Skin Surgergy Menu icon

Behandeling

Schaamlipcorrectie

Stoort u zich aan lange schaamlippen en wilt u hier van af? Een schaamlipcorrectie bij Skin + Surgery is de oplossing.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op 070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Vrijblijvend adviesgesprek
Plan een afspraak
070 200 20 70
usp-vink Hoogste kwaliteit
usp-vink NVCG gecertificeerd
usp-vink Persoonlijke aandacht
usp-vink Innerbeauty
usp-vink Natuurlijk resultaat

Behandelingen

Lange schaamlippen

Zorgen jouw te grote, te kleine of te lange schaamlippen voor pijn of voelt u zich ongemakkelijk? Durft u geen strakke spijkerbroek aan of gaat fietsen moeilijker dan u zou willen? Een schaamlipcorrectie tegen lange schaamlippen kan de oplossing zijn.

Jij bent uniek en zo is ieder andere vrouw dat ook. Hetzelfde geldt ook voor de labia. Het feit dat iedere vrouw een andere soort labia heeft, bewijst alleen dat er geen ‘normale’ labia bestaat. Toch kan het uiterlijk van de labia zorgen voor onzekerheid of zelfs voor pijnklachten. Pijn kan ontstaan doordat de binnenste schaamlippen (labia minora) uitsteken ten opzichte van de buitenste schaamlippen (labia majora). Te kleine en te lange schaamlippen kunnen voor verschillende lasten zorgen. Sommige vrouwen hebben last van pijn of voelen zich ongemakkelijk tijdens het vrijen, fietsen of als ze een strakke broek dragen.

 

Maar hoe komt het dat de binnenste of buitenste schaamlippen te lang of te kort zijn? Dit kan aan een hoop dingen liggen. In sommige gevallen is het genetisch bepaald, andere gevallen hebben te maken met de huidverslapping in de loop der jaren. Sommige vrouwen hebben last van lange of korte schaamlippen na hun bevalling. Wat de reden ook mag zijn, een schaamlipcorrectie kan de oplossing zijn.

 

Onze deskundige specialisten van Skin + Surgery helpen u graag verder met de veilige en veelvoorkomende schaamlipcorrectie. Onze vrouwelijke chirurge zorgt voor een natuurlijk resultaat en bespreekt tot in detail wat er zal gebeuren. Vind hier meer informatie over de verschillende types schaamlipcorrecties die Skin + Surgery biedt. Onze prijzenpagina toont een actueel overzicht van alle overige behandelingen inclusief de verschillende schaamlipcorrecties.

 

Onze cliënten delen hun schaamlipcorrectie ervaringen met u op kliniekervaringen.nl. Overtuigd, of heeft u nog meer vragen? Onze Skin + Surgery specialisten helpen u graag verder tijdens een vrijblijvend adviesgesprek in een van onze vestigingen.

Vagina’s of beter gezegd, vulva’s en al hun componenten – zijn er in verschillende vormen, maten en kleuren. Veel mensen maken zich zorgen dat hun geslachtsdelen er niet “normaal” uitzien, maar feit is dat er geen “normaal” bestaat. Tenzij jouw lange schaamlippen u pijn of ongemak bezorgen, is waarschijnlijk alles gewoon in orde. Dat alles in orde is, betekent niet dat u niets mag doen tegen uw lange schaamlippen. Misschien vind u ze niet mooi wegens esthetische redenen en die reden is net zo valide als pijnklachten. Een schaamlipcorrectie tegen lange schaamlippen is een goede manier om uw kwalen en onzekerheden te verhelpen.

Omdat schaamlippen zo enorm variëren is het onmogelijk om alle soorten op te noemen. We geven u graag een aantal veelvoorkomende voorbeelden.

 

Asymmetrische binnenlippen
Als de ene binnenlip langer, dikker of groter is dan de andere, wordt deze als asymmetrisch beschouwd. Het is eigenlijk heel normaal dat de vulva’s kleine schaamlippen niet precies gelijk zijn. Vaak zal u dit niet eens merken, behalve als het verschil zodanig groot is dat het opvalt. Bijvoorbeeld als een schaamlip heel lang is en de ander niet.

 

Prominente binnenlippen
De binnenste lippen zijn vaak langer dan de buitenste lippen, waardoor ze uitsteken. Dit verschil in lengte kan subtieler zijn, waarbij de binnenste lippen net een beetje naar buiten gluren.

 

Prominente buitenste lippen
Prominente buitenste lippen zitten veel lager op uw vulva. De huid kan dik en gezwollen zijn of dun en een beetje los – of ergens daar tussenin.

 

Lange, bungelende binnenlippen
Dit is een variatie van de prominente binnenlippen. Ze kunnen tot een centimeter (of meer) langs uw buitenste lippen steken. Ze kunnen zelfs buiten uw ondergoed hangen. U kunt een extra huid of plooien opmerken.

 

Lange, bungelende buitenste lippen
Dit is een vorm van prominente buitenste lippen. Ze zijn meestal aan de grotere kant, waardoor de huid vaak dun en los blijft. Net als bij bungelende binnenlippen, is het mogelijk dat de plooien buiten uw ondergoed hangen. Dit kan uw binnenste lippen wat meer exposure geven.

 

Kleine, open lippen
Uw buitenste lippen zijn plat en rusten tegen uw schaambeen, maar zijn iets van elkaar gescheiden, waardoor u kleine schaamlippen zichtbaar zijn.

 

Kleine, gesloten lippen
De buitenste lippen zijn in dit geval niet apart gezet, dus ze verbergen en bevatten je binnenste lippen volledig. Hoewel dit type vulva vaak wordt gezien in entertainment voor volwassenen, is het eigenlijk het minst voorkomende type vulva in het algemeen.

 

Geen enkel type is beter dan een ander. Wat jij mooi vind, is afhankelijk van jouw eigen perceptie. Tijdens jouw schaamlipcorrectie bespreken we jouw wensen en kijken we welk type het beste bij je past en wat mogelijk is.

U weet nu een hoop over lange schaamlippen en vulva’s. U weet dat de een “normale” vulva niet bestaat en dat er opties zijn voor allerlei soorten vulva’s en schaamlipcorrecties. Skin + Surgery is de specialist bij jouw in de buurt. Onze klinieken in Den Haag en Bergschenhoek zijn goed te bereiken met de auto, maar ook met het openbaar vervoer. Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek kunnen onze Skin + Surgery specialisten u adviseren op basis van jouw eigen situatie. Een van onze vrouwelijke chirurgen zal u graag verder helpen.

Lange schaamlippen

Resultaten van een schaamlipcorrectie tegen lange schaamlippen

Skin + Surgery heeft al een hoop vrouwen kunnen helpen met een schaamlipcorrectie tegen lange schaamlippen. Iedere vrouw heeft een uniek verhaal en een andere reden om deze behandeling te ondergaan. Voor sommige was het een esthetische keuze, voor anderen een medische kwestie. Wat het ook was, Skin + Surgery heeft hen de resultaten kunnen geven waarnaar zij streefden. De reviews van onze cliënten geven u een idee van de behandeling en hoe Skin + Surgery te werk gaat tijdens een schaamlipcorrectie. Bekijk daarnaast ook de voor en na foto’s om de resultaten van de behandeling te zien.

Lange schaamlippen

Kwaliteit is onze passie

Vrijblijvend adviesgesprek

Ma. t/m zo. van 08:00 tot 22:00

Aan een schaamlipcorrectie tegen lange schaamlippen gaat altijd een adviesgesprek in een ontspannen en discrete setting met onze vrouwelijke chirurge vooraf. U kunt in dit gesprek al uw wensen en klachten bespreken. Al uw vragen worden beantwoord, al uw twijfels en onzekerheden worden weggenomen. Onze arts beoordeelt of u in aanmerking komt voor een behandeling. U moet minimaal 18 jaar oud zijn. Als u jonger bent, zijn uw schaamlippen nog niet volgroeid. Onze vrouwelijke chirurge vertelt u dat geen vagina gelijk is. Elke vagina is uniek en ziet er anders uit. Net zoals u een uniek persoon bent.

 

Tijdens het eerste consult worden uw schaamlippen onderzocht. Op basis van het gerichte onderzoek worden de behandelmogelijkheden geschetst, uw anatomie, klachten en wensen worden daarbij meegewogen. U krijgt duidelijke uitleg over wat de behandeling inhoudt en welk resultaat u van een schaamlipcorrectie tegen lange schaamlippen mag verwachten. Ook de nazorg, eventuele risico’s en kosten worden besproken. Als u besluit een schaamlipcorrectie tegen lange schaamlippen te ondergaan, worden er foto’s vooraf genomen. Deze foto’s worden later vergeleken met de foto’s na de behandeling. U krijgt hierdoor een goed en eerlijk beeld van het natuurlijk resultaat.

Een schaamlipcorrectie tegen lange schaamlippen is een poliklinische behandeling. Je hoeft hiervoor niet te worden opgenomen in onze kliniek. In overleg met een van onze plastisch chirurgen wordt bepaald hoeveel uitstulpende huid wordt verwijderd. De relatief eenvoudige chirurgische ingreep vindt onder verdoving plaats. Een schaamlipcorrectie tegen lange schaamlippen kan zowel onder plaatselijke verdoving als onder algehele anesthesie (narcose) worden uitgevoerd. De overtollige huid wordt weggehaald. Hierna worden de bloedvaatjes dicht gebrand, waarna de wond zorgvuldig wordt gehecht. Er blijven geen zichtbare littekens achter. De dagbehandeling duurt ongeveer 1 uur en wordt uitgevoerd door een vrouwelijke chirurge die aangesloten is bij de NVPC, de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie. Je mag na de behandeling en na een korte rustperiode naar huis. Je mag nog niet autorijden. Neem iemand mee of laat iemand je ophalen.

 

De grootte en vorm van de schaamlippen verschilt per vrouw.  Waar de binnenste schaamlippen ofwel labia minora vóór de behandeling nog een aantal centimeter buiten de grote schaamlippen (labia majora) uitstaken, zijn de schaamlippen ná de operatieve correctie mooi in balans. De verhouding tussen de binnenste en buitenste schaamlippen wordt hersteld. De labia minora kunnen door de huidstructuur en het genezingsproces een wat onregelmatig, asymmetrisch uiterlijk houden. Dit is normaal. De wond geneest snel. De schaamlippen zijn goed doorbloed. Ze behouden na de schaamlipcorrectie tegen lange schaamlippen hun natuurlijke gevoeligheid. Na zes weken tot negen weken is het eindresultaat te zien.

De schaamlippen kunnen na de chirurgische ingreep wat gezwollen en pijnlijk zijn. Je kunt hier een pijnstiller tegen innemen. De lichte zwelling en pijn zijn tegen te gaan door de eerste dagen na de behandeling te koelen met een zakje diepvrieserwten of een koud kompres. Draag geen te strakzittend ondergoed. Er kan licht bloedverlies optreden. Het is verstandig om een maandverband of inlegkruisje te dragen. De wond wordt niet verbonden. Houd de wond goed schoon door deze tweemaal per dag te spoelen tijdens het douchen. Dit bevordert het genezingsproces. Je mag de wond en het omliggende huidgebied met een crème insmeren.

 

Je mag na de schaamlipcorrectie tegen lange schaamlippen al snel lichte dagelijkse activiteiten hervatten, maar doe het de eerste weken een beetje rustig aan. De meeste vrouwen ondervinden weinig pijn en hinder van de ingreep, maar het lichaam heeft even tijd nodig om goed te herstellen. Vermijd in de eerste vier tot zes weken fysieke inspanningen die druk geven op de schaamlippen, zoals zwaar tillen, zware arbeid, fietsen en intensief sporten. Het wordt afgeraden om tijdens deze herstelperiode te vrijen. Na ongeveer zes weken kun je al je activiteiten weer verrichten.

De risico’s tijdens een schaamlipcorrectie tegen lange schaamlippen zijn gering. De kans op complicaties na de chirurgische ingreep is even klein. In incidentele gevallen kan er een allergische reactie op de verdovingsvloeistof, pleisters of desinfecteermiddelen optreden. Er kan soms een nabloeding, infectie of verstoorde wondgenezing voorkomen, of trombose ontstaan. Onze ervaren specialisten werken met de beste instrumenten en de modernste behandeltechnieken om de risico’s tot een minimum te beperken. En een veilige behandeling met natuurlijk resultaat te garanderen.

 

Je kunt zelf ook maatregelen nemen om eventuele risico’s uit te sluiten. Bijvoorbeeld door te stoppen met roken. Minimaal drie weken vóór de chirurgische ingreep aan de binnenste schaamlippen en minimaal drie weken na de behandeling. Dit reduceert de kans op ontstekingen. Heel soms treedt er een gevoelsverandering op bij de schaamlippen, maar dit is zeldzaam. Onze vrouwelijke chirurge werkt toe naar het meest optimale resultaat. Volledige symmetrie van de schaamlippen is niet te garanderen. Je krijgt de natuurlijke schaamlippen die bij jou als unieke vrouw passen.

Dr. Thanya Tha-In

Chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts

Dokter Thanya Tha-In is chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts en staat bekend als de één van de beste in haar vak. Thanya kijkt verder dan het te behandelen gebied en is oprecht geïnteresseerd in u als persoon. Met zorg en aandacht legt ze u de mogelijkheden uit en is ze realistisch in het te verwachten resultaat. Dit geldt voor een behandeling met injectables, maar net zo goed voor een chirurgische ingreep. Lees meer over onze specialisten

Lange schaamlippen

Prijzen en vergoedingen

Skin + Surgery Clinics levert kwaliteit tegenover een scherpe prijs. De kosten van een schaamlipcorrectie tegen lange schaamlippen zijn afhankelijk van welke behandeling u kiest. Heeft u bijvoorbeeld alleen een lange schaamlip? Dan kunt u kiezen voor een enkelzijdige behandeling. Als u twee lange schaamlippen hebt, kun u er ook voor kiezen een clitoriskapcorrectie toe te voegen. De keuze is geheel aan jou, maar we bespreken graag alle opties tijdens een vrijblijvend adviesgesprek. In exceptionele medische gevallen kan een schaamlipcorrectie worden vergoed. Vraag naar meer informatie bij uw zorgverzekeraar.

Schaamlipcorrectie binnenste enkelzijdig

€ 950,-

Schaamlipcorrectie binnenste beiderzijds

€ 1500,-

Uitgebreide Schaamlipcorrectie

€ 2000,-

Labia correctie met Clitoriskapcorrectie

€ 2500,-

Lange schaamlippen

Veelgestelde vragen

Bij een schaamlipcorrectie (labiacorrectie) worden de binnenste schaamlippen verkleind. Hiervoor kan worden gekozen vanuit cosmetische, maar ook vanuit medische overwegingen. De binnenste schaamlippen (labia minora) worden operatief dusdanig verkleind dat ze binnen de buitenste schaamlippen (labia majora) vallen en hierdoor beter beschermd worden. Veel vrouwen met lange schaamlippen of met oneven schaamlippen kiezen voor een schaamlipcorrectie.

Wanneer uw binnenste schaamlippen dusdanig groot zijn dat ze verder uitsteken dan de buitenste schaamlippen, kunt u hier hinder van ondervinden. Dit soort schaamlippen worden ook wel lange schaamlippen genoemd. De klachten die u hierdoor ervaart kunnen zowel fysiek als psychisch van aard zijn. Lichamelijke klachten kunnen zich uiten in de vorm van pijn bij activiteiten als etsen, paardrijden en andere sporten. Ook het dragen van strakke kleding kan vervelend of zelfs pijnlijk zijn. Soms zorgen grote schaamlippen ook voor pijn bij het vrijen. Psychische klachten kunnen zich uiten in de vorm van bijvoorbeeld schaamte. Wanneer u last hebt van een of meer van deze klachten is een schaamlipcorrectie wellicht een oplossing.

Geen twee vrouwen zijn hetzelfde. Geen twee vagina’s zijn hetzelfde. Heb jij het idee dat uw vagina afwijkt van de norm, zonder dat u lijdt aan psychische of fysieke klachten als gevolg hiervan? Dan is het belangrijk om u te realiseren dat er niet zoiets bestaat als de standaard vagina of de gemiddelde vagina. In dat geval is het verstandig om bij uzelf te rade te gaan of het resultaat van een dergelijke operatie werkelijk bijdraagt aan uw gevoel van welzijn.

Wanneer de schaamlippen nog niet volgroeid zijn, is een schaamlipcorrectie (nog) niet mogelijk. De operatie kan bij ons worden uitgevoerd als u ouder bent dan 18 jaar.

Het consult

 

Tijdens het consult zal onze vrouwelijke arts/chirurge u vragen naar uw klachten en wensen. Ook zullen uw schaamlippen worden bekeken. Op basis van jouw anatomie, klachten en wensen zal ze u laten weten wat, in jouw persoonlijke situatie, de mogelijkheden zijn. Indien nodig worden er foto’s gemaakt voor het medisch dossier, zodat het eindresultaat hier later mee vergeleken kan worden.

Tijdens het consult is er ruimte voor al uw vragen. Als u twijfels of onzekerheden hebt, leg deze dan vooral voor. Wij begrijpen dat dit een delicate en intieme kwestie is en we nemen graag de tijd voor u.

Hoewel een schaamlipcorrectie een relatief eenvoudige ingreep is, zijn er bij iedere operatie risico’s. Na de ingreep kan een nabloeding optreden. Ook kan de wond geïnfecteerd raken en/of ontsteken. In sommige gevallen kunnen de littekens na de genezing gevoelloos zijn of blijven.

Schaamlippen zijn van nature asymmetrisch. Hoewel er gestreefd wordt naar een zo symmetrisch mogelijk resultaat, is een volledig symmetrisch resultaat na de ingreep niet te garanderen.

Een schaamlipcorrectie is een ingreep die over het algemeen niet wordt vergoed. Alleen wanneer de operatie medisch gezien noodzakelijk is, vergoeden sommige zorgverzekeraars in zeldzame gevallen een correctie van de schaamlippen. Wanneer u een schaamlipcorrectie overweegt, is het verstandig om vooraf na te gaan of jouw (aanvullende) zorgverzekering deze ingreep dekt en zo ja, onder welke voorwaarden.

Na de schaamlipcorrectie kan een aanzienlijke zwelling optreden, hierdoor is het belangrijk om direct na de ingreep te beginnen met koelen. Hiervoor wordt meestal een zakje diepvrieserwten gebruikt. Wij adviseren de zwelling enkele dagen regelmatig te blijven koelen. Daarnaast is het belangrijk om de wond goed schoon te houden. Minstens twee keer per dag moet daarom worden gespoeld, bijvoorbeeld tijdens het douchen. De wond en het gebied eromheen mogen eventueel worden ingesmeerd met een crème.

 

Na de ingreep wordt de wond niet verbonden. Wel is het verstandig om maandverband te gebruiken om ervoor te zorgen dat eventueel bloedverlies wordt opgevangen.

In de eerste vier tot zes weken na de schaamlipcorrectie raden wij het af om extra inspanningen te verrichten. U kunt hierbij denken aan zware lichamelijke arbeid, zwaar tillen, etsen en sporten. Ook vrijen is tijdens de herstelperiode af te raden.

Na de schaamlipcorrectie kan een aanzienlijke zwelling optreden, hierdoor is het belangrijk om direct na de ingreep te beginnen met koelen. Hiervoor wordt meestal een zakje diepvrieserwten gebruikt. Wij adviseren de zwelling enkele dagen regelmatig te blijven koelen. Daarnaast is het belangrijk om de wond goed schoon te houden. Minstens twee keer per dag moet daarom worden gespoeld, bijvoorbeeld tijdens het douchen. De wond en het gebied eromheen mogen eventueel worden ingesmeerd met een crème.

 

Na de ingreep wordt de wond niet verbonden. Wel is het verstandig om maandverband te gebruiken om ervoor te zorgen dat eventueel bloedverlies wordt opgevangen.

In de eerste vier tot zes weken na de schaamlipcorrectie raden wij het af om extra inspanningen te verrichten. U kunt hierbij denken aan zware lichamelijke arbeid, zwaar tillen, fietsen en sporten. Ook vrijen is tijdens de herstelperiode af te raden.

Staat jouw vraag er
niet tussen?

Neem dan nu contact op

070-200 20 70

van Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Lange schaamlippen

Voel u vrouw

Iedere vulva ziet er anders uit! Lange schaamlippen zijn dus heel normaal en niets bijzonders. Het is pas vervelend als u uzelf er aan stoort. Misschien vind u het zelf niet mooi, of doen de lange schaamlippen pijn, bijvoorbeeld tijdens het fietsen. U hoeft niet met lange schaamlippen te leven als u ze liever niet hebt. Onze ervaren deskundigen staan u graag te woord. Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan en kom bij een van onze klinieken langs. Onze vrouwelijke chirurge helpt u verder met al uw vragen.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op
070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Copyright © 2023 Skin + Surgery Clinics. All rights reserved

De eerder benoemde resultaten kunnen niet gegarandeerd worden. De resultaten verschillen van persoon tot persoon. We kunnen geen concrete uitspraken doen over hoe uw lichaam reageert op bepaalde behandelingen of producten.Beoordeling van Skin+Surgery Clinics op kliniekervaringen.nl: 8.9 uit 10 (297 beoordelingen)
Vrijblijvend
adviesgesprek
Maak een
afspraak