Skin Surgergy Menu icon

Behandeling

Gummy smile

Houd je bij het lachen vaak je hand voor je mond, omdat er veel tandvlees zichtbaar is? Met injectables valt een gummy smile heel goed te verhelpen.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op 070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Vrijblijvend adviesgesprek
Plan een afspraak
070 200 20 70
usp-vink Hoogste kwaliteit
usp-vink NVCG gecertificeerd
usp-vink Persoonlijke aandacht
usp-vink Innerbeauty
usp-vink Natuurlijk resultaat

Behandelingen

De gummy smile behandeling

Lachen maakt je mooi. Ving je jouw gummy smile vervelend? We kunnen je helpen!

Lachen maakt je mooi. Maar soms kan je lach je onzeker maken, waardoor je je lach juist probeert te verbergen. Als er veel tandvlees zichtbaar is wanneer men lacht, wordt dit ook wel een gummy smile genoemd. Dit kunnen we snel en relatief makkelijk verhelpen met een simpele injectable behandeling.

 

Onze bovenlip wordt door bepaalde spiertjes opgetrokken als we lachen. Als we het hebben over een gummy smile, ook wel een tandvleeslach genoemd, dan trekken deze spiertjes de bovenlip dusdanig ver op dat er veel tandvlees zichtbaar is. Als je dit teveel zichtbaar tandvlees vindt, dan kan dit je onzeker maken en kun je je beperkt voelen in je doen en laten.

 

Wist je dat een gummy smile vrijwel altijd is aangeboren? Het is dus niet iets dat je over de jaren heen ontwikkeld. Het betekent daarnaast dat je het niet kunt ‘afleren’ of zelf kunt verhelpen. Je kunt dus jaren rondlopen met een gevoel van onzekerheid, terwijl de injectable behandeling voor een gummy smile je gemakkelijk heel natuurlijke resultaten kan geven.

 

De injectable die we gebruiken heeft een spierontspannend effect. In het geval van een gummy smile wordt er zo voor gezorgd dat de spieren die de bovenlip te ver optrekken bij het lachen, juist meer gaan ontspannen. Uiteraard behoud je een prachtige glimlach, alleen met minder zichtbaar tandvlees.

 

Wil je ook weer lachen zonder onzekerheid of gevoel van schaamte? Maak een afspraak voor een persoonlijk consult. Onze artsen geven je graag eerlijk en vrijblijvend advies.

Bij sommige mensen trekt de bovenlip erg op als zij lachen en er wordt dan meer tandvlees zichtbaar dan wenselijk is.

 

 

In dat geval kunnen er injecties geplaatst worden in de spier LLSAN (levator labii superioris alaeque nasi) om de bovenlip te laten zakken naar een niveau waarop bij lachen alleen de tanden zichtbaar zijn. De spier loopt naast beide neusvleugels richting de ooghoek. Er worden een of twee injecties net aan weerszijden van de neusvleugels geplaatst.

 

Gummy smile

Onze resultaten bij een gummy smile

Injectables tegen een gummy smile geven snel resultaat, dat zeker 3 tot 4 maanden effect heeft. Je kunt deze eenvoudige behandeling daarna herhalen. Bekijk hier de resultaten van injectables die je gummy smile laten verdwijnen. Je ziet er natuurlijk mooier uit.

Gummy smile

Kwaliteit is onze passie

Vrijblijvend adviesgesprek

Ma. t/m zo. van 08:00 tot 22:00

Tijdens het adviesgesprek met de cosmetisch arts wordt uitgebreid de tijd genomen om alles te bespreken. De cosmetisch arts bekijkt jouw Gummy smile en bespreekt welke Botulinetoxine het meest geschikt is. Ook kan je al jouw vragen stellen en wensen uitspreken. De arts zal vertellen hoe de behandeling zal verlopen en wat je kunt verwachten van het eindresultaat. Er zal goede uitleg gegeven worden over de nazorg, eventuele risico’s en het eindresultaat wat je kunt verwachten. Zou je de behandeling willen ondergaan? Dan wordt alles in het dossier genoteerd en teken je samen met de cosmetisch arts de behandelovereenkomst. Er worden foto’s gemaakt voor in het dossier, die vergeleken kunnen worden met het eindresultaat.

De botulinetoxine zal met behulp van een hele smalle naald in de kin geïnjecteerd worden. De meeste rimpelrelaxers worden zonder verdoving gedaan. Vind je dit een onprettig gevoel? Dan kan in overleg met de arts een verdovende crème gebruikt worden. Om de zwelling tegen te gaan zal de huid na de behandeling gekoeld worden met een icepack.

Na de behandeling kan je direct naar huis. Soms is de huid dan nog een beetje rood en ontstaan er kleine blauwe plekjes. Dit gaat vanzelf over en is niet ernstig. Er wordt geadviseerd om minimaal de eerste 24 uur niet te sporten en geen alcohol te nuttigen. Breng de huid niet in contact met extreme hitte (zonnebank, sauna).

De kans op complicaties zeer klein. Er is, zoals bij elke ingreep, een klein risico op infectie of allergie.

Dr. Thanya Tha-In

Chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts

Dokter Thanya Tha-In is chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts en staat bekend als de één van de beste in haar vak. Thanya kijkt verder dan het te behandelen gebied en is oprecht geïnteresseerd in u als persoon. Met zorg en aandacht legt ze u de mogelijkheden uit en is ze realistisch in het te verwachten resultaat. Dit geldt voor een behandeling met injectables, maar net zo goed voor een chirurgische ingreep. Lees meer over onze specialisten

Gummy smile

Prijzen en vergoedingen

Een behandeling van een gummy smile met injectables is voor een brede groep betaalbaar. Je weet bij Skin + Surgery precies wat het kost en wat je kunt verwachten. Een cosmetische injectable behandeling wordt in principe niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Gummy smile

Vanaf € 100,-

Gummy smile

Veelgestelde vragen

Specifieke rimpels, zoals de fronsrimpels, voorhoofdrimpels of kraaienpootjes, kunnen worden vermindert door de spier te laten ontspannen die ze veroorzaakt. Dit wordt gedaan met behulp van een injecteerbare neuromodulator (btx). Het blokkeert bepaalde signaaltjes in de spier, zodat deze niet kan samentrekken en ontspant en helpt zo om lijnen en rimpels te verzachten.

 

De toxine behandelt rimpels die ontstaan door herhaaldelijke spierbewegingen. Dat maakt de behandeling ook zeer geschikt vanaf midden 20 tot begin 30 jaar, en je preventief wilt werken aan rimpels die zich later ontwikkelen.

Hoewel het een zeer populaire behandeling is, bestaat er onder sommigen de angst dat het om een schadelijke stof gaat met grote risico’s op permanente schade. Er zijn echter tal van klinische studies gedaan die keer op keer bewijzen dat deze injectable als als zeer veilig wordt beschouwd, met minimale risico’s en bijwerkingen.

 

Desalniettemin is het bij iedere injectable behandeling belangrijk om een gekwalificeerde arts te vinden met specialistische en bewezen ervaring. Als er namelijk niet kundig wordt geïnjecteerd, kan het zich onbedoeld in andere gebieden verspreiden wat kan leiden tot spierontspanning op de verkeerde plek.

 

In het andere uiterste wordt er teveel of te vaak geïnjecteerd, wat kan leiden tot een bevroren blik.

 

In beide gevallen geldt gelukkig dat de resultaten nooit permanent zijn en geleidelijk zullen verdwijnen in drie tot vier maanden.

De behandeling begint altijd met een consult, waarin uitvoerig wordt besproken wat je stoort en wat je wilt bereiken. Er wordt gekeken naar je medische achtergrond en besloten wat er qua behandeling het beste bij je past. We maken foto’s, zodat we een goed beeld hebben van voor- en na de behandeling.

 

Je gezicht wordt vervolgende gereinigd en de arts prikt in de te behandelen gebieden. Het is een vrij vlotte behandeling die meestal tussen de 5 en 10 minuten duurt.

 

Er kunnen wat rode plekjes ontstaan, maar over het algemeen ben je direct na de behandeling toonbaar.

Probeer de eerste 90 minuten niet te gaan liggen. Er bestaat dan namelijk een klein risico op verspreiding. Dit komt echter nauwelijks voor. Na anderhalf uur is de injectable gebonden aan de spier en kan liggen geen kwaad meer.

 

Niet sporten voor 24 uur: sporten verhoogt de bloedsomloop in het lichaam, inclusief het gezicht, waardoor je gezicht bloost en rood wordt als je traint. Deze verhoogde circulatie is geweldig voor je huid, maar het verhoogt de kans dat (een gedeelte van) de injectable via zweet het gebied verlaat vóór deze volledig is opgenomen in de neuromusculaire verbinding.

 

Vier uur geen druk op de gebieden die behandeld zijn: dit is inclusief het dragen van strakke hoeden of petten of icepacks die drukken op de huid. We lopen ook hier weer het risico dat de injectable zich verspreid en gaat werken in een gebied waarbij we dat niet willen. Je kunt je gezicht diezelfde avond gewoon wassen, maar we raden aan een dagje te wachten met harde scrub producten.

Omdat de injectable zich moet binden aan receptoren om de spieren te ontspannen, zijn de effecten niet direct merkbaar.

 

De resultaten beginnen al op dag 2 of 3 te werken, maar het kan 10 tot 14 dagen duren voor de spier volledig is ontspannen.

 

Fijne lijntjes en rimpels blijven verbeteren als de spieren in ontspannen toestand zijn en de rimpels niet kunnen vormen. Dit blijft verbeteren naarmate je de injectable herhaalt.

 

Dat gezegd hebbende, elke persoon is anders. Aangezien je lichaam steeds nieuwe receptoren en neurotransmitters maakt, zal het persoon verschillen hoelang het ontspannende effect precies aanhoudt. Gemiddeld zien we dat de effecten van de behandeling tussen de 3 en 4 maanden aanhouden.

Staat jouw vraag er
niet tussen?

Neem dan nu contact op

070-200 20 70

van Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Gummy smile

Een stralende lach

Injectables bieden een eenvoudige oplossing bij een gummy smile. Toon je stralende lach, zonder zichtbaar tandvlees. Vraag nu een vrijblijvend consult aan.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op
070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Copyright © 2023 Skin + Surgery Clinics. All rights reserved

De eerder benoemde resultaten kunnen niet gegarandeerd worden. De resultaten verschillen van persoon tot persoon. We kunnen geen concrete uitspraken doen over hoe uw lichaam reageert op bepaalde behandelingen of producten.Beoordeling van Skin+Surgery Clinics op kliniekervaringen.nl: 8.9 uit 10 (297 beoordelingen)
Vrijblijvend
adviesgesprek
Maak een
afspraak