Skin Surgergy Menu icon

Behandeling

Labia correctie

Ben jij geïnteresseerd in het ondergaan van een labia correctie, maar wilt u eerst wat meer informatie over de procedure? Skin + Surgery helpt u graag in uw zoektocht naar kennis over labia correcties.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op 070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Vrijblijvend adviesgesprek
Plan een afspraak
070 200 20 70
usp-vink Hoogste kwaliteit
usp-vink NVCG gecertificeerd
usp-vink Persoonlijke aandacht
usp-vink Innerbeauty
usp-vink Natuurlijk resultaat

Behandelingen

Labia correctie

Een labia correctie, ook wel bekend als een schaamlipcorrectie, is een relatief eenvoudige ingreep met positieve gevolgen. Veel cliënten die een labia correctie ondergaan, ervoeren al jaren ongemak door hun vagina. Of het nu om fysieke of esthetische redenen gaat, Skin + Surgery wilt iedere vrouw helpen zich weer mooi en goed te voelen in haar eigen lichaam. Wij leveren graag de nodige informatie die je nodig hebt om een keuze te maken over de behandeling.

Labia correctie – De labia correctie is een chirurgische ingreep waarbij de kleine schaamlippen (binnenste lippen) en/of de grote schaamlippen (buitenste lippen) worden gewijzigd. Maar waarom wordt het gedaan? Er zijn veel redenen waarom vrouwen er voor kiezen om een labia correctie te ondergaan. Er zijn medische redenen zoals pijnklachten tijdens het vrijen. Sommige vrouwen ervaren dat hun schaamlippen tijdens het vrijen in de vagina worden “gezogen” of “geplooid”. Dit kan leiden tot pijnlijke scheuren in de huid van de vulva. Het dragen van een badpak kan pijn doen, net zoals, wandelen, hardlopen, fietsen, of zitten. De pijn ontstaat omdat de vulvahuid irriteert of schuurt.

 

Daarnaast zijn er ook esthetische redenen, zoals de populariteit van de “innie”. Dit is een veelvoorkomende type vulva in volwassen entertainment. Bij een innie zijn de buitenste lippen niet van elkaar gescheiden, zodat ze de binnenste lippen volledig bedekken en omsluiten. Alhoewel dit type vulva vaak wordt gezien in volwassen entertainment, is het eigenlijk het minst voorkomende type vulva in het algemeen. Dit kan een bepaald beeld wekken bij vrouwen en mannen over hoe een normale vagina eruit hoort te zien terwijl dit dus niet zo is.

 

Feit is dat een normale vulva niet bestaat, omdat ze allemaal uniek zijn. Soms zijn de binnenste schaamlippen langer dan de buitenste, soms zijn de buitenste langer dan de binnenste. Soms zijn ze symmetrisch, soms zijn ze zo gevormd dat de clitoris zichtbaar is, en andere keren weer niet. Bent u benieuwd naar hoe verschillend labia’s kunnen zijn? The Labia Library en The Great Wall of Vagina tonen allerlei soorten en maten labia’s. Dat betekent natuurlijk niet dat u uw labia niet mag veranderen als u er niet tevreden mee bent!

 

U vraagt uzelf misschien af waarom uw labia eruit ziet zoals ze eruit ziet. Grote of kleine schaamlippen kunnen genetisch bepaald zijn. In sommige gevallen komt het door huidverslapping. Naarmate we ouder worden verliezen we collageen en elastine in onze huid. Dit kan ook invloed hebben op de schaamlippen. Daarnaast kunnen bevallingen en ontstekingen ook invloed hebben op hoe de labia eruit ziet. Een labia correctie kan jouw labia veranderen naar hoe jij haar het liefste zou willen zien.

 

Onze ervaren specialisten van Skin + Surgery helpen u graag verder met een deskundige en veilige labia correctie met een prachtig resultaat. De labia correctie is een veelvoorkomende behandeling en onze vrouwelijke chirurge zorgt voor een natuurlijk resultaat. Bekijk ons overzicht van alle labia correctie mogelijkheden die we bieden. Onze prijzenpagina toont een actueel overzicht van alle overige behandelingen inclusief de verschillende labiacorrecties.

 

Benieuwd naar meer informatie over de labia correctie of heeft u specifieke vragen over jouw eigen situatie? Onze deskundige specialisten helpen u graag verder tijdens een vrijblijvend adviesgesprek. Benieuwd naar de ervaringen van cliënten die u voorgingen? Bekijk onze reviews op KliniekErvaringen.nl en laat u overtuigen.

Er zijn twee typen procedures om de kleine schaamlippen aan te pakken: randresectie en wigresectie. Beide worden onder lokale verdoving gedaan.

  1. Randresectie omvat het trimmen van de “overtollige” uitstekende randen van de schaamlippen.
  2. Een wigresectie houdt de oorspronkelijke labiale randen in stand door wigvormige huidschilfers uit het midden van de kleine schaamlippen te snijden, waardoor de resterende huid samenkomt met oplosbare hechtingen.

Ook voor de grote/buitenste schaamlippen zijn er twee procedures:

  1. Weefsel wegsnijden of liposuctie gebruiken op schaamlippen die langer of voller zijn dan gewenst
  2. Vet of ander vulmateriaal injecteren om schaamlippen te vullen die niet zo vol zijn als gewenst

Wat er tijdens jouw labia correctie gedaan zal worden, wordt uitbundig met je besproken. Zo weet je precies wat er gebeurt.

Labia correctie

Resultaten van een labia correctie

Twijfelt u over de behandeling en wilt u meer weten over de ervaringen van andere cliënten die een labia correctie ondergingen? U bent waarschijnlijk ook benieuwd naar hoe de labia correctie resultaten eruit zien. Skin + Surgery Clinics beschikt over een hoop verschillende voor en na foto’s die precies laten zien wat de invloed is van de labia correctie. Lees ook de reviews om een idee te krijgen van wat onze cliënten vonden van de behandeling. Dit kunt u doen op kliniekervaringen.nl

Labia correctie

Kwaliteit is onze passie

Vrijblijvend adviesgesprek

Ma. t/m zo. van 08:00 tot 22:00

Aan een labia correctie gaat altijd een adviesgesprek in een ontspannen en discrete setting met onze vrouwelijke chirurge vooraf. U kunt in dit gesprek al uw wensen en klachten bespreken. Al u vragen worden beantwoord, al u twijfels en onzekerheden worden weggenomen. Onze arts beoordeelt of u in aanmerking komt voor een behandeling. U moet minimaal 18 jaar oud zijn. Als u jonger bent, zijn uw schaamlippen nog niet volgroeid. Onze vrouwelijke chirurge vertelt u dat geen vagina gelijk is. Elke vagina is uniek en ziet er anders uit. Net zoals jij een uniek persoon bent.

 

Tijdens het eerste consult worden uw schaamlippen onderzocht. Op basis van het gerichte onderzoek worden de behandelmogelijkheden geschetst, uw anatomie, klachten en wensen worden daarbij meegewogen. U krijgt duidelijke uitleg over wat de behandeling inhoudt en welk resultaat u van een labiacorrectie mag verwachten. Ook de nazorg, eventuele risico’s en kosten worden besproken. Als u besluit tot een labiacorrectie, worden er foto’s vooraf genomen. Deze foto’s worden later vergeleken met de foto’s na de behandeling. U krijgt hierdoor een goed en eerlijk beeld van het natuurlijk resultaat.

Een labia correctie is een poliklinische behandeling. Je hoeft hiervoor niet te worden opgenomen in onze kliniek. In overleg met een van onze plastisch chirurgen wordt bepaald hoeveel uitstulpende huid wordt verwijderd. De relatief eenvoudige chirurgische ingreep vindt onder verdoving plaats. Een labia correctie kan zowel onder plaatselijke verdoving als onder algehele anesthesie (narcose) worden uitgevoerd. De overtollige huid wordt weggehaald. Hierna worden de bloedvaatjes dicht gebrand, waarna de wond zorgvuldig wordt gehecht. Er blijven geen zichtbare littekens achter. De dagbehandeling duurt ongeveer 1 uur en wordt uitgevoerd door een vrouwelijke chirurge die aangesloten is bij de NVPC, de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie. Je mag na de behandeling en na een korte rustperiode naar huis. Je mag nog niet autorijden. Neem iemand mee of laat iemand je ophalen.

 

De grootte en vorm van de schaamlippen verschilt per vrouw.  Waar de binnenste schaamlippen ofwel labia minora vóór de behandeling nog een aantal centimeter buiten de grote schaamlippen (labia majora) uitstaken, zijn de schaamlippen ná de operatieve correctie mooi in balans. De verhouding tussen de binnenste en buitenste schaamlippen wordt hersteld. De labia minora kunnen door de huidstructuur en het genezingsproces een wat onregelmatig, asymmetrisch uiterlijk houden. Dit is normaal. De wond geneest snel. De schaamlippen zijn goed doorbloed. Ze behouden na de labia correctie hun natuurlijke gevoeligheid. Na zes weken tot negen weken is het eindresultaat te zien.

De schaamlippen kunnen na de chirurgische ingreep wat gezwollen en pijnlijk zijn. Je kunt hier een pijnstiller tegen innemen. De lichte zwelling en pijn zijn tegen te gaan door de eerste dagen na de behandeling te koelen met een zakje diepvrieserwten of een koud kompres. Draag geen te strakzittend ondergoed. Er kan licht bloedverlies optreden. Het is verstandig om een maandverband of inlegkruisje te dragen. De wond wordt niet verbonden. Houd de wond goed schoon door deze tweemaal per dag te spoelen tijdens het douchen. Dit bevordert het genezingsproces. Je mag de wond en het omliggende huidgebied met een crème insmeren.

 

Je mag na de schaamlipcorrectie al snel lichte dagelijkse activiteiten hervatten, maar doe het de eerste weken een beetje rustig aan. De meeste vrouwen ondervinden weinig pijn en hinder van de ingreep, maar het lichaam heeft even tijd nodig om goed te herstellen. Vermijd in de eerste vier tot zes weken fysieke inspanningen die druk geven op de schaamlippen, zoals zwaar tillen, zware arbeid, fietsen en intensief sporten. Het wordt afgeraden om tijdens deze herstelperiode te vrijen. Na ongeveer zes weken kun je al je activiteiten weer verrichten.

De risico’s tijdens een labia correctie zijn gering. De kans op complicaties na de chirurgische ingreep is even klein. In incidentele gevallen kan er een allergische reactie op de verdovingsvloeistof, pleisters of desinfecteermiddelen optreden. Er kan soms een nabloeding, infectie of verstoorde wondgenezing voorkomen, of trombose ontstaan. Onze ervaren specialisten werken met de beste instrumenten en de modernste behandeltechnieken om de risico’s tot een minimum te beperken. En een veilige behandeling met natuurlijk resultaat te garanderen.

 

Je kunt zelf ook maatregelen nemen om eventuele risico’s uit te sluiten. Bijvoorbeeld door te stoppen met roken. Minimaal drie weken vóór de chirurgische ingreep aan de binnenste schaamlippen en minimaal drie weken na de behandeling. Dit reduceert de kans op ontstekingen. Heel soms treedt er een gevoelsverandering op bij de schaamlippen, maar dit is zeldzaam. Onze vrouwelijke chirurge werkt toe naar het meest optimale resultaat. Volledige symmetrie van de schaamlippen is niet te garanderen. Je krijgt de natuurlijke schaamlippen die bij jou als unieke vrouw passen.

Dr. Thanya Tha-In

Chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts

Dokter Thanya Tha-In is chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts en staat bekend als de één van de beste in haar vak. Thanya kijkt verder dan het te behandelen gebied en is oprecht geïnteresseerd in u als persoon. Met zorg en aandacht legt ze u de mogelijkheden uit en is ze realistisch in het te verwachten resultaat. Dit geldt voor een behandeling met injectables, maar net zo goed voor een chirurgische ingreep. Lees meer over onze specialisten

Labia correctie

Prijzen en vergoedingen

Een labia correctie is een investering in uzelf met een blijvend resultaat. Bij Skin + Surgery waarderen we transparantie op ieder vlak, waaronder onze prijzen. Er zijn verschillende soorten labia correcties waar u voor kunt kiezen. Dit betekent dat ook de prijzen verschillen. Wat niet verschilt, is dat bij iedere labia correctie de voor en na zorg inbegrepen is. In sommige medische gevallen kan een labia correctie worden vergoed. Vraag naar meer informatie bij uw zorgverzekeraar.

Labia correctie binnenste enkelzijdig

€ 950,-

Labia correctie binnenste beiderzijds

€ 1500,-

Uitgebreide Schaamlipcorrectie

€ 2000,-

Labia correctie met Clitoriskapcorrectie

€ 2500,-

Labia correctie

Veelgestelde vragen

Bij een schaamlipcorrectie (labiacorrectie) worden de binnenste schaamlippen verkleind. Hiervoor kan worden gekozen vanuit cosmetische, maar ook vanuit medische overwegingen. De binnenste schaamlippen (labia minora) worden operatief dusdanig verkleind dat ze binnen de buitenste schaamlippen (labia majora) vallen en hierdoor beter beschermd worden.

Wanneer uw binnenste schaamlippen dusdanig groot zijn dat ze verder uitsteken dan de buitenste schaamlippen, kunt u hier hinder van ondervinden. De klachten die u hierdoor ervaart kunnen zowel fysiek als psychisch van aard zijn. Lichamelijke klachten kunnen zich uiten in de vorm van pijn bij activiteiten als etsen, paardrijden en andere sporten. Ook het dragen van strakke kleding kan vervelend of zelfs pijnlijk zijn. Soms zorgen grote schaamlippen ook voor pijn bij het vrijen. Psychische klachten kunnen zich uiten in de vorm van bijvoorbeeld schaamte. Wanneer u last hebt van een of meer van deze klachten is een labia correctie wellicht een oplossing.

Geen vrouwen is hetzelfde. Geen twee vagina’s zijn hetzelfde. Heeft u het idee dat uw vagina afwijkt van de norm, zonder dat u lijdt aan psychische of fysieke klachten als gevolg hiervan? Dan is het belangrijk om u te realiseren dat er niet zoiets bestaat als de standaard vagina of de gemiddelde vagina. In dat geval is het verstandig om bij uzelf te rade te gaan of het resultaat van een dergelijke operatie werkelijk bijdraagt aan uw gevoel van welzijn.

Wanneer de schaamlippen nog niet volgroeid zijn, is een labia correctie (nog) niet mogelijk. De operatie kan bij ons worden uitgevoerd als u ouder bent dan 18 jaar.

Het consult

 

Tijdens het consult zal onze vrouwelijke chirurge u vragen naar uw klachten en uw wensen. Ook zullen uw schaamlippen worden bekeken. Op basis van jouw anatomie, klachten en wensen zal ze u laten weten wat, in uw persoonlijke situatie, de mogelijkheden zijn. Indien nodig worden er foto’s gemaakt voor het medisch dossier, zodat het eindresultaat hier later mee vergeleken kan worden.

Tijdens het consult is er ruimte voor al uw vragen. Als u twijfels of onzekerheden hebt, leg deze dan vooral voor. Wij begrijpen dat dit een delicate en intieme kwestie is en we nemen graag de tijd voor u.

Hoewel een labia correctie een relatief eenvoudige ingreep is, zijn er bij iedere operatie risico’s. Na de ingreep kan een nabloeding optreden. Ook kan de wond geïnfecteerd raken en/of ontsteken. In sommige gevallen kunnen de littekens na de genezing gevoelloos zijn of blijven.

Schaamlippen zijn van nature asymmetrisch. Hoewel er gestreefd wordt naar een zo symmetrisch mogelijk resultaat, is een volledig symmetrisch resultaat na de ingreep niet te garanderen.

Een labia correctie is een ingreep die over het algemeen niet wordt vergoed. Alleen wanneer de operatie medisch gezien noodzakelijk is, vergoeden sommige zorgverzekeraars in zeldzame gevallen een correctie van de schaamlippen. Wanneer u een labia correctie overweegt, is het verstandig om vooraf na te gaan of uw (aanvullende) zorgverzekering deze ingreep dekt en zo ja, onder welke voorwaarden.

Na de labia correctie kan een aanzienlijke zwelling optreden, hierdoor is het belangrijk om direct na de ingreep te beginnen met koelen. Hiervoor wordt meestal een zakje diepvrieserwten gebruikt. Wij adviseren de zwelling enkele dagen regelmatig te blijven koelen. Daarnaast is het belangrijk om de wond goed schoon te houden. Minstens twee keer per dag moet daarom worden gespoeld, bijvoorbeeld tijdens het douchen. Het gebied rondom de wond mag eventueel worden ingesmeerd met een crème.

 

Na de ingreep wordt de wond niet verbonden. Wel is het verstandig om maandverband te gebruiken om ervoor te zorgen dat eventueel bloedverlies wordt opgevangen.

In de eerste vier tot zes weken na de labia correctie raden wij het af om extra inspanningen te verrichten. U kunt hierbij denken aan zware lichamelijke arbeid, zwaar tillen, etsen en sporten. Ook vrijen is tijdens de herstelperiode af te raden.

Na de labia correctie kan een aanzienlijke zwelling optreden, hierdoor is het belangrijk om direct na de ingreep te beginnen met koelen. Hiervoor wordt meestal een zakje diepvrieserwten gebruikt. Wij adviseren de zwelling enkele dagen regelmatig te blijven koelen. Daarnaast is het belangrijk om de wond goed schoon te houden. Minstens twee keer per dag moet daarom worden gespoeld, bijvoorbeeld tijdens het douchen. De wond en het gebied eromheen mogen eventueel worden ingesmeerd met een crème.

 

Na de ingreep wordt de wond niet verbonden. Wel is het verstandig om maandverband te gebruiken om ervoor te zorgen dat eventueel bloedverlies wordt opgevangen.

In de eerste vier tot zes weken na de labia correctie raden wij het af om extra inspanningen te verrichten. U kunt hierbij denken aan zware lichamelijke arbeid, zwaar tillen, fietsen en sporten. Ook vrijen is tijdens de herstelperiode af te raden.

Staat jouw vraag er
niet tussen?

Neem dan nu contact op

070-200 20 70

van Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Labia correctie

Schoonheid begint bij balans en een goed gevoel.

Bent u onzeker over uw vagina? Zou u liever een aantal dingen anders willen zien? Of heeft u pijnklachten waar u van af wilt? Een labia correctie kan u helpen u weer goed te voelen over uw intieme delen. Onze Skin + Surgery specialisten helpen u graag verder tijdens een vrijblijvend adviesgesprek.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op
070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Copyright © 2023 Skin + Surgery Clinics. All rights reserved

De eerder benoemde resultaten kunnen niet gegarandeerd worden. De resultaten verschillen van persoon tot persoon. We kunnen geen concrete uitspraken doen over hoe uw lichaam reageert op bepaalde behandelingen of producten.Beoordeling van Skin+Surgery Clinics op kliniekervaringen.nl: 8.9 uit 10 (297 beoordelingen)
Vrijblijvend
adviesgesprek
Maak een
afspraak