Skin Surgergy Menu icon

Behandeling

Vagina verkleinen

Wil je graag je vagina verkleinen (vulva) en ben je benieuwd naar het proces van een schaamlipcorrectie? Skin + Surgery legt het uit!

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op 070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Vrijblijvend adviesgesprek
Plan een afspraak
070 200 20 70
usp-vink Hoogste kwaliteit
usp-vink NVCG gecertificeerd
usp-vink Persoonlijke aandacht
usp-vink Innerbeauty
usp-vink Natuurlijk resultaat

Behandeling

Vagina verkleinen

Een vagina verkleinen is een interne behandeling en vraagt om een vaginavernauwing. Wilt u het externe gedeelte van uw vagina verkleinen? Dan bedoelt u waarschijnlijk dat u uw vulva wilt verkleinen. De clitoris en de schaamlippen zijn hier onderdeel van. Een schaamlipcorrectie is een kleine ingreep die u hierbij kan helpen. Welk type vulva u ook heeft, onze Skin + Surgery specialisten weten zich raad!

Vagina verkleinen (vulva verkleinen) – Wilt u graag uw vagina verkleinen? Of wilt u vulva verkleinen? De twee verschillen namelijk van elkaar! Vaak bedoelen vrouwen namelijk dat ze hun schaamlippen of vulva willen verkleinen, maar noemen ze het vagina verkleinen. U krijgt dan andere resultaten, dus we leggen u graag precies uit wat het verschil is.

 

Wanneer uw vagina verkleinen bedoelt, bent u op zoek naar een een vaginavernauwing, ook wel perineoplastiek genoemd. Dit is een operatieve ingreep. De vagina wordt smaller gemaakt, doordat de spieren aan de ingang van de vagina naar elkaar toe worden gebracht. De ingang wordt nauwer en u krijgt ook meer controle over de spieren. Een vagina verkleinen gaat dus over een interne verandering omdat de vagina de opening is die uitkomt bij uw baarmoederhals.

 

Bent u op zoek naar een een manier om bijvoorbeeld, uw schaamlippen te verkleinen? Dan wil u dus eigenlijk niet uw vagina verkleinen, maar wel uw vulva. De vulva is het buitenste gedeelte van het vrouwelijke geslachtsorgaan. De vulva bestaat uit:

  • de schaamlippen
  • de clitoris
  • de uitgang van de urinebuis
  • de ingang van de vagina

U weet nu het verschil tussen een vagina verkleinen en een vulva verkleinen. Vagina verkleinen vraagt om de perineoplastiek behandeling en uw vulva verkleinen kan gedaan worden met een schaamlipcorrectie. Skin + Surgery heeft talloze schaamlipcorrecties uitgevoerd, met prachtige resultaten. Ervaar jij ongemak tijdens het fietsen, motorrijden of paardrijden? Merk jij dat strakke, skinny jeans u ongemakkelijk laten voelen? Heeft u het idee dat uw schaamlippen asymmetrisch zijn of heeft u last van te grote schaamlippen? Onze schaamlipcorrectie is de manier om van grote schaamlippen of andere schaamlip gerelateerde klachten af te komen.

 

Bent u geïnteresseerd in een schaamlipcorrectie, maar wilt u eerst meer persoonlijke informatie ontvangen? Onze vrouwelijke Skin + Surgery specialisten kunnen al uw vragen beantwoorden tijdens een vrijblijvend adviesgesprek. We zullen altijd eerlijk met u zijn over de mogelijkheden dus durf ons in vertrouwen te nemen en we zullen er alles aan doen om van jouw droom resultaat een realiteit te maken. Skin + Surgery heeft vestigingen in Rotterdam en Den Haag wat ons goed bereikbaar maakt vanuit verschillende delen van Nederland.

 

Onze ervaren specialisten van Skin + Surgery helpen u graag verder met een deskundige en veilige schaamlipcorrectie die u helpt uw vulva te verkleinen. Bekijk ons overzicht van alle schaamlipcorrectie mogelijkheden die we aanbieden. Bekijk ook onze reviews op kliniekervaringen.nl om te lezen hoe onze cliënten hun schaamlipcorrectie ervoeren.

Vagina verkleinen (vulva verkleinen)

Resultaten van een schaamlipcorrectie

De meeste vrouwen die we helpen willen graag hun schaamlippen verkleinen. Wilt u uw vagina verkleinen, en dus een vaginavernauwing ondergaan? Dan kan Skin + Surgery Clinics u daar helaas niet mee helpen. We zijn namelijk gespecialiseerd in schaamlipcorrecties die de vulva verkleinen en niet de vagina. Wilt u graag uw vulva verkleinen en ben u benieuwd naar hoe onze andere cliënten hun schaamlipcorrectie bij Skin + Surgery ervoeren? Lees snel hun reviews op kliniekervaringen.nl en laat u overtuigen!

Vagina verkleinen (vulva verkleinen)

Kwaliteit is onze passie

Vrijblijvend adviesgesprek

Ma. t/m zo. van 08:00 tot 22:00

In een adviesgesprek met onze vrouwelijke chirurge krijgt u antwoord op de vraag of uw vagina afwijkt van de norm en of u geschikt bent voor een schaamlipcorrectie. U moet minimaal 18 jaar oud zijn, omdat uw schaamlippen dan volgroeid zijn. Er bestaat niet zoiets als een standaardvagina. U komt in aanmerking voor een labiacorrectie als uw binnenste schaamlippen te ver uitsteken en/of als u klachten ervaart van uitstulpende schaamlippen.

 

Tijdens het vrijblijvende consult vraagt onze specialist naar uw klachten en wensen. Uw schaamlippen worden onderzocht, waarna de behandelmogelijkheden worden besproken. U krijgt heldere informatie en uitleg over de behandeling, de nazorg, de risico’s, de kosten en het te verwachten eindresultaat. Er worden foto’s vooraf gemaakt, die later kunnen worden vergeleken met het eindresultaat.

Een schaamlipcorrectie is een veelvoorkomende behandeling bij Skin + Surgery Clinics, waarbij onder lokale verdoving het overtollige huidweefsel wordt weggesneden. Mocht u heel zenuwachtig zijn, kunnen we u een rustgevend tablet voorschrijven. Het is een kleine ingreep met blijvend natuurlijk resultaat. De poliklinische behandeling duurt circa 1 uur en wordt altijd uitgevoerd door een ervaren en hooggekwalificeerde vrouwelijke chirurg. U mag na de behandeling en na een korte hersteltijd weer naar huis.

 

Er blijven na de schaamlipcorrectie geen duidelijk zichtbare littekens achter. De binnenste en buitenste schaamlippen zijn na de ingreep in balans en ze vormen een natuurlijk geheel. De binnenste schaamlippen stulpen niet meer uit. Ze kunnen wel een enigszins onregelmatig, asymmetrisch uiterlijk houden. Dit is normaal. U bent binnen 1 tot 2 weken hersteld van de operatie en in staat om uw dagelijkse bezigheden te hervatten. De schaamlippen behouden bijna altijd hun natuurlijke gevoeligheid. Het eindresultaat is na 6 tot 9 weken te zien.

 

De chirurgische ingreep kan gepaard gaan met enige napijn en zwelling in de schaamstreek. U kunt tegen de pijn een pijnstiller innemen. De zwelling dient direct na de ingreep en enkele dagen lang met een zakje diepvrieserwten of koud kompres te worden bestreden. Houd de wond goed schoon door deze minstens tweemaal per dag te spoelen tijdens het douchen. U mag hierna de wond en het omliggende gebied insmeren met een crème.

 

De wond wordt na de schaamlipcorrectie gehecht met oplosbare hechtingen en wordt niet verbonden. Het is daarom verstandig om een inlegkruisje of maandverband te dragen tegen eventueel bloedverlies. Verricht in de eerste vier tot zes weken na de ingreep geen zware lichamelijke inspanningen, zoals fysieke arbeid, intensief sporten of zwaar tillen. Wacht tijdens de herstelperiode 4-6 weken met vrijen.

 

Onderstaand ziet u foto’s van hoe het herstel de eerste 2 weken kan verlopen. Weet dat iedereen uniek is en het bij jou net weer anders kan zijn. Laat u daarom goed informeren tijdens een persoonlijk consult.

 

herstel schaamlipcorrectie

De kans op complicaties na een schaamlipcorrectie is vrijwel nihil. Er kan soms een lichte nabloeding optreden of de wond kan geïnfecteerd raken en ontsteken. Roken heeft een slechtere wondgenezing tot gevolg en geeft een hogere kans op ontstekingen. De ervaren specialisten van Skin + Surgery werken volgens de modernste behandeltechnieken en met de beste instrumenten, om een veilige en resultaatgerichte behandeling te garanderen.

Dr. Thanya Tha-In

Chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts

Dokter Thanya Tha-In is chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts en staat bekend als de één van de beste in haar vak. Thanya kijkt verder dan het te behandelen gebied en is oprecht geïnteresseerd in u als persoon. Met zorg en aandacht legt ze u de mogelijkheden uit en is ze realistisch in het te verwachten resultaat. Dit geldt voor een behandeling met injectables, maar net zo goed voor een chirurgische ingreep. Lees meer over onze specialisten

Let op: schaamlipcorrecties om vulva’s te verkleinen worden tegenwoordig veelvuldig door klinieken en zorgprofessionals aangeboden, vaak tegen scherpe tarieven en met hoge kortingen. Helaas betekent dit vaak dat de ingreep niet wordt uitgevoerd door een gecertificeerd cosmetisch arts of chirurg. Het is ook belangrijk om te weten welke behandeling u precies wil ondergaan een vagina verkleinen is niet hetzelfde als een vulva verkleinen. Laat u daarom altijd goed informeren tijdens een persoonlijk consult en onthoud: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat het vaak ook.

Vagina verkleinen (vulva verkleinen)

Prijzen en vergoedingen

Wilt u graag uw vulva verkleinen bij Skin + Surgery? Dan wilt u waarschijnlijk ook de prijzen weten. Skin + Surgery is transparant op ieder vlak, inclusief onze prijzen. Hiernaast kunt u de prijzen vinden voor verschillende schaamlipcorrecties. In sommige bijzondere medische gevallen is het mogelijk een schaamlipcorrectie vergoed te krijgen. Vraag naar meer informatie bij uw zorgverzekeraar.

Schaamlipcorrectie binnenste enkelzijdig

€ 950,-

Schaamlipcorrectie binnenste beiderzijds

€ 1500,-

Uitgebreide Schaamlipcorrectie

€ 2000,-

Labia correctie met Clitoriskapcorrectie

€ 2500,-

Mijn ervaring: schaamlipcorrectie

“De persoonlijke benadering sprak mij erg aan”

Een schaamlipcorrectie kan spannend en eng zijn. U heeft vast veel vragen en wilt zoveel mogelijk weten over de ingreep en het herstel. Irene heeft een schaamlipcorrectie gehad bij Dr. Thanya Tha-In en deelt in deze blog graag haar verhaal. Ze bespreek hoe en waarom ze haar keuze heeft gemaakt, hoe ze de ingreep heeft ervaren en hoe het herstel bij haar verliep. Heeft u naar aanleiding van de ervaring van Irene nog vragen? We beantwoorden ze graag tijdens een vrijblijvend adviesgesprek.

Vagina verkleinen (vulva verkleinen)

Veelgestelde vragen

Bij een schaamlipcorrectie (labiacorrectie) worden de binnenste schaamlippen verkleind. Hiervoor kan worden gekozen vanuit cosmetische, maar ook vanuit medische overwegingen. De binnenste schaamlippen (labia minora) worden operatief dusdanig verkleind dat ze binnen de buitenste schaamlippen (labia majora) vallen en hierdoor beter beschermd worden.

Wanneer uw binnenste schaamlippen dusdanig groot zijn dat ze verder uitsteken dan de buitenste schaamlippen, kunt u hier hinder van ondervinden. De klachten die u hierdoor ervaart kunnen zowel fysiek als psychisch van aard zijn. Lichamelijke klachten kunnen zich uiten in de vorm van pijn bij activiteiten als etsen, paardrijden en andere sporten. Ook het dragen van strakke kleding kan vervelend of zelfs pijnlijk zijn. Soms zorgen grote schaamlippen ook voor pijn bij het vrijen. Psychische klachten kunnen zich uiten in de vorm van bijvoorbeeld schaamte. Wanneer u last heeft van een of meer van deze klachten is een schaamlipcorrectie wellicht een oplossing.

Geen twee vrouwen zijn hetzelfde. Geen twee vagina’s zijn hetzelfde. Heb jij het idee dat uw vagina afwijkt van de norm, zonder dat u lijdt aan psychische of fysieke klachten als gevolg hiervan? Dan is het belangrijk om u te realiseren dat er niet zoiets bestaat als de standaard vagina of de gemiddelde vagina. In dat geval is het verstandig om bij uzelf te rade te gaan of het resultaat van een dergelijke operatie werkelijk bijdraagt aan uw gevoel van welzijn.

Wanneer de schaamlippen nog niet volgroeid zijn, is een schaamlipcorrectie (nog) niet mogelijk. De operatie kan bij ons worden uitgevoerd als u ouder bent dan 18 jaar.

Hoewel een schaamlipcorrectie een relatief eenvoudige ingreep is, zijn er bij iedere operatie risico’s. Na de ingreep kan een nabloeding optreden. Ook kan de wond geïnfecteerd raken en/of ontsteken. In sommige gevallen kunnen de littekens na de genezing gevoelloos zijn of blijven.

Schaamlippen zijn van nature asymmetrisch. Hoewel er gestreefd wordt naar een zo symmetrisch mogelijk resultaat, is een volledig symmetrisch resultaat na de ingreep niet te garanderen.

Een schaamlipcorrectie is een ingreep die over het algemeen niet wordt vergoed. Alleen wanneer de operatie medisch gezien noodzakelijk is, vergoeden sommige zorgverzekeraars in zeldzame gevallen een correctie van de schaamlippen. Wanneer u een schaamlipcorrectie overweegt, is het verstandig om vooraf na te gaan of jouw (aanvullende) zorgverzekering deze ingreep dekt en zo ja, onder welke voorwaarden.

Na de schaamlipcorrectie kan een aanzienlijke zwelling optreden, hierdoor is het belangrijk om direct na de ingreep te beginnen met koelen. Hiervoor wordt meestal een zakje diepvrieserwten gebruikt. Wij adviseren de zwelling enkele dagen regelmatig te blijven koelen. Daarnaast is het belangrijk om de wond goed schoon te houden. Minstens twee keer per dag moet daarom worden gespoeld, bijvoorbeeld tijdens het douchen. De wond en het gebied eromheen mogen eventueel worden ingesmeerd met een crème.

 

Na de ingreep wordt de wond niet verbonden. Wel is het verstandig om maandverband te gebruiken om ervoor te zorgen dat eventueel bloedverlies wordt opgevangen.

 

In de eerste vier tot zes weken na de schaamlipcorrectie raden wij het af om extra inspanningen te verrichten. U kunt hierbij denken aan zware lichamelijke arbeid, zwaar tillen, etsen en sporten. Ook vrijen is tijdens de herstelperiode af te raden.

 

Wilt u meer weten over het herstel na een schaamlipcorrectie? Irene heeft deze ingreep laten doen bij Skin + Surgery, en deelt in dit blog haar ervaring.

Na de schaamlipcorrectie kan een aanzienlijke zwelling optreden, hierdoor is het belangrijk om direct na de ingreep te beginnen met koelen. Hiervoor wordt meestal een zakje diepvrieserwten gebruikt. Wij adviseren de zwelling enkele dagen regelmatig te blijven koelen. Daarnaast is het belangrijk om de wond goed schoon te houden. Minstens twee keer per dag moet daarom worden gespoeld en na elk toiletbezoek.

Na de ingreep wordt de wond niet verbonden. Wel is het verstandig om maandverband te gebruiken om ervoor te zorgen dat eventueel bloedverlies wordt opgevangen.

In de eerste vier tot zes weken na de schaamlipcorrectie raden wij het af om extra inspanningen te verrichten. U kunt hierbij denken aan zware lichamelijke arbeid, zwaar tillen, fietsen en sporten. Ook vrijen is tijdens de herstelperiode af te raden.

Staat jouw vraag er
niet tussen?

Neem dan nu contact op

070-200 20 70

van Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Maak alvast kennis met Dr. Thanya Tha-In

De kliniek in Bergschenhoek

Vagina verkleinen

Voel u tevreden over uw intieme delen

Wilt u uw vagina verkleinen? Dan heeft u het over het interne deel van uw lichaam en is een vaginavernauwing de juiste behandeling voor u. Heeft u het over het externe gedeelte inclusief schaamlippen? Dan bedoelt u waarschijnlijk dat u uw vulva wilt verkleinen. Skin + Surgery kan hierbij helpen met een schaamlipcorrectie. Wilt u nog meer informatie over schaamlipcorrecties en hoe Skin + Surgery aan vulva verkleinen (en dus niet vagina verkleinen) doet? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan en onze specialisten leggen u graag alles uit.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op
070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Meer informatie

Download de brochure

Wilt u meer informatie over schaamlipcorrecties? Misschien wilt u alles nog eens rustig nalezen? Download nu gratis onze brochure.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

*Als u uw e-mailadres invult, sturen we u ook onze maandelijkse nieuwsbrief. U kunt u hier op ieder gewenst moment weer voor afmelden.

Copyright © 2023 Skin + Surgery Clinics. All rights reserved

De eerder benoemde resultaten kunnen niet gegarandeerd worden. De resultaten verschillen van persoon tot persoon. We kunnen geen concrete uitspraken doen over hoe uw lichaam reageert op bepaalde behandelingen of producten.Beoordeling van Skin+Surgery Clinics op kliniekervaringen.nl: 8.9 uit 10 (297 beoordelingen)
Vrijblijvend
adviesgesprek
Maak een
afspraak