Skin Surgergy Menu icon

Behandeling

Ooglid liften

Wilt u graag uw ooglid liften om zo weer een symmetrisch uiterlijk te krijgen? Een bovenooglidcorrectie bij Skin + Sugery helpt hierbij.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op 070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Vrijblijvend adviesgesprek
Plan een afspraak
070 200 20 70
usp-vink Hoogste kwaliteit
usp-vink NVCG gecertificeerd
usp-vink Persoonlijke aandacht
usp-vink Innerbeauty
usp-vink Natuurlijk resultaat

Ooglid liften

Een ooglidcorrectie als oplossing

Een ooglid liften is een kunst. Bent u geïnteresseerd in het ondergaan van een ooglidcorrectie om een ooglid te liften, maar wilt u eerst wat meer informatie over ooglidcorrecties? Lees snel verder en kies voor Skin + Surgery als uw A-kliniek voor uw ooglid liften behandeling.

Ooglid liften, hoe werkt het? – een ooglid liften gebeurt door middel van een bovenooglidcorrectie. Het huidoverschot bij de bovenoogleden, wat vaak voor functionele of esthetische klachten zorgt, wordt operatief verwijderd. Een ooglid liften of oogleden liften is één van de meest voorkomende poliklinische ingrepen onder volwassenen wereldwijd.

 

Er zijn verschillende redenen waarom iemand zijn of haar ooglid wil liften. Klachten die veelvoorkomen zijn hoofdpijn, een vermoeid gevoel en gezichtsveldbeperking. Een hangende ooglid heeft ook cosmetisch invloed op een gezicht. Het vermoeide gevoel is vaak te zien in het gezicht, omdat de oogleden ‘droopy‘ zijn. Een ooglid liften is geschikt voor degenen die last hebben hangende oogleden. Bij iemand met een ‘lui’ oog (ptosis), afstaande onderoogleden of hangende wenkbrauwen zal een bovenooglidcorrectie niet helpen, omdat dit niet zo zeer te maken heeft met de oogleden of de levator spier zelf.

 

Een ooglid liften vraagt een specifieke techniek. Bij Skin + Surgery bieden we verschillen bovenooglidcorrectie pakketten aan. We bespreken nu het verwijderen van overtollige huid, spier en vet, wat het meest uitgebreide bovenooglidcorrectie pakket is.

 

De stappen van een bovenooglidcorrectie om een ooglid te liften zijn als volgt:

  • De ogen en oogleden worden zorgvuldig afgetekend en verdoofd, zodat de overtollige huid van de bovenoogleden kan worden verwijderd.
  • Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Vaak wordt een mes of een diathermie (een brandertje dat snijdt) gebruikt.
  • De huid, en ook de onderliggende spier (m. orbicularis) worden verwijderd. Hiermee wordt het ‘bollige’ dat we vaak zien bij de bovenoogleden direct verholpen.
  • Tijdens het consult is geconstateerd of u ‘dikke’ ogen hebt door overtollig vet. Wanneer dit het geval is en u er mee hebt ingestemd, wordt dit tijdens de operatie verwijderd. Omdat de overtollige huid en spier nu weg is, kan de Skin + Surgery specialist bij het onderliggende orbitale vet.
  • Omdat het vet nu weg is, valt het bovenooglid in een natuurlijkere plooi en worden dikke bovenoogleden verminderd.
  • De Skin + Surgery is extra zorgvuldig over de hoeveelheid vet die verwijderd wordt en waar het verwijderd wordt. Het verwijderen van vet op de verkeerde plek zorgt voor ingevallen ogen.

 

Zoals u leest, is een ooglid liften een ingreep die vraagt om een deskundige en ervaren specialist. In het verleden, maar ook zelfs nu, verwijderen sommige chirurgen te veel vet in een poging om de omgeving rondom de ogen te “strakken”. Het effect? De cliënt ziet er ‘getrokken’ en onnatuurlijk uit. Daarom is het zeer belangrijk dat u voor de juiste kliniek kiest, wanneer u op zoek gaat. Sommige ‘chirurgen’ bieden prijzen aan die te mooi zijn om waar te zijn en vaak is dat ook zo wanneer we kijken naar de resultaten.

 

Daarom raden wij u aan een vrijblijvend adviesgesprek met Skin + Surgery in te plannen, Een A-kliniek, met specialisten die uw gezicht kunnen analyseren en kunnen kijken wat er precies nodig is. Per persoon kan een andere ooglidcorrectie nodig zijn en de voor en na van een ooglidcorrectie zal dan ook verschillen per individu. Skin + Surgery is specialist op het gebied van bovenooglidcorrecties, maar biedt ook andere soorten ooglidcorrecties aan. Bijvoorbeeld onderooglidcorrecties, en dubbele ooglidcorrecties (ook wel Aziatische ooglidcorrecties genoemd). Meer weten? Lees hier over de verschillende soorten ooglidcorrecties die wij aanbieden.

Skin + Surgery is goed te bereiken vanuit verschillende plaatsten in Nederland. Skin + Surgery beschikt over een kliniek in Den Haag en Bergschenhoek in Rotterdam. Wij raden aan iemand mee te nemen naar jouw afspraak, aangezien je niet alleen naar huis mag rijden na een ooglidcorrectie.

 

Onze klinieken in Bergschenhoek, Leidsche Rijn en Den Haag zijn goed te bereiken met de auto en met het openbaar vervoer. De auto is logischerwijze iets sneller. Je kunt hier je reis plannen naar onze kliniek in Bergschenhoek in Rotterdam met behulp van Google Maps. Plan hier je reis als je onze kliniek in Den Haag wil bezoeken. 

Ooglid liften

Ooglid liften reviews van Skin + Surgery cliënten  

Een voordeel aan een ooglid liften door middel van een ooglidcorrectie bij Skin + Surgery, is dat je zeker weet dat je in goede handen bent. Niet alleen door onze deskundigheid, ervaring en esthetische kennis, maar ook door hoe onze cliënten ons ervaren hebben. Een ooglid liften is namelijk een kunst en een waar veel kennis en ervaring voor nodig is. Onze cliënten beoordelen ons gemiddeld met een 8.9. Lees de positieve ervaringen van onze cliënten op Kliniekervaringen . Als A-kliniek bieden we niet alleen het resultaat dat je wil, maar ook de service die daarbij hoort en de informatie die je graag leest.

Ooglid liften

Kwaliteit is onze passie

Vrijblijvend adviesgesprek

Ma. t/m zo. van 08:00 tot 22:00

Ooglid liften door middel van een ooglidcorrectie wordt altijd voorafgegaan door een adviesgesprek met een van onze gekwalificeerde en ervaren artsen. Je kunt eenvoudig via onze website een afspraak maken voor een gratis consult. Je kunt tijdens het persoonlijke gesprek met onze chirurgische arts aangeven waar je je aan stoort, welke oogklachten je hebt en wat je graag veranderd wilt zien. Het adviesgesprek vindt plaats in een ontspannen setting, zodat je je helemaal op je gemak voelt. Je voert het gesprek met de arts die je behandelt.

 

Je mag tijdens het gratis consult al je vragen stellen over de behandeling, de nazorg, de risico’s en de kosten. Je krijgt deskundig en eerlijk antwoord. Er wordt onderzocht of je in aanmerking komt ooglid liften door middel van een ooglidcorrectie. Je krijgt duidelijke uitleg over het gehele behandeltraject en het te verwachten resultaat. Tijdens dit eerste consult worden foto’s gemaakt van vóór de behandeling. Deze worden in een later stadium naast de foto’s gelegd ná de chirurgische ingreep. Je ziet zo het positieve effect ooglid liften door middel van een ooglidcorrectie.

Een ooglid liften door middel van een ooglidcorrectie vereist geen opname in onze kliniek. Het is een poliklinische behandeling en betrekkelijk eenvoudige ingreep die onder plaatselijke verdoving plaatsvindt. Als je heel zenuwachtig bent, kan kalmerende medicatie worden voorgeschreven. Onze patiënten mogen na de ingreep en na een korte rusttijd weer naar huis. Een ooglid liften door middel van een ooglidcorrectie wordt uitgevoerd bij hangende oogleden. Het behandelgebied wordt eerst afgetekend. Na een minieme incisie wordt het teveel aan huid- en vetweefsel weggehaald. Het litteken van de hechting valt precies in de natuurlijke huidplooi. Deze is later vrijwel niet zichtbaar.

 

Een onderooglidcorrectie wordt uitgevoerd als je last hebt van wallen onder je ogen. Onze specialist maakt een klein sneetje onder de wimperrand, waarna het overtollige huid- en vetweefsel onder de ogen wordt verwijderd. De huid wordt vervolgens samengetrokken en gehecht. Het litteken onder je wimpers is niet of nauwelijks zichtbaar. Een ooglidcorrectie is een pijnloze behandeling die circa 1 uur duurt. Je mag na de behandeling niet zelf autorijden vanwege de zwelling rond de ogen en het daardoor verminderde zicht. Een ooglidcorrectie heeft een langdurig resultaat. Je hebt – bij een goede huidverzorging en gezonde levenswijze – 10 tot 15 jaar plezier van de behandeling.

Je bent bij Skin + Surgery verzekerd van uitstekende nazorg. Wij handelen volgens een nazorgprotocol, om de risico’s en kans op complicaties te minimaliseren. De zwelling en roodheid na een ooglid liften door middel van een ooglidcorrectie, kunnen effectief worden bestreden met een koelbril. Je plaatst een gaasje tussen je ogen en de koelbril. Het helpt om de eerste dagen met een extra kussen te slapen, zodat je hoofd hoger ligt. Bij lichte pijnklachten kan een paracetamol worden ingenomen. Het is toegestaan om je ogen een dag na de ingreep met een zachte waterstraal te spoelen. Dep het daarna droog, zonder te wrijven.

 

Vermijd de eerste week zware fysieke inspanning, tillen, bukken, persen en hoesten. Je mag de uiteinden van de hechtingen niet zelf afknippen. Dit gebeurt na 7 tot 9 dagen in onze kliniek. Het is uit den boze om te roken als de hechtingen er nog inzitten. Anders vernauwen je bloedvaten zich en loop je een verhoogd risico op een gestoorde wondgenezing. Je mag weer make-up gebruiken nadat de hechtingen zijn verwijderd en alle korstjes weg zijn. Stel de littekens de eerste drie maanden niet bloot aan zonlicht of de straling van de zonnebank. Je komt tot 6 weken na de behandeling op controle bij onze arts.

Een ooglid liften door middel van een ooglidcorrectie tegen hangende oogleden, of hangende oogleden, gaat niet gepaard met grote risico’s of complicaties. Deze kortdurende en relatief eenvoudige ingreep geeft alleen wat zwelling, roodheid en bloeduitstorting rond de ogen. Deze symptomen verdwijnen na enkele dagen. In incidentele gevallen kan een nabloeding, oogontsteking, ongevoeligheid van de ooglidrand, ongelijke oogleden, cysten of littekenvorming optreden. Neem bij twijfel contact op met de specialisten van Skin + Surgery. Onze artsen zijn goed bereikbaar.

Dr. Thanya Tha-In

Chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts

Dokter Thanya Tha-In is chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts en staat bekend als de één van de beste in haar vak. Thanya kijkt verder dan het te behandelen gebied en is oprecht geïnteresseerd in u als persoon. Met zorg en aandacht legt ze u de mogelijkheden uit en is ze realistisch in het te verwachten resultaat. Dit geldt voor een behandeling met injectables, maar net zo goed voor een chirurgische ingreep. Lees meer over onze specialisten

Let op: een ooglid liften door middel van een ooglidcorrectie wordt tegenwoordig veelvuldig door klinieken en zorgprofessionals aangeboden, vaak tegen scherpe tarieven en met hoge kortingen. Helaas betekent dit vaak dat de ingreep niet wordt uitgevoerd door een gecertificeerd cosmetisch arts of chirurg. Weeg dus de ooglidcorrectie voor- en nadelen af en laat je daarom altijd goed informeren tijdens een persoonlijk consult en onthoud: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat het vaak ook.

Ooglid liften

Prijzen en vergoedingen

Een ooglid liften of oogleden liften, gebeurt met een bovenooglidcorrectie. Een belangrijk voordeel aan het ondergaan van een ooglidcorrectie bij Skin + Surgery is de prijs-kwaliteitverhouding. Skin + Surgery prijst transparantie boven alles. Of het nu om risico’s, reviews of prijzen gaat. Alle prijzen zijn inclusief voor- en nazorg bij Skin + Surgery. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. De totaalprijs hangt natuurlijk af van welke behandelingen je kiest. Je kunt jouw ooglid liften met verschillende soorten bovenooglidcorrecties. Lees hiernaast wat de opties zijn. Onze Skin + Surgery specialisten bespreken alle mogelijkheden tijdens een vrijblijvend adviesgesprek als je twijfelt over wat het beste bij jouw past.

Bovenooglidcorrectie beiderzijds - huidresectie

€ 690,-

Bovenooglidcorrectie beiderzijds - huidresectie en aanpassen spier

€ 895,-

Bovenooglidcorrectie beiderzijds - huidresectie, spier en vetpockets aanpassen

€ 950,-

Onderooglidcorrectie - huidresectie

€ 1800,-

Onderooglidcorrectie - huidresectie | losmaken arcus | spier | vet repositie

€ 2200,-

Boven- en onderooglidcorrectie

€ 2300,-

Boven- en onderooglidcorrectie | losmaken arcus | spier | vet repositie

€ 2800,-

Ooglid liften

Veelgestelde vragen

Bij een ooglidcorrectie tegen een hangende oogleden, wordt overtollige huid en vet van de boven oogleden verwijderd. Wanneer een ooglidcorrectie wordt uitgevoerd vanuit een cosmetisch oogpunt, kan hiermee een frissere en uitgeruste blik worden bereikt. Een ooglidcorrectie tegen hangende oogleden kan ook worden uitgevoerd vanuit medisch oogpunt, wanneer de overhangende oogleden voor klachten zorgen. In beide gevallen is de ingreep hetzelfde.

Vaak overweeg je al een enkele tijd een ooglidcorrectie, maar wanneer je daadwerkelijk de stap zet is voor ieder verschillend. Als je in de spiegel kijkt en constateert dat je een sombere of vermoeide blik hebt, ook wanneer je goed uitgerust bent, dan heb je misschien al eens overwogen om hier iets aan te doen. Een ooglidcorrectie biedt hier uitkomst. Een ooglidcorrectie is echter niet alleen een oplossing voor een cosmetisch probleem. Overhangende oogleden kunnen verschillende klachten veroorzaken. In sommige gevallen kunnen ze het zicht beperken. Ook kunnen overhangende oogleden zorgen voor hoofdpijn, doordat je spieren meer moeite moeten doen om de ogen geopend te houden. Ongeacht de onderliggende wens voor je ooglidcorrectie is het belangrijk om eerst te ontdekken of je hiervoor in aanmerking komt. De beste manier om dit te doen, is door een vrijblijvend consult aan te vragen bij onze specialisten

Het uitvoeren van een ooglidcorrectie vergt vakwerk. Er zijn verschillende soorten ooglidcorrecties, die allemaal een verschillend beoogd resultaat hebben. Om te bepalen of jij in aanmerking komt voor de ingreep en om te bepalen welke techniek het beste past bij het door jou gewenste resultaat, is een vooronderzoek nodig. Tijdens het vooronderzoek is er ruimte voor het stellen van al je vragen. Ook worden er foto’s gemaakt voor het medisch dossier. Met het vooronderzoek zorgen we ervoor dat je een realistische verwachting krijgt van de beoogde resultaten.

Vaak overweeg je al een enkele tijd een ooglidcorrectie, maar wanneer je daadwerkelijk de stap zet is voor ieder verschillend. Als je in de spiegel kijkt en constateert dat je een sombere of vermoeide blik hebt, ook wanneer je goed uitgerust bent, dan heb je misschien al eens overwogen om hier iets aan te doen. Een ooglidcorrectie biedt hier uitkomst. Een ooglidcorrectie is echter niet alleen een oplossing voor een cosmetisch probleem. Overhangende oogleden kunnen verschillende klachten veroorzaken. In sommige gevallen kunnen ze het zicht beperken. Ook kunnen overhangende oogleden zorgen voor hoofdpijn, doordat je spieren meer moeite moeten doen om de ogen geopend te houden. Ongeacht de onderliggende wens voor je ooglidcorrectie is het belangrijk om eerst te ontdekken of je hiervoor in aanmerking komt. De beste manier om dit te doen, is door een vrijblijvend consult aan te vragen bij onze specialisten.

Door onze jarenlange ervaring in het uitvoeren van oodlidcorrecties, werken we met een speciaal voor – en nazorg protocol. Zo ben je optimaal voorbereid en herstel je zonder complicaties.

Meestal is pijnstilling met paracetamol voldoende na de operatie.
Wij adviseren je om geen auto te rijden op de dag van de ingreep en zolang je zicht belemmerd is.

Contactlenzen mag je gedurende 2 weken niet gebruiken. Make-up kan je weer gebruiken na het verwijderen van de hechtingen, als alle korstjes verdwenen zijn.
Wij raden je aan om niet te roken tot het verwijderen van de hechtingen. Roken verhoogt de kans op complicaties. We adviseren je de littekens gedurende 3 maanden na de operatie niet bloot te stellen aan UV- zonlicht en/of de zonnebank.

Wij adviseren je om de dag van de operatie elk uur 15 minuten te koelen door middel van een coolpack of een zakje met doperwtjes uit de vriezer. Plaats gedurende het koelen een gaasje tussen de ogen en het koelelement.

Na de operatie kan je last hebben van blauwe plekken en zwelling van de oogleden, waardoor het kan voorkomen dat je je ogen na de operatie niet geheel kunt sluiten. Dit herstelt zodra de zwelling is weggetrokken. De uiteinden van de hechtingen mag je niet zelf afknippen.

De dag na de operatie mag je weer douchen. Probeer de wond na het douchen droog te deppen en niet te vegen.

Je zal het minste last van zwelling hebben na de operatie wanneer je met een extra kussen slaapt, zodat je hoofd hoger ligt dan de rest van je lichaam.
Probeer tijdens de eerste week na de operatie niet te bukken, zwaar te tillen, te hoesten en te persen.

Na 7-9 dagen worden de hechtingen en pleisters tijdens de controle afspraak verwijderd.
Tot 6 weken na de operatie kom je voor controle bij je behandelend arts.

Staat jouw vraag er
niet tussen?

Neem dan nu contact op

070-200 20 70

van Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Ooglidcorrectie door Drs. Leanne Wong

Ooglidcorrectie: hoe verloopt de ingreep?

Ooglidcorrectie door Dr. Thanya Tha-In

Kennismaken met Dr. Thanya Tha-In

Ooglid liften

Advies nodig voordat u een keuze maakt?

U heeft het effect van ooglid liften door middel van een bovenooglidcorrectie gezien,  u heeft de ooglidcorrectie voor- en nadelen gelezen en u heeft de beoordelingen en reviews van onze cliënten gezien. Daarnaast hebben we ook de prijs van ooglid liften gedeeld en de verschillende soorten. Een hoop informatie! We begrijpen dat u misschien nog wat advies zou willen. Moet u gaan voor een bovenooglidcorrectie huidresectie met of zonder een spier aanpassing? Dit verschilt per persoon en we bespreken dit graag met u. We nodigen u van harte uit om een vrijblijvend adviesgesprek aan te vragen. We bespreken graag uw twijfels, beantwoorden al uw vragen en denken met u mee over wat het beste is voor u en uw esthetische uitstraling.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op
070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Copyright © 2023 Skin + Surgery Clinics. All rights reserved

De eerder benoemde resultaten kunnen niet gegarandeerd worden. De resultaten verschillen van persoon tot persoon. We kunnen geen concrete uitspraken doen over hoe uw lichaam reageert op bepaalde behandelingen of producten.Beoordeling van Skin+Surgery Clinics op kliniekervaringen.nl: 8.9 uit 10 (297 beoordelingen)
Vrijblijvend
adviesgesprek
Maak een
afspraak