Skin Surgergy Menu icon

Behandeling

Hangende oogleden

Heb je last van een hangend ooglid, of hangen allebei je oogleden? Een ooglidcorrectie bij Skin + Surgery kan je hiervan af helpen!

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op 070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Vrijblijvend adviesgesprek
Plan een afspraak
070 200 20 70
usp-vink Hoogste kwaliteit
usp-vink NVCG gecertificeerd
usp-vink Persoonlijke aandacht
usp-vink Innerbeauty
usp-vink Natuurlijk resultaat

Behandelingen

Hangende oogleden

Hangende oogleden kunnen behoorlijk vervelend zijn. Het kan genetisch bepaald zijn maar ook door het huidverouderingsproces ontstaan. Gelukkig kun je met een ooglidcorrectie klachten zoals hangende oogleden, hoofdpijn of een zwaar gevoel verhelpen. De ogen zullen na een ooglidcorrectie lichter aanvoelen en een frissere blik creëren. Ook is het voor vrouwen een groot voordeel dat oogmake-up beter zichtbaar is.

Hangende oogleden – Je verdient het om gelukkig met jezelf te zijn. Maar elk keer wanneer je in de spiegel kijkt irriteert dat ene puntje, je oogleden hangen. Dit kan door verschillende oorzaken komen. Mensen om je heen vinden je er verdrietig of somber uitzien. Ook zorgen hangendende oogliden voor asymmetrie in het gezicht, wij begrijpen dat dit onzeker kan maken.

 

Je bent niet de enige die last heeft van hangende oogleden. Dat de huid meer begint te hangen, is vaak een gevolg van ouder worden. Hierdoor kan de spier het niet meer opvangen waardoor de huid langzaam gaat hangen. Een ooglidcorrectie kan een goede oplossing zijn.

 

Wanneer iemand kiest voor ooglidcorrectie is heel verschillend. Je maakt zelf de stap wanneer je er klaar voor bent, dit is een persoonlijk proces. Merk je dat hangende oogleden jouw zicht belemmeren? Dan raden we zeker een ooglidcorrectie tegen hangende oogleden aan. Zo zorg je ervoor dat je weer beter kunt zien en klachten zoals hoofdpijn en een zwaar gevoel verlicht.

 

Je ervaart een groot deel van de wereld door je ogen. Daarom is het belangrijk de juiste kliniek te kiezen voor een ooglidcorrectie tegen hangende oogleden. Bij Skin + Surgery ben je aan het juiste adres. Onze ervaren specialisten luisteren goed naar jouw wensen en geven passend advies.

 

We zijn niet alleen specialist op het gebied van ooglidcorrecties, maar bieden ook verschillende soorten ooglidcorrecties aan. Onze specialisten kijken goed naar wat het mooiste eindresultaat zal geven. Skin + Surgery voert boven– en onderooglidcorrecties en dubbele ooglidcorrecties (ook wel Aziatische ooglidcorrecties genoemd). Lees hier meer over de verschillende soorten ooglidcorrecties die wij aanbieden en plan vandaag nog een vrijblijvend adviesgesprek met ons in!

Deze voor en na foto’s laten het uitgesproken verschil zien dat een ooglidcorrectie tegen hangende oogleden kan hebben. Hieronder zie je voor en na foto’s van drie Skin + Surgery cliënten die je voorgingen voor een ooglidcorrectie tegen hangende oogleden. Wil je meer voor en na foto’s van ooglidcorrecties tegen hangende oogleden zien? Scrol verder naar beneden.

Wanneer je een ooglidcorrectie ondergaat wil je natuurlijk niet nog een hele lange rit maken. Gelukkig is Skin + Surgery goed te bereiken vanuit verschillende plaatsten in Nederland. Skin + Surgery beschikt over klinieken in Den Haag en Bergschenhoek (vlakbij Rotterdam). Wij adviseren je wel dringend iemand mee te nemen die je naar huis kan rijden, door het roesje kun je na de operatie nog niet deelnemen aan het verkeer.

 

Onze klinieken in Bergschenhoek en Den Haag zijn goed te bereiken met de auto en met het openbaar vervoer. Je kunt hier je reis plannen naar onze kliniek in Bergschenhoek in Rotterdam met behulp van Google Maps. Plan hier je reis als je onze kliniek in Den Haag wil bezoeken.

Hangende oogleden

Hangende oogleden ooglidcorrectie ervaringen

Ben je benieuwd naar de resultaten van onze ooglidcorrecties tegen hangende oogleden? Bekijk dan de voor en na foto’s van cliënten die je voorgingen bij Skin + Surgery. Het mooie aan een ooglidcorrectie tegen hangende oogleden, zijn de uitgesproken resultaten. Jouw ogen zullen weer stralen, en je hele gezicht lijkt meer open en jeugdig. Onze cliënten zijn zeer tevreden (aldus de vele positieve reviews over Skin + Surgery op Kliniekervaringen). Neem een kijkje en laat je overtuigen. Jouw ogen verdienen gezien te worden. En jij verdient goed te zien.

Hangende oogleden

Kwaliteit is onze passie

Vrijblijvend adviesgesprek

Ma. t/m zo. van 08:00 tot 22:00

Voordat je een ooglidcorrectie ondergaat nodigen wij je eerst uit om langs te komen voor een vrijblijvend consult om samen met onze (KNMG gecertificeerde) artsen de mogelijkheden te bespreken. Je kunt eenvoudig via onze website een afspraak maken voor een gratis consult. Je kunt tijdens het persoonlijke gesprek met onze chirurgische arts aangeven waar je je aan stoort, welke klachten je hebt en wat je graag veranderd wilt zien. Het adviesgesprek vindt plaats in een ontspannen setting, zodat je je helemaal op je gemak voelt.

 

Je mag tijdens het gratis consult al je vragen stellen over de behandeling, de nazorg, de risico’s en de kosten. Je krijgt deskundig en eerlijk advies. Er wordt onderzocht of je in aanmerking komt voor een ooglidcorrectie. Je krijgt duidelijke uitleg over het gehele behandeltraject en het te verwachten resultaat. Tijdens dit eerste consult worden foto’s gemaakt van vóór de behandeling. Deze worden in een later stadium naast de foto’s gelegd ná de operatieve ingreep. Je kunt zo goed het verschil van van voor en na de operatie.

Een ooglidcorrectie tegen hangende oogleden is een poliklinische behandeling en een betrekkelijk eenvoudige ingreep die onder plaatselijke verdoving plaatsvindt. Als je heel zenuwachtig bent, kan kalmerende medicatie worden voorgeschreven. Onze cliënten mogen na de ingreep, na een korte rusttijd weer naar huis. Een bovenooglidcorrectie wordt uitgevoerd bij hangende oogleden. Het behandelgebied wordt eerst afgetekend. Tijdens de operatie wordt het teveel aan huid- en vetweefsel verwijderd. Het litteken van de hechting valt precies in de natuurlijke huidplooi. Deze is later vrijwel niet zichtbaar.

 

Een onderooglidcorrectie wordt uitgevoerd als je last hebt van wallen onder je ogen. Onze cosmetisch arts maakt een klein sneetje onder de wimperrand, waarna het overtollige huid- en vetweefsel onder de ogen wordt verwijderd. De huid wordt vervolgens samengetrokken en gehecht. Het litteken onder je wimpers is niet of nauwelijks zichtbaar. Een ooglidcorrectie is een pijnloze behandeling die circa 1 uur duurt. Je mag na de behandeling niet zelf autorijden vanwege de zwelling rond de ogen en het daardoor verminderde zicht. Een ooglidcorrectie heeft een langdurig resultaat. Je hebt – bij een goede huidverzorging en gezonde levenswijze – 10 tot 15 jaar plezier van de behandeling.

Je bent bij Skin + Surgery verzekerd van uitstekende nazorg. Wij handelen volgens een nazorgprotocol, om de risico’s en kans op complicaties te minimaliseren. De zwelling en roodheid na de ooglidcorrectie tegen hangende oogleden kan afgenomen worden door genoeg te koelen. Je plaatst een gaasje tussen je ogen en het koelelement of het zakje doperwtjes. Het helpt om de eerste dagen met een extra kussen te slapen, zodat je hoofd hoger ligt. Bij lichte pijnklachten kan een paracetamol worden ingenomen. Het is toegestaan om je ogen een dag na de ingreep met een zachte waterstraal te spoelen. Dep het daarna droog, zonder te wrijven.

 

Vermijd de eerste week zware fysieke inspanning, tillen, bukken en persen. Je mag de uiteinden van de hechtingen niet zelf afknippen. Dit gebeurt na 7 tot 9 dagen in onze kliniek tijdens de controle. Een dringend advies is om niet te roken als de hechtingen er nog inzitten. Dit heeft een negatief effect op de wondgenezing. Je mag weer make-up gebruiken nadat de hechtingen zijn verwijderd en alle korstjes weg zijn. Stel de littekens de eerste drie maanden niet bloot aan zonlicht of de straling van de zonnebank. Je komt tot 6 weken na de behandeling op eindcontrole bij onze arts.

Een ooglidcorrectie tegen hangende oogleden, is in verhouding een kleine ingreep. Het risico op complicaties is klein. Deze kortdurende en relatief eenvoudige ingreep kan wat zwelling, roodheid en bloeduitstorting rond de ogen geven. Deze symptomen verdwijnen na enkele dagen. In incidentele gevallen kan een nabloeding, oogontsteking, ongevoeligheid van de ooglidrand, ongelijke oogleden, cysten of littekenvorming optreden. Neem bij twijfel contact op met de specialisten van Skin + Surgery. Onze artsen zijn goed bereikbaar. Ook hebben wij een noodnummer die u altijd kunt bereiken.

Dr. Thanya Tha-In

Chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts

Dokter Thanya Tha-In is chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts en staat bekend als de één van de beste in haar vak. Thanya kijkt verder dan het te behandelen gebied en is oprecht geïnteresseerd in u als persoon. Met zorg en aandacht legt ze u de mogelijkheden uit en is ze realistisch in het te verwachten resultaat. Dit geldt voor een behandeling met injectables, maar net zo goed voor een chirurgische ingreep. Lees meer over onze specialisten

Let op: ooglidcorrecties worden tegenwoordig veelvuldig door klinieken en zorgprofessionals aangeboden, vaak tegen scherpe tarieven en met hoge kortingen. Helaas betekent dit vaak dat de ingreep niet wordt uitgevoerd door een gecertificeerd cosmetisch arts of chirurg. Laat je daarom altijd goed informeren tijdens een persoonlijk consult en onthoud: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat het vaak ook.

Hangende oogleden

Prijzen en vergoedingen

Bij Skin + Surgery zijn alle prijzen inclusief voor- en nazorg. Uiteindelijk hangt de totaalprijs af van welke techniek er toegepast wordt op het mooiste resultaat te behalen. Je kunt de mogelijkheden met onze Skin + Surgery specialisten bespreken tijdens een vrijblijvend adviesgesprek. Onderga je een ooglidcorrectie tegen hangende oogleden wegens medische redenen? Dan kan dit in sommige gevallen worden vergoed door jouw zorgverzekeraar. Informeer naar de mogelijkheden bij jouw zorgverzekeraar.

Bovenooglidcorrectie beiderzijds - huidresectie

€ 690,-

Bovenooglidcorrectie beiderzijds - huidresectie en aanpassen spier

€ 900,-

Bovenooglidcorrectie beiderzijds - huidresectie, spier en vetpockets aanpassen

€ 1000,-

Onderooglidcorrectie beiderzijds - huidresectie, losmaken arcus en vet repositie

€ 1800,-

Onderooglidcorrectie beiderzijds - huidresectie, spier en vetpockets aanpassen en lift

€ 2200,-

Boven- en onderooglidcorrectie

€ 2300,-

Boven- en onderooglidcorrectie incl. losmaken arcus en vet repositie

€ 2800,-

Hangende oogleden ooglidcorrectie

Veelgestelde vragen

Bij een ooglidcorrectie tegen hangende oogleden, wordt overtollige huid en vet van de boven oogleden verwijderd. Wanneer een ooglidcorrectie wordt uitgevoerd vanuit een cosmetisch oogpunt, kan hiermee een frissere en uitgeruste blik worden bereikt. Een ooglidcorrectie tegen hangende oogleden kan ook worden uitgevoerd vanuit medisch oogpunt, wanneer de overhangende oogleden voor klachten zorgen. In beide gevallen is de ingreep hetzelfde.

Vaak overweeg je al een enkele tijd een ooglidcorrectie, maar wanneer je daadwerkelijk de stap zet is voor ieder verschillend. Als je in de spiegel kijkt en constateert dat je een sombere of vermoeide blik hebt, ook wanneer je goed uitgerust bent, dan heb je misschien al eens overwogen om hier iets aan te doen. Een ooglidcorrectie biedt hier uitkomst. Een ooglidcorrectie is echter niet alleen een oplossing voor een cosmetisch probleem. Overhangende oogleden kunnen verschillende klachten veroorzaken. In sommige gevallen kunnen ze het zicht beperken. Ook kunnen overhangende oogleden zorgen voor hoofdpijn, doordat je spieren meer moeite moeten doen om de ogen geopend te houden. Ongeacht de onderliggende wens voor je ooglidcorrectie is het belangrijk om eerst te ontdekken of je hiervoor in aanmerking komt. De beste manier om dit te doen, is door een vrijblijvend consult aan te vragen bij onze specialisten

Het uitvoeren van een ooglidcorrectie vergt vakwerk. Er zijn verschillende soorten ooglidcorrecties, die allemaal een verschillend beoogd resultaat hebben. Om te bepalen of jij in aanmerking komt voor de ingreep en om te bepalen welke techniek het beste past bij het door jou gewenste resultaat, is een vooronderzoek nodig. Tijdens het vooronderzoek is er ruimte voor het stellen van al je vragen. Ook worden er foto’s gemaakt voor het medisch dossier. Met het vooronderzoek zorgen we ervoor dat je een realistische verwachting krijgt van de beoogde resultaten.

Vaak overweeg je al een enkele tijd een ooglidcorrectie, maar wanneer je daadwerkelijk de stap zet is voor ieder verschillend. Als je in de spiegel kijkt en constateert dat je een sombere of vermoeide blik hebt, ook wanneer je goed uitgerust bent, dan heb je misschien al eens overwogen om hier iets aan te doen. Een ooglidcorrectie biedt hier uitkomst. Een ooglidcorrectie is echter niet alleen een oplossing voor een cosmetisch probleem. Overhangende oogleden kunnen verschillende klachten veroorzaken. In sommige gevallen kunnen ze het zicht beperken. Ook kunnen overhangende oogleden zorgen voor hoofdpijn, doordat je spieren meer moeite moeten doen om de ogen geopend te houden. Ongeacht de onderliggende wens voor je ooglidcorrectie is het belangrijk om eerst te ontdekken of je hiervoor in aanmerking komt. De beste manier om dit te doen, is door een vrijblijvend consult aan te vragen bij onze specialisten.

Door onze jarenlange ervaring in het uitvoeren van oodlidcorrecties, werken we met een speciaal voor – en nazorg protocol. Zo ben je optimaal voorbereid en herstel je zonder complicaties.

Meestal is pijnstilling met paracetamol voldoende na de operatie.
Wij adviseren je om geen auto te rijden op de dag van de ingreep en zolang je zicht belemmerd is.

Contactlenzen mag je gedurende 2 weken niet gebruiken. Make-up kan je weer gebruiken na het verwijderen van de hechtingen, als alle korstjes verdwenen zijn.
Wij raden je aan om niet te roken tot het verwijderen van de hechtingen. Roken verhoogt de kans op complicaties. We adviseren je de littekens gedurende 3 maanden na de operatie niet bloot te stellen aan UV- zonlicht en/of de zonnebank.

Wij adviseren je om de dag van de operatie elk uur 15 minuten te koelen door middel van een coolpack of een zakje met doperwtjes uit de vriezer. Plaats gedurende het koelen een gaasje tussen de ogen en het koelelement.

Na de operatie kan je last hebben van blauwe plekken en zwelling van de oogleden, waardoor het kan voorkomen dat je je ogen na de operatie niet geheel kunt sluiten. Dit herstelt zodra de zwelling is weggetrokken. De uiteinden van de hechtingen mag je niet zelf afknippen.

De dag na de operatie mag je weer douchen. Probeer de wond na het douchen droog te deppen en niet te vegen.

Je zal het minste last van zwelling hebben na de operatie wanneer je met een extra kussen slaapt, zodat je hoofd hoger ligt dan de rest van je lichaam.
Probeer tijdens de eerste week na de operatie niet te bukken, zwaar te tillen, te hoesten en te persen.

Na 7-9 dagen worden de hechtingen en pleisters tijdens de controle afspraak verwijderd.
Tot 6 weken na de operatie kom je voor controle bij je behandelend arts.

Staat jouw vraag er
niet tussen?

Neem dan nu contact op

070-200 20 70

van Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Ooglidcorrectie door Drs. Leanne Wong

Ooglidcorrectie: hoe verloopt de ingreep?

Ooglidcorrectie door Dr. Thanya Tha-In

Kennismaken met Dr. Thanya Tha-In

Hangende oogleden

Het liefst dichtbij huis behandeld worden?

Ben je eruit en wil je graag een ooglidcorrectie ter correctie van hangende oogleden ondergaan? Daar hoef je niet ver voor te reizen.  Skin + Surgery beschikt over klinieken in Leidsche Rijn in Utrecht, Den Haag en in Bergschenhoek, in de buurt van Rotterdam. Dat maakt onze klinieken goed bereikbaar vanuit bijna heel Nederland! Een ooglidcorrectie tegen hangende oogleden kan levensveranderend zijn. Plan dus snel een vrijblijvend adviesgesprek in en laat je helpen door onze specialisten!

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op
070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Copyright © 2023 Skin + Surgery Clinics. All rights reserved

De eerder benoemde resultaten kunnen niet gegarandeerd worden. De resultaten verschillen van persoon tot persoon. We kunnen geen concrete uitspraken doen over hoe uw lichaam reageert op bepaalde behandelingen of producten.Beoordeling van Skin+Surgery Clinics op kliniekervaringen.nl: 8.9 uit 10 (297 beoordelingen)
Vrijblijvend
adviesgesprek
Maak een
afspraak