Lippen opvullen: dit moet je weten

Er zijn verschillende mogelijkheden

Iedereen heeft eigen redenen om lip fillers te overwegen. Misschien wil je volle lippen, misschien is er sprake van asymmetrie en wil je de vorm subtiel veranderen. In beide gevallen wordt er filler in de lippen geplaats: in het lippenrood, dan wel in de lip rand (de vermillion border). Maar wist je dat filler ook uitkomst kan bieden bij droge lippen? En ook rondom de mond geplaatst kan worden, bijvoorbeeld om rokerslijntjes te verzachten?

Juist omdat er verschillende mogelijkheden zijn is het belangrijk om een cosmetisch arts te raadplegen voor advies. De arts luistert naar jouw specifieke wensen en behoefte maar kijkt ook met een kritische blik naar jouw gezichtsvorm en contouren. Zo blijft het resultaat natuurlijk en optimaal.

 

Niet alle fillers zijn hetzelfde

Er zijn tal van fillers op de markt verkrijgbaar. Niet elk product doet hetzelfde, geeft hetzelfde resultaat of blijft even lang werken. Ieder merk heeft een ietwat andere chemische samenstelling, kan verschillen in ‘hardheid’ en wordt op een ander tempo afgebroken door het lichaam. Omdat er veel beweging plaatsvindt in en bij de mond, heeft het de voorkeur om juist hier een flexibele filler te gebruiken. Door gebruik te maken van vaste merken, hebben we veel ervaring met hun specifieke werking zodat we goed kunnen bepalen welke filler het beste bij jou past.

 

Prijs betekent kwaliteit

Lip fillers stijgen in populariteit en zo ook het aantal klinieken dat deze behandeling aanbiedt. Wat opvalt is dat de prijzen voor dezelfde hoeveelheden filler enorm uiteen kunnen lopen: soms wel tot honderden euro’s. Waar betaal je dan extra voor? Het antwoord is simpel: kwaliteit. Filler behandelingen worden idealiter uitgevoerd door gekwalificeerde cosmetische artsen, maar helaas is er in Nederland geen wetgeving die dit afdwingt. Ook basisartsen mogen dus filler injecteren. Doe daarom vooraf goed je research naar de kliniek waar je wilt worden behandeld. Lees de reviews, en kijk of de specialisten BIG geregistreerd zijn en de titel cosmetisch arts KNMG dragen.

 

Plan je afspraak

Door gebruik te maken van een verdovende crème is de behandeling vrijwel pijnloos. Je lippen zijn echter gevoelig en er bestaat dus een kans op zwelling en kleine blauwe plekjes. Dit is van tijdelijke aard en trekt met 24 tot 48 uur weg. Je kunt dus prima de volgende dag naar je werk, maar wellicht is het niet handig om je afspraak vlak vóór dat ene belangrijke sociale event te plannen. Na ongeveer 14 dagen kun je er vanuit gaan dat alle zwelling en een eventuele blauw plek zijn weggetrokken en genieten van het eindresultaat.

Als je ervan overtuigd bent dat je vollere lippen wilt, kun je gemakkelijk een afspraak maken voor een lip filler behandeling. Maar ook als je nog twijfelt en wilt overleggen ben je van harte welkom om op consult te komen. We staan 6 dagen per week voor je klaar om je lippen mooier (en jou blij) te maken.

 

Copyright © 2023 Skin + Surgery Clinics. All rights reserved

De eerder benoemde resultaten kunnen niet gegarandeerd worden. De resultaten verschillen van persoon tot persoon. We kunnen geen concrete uitspraken doen over hoe uw lichaam reageert op bepaalde behandelingen of producten.Beoordeling van Skin+Surgery Clinics op kliniekervaringen.nl: 8.9 uit 10 (297 beoordelingen)
Vrijblijvend
adviesgesprek
Maak een
afspraak