Skin Surgergy Menu icon

Behandeling

Hangende schaamlippen

Je hoeft niet met hangende schaamlippen te leven als je dat niet wil. Skin + Surgery helpt je graag verder.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op 070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Vrijblijvend adviesgesprek
Plan een afspraak
070 200 20 70
usp-vink Hoogste kwaliteit
usp-vink NVCG gecertificeerd
usp-vink Persoonlijke aandacht
usp-vink Innerbeauty
usp-vink Natuurlijk resultaat

Behandeling

Hangende schaamlippen

Stoor je je aan hangende schaamlippen? Een schaamlipcorrectie is een ingreep die je weer je zelfvertrouwen teruggeeft. Of het nu om hangende binnen schaamlippen of buiten schaamlippen gaat, onze Skin + Surgery specialisten weten zich raad met beide!

Hangende schaamlippen correctie – Veel vrouwen storen zich aan hun hangende schaamlippen. Dit kan door verschillende redenen komen. Sommige vrouwen vinden het uiterlijk van hun vulva niet mooi. Hangende schaamlippen kunnen namelijk prominent naar voren komen in een strakke broek of legging. Andere vrouwen vinden hun hangende schaamlippen onplezierig omdat ze er ongemak door ervaren. Bijvoorbeeld tijdens het fiets, motorrijden of paardrijden.  Skin + Surgery heeft de oplossing voor deze klachten. Een schaamlipcorrectie, ook wel labiacorrectie genoemd, is de manier om van hangende schaamlippen of andere schaamlip gerelateerde klachten af te komen.

 

Skin + Surgery biedt verschillende soorten schaamlipcorrecties aan. Men kan last hebben van hangende binnenste schaamlippen of hangende buitenste schaamlippen. Sommige vrouwen hebben overtollige weefsel rondom hun clitoris, ook wel de clitoriskap genoemd. Ook dit weefsel kan gedeeltelijk verwijderd worden, om een meer gestroomlijnd uiterlijk te creëren. Je kunt je binnenste schaamlippen of de buitenste schaamlippen verkleinen. Bij een schaamlipcorrectie voor de binnenste schaamlippen (labia minora) worden deze operatief dusdanig verkleind dat ze binnen de buitenste schaamlippen (labia majora) vallen en hierdoor beter beschermd worden. Bij een schaamlipcorrectie voor de buitenste schaamlippen geldt hetzelfde, alleen worden de labia majora verkleind.

 

Onze vrouwelijke specialist zal je vragen naar al je klachten en wensen tijdens het vrijblijvende adviesgesprek. We nemen ook een kijkje, zodat we je eerlijk kunnen zeggen welke mogelijkheden er zijn voor jouw specifieke situatie. Skin + Surgery prijst transparantie en eerlijkheid. Mochten wij denken dat je een andere behandeling nodig hebt (bijvoorbeeld een toevoeging van een clitoriskapcorrectie) dan geven we dit aan. Bekijk ons overzicht van alle schaamlipcorrectie mogelijkheden die we aanbieden. Onze prijzenpagina toont een actueel overzicht van alle overige behandelingen inclusief de verschillende schaamlipcorrecties.

 

Benieuwd naar de ervaringen van cliënten die je voorgingen? Bekijk onze reviews op kliniekervaringen.nl om een idee te krijgen van hoe de procedure verloopt. Skin + Surgery beschikt over vestigingen in Rotterdam en Den Haag wat ons goed bereikbaar maakt vanuit verschillende delen van Nederland. Vraag snel een vrijblijvend adviesgesprek aan en laat ons je helpen!

Hangende schaamlippen

Resultaten van een schaamlipcorrectie voor hangende schaamlippen

Skin + Surgery Clinics is gespecialiseerd in schaamlipcorrecties. Onze twee vrouwelijke specialisten Dr. Thanya Tha-in en Drs. Amra Sabanovic beschikken over jarenlange ervaring, kennis en kunde betreft schaamlipcorrecties en dit is te zien aan de resultaten. Van asymmetrische kleine schaamlippen tot aan hangende schaamlippen en meer. Onze specialisten weten zich raad met jouw vulva. Bekijk de voor- en na foto’s van onze cliënten die eerder deze behandeling ondergingen. Ben je benieuwd naar hoe onze andere cliënten hun schaamlipcorrectie bij Skin + Surgery ervoeren? Lees hun reviews op kliniekervaringen.nl

Hangende schaamlippen

Kwaliteit is onze passie

Vrijblijvend adviesgesprek

Ma. t/m zo. van 08:00 tot 22:00

In een adviesgesprek met onze vrouwelijke chirurge krijg je antwoord op de vraag of je vagina afwijkt van de norm en of je geschikt bent voor een schaamlipcorrectie. Je moet minimaal 18 jaar oud zijn, omdat je schaamlippen dan volgroeid zijn. Er bestaat niet zoiets als een standaard vagina. Je komt in aanmerking voor een labiacorrectie als je binnenste schaamlippen te ver uitsteken en/of als je klachten ervaart van uitstulpende schaamlippen.

 

Tijdens het vrijblijvende consult vraagt onze specialist naar je klachten en wensen. Je schaamlippen worden onderzocht, waarna de behandelmogelijkheden worden besproken. Je krijgt heldere informatie en uitleg over de behandeling, de nazorg, de risico’s, de kosten en het te verwachten eindresultaat. Er worden foto’s vooraf gemaakt, die later kunnen worden vergeleken met het eindresultaat.

Een schaamlipcorrectie is een veelvoorkomende behandeling bij Skin + Surgery Clinics, waarbij onder lokale verdoving het overtollige huidweefsel wordt weggesneden. Het hangende gedeelte van de hangende schaamlippen worden dus verwijderd. Mocht je heel zenuwachtig zijn, kunnen we je een rustgevend tablet voorschrijven. Het is een kleine ingreep met blijvend natuurlijk resultaat. De poliklinische behandeling duurt circa 1 uur en wordt altijd uitgevoerd door een ervaren en hooggekwalificeerde vrouwelijke chirurg. Je mag na de behandeling en na een korte hersteltijd weer naar huis.

 

Er blijven na de schaamlipcorrectie geen duidelijk zichtbare littekens achter. De binnenste en buitenste schaamlippen zijn na de ingreep in balans en ze vormen een natuurlijk geheel. De binnenste schaamlippen stulpen niet meer uit. Ze kunnen wel een enigszins onregelmatig, asymmetrisch uiterlijk houden. Dit is normaal. Je bent binnen 1 tot 2 weken hersteld van de operatie en in staat om je dagelijkse bezigheden te hervatten. De schaamlippen behouden bijna altijd hun natuurlijke gevoeligheid. Het eindresultaat is na 6 tot 9 weken te zien.

 

De chirurgische ingreep kan gepaard gaan met enige napijn en zwelling in de schaamstreek. Je kunt tegen de pijn een pijnstiller innemen. De zwelling dient direct na de ingreep en enkele dagen lang met een zakje diepvrieserwten of koud kompres te worden bestreden. Houd de wond goed schoon door deze minstens tweemaal per dag te spoelen tijdens het douchen. Je mag hierna de wond en het omliggende gebied insmeren met een crème.

 

De wond wordt na de schaamlipcorrectie gehecht met oplosbare hechtingen en wordt niet verbonden. Het is daarom verstandig om een inlegkruisje of maandverband te dragen tegen eventueel bloedverlies. Verricht in de eerste vier tot zes weken na de ingreep geen zware lichamelijke inspanningen, zoals fysieke arbeid, intensief sporten of zwaar tillen. Wacht tijdens de herstelperiode 4-6 weken met vrijen.

 

Onderstaand zie je foto’s van hoe het herstel de eerste 2 weken kan verlopen. Weet dat iedereen uniek is en het bij jou net weer anders kan zijn. Laat je daarom goed informeren tijdens een persoonlijk consult.

 

herstel schaamlipcorrectie

De kans op complicaties na een schaamlipcorrectie voor hangende schaamlippen is vrijwel nihil. Er kan soms een lichte nabloeding optreden of de wond kan geïnfecteerd raken en ontsteken. Roken heeft een slechtere wondgenezing tot gevolg en geeft een hogere kans op ontstekingen. De ervaren specialisten van Skin + Surgery werken volgens de modernste behandeltechnieken en met de beste instrumenten, om een veilige en resultaatgerichte behandeling te garanderen.

Drs. Amra Sabanovic

Gecertificeerd cosmetisch arts

Drs. Amra Sabanovic is een allround cosmetisch arts, in elke behandeling kan zij haar creativiteit uiten om een zo mooi en langdurig mogelijk resultaat te behalen. De Liquid Facelift behandeling en Labiacorrectie zijn haar favoriete behandeling die zij veelvuldig uitvoert. Bij Skin + Surgery clinics is zij de echte expert. ‘Een full face behandeling vind ik persoonlijk de mooiste behandeling om uit te voeren. Het geeft echt een frissere en jongere blik, waar je voor een langere periode goed effect van ziet.’ Het is een mooie stap op het gezicht een subtiele lift te geven waarbij u direct resultaat ziet.
Lees meer over onze specialisten

Let op: schaamlipcorrecties tegen hangende schaamlippen worden tegenwoordig veelvuldig door klinieken en zorgprofessionals aangeboden, vaak tegen scherpe tarieven en met hoge kortingen. Helaas betekent dit vaak dat de ingreep niet wordt uitgevoerd door een gecertificeerd cosmetisch arts of chirurg. Laat je daarom altijd goed informeren tijdens een persoonlijk consult en onthoud: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat het vaak ook.

Hangende schaamlippen

Prijzen en vergoedingen

Skin + Surgery biedt natuurlijke en hoge kwaliteit schaamlipcorrecties aan voor eerlijke prijzen. Rechts kun je de prijzen vinden voor verschillende soorten schaamlipcorrecties inclusief de schaamlipcorrecties die zich richten op hangende schaamlippen. Een schaamlipcorrectie is een betaalbare investering bij Skin + Surgery, met een blijvend resultaat. In sommige medische gevallen is het mogelijk een schaamlipcorrectie vergoed te krijgen. Vraag naar meer informatie bij jouw zorgverzekeraar.

Schaamlipcorrectie binnenste enkelzijdig

€ 950,-

Schaamlipcorrectie binnenste beiderzijds

€ 1500,-

Uitgebreide Schaamlipcorrectie

€ 2000,-

Clitoriskapcorrectie (alleen in combinatie met een schaamlipcorrectie)

€ 2500,-

Mijn ervaring: schaamlipcorrectie

“De persoonlijke benadering sprak mij erg aan”

Een schaamlipcorrectie kan spannend en eng zijn. Je hebt vast veel vragen en wilt zoveel mogelijk weten over de ingreep en het herstel. Irene heeft een schaamlipcorrectie gehad bij Dr. Thanya Tha-In en deelt in deze blog graag haar verhaal. Ze bespreek hoe en waarom ze haar keuze heeft gemaakt, hoe ze de ingreep heeft ervaren en hoe het herstel bij haar verliep. Heb je naar aanleiding van de ervaring van Irene nog vragen? We beantwoorden ze graag tijdens een vrijblijvend adviesgesprek.

Hangende schaamlippen

Veelgestelde vragen

Bij een schaamlipcorrectie (labiacorrectie) worden de binnenste hangende schaamlippen verkleind. Hiervoor kan worden gekozen vanuit cosmetische, maar ook vanuit medische overwegingen. De binnenste schaamlippen (labia minora) worden operatief dusdanig verkleind dat ze binnen de buitenste schaamlippen (labia majora) vallen en hierdoor beter beschermd worden.

Wanneer je binnenste schaamlippen dusdanig groot zijn dat ze verder uitsteken dan de buitenste schaamlippen, kun je hier hinder van ondervinden. De klachten die je hierdoor ervaart kunnen zowel fysiek als psychisch van aard zijn. Lichamelijke klachten kunnen zich uiten in de vorm van pijn bij activiteiten als etsen, paardrijden en andere sporten. Ook het dragen van strakke kleding kan vervelend of zelfs pijnlijk zijn. Soms zorgen grote schaamlippen ook voor pijn bij het vrijen. Psychische klachten kunnen zich uiten in de vorm van bijvoorbeeld schaamte. Wanneer je last hebt van een of meer van deze klachten is een schaamlipcorrectie wellicht een oplossing.

Geen twee vrouwen zijn hetzelfde. Geen twee vagina’s zijn hetzelfde. Heb jij het idee dat je vagina afwijkt van de norm, zonder dat je lijdt aan psychische of fysieke klachten als gevolg hiervan? Dan is het belangrijk om je te realiseren dat er niet zoiets bestaat als de standaard vagina of de gemiddelde vagina. In dat geval is het verstandig om bij jezelf te rade te gaan of het resultaat van een dergelijke operatie werkelijk bijdraagt aan je gevoel van welzijn.

Wanneer de schaamlippen nog niet volgroeid zijn, is een schaamlipcorrectie (nog) niet mogelijk. De operatie kan bij ons worden uitgevoerd als je ouder bent dan 18 jaar.

Hoewel een schaamlipcorrectie een relatief eenvoudige ingreep is, zijn er bij iedere operatie risico’s. Na de ingreep kan een nabloeding optreden. Ook kan de wond geïnfecteerd raken en/of ontsteken. In sommige gevallen kunnen de littekens na de genezing gevoelloos zijn of blijven.

Schaamlippen zijn van nature asymmetrisch. Hoewel er gestreefd wordt naar een zo symmetrisch mogelijk resultaat, is een volledig symmetrisch resultaat na de ingreep niet te garanderen.

Een schaamlipcorrectie is een ingreep die over het algemeen niet wordt vergoed. Alleen wanneer de operatie medisch gezien noodzakelijk is, vergoeden sommige zorgverzekeraars in zeldzame gevallen een correctie van de schaamlippen. Wanneer je een schaamlipcorrectie overweegt, is het verstandig om vooraf na te gaan of jouw (aanvullende) zorgverzekering deze ingreep dekt en zo ja, onder welke voorwaarden.

Na de schaamlipcorrectie kan een aanzienlijke zwelling optreden, hierdoor is het belangrijk om direct na de ingreep te beginnen met koelen. Hiervoor wordt meestal een zakje diepvrieserwten gebruikt. Wij adviseren de zwelling enkele dagen regelmatig te blijven koelen. Daarnaast is het belangrijk om de wond goed schoon te houden. Minstens twee keer per dag moet daarom worden gespoeld, bijvoorbeeld tijdens het douchen. De wond en het gebied eromheen mogen eventueel worden ingesmeerd met een crème.

 

Na de ingreep wordt de wond niet verbonden. Wel is het verstandig om maandverband te gebruiken om ervoor te zorgen dat eventueel bloedverlies wordt opgevangen.

 

In de eerste vier tot zes weken na de schaamlipcorrectie raden wij het af om extra inspanningen te verrichten. Je kunt hierbij denken aan zware lichamelijke arbeid, zwaar tillen, etsen en sporten. Ook vrijen is tijdens de herstelperiode af te raden.

 

Wil je meer weten over het herstel na een schaamlipcorrectie? Irene heeft deze ingreep laten doen bij Skin + Surgery, en deelt in dit blog haar ervaring.

Na de schaamlipcorrectie kan een aanzienlijke zwelling optreden, hierdoor is het belangrijk om direct na de ingreep te beginnen met koelen. Hiervoor wordt meestal een zakje diepvrieserwten gebruikt. Wij adviseren de zwelling enkele dagen regelmatig te blijven koelen. Daarnaast is het belangrijk om de wond goed schoon te houden. Minstens twee keer per dag moet daarom worden gespoeld en na elk toiletbezoek.

Na de ingreep wordt de wond niet verbonden. Wel is het verstandig om maandverband te gebruiken om ervoor te zorgen dat eventueel bloedverlies wordt opgevangen.

In de eerste vier tot zes weken na de schaamlipcorrectie raden wij het af om extra inspanningen te verrichten. Je kunt hierbij denken aan zware lichamelijke arbeid, zwaar tillen, fietsen en sporten. Ook vrijen is tijdens de herstelperiode af te raden.

Staat jouw vraag er
niet tussen?

Neem dan nu contact op

070-200 20 70

van Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Maak alvast kennis met Dr. Thanya Tha-In

De kliniek in Bergschenhoek

Hangende schaamlippen

Word weer gelukkig van je intieme delen

Skin + Surgery biedt verschillende soorten schaamlipcorrecties aan bij jou in de buurt. Een populaire behandeling is de schaamlipcorrectie voor hangende schaamlippen. Een schaamlipcorrectie kan je helpen weer gelukkig te zijn met je intieme delen. Bij Skin + Surgery weet je zeker dat je een deskundige en veilige schaamlipcorrectie ondergaat. Onze schaamlipcorrectie specialisten zijn vrouwen, wat helpt je gemakkelijker te voelen. Heb je nog specifieke vragen, of wil je graag een van onze specialisten spreken?  Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan en onze specialisten leggen je graag alles uit over hangende schaamlippen en hoe een schaamlipcorrectie helpt hiervan af te komen.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op
070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Meer informatie

Download de brochure

Wil je meer informatie over schaamlipcorrecties en hoe we je helpen van je hangende schaamlippen af te komen? Misschien wil je alles nog eens rustig nalezen? Download nu gratis onze brochure.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

*Als je je e-mailadres invult, sturen we je ook onze maandelijkse nieuwsbrief. Je kunt je hier op ieder gewenst moment weer voor afmelden.

Copyright © 2023 Skin + Surgery Clinics. All rights reserved

De eerder benoemde resultaten kunnen niet gegarandeerd worden. De resultaten verschillen van persoon tot persoon. We kunnen geen concrete uitspraken doen over hoe uw lichaam reageert op bepaalde behandelingen of producten.Beoordeling van Skin+Surgery Clinics op kliniekervaringen.nl: 8.9 uit 10 (297 beoordelingen)
Vrijblijvend
adviesgesprek
Maak een
afspraak