Skin Surgergy Menu icon

Ooglidcorrectie

Laaghangende oogleden

Heb je last van laaghangende oogleden? Een ooglidcorrectie bij Skin + Surgery zorgt ervoor dat je hier afscheid van kunt nemen.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op 070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Vrijblijvend adviesgesprek
Plan een afspraak
070 200 20 70
usp-vink Hoogste kwaliteit
usp-vink NVCG gecertificeerd
usp-vink Persoonlijke aandacht
usp-vink Innerbeauty
usp-vink Natuurlijk resultaat

Behandelingen

Laaghangende oogleden

“Beauty is in the eye of the beholder”. Daar zijn de meeste het mee eens. Maar misschien vind jij, de ‘beholder’, jouw laaghangende oogleden niet mooi, omdat ze een droevige, vermoeide uitstraling creëren. Dan is het aan jou, de ‘beholder’ om hier iets aan te doen. Skin + Surgery helpt je met een bovenooglidcorrectie tegen laaghangende oogleden.

Laaghangende oogleden – Je bent niet de enige die last heeft van laaghangende oogleden. Ieder mens krijgt hier mee te maken, omdat het een onderdeel is van het verouderingsproces. De een heeft er natuurlijk meer last van dan de ander, maar feit is dat wij allemaal onze elasticiteit en collageenaanmaak langzaam kwijtraken. Dit heeft gigantische gevolgen voor onze huid. Gelukkig zijn er een aantal oplossingen zoals Sculptra en Profhilo die de aanmaak van elastine en collageen stimuleren en zo het verouderingsproces tegenwerken.

 

Helaas werkt dit niet bij laaghangende oogleden. De oplossing voor laaghangende oogleden is een bovenooglidcorrectie. Bij een bovenooglidcorrectie wordt het teveel aan huid verwijderd, vaak in combinatie met overtollig vetweefsel. Het is een kleine operatie die vaak nog geen 45 minuten duurt. Na een ooglidcorrectie zal het gezicht jonger en frisser ogen. Klachten zoals vermoeide ogen, druk op de ogen, of hoofdpijn, verdwijnen vaak na een ooglidcorrectie tegen laaghangende oogleden. Om deze reden is de ooglidcorrectie wereldwijd en ook in Nederland, een van de meest uitgevoerde cosmetische ingrepen.

 

Heb jij geen last van laaghangende oogleden, maar bijvoorbeeld wel van kraaienpootjes of ingevallen wallen? Dan is een bovenooglidcorrectie waarschijnlijk niet de juiste keuze, maar een onderooglidcorrecties misschien wel. Voor sommigen zal de dubbele ooglidcorrecties (ook wel Aziatische ooglidcorrecties genoemd) toepasselijker zijn. Lees hier meer over de verschillende soorten ooglidcorrecties die wij aanbieden en plan vandaag nog een vrijblijvend adviesgesprek met onze specialisten in.

Eén beeld zegt meer dan duizend woorden. Niets is minder waar als het gaat om ooglidcorrecties en de voor en na foto’s hiervan. We kunnen natuurlijk al onze reviews delen (scrol naar beneden) en onze deskundigheid aantonen door middel van specialistische informatie, maar uiteindelijk laten de voor en na foto’s zien waar het nu echt omdraait. Hier beneden zie je foto’s van cliënten die last hadden van laaghangende oogleden. Je ziet ook het resultaat van onze ooglidcorrectie tegen hangende oogleden. Het verschil spreekt voor zichzelf. Een ooglidcorrectie tegen laaghangende oogleden is werkelijk waar een investering.

Je wil natuurlijk geen wereldreis maken om een ooglidcorrectie tegen laaghangende oogleden te ondergaan. Dat hoeft gelukkig niet als je voor Skin + Surgery kiest. Met twee klinieken in Nederland, is er vaak wel een bij jou in de buurt.

 

Onze klinieken in Bergschenhoek (Rotterdam) en Den Haag zijn goed te bereiken met de auto en met het openbaar vervoer. De auto is natuurlijk iets sneller. Je kunt hier je reis plannen naar onze kliniek in Bergschenhoek in Rotterdam met behulp van Google Maps. Plan hier je reis als je onze kliniek in Den Haag wil bezoeken. 

 

Het is belangrijk dat iemand met je meegaat, of dat iemand je komt ophalen, na de ingreep. Je kunt niet zelf naar huis reizen. Ook het openbaar vervoer raden wij af op de terugweg. Je moet namelijk wel rust nemen na een ooglidcorrectie tegen laaghangende oogleden.

Laaghangende oogleden

Reviews van ooglidcorrecties tegen laaghangende oogleden

Laaghangende oogleden zijn (vaak) een product van het verouderingsproces. Dat betekent dat bijna ieder mens ermee te maken zal krijgen. De cliënten die wij hebben geholpen met hun laaghangende oogleden, door middel van een ooglidcorrectie, delen hun ervaringen bij Skin + Surgery op Kliniekervaringen. Neem een kijkje en laat je overtuigen door de positieve ervaringen van onze cliënten. Bekijk ook de voor en na foto’s van onze ooglidcorrecties om een idee te krijgen van het effect van de ingreep. Jouw laaghangende oogleden zullen met de hulp van Skin + Surgery snel verleden tijd zijn.

Laaghangende oogleden

Kwaliteit is onze passie

Vrijblijvend adviesgesprek

Ma. t/m zo. van 08:00 tot 22:00

Een ooglidcorrectie tegen laaghangende oogleden wordt altijd voorafgegaan door een adviesgesprek met een van onze gekwalificeerde en ervaren artsen. Je kunt eenvoudig via onze website een afspraak maken voor een gratis consult. Je kunt tijdens het persoonlijke gesprek met onze chirurgische arts aangeven waar je je aan stoort, welke oogklachten je hebt en wat je graag veranderd wilt zien. Het adviesgesprek vindt plaats in een ontspannen setting, zodat je je helemaal op je gemak voelt. Je voert het gesprek met de arts die je behandelt.

 

Je mag tijdens het gratis consult al je vragen stellen over de behandeling, de nazorg, de risico’s en de kosten. Je krijgt deskundig en eerlijk antwoord. Er wordt onderzocht of je in aanmerking komt voor een ooglidcorrectie. Je krijgt duidelijke uitleg over het gehele behandeltraject en het te verwachten resultaat. Tijdens dit eerste consult worden foto’s gemaakt van vóór de behandeling. Deze worden in een later stadium naast de foto’s gelegd ná de chirurgische ingreep. Je ziet zo het positieve effect van een ooglidcorrectie tegen laaghangende oogleden.

Een ooglidcorrectie tegen laaghangende oogleden vereist geen opname in onze kliniek. Het is een poliklinische behandeling en betrekkelijk eenvoudige ingreep die onder plaatselijke verdoving plaatsvindt. Als je heel zenuwachtig bent, kan kalmerende medicatie worden voorgeschreven. Onze patiënten mogen na de ingreep en na een korte rusttijd weer naar huis. Een bovenooglidcorrectie wordt uitgevoerd bij laaghangende oogleden. Het behandelgebied wordt eerst afgetekend. Na een minieme incisie wordt het teveel aan huid- en vetweefsel weggehaald. Het litteken van de hechting valt precies in de natuurlijke huidplooi. Deze is later vrijwel niet zichtbaar.

 

Een onderooglidcorrectie wordt uitgevoerd als je last hebt van wallen onder je ogen. Onze specialist maakt een klein sneetje onder de wimperrand, waarna het overtollige huid- en vetweefsel onder de ogen wordt verwijderd. De huid wordt vervolgens samengetrokken en gehecht. Het litteken onder je wimpers is niet of nauwelijks zichtbaar. Een ooglidcorrectie is een pijnloze behandeling die circa 1 uur duurt. Je mag na de behandeling niet zelf autorijden vanwege de zwelling rond de ogen en het daardoor verminderde zicht. Een ooglidcorrectie heeft een langdurig resultaat. Je hebt – bij een goede huidverzorging en gezonde levenswijze – 10 tot 15 jaar plezier van de behandeling.

Je bent bij Skin + Surgery verzekerd van uitstekende nazorg. Wij handelen volgens een nazorgprotocol, om de risico’s en kans op complicaties te minimaliseren. De zwelling en roodheid na de ooglidcorrectie tegen laaghangende oogleden kunnen effectief worden bestreden met een koelbril. Je plaatst een gaasje tussen je ogen en de koelbril. Het helpt om de eerste dagen met een extra kussen te slapen, zodat je hoofd hoger ligt. Bij lichte pijnklachten kan een paracetamol worden ingenomen. Het is toegestaan om je ogen een dag na de ingreep met een zachte waterstraal te spoelen. Dep het daarna droog, zonder te wrijven.

 

Vermijd de eerste week zware fysieke inspanning, tillen, bukken, persen en hoesten. Je mag de uiteinden van de hechtingen niet zelf afknippen. Dit gebeurt na 7 tot 9 dagen in onze kliniek. Het is uit den boze om te roken als de hechtingen er nog inzitten. Anders vernauwen je bloedvaten zich en loop je een verhoogd risico op een gestoorde wondgenezing. Je mag weer make-up gebruiken nadat de hechtingen zijn verwijderd en alle korstjes weg zijn. Stel de littekens de eerste drie maanden niet bloot aan zonlicht of de straling van de zonnebank. Je komt tot 6 weken na de behandeling op controle bij onze arts.

Een ooglidcorrectie tegen een laaghangend ooglid, of laaghangende oogleden, gaan niet gepaard met grote risico’s of complicaties. Deze kortdurende en relatief eenvoudige ingreep geeft alleen wat zwelling, roodheid en bloeduitstorting rond de ogen. Deze symptomen verdwijnen na enkele dagen. In incidentele gevallen kan een nabloeding, oogontsteking, ongevoeligheid van de ooglidrand, ongelijke oogleden, cysten of littekenvorming optreden. Neem bij twijfel contact op met de specialisten van Skin + Surgery. Onze artsen zijn goed bereikbaar.

Dr. Thanya Tha-In

Chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts

Dokter Thanya Tha-In is chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts en staat bekend als de één van de beste in haar vak. Thanya kijkt verder dan het te behandelen gebied en is oprecht geïnteresseerd in u als persoon. Met zorg en aandacht legt ze u de mogelijkheden uit en is ze realistisch in het te verwachten resultaat. Dit geldt voor een behandeling met injectables, maar net zo goed voor een chirurgische ingreep. Lees meer over onze specialisten

Let op: ooglidcorrecties worden tegenwoordig veelvuldig door klinieken en zorgprofessionals aangeboden, vaak tegen scherpe tarieven en met hoge kortingen. Helaas betekent dit vaak dat de ingreep niet wordt uitgevoerd door een gecertificeerd cosmetisch arts of chirurg. Laat je daarom altijd goed informeren tijdens een persoonlijk consult en onthoud: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat het vaak ook.

Ooglidcorrectie laaghangende oogleden

Prijzen en vergoedingen

Een ooglidcorrectie tegen laaghangende oogleden is bij Skin + Surgery inclusief voor- en nazorg. De totaalprijs hangt af van welke behandelingen je kiest. Sommige kiezen ervoor ook iets aan hun wallen te doen en voegen een onderooglidcorrectie toe. Je kunt de opties met onze Skin + Surgery specialisten bespreken tijdens een vrijblijvend adviesgesprek. Onderga je een ooglidcorrectie tegen laaghangende oogleden vanwege een medische reden? Dan kan dit in sommige gevallen worden vergoed door jouw zorgverzekeraar. Onderzoek de mogelijkheden.

Bovenooglidcorrectie beiderzijds - huidresectie

€ 690,-

Bovenooglidcorrectie beiderzijds - huidresectie en aanpassen spier

€ 895,-

Bovenooglidcorrectie beiderzijds - huidresectie, spier en vetpockets aanpassen

€ 950,-

Onderooglidcorrectie beiderzijds - huidresectie, spier en vetpockets aanpassen en lift

€ 1500,-

Onderooglidcorrectie beiderzijds - huidresectie, losmaken arcus en vet repositie

€ 1950,-

Boven- en onderooglidcorrectie

€ 1950,-

Boven- en onderooglidcorrectie incl. losmaken arcus en vet repositie

€ 2500,-

Laaghangende oogleden

Veelgestelde vragen

Bij een ooglidcorrectie tegen laaghangende oogleden, wordt overtollige huid en vet van de boven oogleden verwijderd. Wanneer een ooglidcorrectie wordt uitgevoerd vanuit een cosmetisch oogpunt, kan hiermee een frissere en uitgeruste blik worden bereikt. Een ooglidcorrectie tegen laaghangende oogleden kan ook worden uitgevoerd vanuit medisch oogpunt, wanneer de laaghangende oogleden voor klachten zorgen. In beide gevallen is de ingreep hetzelfde.

Vaak overweeg je al een enkele tijd een ooglidcorrectie, maar wanneer je daadwerkelijk de stap zet is voor ieder verschillend. Als je in de spiegel kijkt en constateert dat je een sombere of vermoeide blik hebt, ook wanneer je goed uitgerust bent, dan heb je misschien al eens overwogen om hier iets aan te doen. Een ooglidcorrectie biedt hier uitkomst. Een ooglidcorrectie is echter niet alleen een oplossing voor een cosmetisch probleem. Overhangende oogleden kunnen verschillende klachten veroorzaken. In sommige gevallen kunnen ze het zicht beperken. Ook kunnen overhangende oogleden zorgen voor hoofdpijn, doordat je spieren meer moeite moeten doen om de ogen geopend te houden. Ongeacht de onderliggende wens voor je ooglidcorrectie is het belangrijk om eerst te ontdekken of je hiervoor in aanmerking komt. De beste manier om dit te doen, is door een vrijblijvend consult aan te vragen bij onze specialisten

Het uitvoeren van een ooglidcorrectie vergt vakwerk. Er zijn verschillende soorten ooglidcorrecties, die allemaal een verschillend beoogd resultaat hebben. Om te bepalen of jij in aanmerking komt voor de ingreep en om te bepalen welke techniek het beste past bij het door jou gewenste resultaat, is een vooronderzoek nodig. Tijdens het vooronderzoek is er ruimte voor het stellen van al je vragen. Ook worden er foto’s gemaakt voor het medisch dossier. Met het vooronderzoek zorgen we ervoor dat je een realistische verwachting krijgt van de beoogde resultaten.

Vaak overweeg je al een enkele tijd een ooglidcorrectie, maar wanneer je daadwerkelijk de stap zet is voor ieder verschillend. Als je in de spiegel kijkt en constateert dat je een sombere of vermoeide blik hebt, ook wanneer je goed uitgerust bent, dan heb je misschien al eens overwogen om hier iets aan te doen. Een ooglidcorrectie biedt hier uitkomst. Een ooglidcorrectie is echter niet alleen een oplossing voor een cosmetisch probleem. Overhangende oogleden kunnen verschillende klachten veroorzaken. In sommige gevallen kunnen ze het zicht beperken. Ook kunnen overhangende oogleden zorgen voor hoofdpijn, doordat je spieren meer moeite moeten doen om de ogen geopend te houden. Ongeacht de onderliggende wens voor je ooglidcorrectie is het belangrijk om eerst te ontdekken of je hiervoor in aanmerking komt. De beste manier om dit te doen, is door een vrijblijvend consult aan te vragen bij onze specialisten.

Door onze jarenlange ervaring in het uitvoeren van oodlidcorrecties, werken we met een speciaal voor – en nazorg protocol. Zo ben je optimaal voorbereid en herstel je zonder complicaties.

Meestal is pijnstilling met paracetamol voldoende na de operatie.
Wij adviseren je om geen auto te rijden op de dag van de ingreep en zolang je zicht belemmerd is.

Contactlenzen mag je gedurende 2 weken niet gebruiken. Make-up kan je weer gebruiken na het verwijderen van de hechtingen, als alle korstjes verdwenen zijn.
Wij raden je aan om niet te roken tot het verwijderen van de hechtingen. Roken verhoogt de kans op complicaties. We adviseren je de littekens gedurende 3 maanden na de operatie niet bloot te stellen aan UV- zonlicht en/of de zonnebank.

Wij adviseren je om de dag van de operatie elk uur 15 minuten te koelen door middel van een coolpack of een zakje met doperwtjes uit de vriezer. Plaats gedurende het koelen een gaasje tussen de ogen en het koelelement.

Na de operatie kan je last hebben van blauwe plekken en zwelling van de oogleden, waardoor het kan voorkomen dat je je ogen na de operatie niet geheel kunt sluiten. Dit herstelt zodra de zwelling is weggetrokken. De uiteinden van de hechtingen mag je niet zelf afknippen.

De dag na de operatie mag je weer douchen. Probeer de wond na het douchen droog te deppen en niet te vegen.

Je zal het minste last van zwelling hebben na de operatie wanneer je met een extra kussen slaapt, zodat je hoofd hoger ligt dan de rest van je lichaam.
Probeer tijdens de eerste week na de operatie niet te bukken, zwaar te tillen, te hoesten en te persen.

Na 7-9 dagen worden de hechtingen en pleisters tijdens de controle afspraak verwijderd.
Tot 6 weken na de operatie kom je voor controle bij je behandelend arts.

Staat jouw vraag er
niet tussen?

Neem dan nu contact op

070-200 20 70

van Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Ooglidcorrectie door Drs. Leanne Wong

Ooglidcorrectie: hoe verloopt de ingreep?

Ooglidcorrectie door Dr. Thanya Tha-In

Kennismaken met Dr. Thanya Tha-In

Laaghangende oogleden

Een ooglidcorrectie is een investering in jezelf.

Je weet het zeker, je wilt van je laaghangende oogleden af en gaat de stappen ondernemen om dit ook te realiseren. Mooi, want vanaf dit punt kunnen wij je verder helpen. Vraag een vrijblijvend adviesgesprek bij Skin + Surgery aan. Tijdens dit adviesgesprek kijken we naar wat voor jou handig is en wat we het beste kunnen doen vanuit een esthetisch perspectief. Bij Skin + Surgery zijn we heel direct over wat het mooiste resultaat creëert, maar ook wanneer we, vanuit onze expertise, vinden dat een ingreep niet nodig is. Na alles besproken te hebben, maken we een officiële afspraak voor de ingreep. Dit hoeft niet meteen, maar kan ook telefonisch gedaan worden. Een ooglidcorrectie tegen laaghangende oogleden zal jouw blik op de wereld veranderen, je zult zien dat het een stuk zonniger is dan je eerst had ervaren.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op
070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Copyright © 2023 Skin + Surgery Clinics. All rights reserved

De eerder benoemde resultaten kunnen niet gegarandeerd worden. De resultaten verschillen van persoon tot persoon. We kunnen geen concrete uitspraken doen over hoe uw lichaam reageert op bepaalde behandelingen of producten.Beoordeling van Skin+Surgery Clinics op kliniekervaringen.nl: 8.9 uit 10 (297 beoordelingen)
Vrijblijvend
adviesgesprek
Maak een
afspraak