Skin Surgergy Menu icon

Behandeling

Vagina correctie

Wil je graag een vagina correctie (vulva correctie) ondergaan en ben je benieuwd naar het proces van een schaamlipcorrectie? Skin + Surgery legt het uit!

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op 070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Vrijblijvend adviesgesprek
Plan een afspraak
070 200 20 70
usp-vink Hoogste kwaliteit
usp-vink NVCG gecertificeerd
usp-vink Persoonlijke aandacht
usp-vink Innerbeauty
usp-vink Natuurlijk resultaat

Behandeling

Vagina correctie

Een vagina correctie is een intieme ingreep. Een asymmetrische vagina kan ongemak en soms ook onzekerheid met zich meebrengen. Ons vrouwelijk team van specialisten geven passend advies en maken aan de hand van jouw wensen een passend behandelplan, waardoor u weer zekerheid wordt en lekkerder in de vel gaat zitten.

Vagina correctie – Wil jij graag een vagina correctie ondergaan? Of wilt u een labia correctie ondergaan, ook wel bekend als een schaamlipcorrectie? Alhoewel de twee van elkaar verschillen, worden ze gebruikt alsof ze precies hetzelfde betekenen. Skin + Surgery legt u uit wat het verschil is tussen een vagina correctie en een schaamlipcorrectie.

 

Wanneer iemand het over een vagina correctie heeft, spreken we over een interne ingreep. Dat komt doordat de vagina grotendeels intern is. De vagina is een opening die uitkomt bij de baarmoederhals. Normaal gesproken is een vagina tussen de 7 en 9 centimeter diep en vrij nauw doordat de wanden tegen elkaar aan zitten. Een vagina correctie wordt ook wel een vaginavernauwing, of wel perineoplastiek genoemd. Tijdens de vagina correctie wordt de vagina smaller gemaakt, doordat de spieren aan de ingang van de vagina naar elkaar toe worden gebracht. De ingang wordt nauwer en men krijgt ook meer controle over de spieren.

 

Een schaamlipcorrectie, labia correctie of vulva correctie gaat over de externe delen. Over de vulva dus. De vulva bestaat uit:

  • de schaamlippen
  • de clitoris
  • de uitgang van de urinebuis
  • de ingang van de vagina

Tijdens een schaamlipcorrectie kunnen de schaamlippen worden verkleind. U kunt er ook voor kiezen de clitoriskap te corrigeren of een Uitgebreide Schaamlipcorrectie uit te voeren als de huid rondom de vulva begint te hangen. Deze behandeling is geschikt voor vrouwen die niet tevreden zijn met hun schaamlippen, of pijn ervaren door hun schaamlippen.

 

Bent u geïnteresseerd in een schaamlipcorrectie, maar wilt u eerst meer persoonlijke informatie ontvangen? Onze vrouwelijke Skin + Surgery specialisten kunnen al uw vragen beantwoorden tijdens een vrijblijvend adviesgesprek. We zullen altijd eerlijk met u zijn over de mogelijkheden. Skin + Surgery heeft vestigingen in Rotterdam en Den Haag wat ons goed bereikbaar maakt vanuit verschillende delen van Nederland.

 

Bekijk ons overzicht van schaamlipcorrecties. Bekijk ook onze reviews op kliniekervaringen.nl om te lezen hoe onze cliënten hun schaamlipcorrectie ervoeren. Onze ervaren specialisten van Skin + Surgery helpen u graag verder met een deskundige en veilige schaamlipcorrectie die u helpt uw vulva te veranderen naar wat u graag zou willen zien.

Vagina correctie (vulva correctie)

Resultaten van een schaamlipcorrectie

Wilt u uw vagina correctie ondergaan en dus uw vagina vernauwen? Dan kan Skin + Surgery Clinics u daar helaas niet mee helpen. Dit is een interne ingreep die we niet aanbieden. Skin + Surgery kunt u wel helpen met een schaamlipcorrectie, ook wel bekend als een vulva correctie of labiacorrectie. De vagina correctie en schaamlipcorrectie worden vaak door elkaar gehaald. Wilt u graag een schaamlipcorrectie ondergaan en bent u benieuwd naar hoe onze andere cliënten hun schaamlipcorrectie bij Skin + Surgery hebben ervaren? Lees snel hun reviews op kliniekervaringen.nl en laat je overtuigen!

Vagina correctie (vulva correctie)

Kwaliteit is onze passie

Vrijblijvend adviesgesprek

Ma. t/m zo. van 08:00 tot 22:00

In een adviesgesprek met onze vrouwelijke chirurge krijgt u antwoord op de vraag of u vagina afwijkt van de norm en of u geschikt bent voor een schaamlipcorrectie. U moet minimaal 18 jaar oud zijn, omdat uw schaamlippen dan volgroeid zijn. Er bestaat niet zoiets als een standaardvagina. U komt in aanmerking voor een labiacorrectie als uw binnenste schaamlippen te ver uitsteken en/of als u klachten ervaart van uitstulpende schaamlippen.

 

Tijdens het vrijblijvende consult vraagt onze specialist naar uw klachten en wensen. Uw schaamlippen worden onderzocht, waarna de behandelmogelijkheden worden besproken. U krijgt heldere informatie en uitleg over de behandeling, de nazorg, de risico’s, de kosten en het te verwachten eindresultaat. Er worden foto’s vooraf gemaakt, die later kunnen worden vergeleken met het eindresultaat.

Een schaamlipcorrectie is een veelvoorkomende behandeling bij Skin + Surgery Clinics, waarbij onder lokale verdoving het overtollige huidweefsel wordt weggesneden. Mocht je heel zenuwachtig zijn, kunnen we je een rustgevend tablet voorschrijven. Het is een kleine ingreep met blijvend natuurlijk resultaat. De poliklinische behandeling duurt circa 1 uur en wordt altijd uitgevoerd door een ervaren en hooggekwalificeerde vrouwelijke chirurg. Je mag na de behandeling en na een korte hersteltijd weer naar huis.

 

Er blijven na de schaamlipcorrectie geen duidelijk zichtbare littekens achter. De binnenste en buitenste schaamlippen zijn na de ingreep in balans en ze vormen een natuurlijk geheel. De binnenste schaamlippen stulpen niet meer uit. Ze kunnen wel een enigszins onregelmatig, asymmetrisch uiterlijk houden. Dit is normaal. Je bent binnen 1 tot 2 weken hersteld van de operatie en in staat om je dagelijkse bezigheden te hervatten. De schaamlippen behouden bijna altijd hun natuurlijke gevoeligheid. Het eindresultaat is na 6 tot 9 weken te zien.

 

De chirurgische ingreep kan gepaard gaan met enige napijn en zwelling in de schaamstreek. Je kunt tegen de pijn een pijnstiller innemen. De zwelling dient direct na de ingreep en enkele dagen lang met een zakje diepvrieserwten of koud kompres te worden bestreden. Houd de wond goed schoon door deze minstens tweemaal per dag te spoelen tijdens het douchen. Je mag hierna de wond en het omliggende gebied insmeren met een crème.

 

De wond wordt na de schaamlipcorrectie gehecht met oplosbare hechtingen en wordt niet verbonden. Het is daarom verstandig om een inlegkruisje of maandverband te dragen tegen eventueel bloedverlies. Verricht in de eerste vier tot zes weken na de ingreep geen zware lichamelijke inspanningen, zoals fysieke arbeid, intensief sporten of zwaar tillen. Wacht tijdens de herstelperiode 4-6 weken met vrijen.

 

Onderstaand zie je foto’s van hoe het herstel de eerste 2 weken kan verlopen. Weet dat iedereen uniek is en het bij jou net weer anders kan zijn. Laat je daarom goed informeren tijdens een persoonlijk consult.

 

herstel schaamlipcorrectie

De kans op complicaties na een schaamlipcorrectie is vrijwel nihil. Er kan soms een lichte nabloeding optreden of de wond kan geïnfecteerd raken en ontsteken. Roken heeft een slechtere wondgenezing tot gevolg en geeft een hogere kans op ontstekingen. De ervaren specialisten van Skin + Surgery werken volgens de modernste behandeltechnieken en met de beste instrumenten, om een veilige en resultaatgerichte behandeling te garanderen.

Dr. Thanya Tha-In

Chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts

Dokter Thanya Tha-In is chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts en staat bekend als de één van de beste in haar vak. Thanya kijkt verder dan het te behandelen gebied en is oprecht geïnteresseerd in u als persoon. Met zorg en aandacht legt ze u de mogelijkheden uit en is ze realistisch in het te verwachten resultaat. Dit geldt voor een behandeling met injectables, maar net zo goed voor een chirurgische ingreep. Lees meer over onze specialisten

Let op: schaamlipcorrecties om vulva’s te verkleinen worden tegenwoordig veelvuldig door klinieken en zorgprofessionals aangeboden, vaak tegen scherpe tarieven en met hoge kortingen. Helaas betekent dit vaak dat de ingreep niet wordt uitgevoerd door een gecertificeerd cosmetisch arts of chirurg. Het is ook belangrijk om te weten welke behandeling u precies wil ondergaan. Een vagina correctie is niet hetzelfde als een labia of vulva correctie. Laat u daarom altijd goed informeren tijdens een persoonlijk consult en onthoud: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat het vaak ook.

Vagina correctie (vulva correctie)

Prijzen en vergoedingen

Skin + Surgery is open over haar prijzen. Hiernaast kunt u de prijzen vinden voor verschillende schaamlipcorrecties. Soms is het mogelijk een schaamlipcorrectie vergoed te krijgen wanneer het om exceptionele medische redenen gaat. Vraag naar meer informatie bij uw zorgverzekeraar.

Schaamlipcorrectie binnenste enkelzijdig

€ 950,-

Schaamlipcorrectie binnenste beiderzijds

€ 1500,-

Uitgebreide Schaamlipcorrectie

€ 2000,-

Labia correctie met Clitoriskapcorrectie

€ 2500,-

Mijn ervaring: schaamlipcorrectie

“De persoonlijke benadering sprak mij erg aan”

Een schaamlipcorrectie kan spannend en eng zijn. U hebt vast veel vragen en wilt zoveel mogelijk weten over de ingreep en het herstel. Irene heeft een schaamlipcorrectie gehad bij Dr. Thanya Tha-In en deelt in deze blog graag haar verhaal. Ze bespreek hoe en waarom ze haar keuze heeft gemaakt, hoe ze de ingreep heeft ervaren en hoe het herstel bij haar verliep. Heeft u naar aanleiding van de ervaring van Irene nog vragen? We beantwoorden ze graag tijdens een vrijblijvend adviesgesprek.

Vagina correctie (vulva correctie)

Veelgestelde vragen

Bij een schaamlipcorrectie (labiacorrectie) worden de binnenste schaamlippen verkleind. Hiervoor kan worden gekozen vanuit cosmetische, maar ook vanuit medische overwegingen. De binnenste schaamlippen (labia minora) worden operatief dusdanig verkleind dat ze binnen de buitenste schaamlippen (labia majora) vallen en hierdoor beter beschermd worden.

Wanneer uw binnenste schaamlippen dusdanig groot zijn dat ze verder uitsteken dan de buitenste schaamlippen, kunt u hier hinder van ondervinden. De klachten die u hierdoor ervaart kunnen zowel fysiek als psychisch van aard zijn. Lichamelijke klachten kunnen zich uiten in de vorm van pijn bij activiteiten als etsen, paardrijden en andere sporten. Ook het dragen van strakke kleding kan vervelend of zelfs pijnlijk zijn. Soms zorgen grote schaamlippen ook voor pijn bij het vrijen. Psychische klachten kunnen zich uiten in de vorm van bijvoorbeeld schaamte. Wanneer u last heeft van een of meer van deze klachten is een schaamlipcorrectie wellicht een oplossing.

Geen twee vrouwen zijn hetzelfde. Geen twee vagina’s zijn hetzelfde. Heb jij het idee dat uw vagina afwijkt van de norm, zonder dat u lijdt aan psychische of fysieke klachten als gevolg hiervan? Dan is het belangrijk om u te realiseren dat er niet zoiets bestaat als de standaard vagina of de gemiddelde vagina. In dat geval is het verstandig om bij jezelf te rade te gaan of het resultaat van een dergelijke operatie werkelijk bijdraagt aan uw gevoel van welzijn.

Wanneer de schaamlippen nog niet volgroeid zijn, is een schaamlipcorrectie (nog) niet mogelijk. De operatie kan bij ons worden uitgevoerd als u ouder bent dan 18 jaar.

Hoewel een schaamlipcorrectie een relatief eenvoudige ingreep is, zijn er bij iedere operatie risico’s. Na de ingreep kan een nabloeding optreden. Ook kan de wond geïnfecteerd raken en/of ontsteken. In sommige gevallen kunnen de littekens na de genezing gevoelloos zijn of blijven.

Schaamlippen zijn van nature asymmetrisch. Hoewel er gestreefd wordt naar een zo symmetrisch mogelijk resultaat, is een volledig symmetrisch resultaat na de ingreep niet te garanderen.

Een schaamlipcorrectie is een ingreep die over het algemeen niet wordt vergoed. Alleen wanneer de operatie medisch gezien noodzakelijk is, vergoeden sommige zorgverzekeraars in zeldzame gevallen een correctie van de schaamlippen. Wanneer u een schaamlipcorrectie overweegt, is het verstandig om vooraf na te gaan of uw (aanvullende) zorgverzekering deze ingreep dekt en zo ja, onder welke voorwaarden.

Na de schaamlipcorrectie kan een aanzienlijke zwelling optreden, hierdoor is het belangrijk om direct na de ingreep te beginnen met koelen. Hiervoor wordt meestal een zakje diepvrieserwten of een cold-pack gebruikt. Wij adviseren de zwelling enkele dagen regelmatig te blijven koelen. Daarnaast is het belangrijk om de wond goed schoon te houden. Minstens twee keer per dag moet daarom worden gespoeld, bijvoorbeeld tijdens het douchen. De wond en het gebied eromheen mogen eventueel worden ingesmeerd met een crème.

 

Na de ingreep wordt de wond niet verbonden. Wel is het verstandig om maandverband te gebruiken om ervoor te zorgen dat eventueel bloedverlies wordt opgevangen.

 

In de eerste vier tot zes weken na de schaamlipcorrectie raden wij het af om extra inspanningen te verrichten. U kunt hierbij denken aan zware lichamelijke arbeid, zwaar tillen, etsen en sporten. Ook vrijen is tijdens de herstelperiode af te raden.

 

Wilt u meer weten over het herstel na een schaamlipcorrectie? Irene heeft deze ingreep laten doen bij Skin + Surgery, en deelt in dit blog haar ervaring.

Na de schaamlipcorrectie kan een aanzienlijke zwelling optreden, hierdoor is het belangrijk om direct na de ingreep te beginnen met koelen. Hiervoor wordt meestal een zakje diepvrieserwten of cold-pack gebruikt. Wij adviseren de zwelling enkele dagen regelmatig te blijven koelen. Daarnaast is het belangrijk om de wond goed schoon te houden. Minstens twee keer per dag moet daarom worden gespoeld en na elk toiletbezoek.

Na de ingreep wordt de wond niet verbonden. Wel is het verstandig om maandverband te gebruiken om ervoor te zorgen dat eventueel bloedverlies wordt opgevangen.

In de eerste vier tot zes weken na de schaamlipcorrectie raden wij het af om extra inspanningen te verrichten. U kunt hierbij denken aan zware lichamelijke arbeid, zwaar tillen, fietsen en sporten. Ook vrijen is tijdens de herstelperiode af te raden.

Staat jouw vraag er
niet tussen?

Neem dan nu contact op

070-200 20 70

van Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Maak alvast kennis met Dr. Thanya Tha-In

De kliniek in Bergschenhoek

Vagina correctie

Voel u tevreden over uw intieme delen

Wilt u een vagina correctie ondergaan? Dan heeft u het over het interne deel van uw lichaam, wat betekent dat een vaginavernauwing de juiste behandeling voor u is. Heeft u het over het externe gedeelte inclusief schaamlippen? Dan bedoel u waarschijnlijk dat u uw vulva wilt veranderen. Skin + Surgery kan hierbij helpen met een schaamlipcorrectie. Wilt u nog meer informatie over schaamlipcorrecties en hoe Skin + Surgery een vulva correctie uitvoert (en dus niet vagina correctie)? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan en onze specialisten leggen u graag alles uit.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op
070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Meer informatie

Download de brochure

Wilt u meer informatie over schaamlipcorrecties? Misschien wilt u alles nog eens rustig nalezen? Download nu gratis onze brochure.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

*Als u uw e-mailadres invult, sturen we u ook onze maandelijkse nieuwsbrief. U kunt u hier op ieder gewenst moment weer voor afmelden.

Copyright © 2023 Skin + Surgery Clinics. All rights reserved

De eerder benoemde resultaten kunnen niet gegarandeerd worden. De resultaten verschillen van persoon tot persoon. We kunnen geen concrete uitspraken doen over hoe uw lichaam reageert op bepaalde behandelingen of producten.Beoordeling van Skin+Surgery Clinics op kliniekervaringen.nl: 8.9 uit 10 (297 beoordelingen)
Vrijblijvend
adviesgesprek
Maak een
afspraak