Skin Surgergy Menu icon

Behandeling

Schaamlipcorrectie Leidsche Rijn

Voel je weer vrouw en bevrijd jezelf van ongemakken met een schaamlipcorrectie in Leidsche Rijn.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op 070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Vrijblijvend adviesgesprek
Plan een afspraak
070 200 20 70
usp-vink Hoogste kwaliteit
usp-vink NVCG gecertificeerd
usp-vink Persoonlijke aandacht
usp-vink Innerbeauty
usp-vink Natuurlijk resultaat

Behandelingen

Schaamlipcorrectie Leidsche Rijn

Zorgen jou te grote, te kleine of uitstekende schaamlippen voor pijn of voel je ongemakkelijk? Durf je geen strakke spijkerbroek aan of gaat fietsen moeilijker dan je zou willen? Een schaamlipcorrectie in Leidsche Rijn kan de oplossing zijn.

Niemand is hetzelfde en zo ook verschillen de labias van een vrouw enorm per individu. Soms kan het uiterlijk van de labia zorgen voor onzekerheid of zelfs voor pijnklachten. Dit komt omdat de binnenste schaamlippen (labia minora) uitsteken ten opzichte van de buitenste schaamlippen (labia majora). Te kleine en te grote schaamlippen kunnen voor verschillende lasten zorgen. Sommige vrouwen hebben last van pijn of voelen zich ongemakkelijk tijdens het vrijen, fietsen of als ze een strakke broek dragen.

 

Maar hoe komt het dat de binnenste of buitenste schaamlippen te groot of te klein zijn? Dit kan aan een hoop dingen liggen. In sommige gevallen is het genetisch bepaald, andere gevallen hebben te maken met de huidverslapping in de loop der jaren. Sommige vrouwen hebben last van grote of kleine schaamlippen na hun bevalling. Wat de reden ook mag zijn, een schaamlipcorrectie in Leidsche Rijn kan de oplossing zijn.

 

Onze deskundige specialisten van Skin + Surgery helpen je graag verder met de veilige en veelvoorkomende schaamlipcorrectie in Leidsche Rijn. Onze vrouwelijke chirurge zorgt voor een natuurlijk resultaat en bespreekt tot in detail wat er zal gebeuren. Vind hier meer informatie over de verschillende types schaamlipcorrecties die Skin + Surgery biedt. Onze prijzenpagina toont een actueel overzicht van alle overige behandelingen inclusief de verschillende schaamlipcorrecties.

 

Onze cliënten delen hun schaamlipcorrectie ervaringen in Leidsche Rijn met je op KliniekErvaringen.nl. Overtuigd, of heb je nog meer vragen? Onze Skin + Surgery specialisten helpen je graag verder tijdens een vrijblijvend adviesgesprek in een van onze vestigingen in Rotterdam, Den Haag, of Leidsche Rijn in Utrecht.

Vagina’s – of beter gezegd, vulva’s en al hun componenten – zijn er in verschillende vormen, maten en kleuren. Ze hebben zelfs verschillende geuren. Veel mensen maken zich zorgen dat hun geslachtsdelen er niet “normaal” uitzien, maar er is echt geen normaal. Het enige “normale” dat er is, is wat normaal is voor jou. En tenzij jouw normale schaamlippen je pijn of ongemak bezorgen, is waarschijnlijk alles gewoon in orde.

 

Heb jij wel last van pijn of ongemak? Dan is een schaamlipcorrectie in Leidsche Rijn een goede manier om je kwalen te verhelpen. Vind jij je schaamlippen niet mooi? Dan kun je ook kiezen voor een schaamlipcorrectie in Leidsche Rijn. Pijn en ongemak hoeven niet de enige redenen te zijn.

Omdat schaamlippen zo enorm variëren is het onmogelijk om alle soorten op te noemen. We geven je graag een aantal voorbeelden.

 

Asymmetrische binnenlippen
Als de ene binnenlip langer, dikker of groter is dan de andere, wordt deze als asymmetrisch beschouwd. Het is eigenlijk heel normaal dat de vulva’s kleine schaamlippen niet precies gelijk zijn. Vaak zul je dit niet eens merken, behalve als het verschil zodanig groot is dat het opvalt.

 

Prominente binnenlippen
De binnenste lippen zijn vaak langer dan de buitenste lippen, waardoor ze uitsteken. Dit verschil in lengte kan subtieler zijn, waarbij de binnenste lippen net een beetje naar buiten gluren, of juist heel uitgesproken.

 

Prominente buitenste lippen
Prominente buitenste lippen zitten veel lager op je vulva. De huid kan dik en gezwollen zijn of dun en een beetje los – of ergens daar tussenin.

 

Lange, bungelende binnenlippen
Dit variatie van prominente binnenlippen. Ze kunnen tot een centimeter (of meer!) langs je buitenste lippen bungelen. Ze kunnen zelfs buiten je ondergoed hangen. Je kunt een extra huid of plooien opmerken.

 

Lange, bungelende buitenste lippen
Dit zijn een vorm van prominente buitenste lippen. Ze zijn meestal aan de grotere kant, waardoor de huid vaak dun en los blijft. Net als bij bungelende binnenlippen, is het mogelijk dat de plooien buiten je ondergoed hangen. Dit kan je binnenste lippen wat meer exposure geven.

 

Kleine, open lippen
Je buitenste lippen zijn plat en rusten tegen je schaambeen, maar zijn iets van elkaar gescheiden, waardoor je kleine schaamlippen zichtbaar zijn.

 

Kleine, gesloten lippen
De buitenste lippen zijn in dit geval niet apart gezet, dus ze verbergen en bevatten je binnenste lippen volledig. Hoewel dit type vulva vaak wordt gezien in entertainment voor volwassenen, is het eigenlijk het minst voorkomende type vulva in het algemeen.

 

Geen enkel type is beter dan een ander. Wat jij mooi vind, is afhankelijk van jouw eigen perceptie. Tijdens jouw schaamlipcorrectie in Leidsche Rijn bespreken we jouw wensen en kijken we welk type het beste bij je past en wat mogelijk is.

Woon je in de omgeving van Leidsche Rijn, Zeist, Amersfoort of andere steden in de regio Utrecht en wil je graag een schaamlipcorrectie dicht aan huis ondergaan?

 

Skin + Surgery is de specialist bij jouw in de buurt. Onze kliniek in Leidsche Rijn is goed te bereiken met de auto maar ook met het openbaar vervoer. Plan hier je reis. Woon je in de buurt van Rotterdam of Den Haag? Dan zijn onze klinieken in Den Haag en Bergschenhoek beter te bereiken.

Schaamlipcorrectie Leidsche Rijn

Resultaten van een schaamlipcorrectie

Onze reviews geven je een idee van de behandeling en hoe Skin + Surgery te werk gaat tijdens een schaamlipcorrectie in Leidsche Rijn. Bekijk daarnaast ook de voor en na foto’s om de resultaten van de behandeling te zien.

Schaamlipcorrectie in Leidsche Rijn

Kwaliteit is onze passie

Vrijblijvend adviesgesprek

Ma. t/m zo. van 08:00 tot 22:00

In een adviesgesprek met onze vrouwelijke specialist wordt besproken wat de reden is dat je interesse hebt in een schaamlipcorrectie. Heb je klachten? En zo ja, welke? Of zijn jouw redenen voornamelijk cosmetisch? Of allebei? Wat jouw verhaal ook is, we luisteren graag naar je.

 

Iedereen is uniek, waardoor er bij het fysieke consult een lichamelijk onderzoek zal plaatsvinden. Dit is zodat we kunnen bekijken of je in aanmerking komt en welke behandelmogelijkheden voor jou van toepassing zijn. Dit kan een dubbelzijdige of enkelzijde schaamlipcorrectie zijn, wat vaak wordt uitgebreid met een v-lift of clitoriskapcorrectie. Zo bekijken we hoe we het meest optimale resultaat kunnen behalen. Dit kan zijn op het gebied van eventuele klachten, cosmetische redenen of beide.Er worden bij het lichamelijk onderzoek foto’s gemaakt, die later kunnen worden vergeleken met het eindresultaat. Verder krijg je heldere informatie en uitleg over de behandeling, de nazorg, de risico’s, de kosten en het te verwachten eindresultaat.

 

Belangrijk om te weten is dat je minimaal 18 jaar moet zijn.

Een schaamlipcorrectie in Leidsche Rijn is een poliklinische behandeling. Je hoeft hiervoor niet te worden opgenomen in onze kliniek. In overleg met een van onze plastisch chirurgen wordt bepaald hoeveel uitstulpende huid wordt verwijderd. De relatief eenvoudige chirurgische ingreep vindt onder verdoving plaats. Een schaamlipcorrectie kan zowel onder plaatselijke verdoving als onder algehele anesthesie (narcose) worden uitgevoerd. De overtollige huid wordt weggehaald. Hierna worden de bloedvaatjes dicht gebrand, waarna de wond zorgvuldig wordt gehecht. Er blijven geen zichtbare littekens achter. De dagbehandeling duurt ongeveer 1 uur en wordt uitgevoerd door een vrouwelijke chirurge die aangesloten is bij de NVPC, de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie. Je mag na de behandeling en na een korte rustperiode naar huis. Je mag nog niet autorijden. Neem iemand mee of laat iemand je ophalen.

 

De grootte en vorm van de schaamlippen verschilt per vrouw.  Waar de binnenste schaamlippen ofwel labia minora vóór de behandeling nog een aantal centimeter buiten de grote schaamlippen (labia majora) uitstaken, zijn de schaamlippen ná de operatieve correctie mooi in balans. De verhouding tussen de binnenste en buitenste schaamlippen wordt hersteld. De labia minora kunnen door de huidstructuur en het genezingsproces een wat onregelmatig, asymmetrisch uiterlijk houden. Dit is normaal. De wond geneest snel. De schaamlippen zijn goed doorbloed. Ze behouden na de schaamlipcorrectie in Leidsche Rijn hun natuurlijke gevoeligheid. Na zes weken tot negen weken is het eindresultaat te zien.

De schaamlippen kunnen na de chirurgische ingreep wat gezwollen en pijnlijk zijn. Je kunt hier een pijnstiller tegen innemen. De lichte zwelling en pijn zijn tegen te gaan door de eerste dagen na de behandeling te koelen met een zakje diepvrieserwten of een koud kompres. Draag geen te strakzittend ondergoed. Er kan licht bloedverlies optreden. Het is verstandig om een maandverband of inlegkruisje te dragen. De wond wordt niet verbonden. Houd de wond goed schoon door deze tweemaal per dag te spoelen tijdens het douchen. Dit bevordert het genezingsproces. Je mag de wond en het omliggende huidgebied met een crème insmeren.

 

Je mag na de schaamlipcorrectie in Leidsche Rijn al snel lichte dagelijkse activiteiten hervatten, maar doe het de eerste weken een beetje rustig aan. De meeste vrouwen ondervinden weinig pijn en hinder van de ingreep, maar het lichaam heeft even tijd nodig om goed te herstellen. Vermijd in de eerste vier tot zes weken fysieke inspanningen die druk geven op de schaamlippen, zoals zwaar tillen, zware arbeid, fietsen en intensief sporten. Het wordt afgeraden om tijdens deze herstelperiode te vrijen. Na ongeveer zes weken kun je al je activiteiten weer verrichten.

De risico’s tijdens een schaamlipcorrectie in Leidsche Rijn zijn gering. De kans op complicaties na de chirurgische ingreep is even klein. In incidentele gevallen kan er een allergische reactie op de verdovingsvloeistof, pleisters of desinfecteermiddelen optreden. Er kan soms een nabloeding, infectie of verstoorde wondgenezing voorkomen, of trombose ontstaan. Onze ervaren specialisten werken met de beste instrumenten en de modernste behandeltechnieken om de risico’s tot een minimum te beperken. En een veilige behandeling met natuurlijk resultaat te garanderen.

 

Je kunt zelf ook maatregelen nemen om eventuele risico’s uit te sluiten. Bijvoorbeeld door te stoppen met roken. Minimaal drie weken vóór de chirurgische ingreep aan de binnenste schaamlippen en minimaal drie weken na de behandeling. Dit reduceert de kans op ontstekingen. Heel soms treedt er een gevoelsverandering op bij de schaamlippen, maar dit is zeldzaam. Onze vrouwelijke chirurge werkt toe naar het meest optimale resultaat. Volledige symmetrie van de schaamlippen is niet te garanderen. Je krijgt de natuurlijke schaamlippen die bij jou als unieke vrouw passen.

Dr. Thanya Tha-In

Chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts

Dokter Thanya Tha-In is chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts en staat bekend als de één van de beste in haar vak. Thanya kijkt verder dan het te behandelen gebied en is oprecht geïnteresseerd in u als persoon. Met zorg en aandacht legt ze u de mogelijkheden uit en is ze realistisch in het te verwachten resultaat. Dit geldt voor een behandeling met injectables, maar net zo goed voor een chirurgische ingreep. Lees meer over onze specialisten

Schaamlipcorrectie Leidsche Rijn

Prijzen en vergoedingen

Skin + Surgery Clinics in Leidsche Rijn levert kwaliteit voor een scherpe prijs. De kosten van een schaamlipcorrectie in Leidsche Rijn zijn afhankelijk van welke behandeling je kiest. In medische gevallen kan een schaamlipcorrectie worden vergoed. Vraag naar meer informatie bij je zorgverzekeraar.

Schaamlipcorrectie binnenste enkelzijdig

€ 950,-

Schaamlipcorrectie binnenste beiderzijds

€ 1500,-

Labia correctie met Clitoriskapcorrectie

€ 2500,-

Uitgebreide Schaamlipcorrectie

€ 2000,-

Schaamlipcorrectie in Leidsche Rijn

Veelgestelde vragen

Bij een schaamlipcorrectie (labiacorrectie) worden de binnenste schaamlippen verkleind. Hiervoor kan worden gekozen vanuit cosmetische, maar ook vanuit medische overwegingen. De binnenste schaamlippen (labia minora) worden operatief dusdanig verkleind dat ze binnen de buitenste schaamlippen (labia majora) vallen en hierdoor beter beschermd worden.

Wanneer je binnenste schaamlippen dusdanig groot zijn dat ze verder uitsteken dan de buitenste schaamlippen, kun je hier hinder van ondervinden. De klachten die je hierdoor ervaart kunnen zowel fysiek als psychisch van aard zijn. Lichamelijke klachten kunnen zich uiten in de vorm van pijn bij activiteiten als etsen, paardrijden en andere sporten. Ook het dragen van strakke kleding kan vervelend of zelfs pijnlijk zijn. Soms zorgen grote schaamlippen ook voor pijn bij het vrijen. Psychische klachten kunnen zich uiten in de vorm van bijvoorbeeld schaamte. Wanneer je last hebt van een of meer van deze klachten is een schaamlipcorrectie wellicht een oplossing.

Geen twee vrouwen zijn hetzelfde. Geen twee vagina’s zijn hetzelfde. Heb jij het idee dat je vagina afwijkt van de norm, zonder dat je lijdt aan psychische of fysieke klachten als gevolg hiervan? Dan is het belangrijk om je te realiseren dat er niet zoiets bestaat als de standaard vagina of de gemiddelde vagina. In dat geval is het verstandig om bij jezelf te rade te gaan of het resultaat van een dergelijke operatie werkelijk bijdraagt aan je gevoel van welzijn.

Wanneer de schaamlippen nog niet volgroeid zijn, is een schaamlipcorrectie (nog) niet mogelijk. De operatie kan bij ons worden uitgevoerd als je ouder bent dan 18 jaar.

Het consult

 

Tijdens het consult zal onze vrouwelijke chirurge je vragen naar je klachten en je wensen. Ook zullen je schaamlippen worden bekeken. Op basis van jouw anatomie, klachten en wensen zal ze je laten weten wat, in jouw persoonlijke situatie, de mogelijkheden zijn. Indien nodig worden er foto’s gemaakt voor het medisch dossier, zodat het eindresultaat hier later mee vergeleken kan worden.

Tijdens het consult is er ruimte voor al je vragen. Als je twijfels of onzekerheden hebt, leg deze dan vooral voor. Wij begrijpen dat dit een delicate en intieme kwestie is en we nemen graag de tijd voor je.

Hoewel een schaamlipcorrectie een relatief eenvoudige ingreep is, zijn er bij iedere operatie risico’s. Na de ingreep kan een nabloeding optreden. Ook kan de wond geïnfecteerd raken en/of ontsteken. In sommige gevallen kunnen de littekens na de genezing gevoelloos zijn of blijven.

Schaamlippen zijn van nature asymmetrisch. Hoewel er gestreefd wordt naar een zo symmetrisch mogelijk resultaat, is een volledig symmetrisch resultaat na de ingreep niet te garanderen.

Een schaamlipcorrectie is een ingreep die over het algemeen niet wordt vergoed. Alleen wanneer de operatie medisch gezien noodzakelijk is, vergoeden sommige zorgverzekeraars in zeldzame gevallen een correctie van de schaamlippen. Wanneer je een schaamlipcorrectie overweegt, is het verstandig om vooraf na te gaan of jouw (aanvullende) zorgverzekering deze ingreep dekt en zo ja, onder welke voorwaarden.

Na de schaamlipcorrectie kan een aanzienlijke zwelling optreden, hierdoor is het belangrijk om direct na de ingreep te beginnen met koelen. Hiervoor wordt meestal een zakje diepvrieserwten gebruikt. Wij adviseren de zwelling enkele dagen regelmatig te blijven koelen. Daarnaast is het belangrijk om de wond goed schoon te houden. Minstens twee keer per dag moet daarom worden gespoeld, bijvoorbeeld tijdens het douchen. De wond en het gebied eromheen mogen eventueel worden ingesmeerd met een crème.

 

Na de ingreep wordt de wond niet verbonden. Wel is het verstandig om maandverband te gebruiken om ervoor te zorgen dat eventueel bloedverlies wordt opgevangen.

In de eerste vier tot zes weken na de schaamlipcorrectie raden wij het af om extra inspanningen te verrichten. Je kunt hierbij denken aan zware lichamelijke arbeid, zwaar tillen, etsen en sporten. Ook vrijen is tijdens de herstelperiode af te raden.

Na de schaamlipcorrectie kan een aanzienlijke zwelling optreden, hierdoor is het belangrijk om direct na de ingreep te beginnen met koelen. Hiervoor wordt meestal een zakje diepvrieserwten gebruikt. Wij adviseren de zwelling enkele dagen regelmatig te blijven koelen. Daarnaast is het belangrijk om de wond goed schoon te houden. Minstens twee keer per dag moet daarom worden gespoeld, bijvoorbeeld tijdens het douchen. De wond en het gebied eromheen mogen eventueel worden ingesmeerd met een crème.

 

Na de ingreep wordt de wond niet verbonden. Wel is het verstandig om maandverband te gebruiken om ervoor te zorgen dat eventueel bloedverlies wordt opgevangen.

In de eerste vier tot zes weken na de schaamlipcorrectie raden wij het af om extra inspanningen te verrichten. Je kunt hierbij denken aan zware lichamelijke arbeid, zwaar tillen, fietsen en sporten. Ook vrijen is tijdens de herstelperiode af te raden.

Staat jouw vraag er
niet tussen?

Neem dan nu contact op

070-200 20 70

van Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Schaamlipcorrectie in Leidsche Rijn

Voel je vrouw, voel je bevrijd

Ben je benieuwd of een schaamlipcorrectie in Leidsche Rijn de juiste behandeling is voor jou? Onze ervaren deskundigen staan je graag te woord. Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan en kom bij een van onze klinieken langs. Onze vrouwelijke chirurge helpt je verder met al je vragen.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op
070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Copyright © 2023 Skin + Surgery Clinics. All rights reserved

De eerder benoemde resultaten kunnen niet gegarandeerd worden. De resultaten verschillen van persoon tot persoon. We kunnen geen concrete uitspraken doen over hoe uw lichaam reageert op bepaalde behandelingen of producten.Beoordeling van Skin+Surgery Clinics op kliniekervaringen.nl: 8.9 uit 10 (297 beoordelingen)
Vrijblijvend
adviesgesprek
Maak een
afspraak