Skin Surgergy Menu icon

Behandeling

Schaamlip operatie

Ben jij geïnteresseerd in het ondergaan van een schaamlip operatie, maar wilt u eerst wat meer informatie over de procedure? Skin + Surgery helpt u graag in uw zoektocht naar kennis over schaamlip operaties.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op 070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Vrijblijvend adviesgesprek
Plan een afspraak
070 200 20 70
usp-vink Hoogste kwaliteit
usp-vink NVCG gecertificeerd
usp-vink Persoonlijke aandacht
usp-vink Innerbeauty
usp-vink Natuurlijk resultaat

Behandelingen

Schaamlip operatie

Een schaamlip operatie, ook wel bekend als een schaamlipcorrectie of labia correctie, is een relatief kleine ingreep met positieve gevolgen. Veel cliënten die een schaamlip operatie ondergaan, ervoeren al jaren ongemak door hun vulva en schaamlippen. Of het nu om medische of esthetische redenen gaat, Skin + Surgery wilt iedere vrouw helpen zich weer mooi en goed te voelen in haar eigen lichaam. Wij leveren graag de nodige informatie die u nodig hebt om een keuze te maken over de behandeling.

Schaamlip operatie – Een schaamlip operatie, ook wel bekend als een labia correctie of een schaamlipcorrectie, is een chirurgische ingreep waarbij de kleine schaamlippen (binnenste lippen) en/of de grote schaamlippen (buitenste lippen) worden veranderd. Asymmetrische schaamlippen worden symmetrisch gemaakt, “te” grote schaamlippen worden kleiner gemaakt en hangende huid rondom de vulva kan worden gelift met een schaamlip operatie in combinatie met een Uitgebreide Schaamlipcorrectie.

 

Een schaamlip operatie kan esthetische wensen waarmaken en pijnklachten afnemen. Veel vrouwen met te grote binnenste schaamlippen ervaren ongemak of pijn tijdens gemeenschap. Dit kan leiden tot irritatie van de huid van de vulva. Daarnaast kan ook het dragen van een badpak vervelend zijn, net zoals, wandelen, hardlopen, fietsen, of zelfs zitten!

 

Er zijn natuurlijk ook de esthetische redenen die een schaamlip operatie interessant maakt voor velen. Maar hoe moet een labia er van nature precies uitzien? Het feit is dat een ‘normale’ labia niet bestaat, omdat ze allemaal uniek zijn. Bent u benieuwd naar hoe verschillend labia’s kunnen zijn? The Labia Library en The Great Wall of Vagina tonen allerlei soorten en vormen vulva’s. Heb jij een voorkeur voor hoe jouw vulva eruit moet zien? Een schaamlip operatie kan hierbij helpen.

 

U vraagt uzelf misschien af waarom jouw labia eruit ziet zoals ze eruit ziet. Grote of kleine schaamlippen kunnen genetisch bepaald zijn. In sommige gevallen komt het door huidverslapping. Naarmate we ouder worden verliezen we collageen en elastine in onze huid. Dit kan ook invloed hebben op de schaamlippen. Daarnaast kunnen bevallingen en ontstekingen ook invloed hebben op hoe de labia eruit ziet. Een schaamlip operatie kan jouw labia veranderen naar hoe jij haar het liefste zou willen zien.

 

Meer weten? Onze vrouwelijke specialisten helpen u graag verder tijdens een vrijblijvend adviesgesprek. Benieuwd naar de ervaringen van cliënten die u voorgingen? Bekijk onze reviews op kliniekervaringen.nl en laat u overtuigen.

Er zijn twee typen procedures om de kleine schaamlippen aan te pakken: randresectie en wigresectie. Beide worden onder lokale verdoving gedaan.

  1. Randresectie omvat het trimmen van de “overtollige” uitstekende randen van de schaamlippen.
  2. Een wigresectie houdt de oorspronkelijke labiale randen in stand door wigvormige huidschilfers uit het midden van de kleine schaamlippen te snijden, waardoor de resterende huid samenkomt met oplosbare hechtingen.

Ook voor de grote/buitenste schaamlippen zijn er twee procedures:

  1. Weefsel wegsnijden of liposuctie gebruiken op schaamlippen die langer of voller zijn dan gewenst.
  2. Vet of ander vulmateriaal injecteren om schaamlippen te vullen die niet zo vol zijn als gewenst.

Wat er tijdens jouw schaamlip operatie gedaan zal worden, wordt uitbundig met u besproken. Zo weet u precies wat er gebeurt.

Schaamlip operatie

Resultaten van een schaamlip operatie

Twijfelt u over de behandeling en wilt u meer weten over de ervaringen van andere cliënten die een schaamlip operatie ondergingen? U bent waarschijnlijk ook benieuwd naar hoe de schaamlip operatie resultaten eruit zien. Skin + Surgery Clinics beschikt over een hoop verschillende voor en na foto’s die precies laten zien wat de invloed is van de schaamlip operatie. Lees ook de reviews om een idee te krijgen van wat onze cliënten vonden van de behandeling. Dit kunt u doen op kliniekervaringen.nl

Schaamlip operatie

Kwaliteit is onze passie

Vrijblijvend adviesgesprek

Ma. t/m zo. van 08:00 tot 22:00

Aan een schaamlip operatie gaat altijd een adviesgesprek in een ontspannen en vertrouwde omgeving met onze vrouwelijke chirurge vooraf. U kunt in dit gesprek al uw wensen en klachten bespreken. Al uw vragen worden beantwoord, al uw twijfels en onzekerheden worden weggenomen. Onze arts beoordeelt of u in aanmerking komt voor een behandeling. U moet minimaal 18 jaar oud zijn. Als u jonger bent, zijn uw schaamlippen nog niet volgroeid. Onze vrouwelijke chirurge vertelt u dat geen vagina gelijk is. Elke vagina is uniek en ziet er anders uit. Net zoals u een uniek persoon bent.

 

Tijdens het eerste consult worden uw schaamlippen onderzocht. Op basis van het gerichte onderzoek worden de behandelmogelijkheden geschetst, uw anatomie, klachten en wensen worden daarbij meegewogen. U krijgt duidelijke uitleg over wat de behandeling inhoudt en welk resultaat u van een schaamlip operatie mag verwachten. Ook de nazorg, eventuele risico’s en kosten worden besproken. Als u besluit voor een schaamlip operatie, worden er foto’s vooraf genomen. Deze foto’s worden later vergeleken met de foto’s na de behandeling. U krijgt hierdoor een goed en eerlijk beeld van het natuurlijk resultaat.

Een schaamlip operatie is een poliklinische behandeling. U hoeft hiervoor niet te worden opgenomen in onze kliniek. In overleg met een van onze plastisch chirurgen wordt bepaald hoeveel uitstulpende huid wordt verwijderd. De relatief eenvoudige chirurgische ingreep vindt onder verdoving plaats. Een schaamlip operatie kan zowel onder plaatselijke verdoving als onder algehele anesthesie (narcose) worden uitgevoerd. De overtollige huid wordt weggehaald. Hierna worden de bloedvaatjes dicht gebrand, waarna de wond zorgvuldig wordt gehecht. Er blijven geen zichtbare littekens achter. De dagbehandeling duurt ongeveer 1 uur en wordt uitgevoerd door een vrouwelijke chirurge die aangesloten is bij de NVPC, de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie. U mag na de behandeling en na een korte rustperiode naar huis. U mag nog niet autorijden. Neem iemand mee of laat iemand u ophalen.

 

De grootte en vorm van de schaamlippen verschilt per vrouw.  Waar de binnenste schaamlippen ofwel labia minora vóór de behandeling nog een aantal centimeter buiten de grote schaamlippen (labia majora) uitstaken, zijn de schaamlippen ná de operatieve correctie mooi in balans. De verhouding tussen de binnenste en buitenste schaamlippen wordt hersteld. De labia minora kunnen door de huidstructuur en het genezingsproces een wat onregelmatig, asymmetrisch uiterlijk houden. Dit is normaal. De wond geneest snel. De schaamlippen zijn goed doorbloed. Ze behouden na de schaamlip operatie hun natuurlijke gevoeligheid. Na zes weken tot negen weken is het eindresultaat te zien.

De schaamlippen kunnen na de chirurgische ingreep wat gezwollen en pijnlijk zijn. U kunt hier een pijnstiller tegen innemen. De lichte zwelling en pijn zijn tegen te gaan door de eerste dagen na de behandeling te koelen met een zakje diepvrieserwten of een koud kompres. Draag geen te strakzittend ondergoed. Er kan licht bloedverlies optreden. Het is verstandig om een maandverband of inlegkruisje te dragen. De wond wordt niet verbonden. Houd de wond goed schoon door deze tweemaal per dag te spoelen tijdens het douchen. Dit bevordert het genezingsproces. U mag de wond en het omliggende huidgebied met een crème insmeren.

 

U mag na de schaamlipcorrectie al snel lichte dagelijkse activiteiten hervatten, maar doe het de eerste weken een beetje rustig aan. De meeste vrouwen ondervinden weinig pijn en hinder van de ingreep, maar het lichaam heeft even tijd nodig om goed te herstellen. Vermijd in de eerste vier tot zes weken fysieke inspanningen die druk geven op de schaamlippen, zoals zwaar tillen, zware arbeid, fietsen en intensief sporten. Het wordt afgeraden om tijdens deze herstelperiode te vrijen. Na ongeveer zes weken kunt u al uw activiteiten weer verrichten.

De risico’s tijdens een schaamlip operatie zijn gering. De kans op complicaties na de chirurgische ingreep is even klein. In incidentele gevallen kan er een allergische reactie op de verdovingsvloeistof, pleisters of desinfecteermiddelen optreden. Er kan soms een nabloeding, infectie of verstoorde wondgenezing voorkomen, of trombose ontstaan. Onze ervaren specialisten werken met de beste instrumenten en de modernste behandeltechnieken om de risico’s tot een minimum te beperken. En een veilige behandeling met natuurlijk resultaat te garanderen.

 

U kunt zelf ook maatregelen nemen om eventuele risico’s uit te sluiten. Bijvoorbeeld door te stoppen met roken. Minimaal drie weken vóór de chirurgische ingreep aan de binnenste schaamlippen en minimaal drie weken na de behandeling. Dit reduceert de kans op ontstekingen. Heel soms treedt er een gevoelsverandering op bij de schaamlippen, maar dit is zeldzaam. Onze vrouwelijke chirurge werkt toe naar het meest optimale resultaat. Volledige symmetrie van de schaamlippen is niet te garanderen. U krijgt de natuurlijke schaamlippen die bij jou als unieke vrouw passen.

Dr. Thanya Tha-In

Chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts

Dokter Thanya Tha-In is chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts en staat bekend als de één van de beste in haar vak. Thanya kijkt verder dan het te behandelen gebied en is oprecht geïnteresseerd in u als persoon. Met zorg en aandacht legt ze u de mogelijkheden uit en is ze realistisch in het te verwachten resultaat. Dit geldt voor een behandeling met injectables, maar net zo goed voor een chirurgische ingreep. Lees meer over onze specialisten

Schaamlip operatie

Prijzen en vergoedingen

Een schaamlip operatie is een investering in uzelf met een blijvend resultaat. Bij Skin + Surgery waarderen we transparantie op ieder vlak, waaronder onze prijzen. Er zijn verschillende soorten schaamlip operaties waar u voor kunt kiezen. U kunt ook behandelingen toevoegen aan jouw schaamlip operatie, zoals de Uitgebreide Schaamlipcorrectie of de clitoriskapcorrectie. Dit betekent ook dat de prijzen verschillen. Wat niet verschilt, is dat bij iedere schaamlip operatie de voor en na zorg inbegrepen is. In sommige bijzondere medische gevallen kan een schaamlip operatie worden vergoed. Vraag naar meer informatie bij uw zorgverzekeraar.

Schaamlip operatie binnenste enkelzijdig

€ 950,-

Schaamlip operatie binnenste beiderzijds

€ 1500,-

Uitgebreide Schaamlipcorrectie

€ 2000,-

Labia correctie met Clitoriskapcorrectie

€ 2500,-

Schaamlip operatie

Veelgestelde vragen

Bij een schaamlip operatie (labiacorrectie) worden de binnenste schaamlippen verkleind. Hiervoor kan worden gekozen vanuit cosmetische, maar ook vanuit medische overwegingen. De binnenste schaamlippen (labia minora) worden operatief dusdanig verkleind dat ze binnen de buitenste schaamlippen (labia majora) vallen en hierdoor beter beschermd worden.

Wanneer u binnenste schaamlippen dusdanig groot zijn dat ze verder uitsteken dan de buitenste schaamlippen, kunt u hier hinder van ondervinden. De klachten die u hierdoor ervaart kunnen zowel fysiek als psychisch van aard zijn. Lichamelijke klachten kunnen zich uiten in de vorm van pijn bij activiteiten als etsen, paardrijden en andere sporten. Ook het dragen van strakke kleding kan vervelend of zelfs pijnlijk zijn. Soms zorgen grote schaamlippen ook voor pijn bij het vrijen. Psychische klachten kunnen zich uiten in de vorm van bijvoorbeeld schaamte. Wanneer u last hebt van een of meer van deze klachten is een schaamlip operatie wellicht een oplossing.

Geen twee vrouwen zijn hetzelfde. Geen twee vagina’s zijn hetzelfde. Heb jij het idee dat uw vagina afwijkt van de norm, zonder dat u lijdt aan psychische of fysieke klachten als gevolg hiervan? Dan is het belangrijk om u te realiseren dat er niet zoiets bestaat als de standaard vagina of de gemiddelde vagina. In dat geval is het verstandig om bij uzelf te rade te gaan of het resultaat van een dergelijke operatie werkelijk bijdraagt aan uw gevoel van welzijn.

Wanneer de schaamlippen nog niet volgroeid zijn, is een schaamlip operatie (nog) niet mogelijk. De operatie kan bij ons worden uitgevoerd als u ouder bent dan 18 jaar.

Het consult

 

Tijdens het consult zal onze vrouwelijke chirurge u vragen naar uw klachten en wensen. Ook zullen uw schaamlippen worden bekeken. Op basis van jouw anatomie, klachten en wensen zal ze u laten weten wat, in jouw persoonlijke situatie, de mogelijkheden zijn. Indien nodig worden er foto’s gemaakt voor het medisch dossier, zodat het eindresultaat hier later mee vergeleken kan worden.

Tijdens het consult is er ruimte voor al uw vragen. Als u twijfels of onzekerheden hebt, leg deze dan vooral voor. Wij begrijpen dat dit een delicate en intieme kwestie is en we nemen graag de tijd voor u.

Hoewel een schaamlip operatie een relatief eenvoudige ingreep is, zijn er bij iedere operatie risico’s. Na de ingreep kan een nabloeding optreden. Ook kan de wond geïnfecteerd raken en/of ontsteken. In sommige gevallen kunnen de littekens na de genezing gevoelloos zijn of blijven.

Schaamlippen zijn van nature asymmetrisch. Hoewel er gestreefd wordt naar een zo symmetrisch mogelijk resultaat, is een volledig symmetrisch resultaat na de ingreep niet te garanderen.

Een schaamlip operatie is een ingreep die over het algemeen niet wordt vergoed. Alleen wanneer de operatie medisch gezien noodzakelijk is, vergoeden sommige zorgverzekeraars in zeldzame gevallen een correctie van de schaamlippen. Wanneer u een schaamlip operatie overweegt, is het verstandig om vooraf na te gaan of jouw (aanvullende) zorgverzekering deze ingreep dekt en zo ja, onder welke voorwaarden.

Na de schaamlip operatie kan een aanzienlijke zwelling optreden, hierdoor is het belangrijk om direct na de ingreep te beginnen met koelen. Hiervoor wordt meestal een zakje diepvrieserwten gebruikt. Wij adviseren de zwelling enkele dagen regelmatig te blijven koelen. Daarnaast is het belangrijk om de wond goed schoon te houden. Minstens twee keer per dag moet daarom worden gespoeld, bijvoorbeeld tijdens het douchen. De wond en het gebied eromheen mogen eventueel worden ingesmeerd met een crème.

 

Na de ingreep wordt de wond niet verbonden. Wel is het verstandig om maandverband te gebruiken om ervoor te zorgen dat eventueel bloedverlies wordt opgevangen.

In de eerste vier tot zes weken na de schaamlip operatie raden wij het af om extra inspanningen te verrichten. U kunt hierbij denken aan zware lichamelijke arbeid, zwaar tillen, etsen en sporten. Ook vrijen is tijdens de herstelperiode af te raden.

Na de schaamlip operatie kan een aanzienlijke zwelling optreden, hierdoor is het belangrijk om direct na de ingreep te beginnen met koelen. Hiervoor wordt meestal een zakje diepvrieserwten gebruikt. Wij adviseren de zwelling enkele dagen regelmatig te blijven koelen. Daarnaast is het belangrijk om de wond goed schoon te houden. Minstens twee keer per dag moet daarom worden gespoeld, bijvoorbeeld tijdens het douchen. De wond en het gebied eromheen mogen eventueel worden ingesmeerd met een crème.

 

Na de ingreep wordt de wond niet verbonden. Wel is het verstandig om maandverband te gebruiken om ervoor te zorgen dat eventueel bloedverlies wordt opgevangen.

In de eerste vier tot zes weken na de schaamlip operatie raden wij het af om extra inspanningen te verrichten. U kunt hierbij denken aan zware lichamelijke arbeid, zwaar tillen, fietsen en sporten. Ook vrijen is tijdens de herstelperiode af te raden.

Staat jouw vraag er
niet tussen?

Neem dan nu contact op

070-200 20 70

van Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Schaamlip operatie

Schoonheid begint bij balans en een goed gevoel

Een schaamlip operatie kan het uiterlijk van de vulva veranderen in wat jij liever zou willen zien. Niet tevreden zijn met aspecten van uw uiterlijk, inclusief de schaamlippen, kan voor een tekort aan zelfvertrouwen zorgen. Dit raden we geen enkele vrouw (of mens met een vagina) aan. Schaamlip operaties worden veelvuldig uitgevoerd bij Skin + Surgery. We beschikken over de esthetische en deskundige kennis om van jouw droomresultaat een realiteit te maken. Meer weten? Onze Skin + Surgery specialisten helpen u graag verder tijdens een vrijblijvend adviesgesprek.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op
070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Copyright © 2023 Skin + Surgery Clinics. All rights reserved

De eerder benoemde resultaten kunnen niet gegarandeerd worden. De resultaten verschillen van persoon tot persoon. We kunnen geen concrete uitspraken doen over hoe uw lichaam reageert op bepaalde behandelingen of producten.Beoordeling van Skin+Surgery Clinics op kliniekervaringen.nl: 8.9 uit 10 (297 beoordelingen)
Vrijblijvend
adviesgesprek
Maak een
afspraak