Ooglidcorrectie voor mannen

Een ooglidcorrectie is één van de populairste ingrepen wereldwijd, het is een relatief kleine ingreep met een korte hersteltijd. In 2021 hebben onze gecertificeerd cosmetisch artsen meer dan 500 ooglidcorrecties uitgevoerd. De operatie wordt zowel door mannen als vrouwen ondergaan. Een ooglidcorrectie bij een man komt echter minder snel ter sprake dan bij een vrouw. Waarom is dit? Mannen kunnen namelijk dezelfde klachten als vrouwen ervaren door de overtollige huid die zich bij het ooglid bevindt.

 

Waarom een ooglidcorrectie?
De overtollige huid van het ooglid kan genetisch zijn, maar ontstaat tevens bij het ouder worden. De redenen om een ooglidcorrectie te overwegen kunnen hierdoor verschillen. De meest voorkomende klachten zijn:

 

  • Hoofdpijn
  • Vermoeidheid
  • Gezichtsveldbeperking
  • Zwaar gevoel op de ogen

De reden om te kiezen voor een ooglidcorrectie kan ook cosmetisch zijn. Na de ooglidcorrectie zijn de klachten, die door de overtollige huid veroorzaakt werden, verdwenen en ontstaat er weer een frissere en meer open blik.

 

Mannen versus vrouwen
In onze kliniek zien wij vaker mannen dan vrouwen die kiezen voor een ooglidcorrectie. Vrouwen maken vaker de keuze om operatief iets te behandelen. Mede hierdoor worden zowel medische als cosmetische ingrepen in onze samenleving sneller ‘geaccepteerd’ wanneer vrouwen deze ondergaan. Hierdoor kan een drempel ontstaan bij de mannen. En dit is absoluut niet nodig! Daarbij ervaren mannen het vaker als een ‘moeite’. Ook dat is niet nodig. Een ooglidcorrectie is geen zware ingreep waarbij direct resultaat is en het herstel niet lang is. Een week na de ingreep kunt u weer aan de slag.

 

Wanneer is een man geschikt voor een ooglidcorrectie?
Net als bij vrouwen is een man geschikt voor een ooglidcorrectie wanneer hier een indicatie voor is. Dit houdt in dat er voldoende overtollig huid dient te zijn om te verwijderen. Dit betekent dat leeftijd niet altijd een rol speelt. Daarentegen is hiervan wel vaak sprake. Bij het ouder worden zal bij mannen de spier, de huid en het septum verslappen. Hierdoor krijgt het vet, die zich bij het oog bevindt, de mogelijkheid om naar voren te treden. In onze kliniek zien wij mannen van verschillende leeftijden die een ooglidcorrectie ondergaan. Dit varieert van ongeveer 30 tot 70 jaar.

 

Heb jij als man, ongeacht de leeftijd, overtollig huid bij de oogleden? Ervaar je klachten of vind je dat niet mooi? Plan een consult in bij een van onze locaties en we kijken graag met je mee! Wellicht dat je in aanmerking komt voor een ooglidcorrectie die zowel door onze mannelijke en vrouwelijke artsen worden uitgevoerd.

 

Waar moet je de eerste 2 weken na de operatie rekening mee houden?
+ Neem genoeg rust
+ Niet sporten (je mag na een week wandelen of fietsen)
+ Draag een bril i.p.v. lenzen
+ Niet bukken, tillen of persen
+ Pak zwaardere werkzaamheden na 2 weken rustig op

 

Voor en na foto’s van ooglidcorrecties voor mannen

We delen graag een aantal voor en na foto’s van verschillende cliënten die ervoor kozen een ooglidcorrectie te ondergaan. Wanneer een ooglidcorrectie voor hun de juiste keus was, kun je redelijk zien aan hun ‘voor’ foto.

 

Bovenooglidcorrectie: 6 weken na de behandeling

Ooglidcorrectie_voor_mannen_before           Ooglidcorrectie_voor_mannen_before

 

Boven -en onderooglidcorrectie: 6 weken na de behandeling

Ooglidcorrectie_voor_mannen_skin_surgery_before           Ooglidcorrectie_voor_mannen_skin_surgery_after

 

Heb je nog vragen aan de hand van deze blog? Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek zal onze specialist je voorzien van alle informatie en krijg je de ruimte om vragen te stellen. Je bent van harte welkom in onze kliniek. Neem gerust contact met ons op.

 

Bergschenhoek: 010- 310 56 20

Den Haag: 070- 200 20 70

 

Copyright © 2022 Skin + Surgery Clinics. All rights reserved

De eerder benoemde resultaten kunnen niet gegarandeerd worden. De resultaten verschillen van persoon tot persoon. We kunnen geen concrete uitspraken doen over hoe uw lichaam reageert op bepaalde behandelingen of producten.Beoordeling van Skin+Surgery Clinics op kliniekervaringen.nl: 8.9 uit 10 (297 beoordelingen)
Vrijblijvend
adviesgesprek
Maak een
afspraak