Skin Surgergy Menu icon

Ooglidcorrectie

Hangend ooglid aan een kant

Heb je last van een hangend ooglid aan een kant? Een ooglidcorrectie bij Skin + Surgery brengt de symmetrie in jouw gezicht weer terug.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op 070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Vrijblijvend adviesgesprek
Plan een afspraak
070 200 20 70
usp-vink Hoogste kwaliteit
usp-vink NVCG gecertificeerd
usp-vink Persoonlijke aandacht
usp-vink Innerbeauty
usp-vink Natuurlijk resultaat

Behandelingen

Hangend ooglid aan een kant

Een hangend ooglid aan een kant kan heel mooi zijn. “Beauty is in the eye of the beholder”, zoals ze zeggen. Een hangend ooglid aan een kant heeft zeker iets unieks, omdat niet iedereen dit heeft. Een hangend ooglid aan een kant zorgt wel voor asymmetrie in gezicht. Velen vinden dit niet mooi en besluiten daarom hier iets aan te doen. Skin + Surgery kan je hierbij helpen met een bovenooglidcorrectie aan een kant.

Hangend ooglid aan een kant

Een hangend ooglid aan kant is vaak te wijten aan het uitrekken van de pees van de levatorspier of van het losraken van de aanhechting naar deze spier. Deze spier loopt vanuit de top van de oogkas naar het ooglid en stuurt als het ware het bovenooglid aan. Wanneer deze spier goed functioneert, ziet het oog er ‘normaal’ uit. Soms de spier goed functioneren, maar is de positie van de ooglidrand ten opzichte van het oog is laag.

 

Er zijn een aantal oorzaken voor een hangend ooglid aan een kant:

  • Het verslappen van het weefsel door het verouderingsproces
  • Het langdurig dragen van (harde) contactlenzen
  • Eerdere ooglidcorrecties die niet correct zijn uitgevoerd en/of ernstige oogontstekingen
  • Ongevallen waarbij zwelling van het weefsel van het ooglid is opgetreden

 

De oplossing tegen een hangend ooglid aan een kant, is een bovenooglidcorrectie. Bij een bovenooglidcorrectie wordt het teveel aan huid verwijderd, vaak in combinatie met overtollig vetweefsel. Als de overgebleven functie van de levatorspier voldoende is, kan door het inkorten van deze spier het hangende ooglid gecorrigeerd worden. Het is een kleine operatie die vaak nog geen 45 minuten duurt. Een A-kliniek, zoals Skin + Surgery, heeft de esthetische focus die ervoor zorgt dat het resultaat niet alleen behaald wordt, maar ook nog eens mooi is.

 

Heb jij geen last van een hangend ooglid aan een kant, maar bijvoorbeeld wel van ingevallen wallen of dubbele oogleden? Dan is een bovenooglidcorrectie waarschijnlijk niet de juiste keuze, maar een onderooglidcorrecties misschien wel. Voor sommigen zal de dubbele ooglidcorrecties (een Aziatische ooglidcorrectie) toepasselijker zijn. Lees hier meer over de verschillende soorten ooglidcorrecties die wij aanbieden en plan vandaag nog een vrijblijvend adviesgesprek met onze specialisten in.

Onze klinieken in Bergschenhoek, Leidsche Rijn en Den Haag zijn goed te bereiken met de auto en met het openbaar vervoer. De auto is vaak iets sneller. Je kunt hier je reis plannen naar onze kliniek in Bergschenhoek in Rotterdam met behulp van Google Maps. Plan hier je reis als je onze kliniek in Den Haag wil bezoeken. 

 

Het is belangrijk dat iemand met je meegaat, of dat iemand je komt ophalen na de ingreep. Je kunt niet zelf naar huis reizen. Ook het openbaar vervoer raden wij af op de terugweg. We verwachten dat je rust neemt na een ooglidcorrectie tegen een hangend ooglid aan een kant.

Hangend ooglid aan een kant

Reviews van ooglidcorrecties tegen een een hangend ooglid aan een kant

Een hangend ooglid aan een kant, is (vaak) een product van het verouderingsproces. Dat betekent dat bijna ieder mens ermee te maken zal krijgen. De cliënten die wij hebben geholpen met door middel van een ooglidcorrectie, delen hun ervaringen bij Skin + Surgery op Kliniekervaringen. Neem een kijkje en laat je overtuigen door de positieve ervaringen van onze cliënten. Bekijk ook de voor en na foto’s van onze ooglidcorrecties om een idee te krijgen van het effect van de ingreep. Een hangende ooglid aan een kant, zal met de hulp van Skin + Surgery snel verleden tijd zijn.

Hangend ooglid aan een kant

Kwaliteit is onze passie

Vrijblijvend adviesgesprek

Ma. t/m zo. van 08:00 tot 22:00

Een ooglidcorrectie tegen een hangend ooglid aan een kant wordt altijd voorafgegaan door een adviesgesprek met een van onze gekwalificeerde en ervaren artsen. Je kunt eenvoudig via onze website een afspraak maken voor een gratis consult. Je kunt tijdens het persoonlijke gesprek met onze chirurgische arts aangeven waar je je aan stoort, welke oogklachten je hebt en wat je graag veranderd wilt zien. Het adviesgesprek vindt plaats in een ontspannen setting, zodat je je helemaal op je gemak voelt. Je voert het gesprek met de arts die je behandelt.

 

Je mag tijdens het gratis consult al je vragen stellen over de behandeling, de nazorg, de risico’s en de kosten. Je krijgt deskundig en eerlijk antwoord. Er wordt onderzocht of je in aanmerking komt voor een ooglidcorrectie. Je krijgt duidelijke uitleg over het gehele behandeltraject en het te verwachten resultaat. Tijdens dit eerste consult worden foto’s gemaakt van vóór de behandeling. Deze worden in een later stadium naast de foto’s gelegd ná de chirurgische ingreep. Je ziet zo het positieve effect van een ooglidcorrectie tegen een hangend ooglid aan een kant.

Een ooglidcorrectie tegen een hangend ooglid aan een kant vereist geen opname in onze kliniek. Het is een poliklinische behandeling en betrekkelijk eenvoudige ingreep die onder plaatselijke verdoving plaatsvindt. Als je heel zenuwachtig bent, kan kalmerende medicatie worden voorgeschreven. Onze patiënten mogen na de ingreep en na een korte rusttijd weer naar huis. Een bovenooglidcorrectie wordt uitgevoerd bij een hangend ooglid aan een kant. Het behandelgebied wordt eerst afgetekend. Na een minieme incisie wordt het teveel aan huid- en vetweefsel weggehaald. Het litteken van de hechting valt precies in de natuurlijke huidplooi. Deze is later vrijwel niet zichtbaar.

 

Een onderooglidcorrectie wordt uitgevoerd als je last hebt van wallen onder je ogen. Onze specialist maakt een klein sneetje onder de wimperrand, waarna het overtollige huid- en vetweefsel onder de ogen wordt verwijderd. De huid wordt vervolgens samengetrokken en gehecht. Het litteken onder je wimpers is niet of nauwelijks zichtbaar. Een ooglidcorrectie is een pijnloze behandeling die circa 1 uur duurt. Je mag na de behandeling niet zelf autorijden vanwege de zwelling rond de ogen en het daardoor verminderde zicht. Een ooglidcorrectie heeft een langdurig resultaat. Je hebt – bij een goede huidverzorging en gezonde levenswijze – 10 tot 15 jaar plezier van de behandeling.

Je bent bij Skin + Surgery verzekerd van uitstekende nazorg. Wij handelen volgens een nazorgprotocol, om de risico’s en kans op complicaties te minimaliseren. De zwelling en roodheid na de ooglidcorrectie tegen een hangend ooglid aan een kant, kunnen effectief worden bestreden met een koelbril. Je plaatst een gaasje tussen je ogen en de koelbril. Het helpt om de eerste dagen met een extra kussen te slapen, zodat je hoofd hoger ligt. Bij lichte pijnklachten kan een paracetamol worden ingenomen. Het is toegestaan om je ogen een dag na de ingreep met een zachte waterstraal te spoelen. Dep het daarna droog, zonder te wrijven.

 

Vermijd de eerste week zware fysieke inspanning, tillen, bukken, persen en hoesten. Je mag de uiteinden van de hechtingen niet zelf afknippen. Dit gebeurt na 7 tot 9 dagen in onze kliniek. Het is uit den boze om te roken als de hechtingen er nog inzitten. Anders vernauwen je bloedvaten zich en loop je een verhoogd risico op een gestoorde wondgenezing. Je mag weer make-up gebruiken nadat de hechtingen zijn verwijderd en alle korstjes weg zijn. Stel de littekens de eerste drie maanden niet bloot aan zonlicht of de straling van de zonnebank. Je komt tot 6 weken na de behandeling op controle bij onze arts.

Een ooglidcorrectie tegen een hangend ooglid aan een kant, of laaghangende oogleden, gaan niet gepaard met grote risico’s of complicaties. Deze kortdurende en relatief eenvoudige ingreep geeft alleen wat zwelling, roodheid en bloeduitstorting rond de ogen. Deze symptomen verdwijnen na enkele dagen. In incidentele gevallen kan een nabloeding, oogontsteking, ongevoeligheid van de ooglidrand, ongelijke oogleden, cysten of littekenvorming optreden. Neem bij twijfel contact op met de specialisten van Skin + Surgery. Onze artsen zijn goed bereikbaar.

Dr. Thanya Tha-In

Chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts

Dokter Thanya Tha-In is chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts en staat bekend als de één van de beste in haar vak. Thanya kijkt verder dan het te behandelen gebied en is oprecht geïnteresseerd in u als persoon. Met zorg en aandacht legt ze u de mogelijkheden uit en is ze realistisch in het te verwachten resultaat. Dit geldt voor een behandeling met injectables, maar net zo goed voor een chirurgische ingreep. Lees meer over onze specialisten

Let op: ooglidcorrecties tegen een hangend ooglid aan een kant, worden tegenwoordig veelvuldig door klinieken en zorgprofessionals aangeboden, vaak tegen scherpe tarieven en met hoge kortingen. Helaas betekent dit vaak dat de ingreep niet wordt uitgevoerd door een gecertificeerd cosmetisch arts of chirurg. Laat je daarom altijd goed informeren tijdens een persoonlijk consult en onthoud: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat het vaak ook.

Hangend ooglid aan een kant

Prijzen en vergoedingen

Een ooglidcorrectie tegen een hangend ooglid aan een kant is bij Skin + Surgery inclusief voor- en nazorg. De totaalprijs hangt af van welke behandelingen je kiest. Als je last hebt van een hangend ooglid aan een kant, is het niet per se nodig om een ooglidcorrectie te ondergaan voor beide ogen. In sommige gevallen raden we dit wel aan. Wanneer we het hangende ooglid aan een kant aanpassen, kan het andere oog eruit gaan zien als het hangende ooglid. Tijdens het vrijblijvende adviesgesprek analyseren we jouw gezicht en adviseren we je over een geschikt behandelplan,

Bovenooglidcorrectie beiderzijds - huidresectie

€ 690,-

Bovenooglidcorrectie beiderzijds - huidresectie en aanpassen spier

€ 895,-

Bovenooglidcorrectie beiderzijds - huidresectie, spier en vetpockets aanpassen

€ 950,-

Onderooglidcorrectie beiderzijds - huidresectie, spier en vetpockets aanpassen en lift

€ 1500,-

Onderooglidcorrectie beiderzijds - huidresectie, losmaken arcus en vet repositie

€ 1950,-

Boven- en onderooglidcorrectie

€ 1950,-

Boven- en onderooglidcorrectie incl. losmaken arcus en vet repositie

€ 2500,-

Hangend ooglid aan een kant

Veelgestelde vragen

Bij een ooglidcorrectie tegen laaghangende oogleden, wordt overtollige huid en vet van de boven oogleden verwijderd. Wanneer een ooglidcorrectie wordt uitgevoerd vanuit een cosmetisch oogpunt, kan hiermee een frissere en uitgeruste blik worden bereikt. Een ooglidcorrectie tegen laaghangende oogleden kan ook worden uitgevoerd vanuit medisch oogpunt, wanneer de laaghangende oogleden voor klachten zorgen. In beide gevallen is de ingreep hetzelfde.

Vaak overweeg je al een enkele tijd een ooglidcorrectie, maar wanneer je daadwerkelijk de stap zet is voor ieder verschillend. Als je in de spiegel kijkt en constateert dat je een sombere of vermoeide blik hebt, ook wanneer je goed uitgerust bent, dan heb je misschien al eens overwogen om hier iets aan te doen. Een ooglidcorrectie biedt hier uitkomst. Een ooglidcorrectie is echter niet alleen een oplossing voor een cosmetisch probleem. Overhangende oogleden kunnen verschillende klachten veroorzaken. In sommige gevallen kunnen ze het zicht beperken. Ook kunnen overhangende oogleden zorgen voor hoofdpijn, doordat je spieren meer moeite moeten doen om de ogen geopend te houden. Ongeacht de onderliggende wens voor je ooglidcorrectie is het belangrijk om eerst te ontdekken of je hiervoor in aanmerking komt. De beste manier om dit te doen, is door een vrijblijvend consult aan te vragen bij onze specialisten

Het uitvoeren van een ooglidcorrectie vergt vakwerk. Er zijn verschillende soorten ooglidcorrecties, die allemaal een verschillend beoogd resultaat hebben. Om te bepalen of jij in aanmerking komt voor de ingreep en om te bepalen welke techniek het beste past bij het door jou gewenste resultaat, is een vooronderzoek nodig. Tijdens het vooronderzoek is er ruimte voor het stellen van al je vragen. Ook worden er foto’s gemaakt voor het medisch dossier. Met het vooronderzoek zorgen we ervoor dat je een realistische verwachting krijgt van de beoogde resultaten.

Vaak overweeg je al een enkele tijd een ooglidcorrectie, maar wanneer je daadwerkelijk de stap zet is voor ieder verschillend. Als je in de spiegel kijkt en constateert dat je een sombere of vermoeide blik hebt, ook wanneer je goed uitgerust bent, dan heb je misschien al eens overwogen om hier iets aan te doen. Een ooglidcorrectie biedt hier uitkomst. Een ooglidcorrectie is echter niet alleen een oplossing voor een cosmetisch probleem. Overhangende oogleden kunnen verschillende klachten veroorzaken. In sommige gevallen kunnen ze het zicht beperken. Ook kunnen overhangende oogleden zorgen voor hoofdpijn, doordat je spieren meer moeite moeten doen om de ogen geopend te houden. Ongeacht de onderliggende wens voor je ooglidcorrectie is het belangrijk om eerst te ontdekken of je hiervoor in aanmerking komt. De beste manier om dit te doen, is door een vrijblijvend consult aan te vragen bij onze specialisten.

Door onze jarenlange ervaring in het uitvoeren van oodlidcorrecties, werken we met een speciaal voor – en nazorg protocol. Zo ben je optimaal voorbereid en herstel je zonder complicaties.

Meestal is pijnstilling met paracetamol voldoende na de operatie.
Wij adviseren je om geen auto te rijden op de dag van de ingreep en zolang je zicht belemmerd is.

Contactlenzen mag je gedurende 2 weken niet gebruiken. Make-up kan je weer gebruiken na het verwijderen van de hechtingen, als alle korstjes verdwenen zijn.
Wij raden je aan om niet te roken tot het verwijderen van de hechtingen. Roken verhoogt de kans op complicaties. We adviseren je de littekens gedurende 3 maanden na de operatie niet bloot te stellen aan UV- zonlicht en/of de zonnebank.

Wij adviseren je om de dag van de operatie elk uur 15 minuten te koelen door middel van een coolpack of een zakje met doperwtjes uit de vriezer. Plaats gedurende het koelen een gaasje tussen de ogen en het koelelement.

Na de operatie kan je last hebben van blauwe plekken en zwelling van de oogleden, waardoor het kan voorkomen dat je je ogen na de operatie niet geheel kunt sluiten. Dit herstelt zodra de zwelling is weggetrokken. De uiteinden van de hechtingen mag je niet zelf afknippen.

De dag na de operatie mag je weer douchen. Probeer de wond na het douchen droog te deppen en niet te vegen.

Je zal het minste last van zwelling hebben na de operatie wanneer je met een extra kussen slaapt, zodat je hoofd hoger ligt dan de rest van je lichaam.
Probeer tijdens de eerste week na de operatie niet te bukken, zwaar te tillen, te hoesten en te persen.

Na 7-9 dagen worden de hechtingen en pleisters tijdens de controle afspraak verwijderd.
Tot 6 weken na de operatie kom je voor controle bij je behandelend arts.

Staat jouw vraag er
niet tussen?

Neem dan nu contact op

070-200 20 70

van Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Ooglidcorrectie door Drs. Leanne Wong

Ooglidcorrectie: hoe verloopt de ingreep?

Ooglidcorrectie door Dr. Thanya Tha-In

Kennismaken met Dr. Thanya Tha-In

Hangend ooglid aan een kant

Een ooglidcorrectie is een investering in jezelf.

Als je een hangend ooglid aan een kant hebt, merk je dit vaak in foto’s, maar ook in de spiegel. Het plaatje klopt nét niet en velen ervaren dit als storend. Dat komt omdat de mens van symmetrie houdt. Een hangend ooglid aan een kant wordt daarom soms als storender ervaren, dan twee hangende oogleden. Hier klopt de symmetrie namelijk wel nog (in zekere mate). Gelukkig helpt een ooglidcorrectie bij een hangend ooglid aan een kant. Bij Skin + Surgery zijn we heel direct over wat het mooiste resultaat creëert, maar ook wanneer we, vanuit onze expertise, vinden dat een ingreep niet nodig is. Vraag dus snel een vrijblijvend adviesgesprek aan en laat ons je verder helpen

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op
070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Copyright © 2023 Skin + Surgery Clinics. All rights reserved

De eerder benoemde resultaten kunnen niet gegarandeerd worden. De resultaten verschillen van persoon tot persoon. We kunnen geen concrete uitspraken doen over hoe uw lichaam reageert op bepaalde behandelingen of producten.Beoordeling van Skin+Surgery Clinics op kliniekervaringen.nl: 8.9 uit 10 (297 beoordelingen)
Vrijblijvend
adviesgesprek
Maak een
afspraak