nederlandse Vereniging Voor Cosmetische Chirurgie). De schaamlipverkleining is een veelvoorkomende behandeling en onze vrouwelijke chirurge bespreekt al jouw wensen tijdens een vrijblijvend adviesgesprek. Ons team van hooggekwalificeerde specialisten heeft veel ervaring met schaamlipcorrecties én kunnen je ook meer vrouw laten voelen door een V-lift of een clitoriskapcorrectie toe te voegen aan de schaamlipcorrectie.

 

 

Schaamlipverkleining vanaf 18 jaar, bij volgroeide schaamlippen

Een schaamlipverkleining is alleen mogelijk bij volgroeide schaamlippen. De chirurgische ingreep kan vanaf je achttiende jaar worden uitgevoerd. De kans op complicaties is gering. Er kan soms een nabloeding, wondinfectie of ontsteking optreden. Schaamlippen zijn van nature asymmetrisch. Skin + Surgery streeft naar een optimale balans tussen een zo symmetrisch mogelijk aanzien en een natuurlijk resultaat. Na de verkleining van de binnenste schaamlippen kan een zwelling optreden die met koelen goed kan worden bestreden. Het wordt afgeraden om in de eerste vier tot zes weken na de schaamlipverkleining grote inspanningen te vermijden. Denk aan zware lichamelijke arbeid, zwaar tillen en sporten. Skin + Surgery raadt vrijen tijdens de herstelperiode van de schaamlipverkleining af.

 

 

Weer klachtenvrij na schaamlipcorrectie bij Skin + Surgery

De schaamlippen kunnen na de schaamlipverkleining door het genezingsproces en de huidstructuur een wat onregelmatig uiterlijk houden, maar dit is niet onnatuurlijk. Vagina’s en vulva’s zijn net sneeuwvlokken, ze zijn allemaal uniek. Het is van belang om te weten dat de ‘normale’ vagina niet bestaat omdat ze allemaal anders zijn. Na de ingreep ben je van pijnklachten af en eb je de vagina / vulva waar je het met onze vrouwelijke chirurge over hebt gehad.

 

Meer informatie, advies of een consult voor schaamlipverkleining

Heb je pijn, irritatie of ongemak van grote en uitstulpende binnenste schaamlippen? Voel je je hier onzeker over of schaam je je hiervoor? De empatische artsen van Skin + Surgery Clinics hebben een luisterend oor voor je vragen en wensen en een goed oog voor je klachten en problemen.Bekijk ons overzicht van alle schaamlipverkleining mogelijkheden. Onze prijzenpagina toont een actueel overzicht van alle overige behandelingen inclusief de verschillende schaamlipverkleiningen. Benieuwd naar de ervaringen van cliënten die je voorgingen? Bekijk onze reviews op KliniekErvaringen.nl en laat je overtuigen. Bel ons direct op, stuur een e-mail of maak vandaag nog een afspraak voor een vrijblijvend consult en een persoonlijk gesprek over een schaamlipverkleining  in onze toonaangevende en hoog gewaardeerde kliniek.

 

 

 

Copyright © 2023 Skin + Surgery Clinics. All rights reserved

De eerder benoemde resultaten kunnen niet gegarandeerd worden. De resultaten verschillen van persoon tot persoon. We kunnen geen concrete uitspraken doen over hoe uw lichaam reageert op bepaalde behandelingen of producten.Beoordeling van Skin+Surgery Clinics op kliniekervaringen.nl: 8.9 uit 10 (297 beoordelingen)
Vrijblijvend
adviesgesprek
Maak een
afspraak