Skin Surgergy Menu icon

Behandeling

Schaamlipcorrectie

Stoor jij je aan je binnenste schaamlippen en wil je hier van af? Een schaamlipcorrectie bij Skin + Surgery is de oplossing.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op 070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Vrijblijvend adviesgesprek
Plan een afspraak
070 200 20 70
usp-vink Hoogste kwaliteit
usp-vink NVCG gecertificeerd
usp-vink Persoonlijke aandacht
usp-vink Innerbeauty
usp-vink Natuurlijk resultaat

Behandelingen

Binnenste schaamlippen

Heeft u lange of grote binnenste schaamlippen die u storen? Voelt u zich bijvoorbeeld ongemakkelijk omdat u bepaalde broeken niet aandurft? Of heeft u last van pijnklachten? Een schaamlipcorrectie voor de binnenste schaamlippen kan de oplossing zijn.

Binnenste schaamlippen – Wist u dat de schaamlipcorrectie een steeds vaker voorkomende behandeling is? Er zijn verschillende soorten schaamlipcorrecties, maar de meestvoorkomende schaamlipcorrectie richt zich op de binnenste schaamlippen. Bij een schaamlipcorrectie van de binnenste schaamlippen wordt overtollig schaamlipweefsel weggehaald om de schaamlippen te verkleinen. Sommige kiezen voor deze behandeling omdat ze last hebben van hun binnenste schaamlippen tijdens het sporten, vrijen of wanneer ze strakke broeken dragen. Anderen vinden het uiterlijk van hun binnenste schaamlippen gewoon niet mooi. Wat de reden ook is, onze Skin + Surgery specialisten luisteren graag naar uw wensen en adviseren u verder.

 

Maar hoe komt het dat de binnenste schaamlippen lang of kort zijn? Het kan genetisch bepaald zijn, of te maken hebben met de huidverslapping. De vorm van de vulva kan ook veranderen na een bevalling. Hoe uw vulva er ook uitziet, weet dat iedere vulva uniek is. De “normale” vulva bestaan namelijk niet. U kunt natuurlijk wel een voorkeur hebben voor het uiterlijk van uw vulva.

 

Onze deskundige specialisten van Skin + Surgery helpen u graag verder met de veilige en veelvoorkomende schaamlipcorrectie. Onze vrouwelijke chirurge zorgt voor een natuurlijk resultaat en bespreekt tot in detail wat er zal gebeuren. Skin + Surgery Clinics is winnaar van de Clinic Awards 2022, wat betekent dat u niet alleen in goed handen bent, maar dat u in de beste handen bent!

 

Vind hier meer informatie over de verschillende types schaamlipcorrecties die Skin + Surgery biedt. Onze prijzenpagina toont een actueel overzicht van alle overige behandelingen inclusief de verschillende schaamlipcorrecties. Benieuwd naar wat het beste bij u past? Onze Skin + Surgery specialisten helpen u graag verder tijdens een vrijblijvend adviesgesprek in een van onze vestigingen.

Omdat schaamlippen zo enorm variëren is het onmogelijk om alle soorten op te noemen. We geven u graag een aantal veelvoorkomende voorbeelden van hoe de binnenste schaamlippen eruit kunnen zien.

 

Asymmetrische binnenste schaamlippen
Als de ene binnenste schaamlip langer, dikker of groter is dan de andere, wordt deze als asymmetrisch gezien. Het is eigenlijk heel normaal dat de vulva’s binnenste schaamlippen niet precies gelijk zijn. Vaak zult u dit niet eens merken, behalve als het verschil zodanig groot is dat het opvalt.

 

Prominente binnenste schaamlippen
De binnenste schaamlippen zijn vaak langer dan de buitenste lippen, waardoor ze uitsteken. Dit verschil in lengte kan subtieler zijn, waarbij de binnenste schaamlippen ietsje naar buiten gluren.

 

Lange, bungelende binnenste schaamlippen
Dit is een variatie van de prominente binnenste schaamlippen. Ze kunnen tot een centimeter (of meer) langs je buitenste lippen bungelen. Ze kunnen zelfs buiten uw ondergoed hangen. U kunt een extra huid of plooien opmerken.

 

Kleine, gesloten lippen
De buitenste lippen zijn in dit geval niet apart gezet, dus ze verbergen en bevatten uw binnenste schaamlippen volledig. Hoewel dit type vulva vaak wordt gezien in entertainment voor volwassenen, is het eigenlijk het minst voorkomende type vulva in het algemeen.

 

Dit zijn maar een paar voorbeelden van hoe de vulva eruit kan zien. Wat u mooi vindt, is afhankelijk van uw eigen perceptie. Tijdens uw schaamlipcorrectie bespreken we uw wensen en kijken we welk type het beste bij u past en wat mogelijk is.

U heeft veel informatie kunnen lezen over de binnenste schaamlippen en vulva’s in het algemeen. U weet nu dat de “normale” vulva eigenlijk niet bestaat, maar dat u wel een voorkeur mag hebben voor hoe uw vulva eruit ziet. Schaamlipcorrecties kunnen u hierbij helpen, en Skin + Surgery is de specialist bij u in de buurt.

 

Onze klinieken in Den Haag en Bergschenhoek zijn goed te bereiken met de auto, maar ook met het openbaar vervoer. Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek kunnen onze Skin + Surgery specialisten u adviseren op basis van uw eigen situatie. Een van onze vrouwelijke chirurgen zal u graag verder helpen.

Binnenste schaamlippen

Resultaten van een schaamlipcorrectie voor de binnenste schaamlippen

Iedere vrouw heeft haar eigen unieke verhaal en dus ook een andere reden voor een schaamlipcorrectie. Wat de reden ook is, Skin + Surgery helpt vrouwen graag verder en creëert de resultaten waar ze naar streven. De reviews van onze cliënten geven u een idee van hoe onze Skin + Surgery specialisten te werk gaan tijdens een schaamlipcorrectie bij de binnenste schaamlippen. Bekijk ook de voor en na foto’s om de resultaten van de behandeling te zien.

Binnenste schaamlippen

Kwaliteit is onze passie

Vrijblijvend adviesgesprek

Ma. t/m zo. van 08:00 tot 22:00

Aan een schaamlipcorrectie tegen lange binnenste schaamlippen gaat altijd een adviesgesprek in een ontspannen en discrete setting met onze vrouwelijke chirurge vooraf. U kunt in dit gesprek al uw wensen en klachten bespreken. Al uw vragen worden beantwoord, al uw twijfels en onzekerheden worden weggenomen. Onze arts beoordeelt of u in aanmerking komt voor een behandeling. U moet minimaal 18 jaar oud zijn. Als u jonger bent, zijn uw schaamlippen nog niet volgroeid. Onze vrouwelijke chirurge vertelt u dat geen vagina gelijk is. Elke vagina is uniek en ziet er anders uit. Net zoals u een uniek persoon bent.

 

Tijdens het eerste consult worden uw schaamlippen onderzocht. Op basis van het gerichte onderzoek worden de behandelmogelijkheden geschetst, uw anatomie, klachten en wensen worden daarbij meegewogen. U krijgt duidelijke uitleg over wat de behandeling inhoudt en welk resultaat u van een schaamlipcorrectie tegen lange binnenste schaamlippen mag verwachten. Ook de nazorg, eventuele risico’s en kosten worden besproken. Als u besluit een schaamlipcorrectie tegen lange binnenste schaamlippen te ondergaan, worden er foto’s vooraf genomen. Deze foto’s worden later vergeleken met de foto’s na de behandeling. U krijgt hierdoor een goed en eerlijk beeld van het natuurlijk resultaat.

Een schaamlipcorrectie tegen lange binnenste schaamlippen is een poliklinische behandeling. U hoeft hiervoor niet te worden opgenomen in onze kliniek. In overleg met een van onze plastisch chirurgen wordt bepaald hoeveel uitstulpende huid wordt verwijderd. De relatief eenvoudige chirurgische ingreep vindt onder verdoving plaats. Een schaamlipcorrectie tegen lange binnenste schaamlippen kan zowel onder plaatselijke verdoving als onder algehele anesthesie (narcose) worden uitgevoerd. De overtollige huid wordt weggehaald. Hierna worden de bloedvaatjes dicht gebrand, waarna de wond zorgvuldig wordt gehecht. Er blijven geen zichtbare littekens achter. De dagbehandeling duurt ongeveer 1 uur en wordt uitgevoerd door een vrouwelijke chirurge die aangesloten is bij de NVPC, de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie. U mag na de behandeling en na een korte rustperiode naar huis. U mag nog niet autorijden. Neem iemand mee of laat iemand u ophalen.

 

De grootte en vorm van de schaamlippen verschilt per vrouw.  Waar de binnenste schaamlippen ofwel labia minora vóór de behandeling nog een aantal centimeter buiten de grote schaamlippen (labia majora) uitstaken, zijn de schaamlippen ná de operatieve correctie mooi in balans. De verhouding tussen de binnenste en buitenste schaamlippen wordt hersteld. De labia minora kunnen door de huidstructuur en het genezingsproces een wat onregelmatig, asymmetrisch uiterlijk houden. Dit is normaal. De wond geneest snel. De schaamlippen zijn goed doorbloed. Ze behouden na de schaamlipcorrectie tegen lange binnenste schaamlippen hun natuurlijke gevoeligheid. Na zes weken tot negen weken is het eindresultaat te zien.

De schaamlippen kunnen na de chirurgische ingreep wat gezwollen en pijnlijk zijn. Je kunt hier een pijnstiller tegen innemen. De lichte zwelling en pijn zijn tegen te gaan door de eerste dagen na de behandeling te koelen met een zakje diepvrieserwten of een koud kompres. Draag geen te strakzittend ondergoed. Er kan licht bloedverlies optreden. Het is verstandig om een maandverband of inlegkruisje te dragen. De wond wordt niet verbonden. Houd de wond goed schoon door deze tweemaal per dag te spoelen tijdens het douchen. Dit bevordert het genezingsproces. Je mag de wond en het omliggende huidgebied met een crème insmeren.

 

Je mag na de schaamlipcorrectie tegen lange binnenste schaamlippen al snel lichte dagelijkse activiteiten hervatten, maar doe het de eerste weken een beetje rustig aan. De meeste vrouwen ondervinden weinig pijn en hinder van de ingreep, maar het lichaam heeft even tijd nodig om goed te herstellen. Vermijd in de eerste vier tot zes weken fysieke inspanningen die druk geven op de schaamlippen, zoals zwaar tillen, zware arbeid, fietsen en intensief sporten. Het wordt afgeraden om tijdens deze herstelperiode te vrijen. Na ongeveer zes weken kun je al je activiteiten weer verrichten.

De risico’s tijdens een schaamlipcorrectie tegen lange binnenste schaamlippen zijn gering. De kans op complicaties na de chirurgische ingreep is even klein. In incidentele gevallen kan er een allergische reactie op de verdovingsvloeistof, pleisters of desinfecteermiddelen optreden. Er kan soms een nabloeding, infectie of verstoorde wondgenezing voorkomen, of trombose ontstaan. Onze ervaren specialisten werken met de beste instrumenten en de modernste behandeltechnieken om de risico’s tot een minimum te beperken. En een veilige behandeling met natuurlijk resultaat te garanderen.

 

Je kunt zelf ook maatregelen nemen om eventuele risico’s uit te sluiten. Bijvoorbeeld door te stoppen met roken. Minimaal drie weken vóór de chirurgische ingreep aan de binnenste schaamlippen en minimaal drie weken na de behandeling. Dit reduceert de kans op ontstekingen. Heel soms treedt er een gevoelsverandering op bij de schaamlippen, maar dit is zeldzaam. Onze vrouwelijke chirurge werkt toe naar het meest optimale resultaat. Volledige symmetrie van de schaamlippen is niet te garanderen. Je krijgt de natuurlijke schaamlippen die bij jou als unieke vrouw passen.

Drs. Amra Sabanovic

Gecertificeerd cosmetisch arts

Drs. Amra Sabanovic is een allround cosmetisch arts, in elke behandeling kan zij haar creativiteit uiten om een zo mooi en langdurig mogelijk resultaat te behalen. De Liquid Facelift behandeling en Labiacorrectie zijn haar favoriete behandeling die zij veelvuldig uitvoert. Bij Skin + Surgery clinics is zij de echte expert. ‘Een full face behandeling vind ik persoonlijk de mooiste behandeling om uit te voeren. Het geeft echt een frissere en jongere blik, waar je voor een langere periode goed effect van ziet.’ Het is een mooie stap op het gezicht een subtiele lift te geven waarbij u direct resultaat ziet.
Lees meer over onze specialisten

Binnenste schaamlippen

Prijzen en vergoedingen

Skin + Surgery creëert natuurlijke resultaten van een hoge kwaliteit. De kosten van een schaamlipcorrectie voor de binnenste schaamlippen zijn afhankelijk van welke behandeling u kiest. Iemand met één lange schaamlip die asymmetrie veroorzaakt, kan bijvoorbeeld voor een enkelzijdige behandeling gaan. Iemand met twee lange binnenste schaamlippen en een uitgesproken clitoriskap, kan ervoor kiezen een clitoriskapcorrectie toe te voegen. We bespreken graag al uw opties tijdens een vrijblijvend adviesgesprek. In uitzonderlijke medische gevallen kan een schaamlipcorrectie worden vergoed. Vraag naar meer informatie bij uw zorgverzekeraar.

Schaamlipcorrectie binnenste enkelzijdig

€ 950,-

Schaamlipcorrectie binnenste beiderzijds

€ 1500,-

Uitgebreide Schaamlipcorrectie

€ 2000,-

Clitoriskapcorrectie (alleen in combinatie met een labiacorrectie)

€ 2500,-

Binnenste schaamlippen

Veelgestelde vragen

Bij een schaamlipcorrectie (labiacorrectie) worden de binnenste schaamlippen verkleind. Hiervoor kan worden gekozen vanuit cosmetische, maar ook vanuit medische overwegingen. De binnenste schaamlippen (labia minora) worden operatief dusdanig verkleind dat ze binnen de buitenste schaamlippen (labia majora) vallen en hierdoor beter beschermd worden. Veel vrouwen met lange schaamlippen of met oneven schaamlippen kiezen voor een schaamlipcorrectie.

Wanneer uw binnenste schaamlippen dusdanig groot zijn dat ze verder uitsteken dan de buitenste schaamlippen, kunt u hier hinder van ondervinden. Dit soort schaamlippen worden ook wel lange schaamlippen genoemd. De klachten die u hierdoor ervaart kunnen zowel fysiek als psychisch van aard zijn. Lichamelijke klachten kunnen zich uiten in de vorm van pijn bij activiteiten als etsen, paardrijden en andere sporten. Ook het dragen van strakke kleding kan vervelend of zelfs pijnlijk zijn. Soms zorgen grote schaamlippen ook voor pijn bij het vrijen. Psychische klachten kunnen zich uiten in de vorm van bijvoorbeeld schaamte. Wanneer u last heeft van een of meer van deze klachten is een schaamlipcorrectie wellicht een oplossing.

Geen twee vrouwen zijn hetzelfde. Geen twee vagina’s zijn hetzelfde. Heeft u het idee dat uw vagina afwijkt van de norm, zonder dat u lijdt aan psychische of fysieke klachten als gevolg hiervan? Dan is het belangrijk om u te realiseren dat er niet zoiets bestaat als de standaard vagina of de gemiddelde vagina. In dat geval is het verstandig om bij uzelf te rade te gaan of het resultaat van een dergelijke operatie werkelijk bijdraagt aan uw gevoel van welzijn.

Wanneer de schaamlippen nog niet volgroeid zijn, is een schaamlipcorrectie (nog) niet mogelijk. De operatie kan bij ons worden uitgevoerd als u ouder bent dan 18 jaar.

Het consult

 

Tijdens het consult zal onze vrouwelijke chirurge u vragen naar uw klachten en uw wensen. Ook zullen uw schaamlippen worden bekeken. Op basis van uw anatomie, klachten en wensen zal ze u laten weten wat, in uw persoonlijke situatie, de mogelijkheden zijn. Indien nodig worden er foto’s gemaakt voor het medisch dossier, zodat het eindresultaat hier later mee vergeleken kan worden.

Tijdens het consult is er ruimte voor al uw vragen. Als je twijfels of onzekerheden hebt, leg deze dan vooral voor. Wij begrijpen dat dit een delicate en intieme kwestie is en we nemen graag de tijd voor u.

Hoewel een schaamlipcorrectie een relatief eenvoudige ingreep is, zijn er bij iedere operatie risico’s. Na de ingreep kan een nabloeding optreden. Ook kan de wond geïnfecteerd raken en/of ontsteken. In sommige gevallen kunnen de littekens na de genezing gevoelloos zijn of blijven.

Schaamlippen zijn van nature asymmetrisch. Hoewel er gestreefd wordt naar een zo symmetrisch mogelijk resultaat, is een volledig symmetrisch resultaat na de ingreep niet te garanderen.

Een schaamlipcorrectie is een ingreep die over het algemeen niet wordt vergoed. Alleen wanneer de operatie medisch gezien noodzakelijk is, vergoeden sommige zorgverzekeraars in zeldzame gevallen een correctie van de schaamlippen. Wanneer u een schaamlipcorrectie overweegt, is het verstandig om vooraf na te gaan of uw (aanvullende) zorgverzekering deze ingreep dekt en zo ja, onder welke voorwaarden.

Na de schaamlipcorrectie kan een aanzienlijke zwelling optreden, hierdoor is het belangrijk om direct na de ingreep te beginnen met koelen. Hiervoor wordt meestal een zakje diepvrieserwten gebruikt. Wij adviseren de zwelling enkele dagen regelmatig te blijven koelen. Daarnaast is het belangrijk om de wond goed schoon te houden. Minstens twee keer per dag moet daarom worden gespoeld, bijvoorbeeld tijdens het douchen. Het gebied om de wond heen mag eventueel worden ingesmeerd met een crème.

 

Na de ingreep wordt de wond niet verbonden. Wel is het verstandig om maandverband te gebruiken om ervoor te zorgen dat eventueel bloedverlies wordt opgevangen.

In de eerste vier tot zes weken na de schaamlipcorrectie raden wij het af om extra inspanningen te verrichten. U kunt hierbij denken aan zware lichamelijke arbeid, zwaar tillen, etsen en sporten. Ook vrijen is tijdens de herstelperiode af te raden.

Na de schaamlipcorrectie kan een aanzienlijke zwelling optreden, hierdoor is het belangrijk om direct na de ingreep te beginnen met koelen. Hiervoor wordt meestal een zakje diepvrieserwten gebruikt. Wij adviseren de zwelling enkele dagen regelmatig te blijven koelen. Daarnaast is het belangrijk om de wond goed schoon te houden. Minstens twee keer per dag moet daarom worden gespoeld, bijvoorbeeld tijdens het douchen. De wond en het gebied eromheen mogen eventueel worden ingesmeerd met een crème.

 

Na de ingreep wordt de wond niet verbonden. Wel is het verstandig om maandverband te gebruiken om ervoor te zorgen dat eventueel bloedverlies wordt opgevangen.

In de eerste vier tot zes weken na de schaamlipcorrectie raden wij het af om extra inspanningen te verrichten. U kunt hierbij denken aan zware lichamelijke arbeid, zwaar tillen, fietsen en sporten. Ook vrijen is tijdens de herstelperiode af te raden.

Staat uw vraag er
niet tussen?

Neem dan nu contact op

070-200 20 70

van Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Binnenste schaamlippen

Voel u goed in uw eigen lichaam

Niemand is hetzelfde en ook iedere vulva ziet er anders uit. Sommige vrouwen hebben lange binnenste schaamlippen en dit is heel normaal! Sommige ervaren dit als vervelend, omdat het voor ongemakken kan zorgen zoals pijnklachten. U hoeft niet met grote binnenste schaamlippen te leven als u ze liever niet hebt. Onze ervaren Skin + Surgery specialisten staan u graag te woord. Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan en kom bij een van onze klinieken langs. Onze vrouwelijke chirurge helpt u verder met al uw vragen.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op
070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Copyright © 2023 Skin + Surgery Clinics. All rights reserved

De eerder benoemde resultaten kunnen niet gegarandeerd worden. De resultaten verschillen van persoon tot persoon. We kunnen geen concrete uitspraken doen over hoe uw lichaam reageert op bepaalde behandelingen of producten.Beoordeling van Skin+Surgery Clinics op kliniekervaringen.nl: 8.9 uit 10 (297 beoordelingen)
Vrijblijvend
adviesgesprek
Maak een
afspraak