Skin Surgergy Menu icon

Behandeling

Schaamlipverkleining

Wil je graag je schaamlippen verkleinen en ben je benieuwd naar het proces van een schaamlipverkleining? Skin + Surgery legt het uit!

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op 070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Vrijblijvend adviesgesprek
Plan een afspraak
070 200 20 70
usp-vink Hoogste kwaliteit
usp-vink NVCG gecertificeerd
usp-vink Persoonlijke aandacht
usp-vink Innerbeauty
usp-vink Natuurlijk resultaat

Behandeling

Schaamlipverkleining

Wil jij graag een schaamlipverkleining ondergaan omdat je last hebt van lange, uitstekende of grote schaamlippen? Veel vrouwen kiezen er voor hun schaamlippen te verkleinen. Een schaamlipverkleining is een ingreep die je weer je zelfvertrouwen teruggeeft. Welk type vulva je ook hebt, Skin + Surgery staat voor je klaar!

Schaamlipverkleining – Voel jij je ongemakkelijk als je een strakke broek of een sportlegging aan hebt? Merk je dat fietsen pijnlijk is als je net niet goed zit? Wil je graag het uiterlijk van je vulva veranderen, maar weet je niet hoe? Skin + Surgery kan je verder helpen met een schaamlipverkleining. Met een schaamlipverkleining kom je van grote schaamlippen of andere schaamlip gerelateerde klachten af. Skin + Surgery Clinics, als winnaar van de Clinic Awards 2022, is de juiste kliniek voor deze behandeling.

 

Er zijn verschillende soorten schaamlipcorrecties en dus ook verschillende soorten schaamlipverkleiningen. Je kunt ervoor kiezen je binnenste schaamlippen of je buitenste schaamlippen te verkleinen. Bij een schaamlipverkleining voor de binnenste schaamlippen (labia minora) worden de schaamlippen operatief dusdanig verkleind dat ze binnen de buitenste schaamlippen (labia majora) vallen en hierdoor beter beschermd worden. Dit is een zeer populaire behandeling. Bij een schaamlipcorrectie voor de buitenste schaamlippen geldt dezelfde werkwijze alleen nu gericht op de labia majora. Het verwijderen van het huidoverschot zorgt ervoor dat de schaamlippen kleiner worden.

 

Vrouwen en hun vulva’s zijn allemaal uniek. Sommige vrouwen vinden hun grote schaamlippen heel mooi, maar ervaren er ongemak door tijdens het fietsen. Voor hen is een schaamlipverkleining de manier om zich weer goed in hun lichaam te voelen. Anderen vrouwen vinden hun schaamlippen esthetisch gezien niet mooi en zien liever iets anders. Wat de reden voor een schaamlipverkleining ook mag zijn, Skin + Surgery helpt je graag verder tijdens een consult waarin onze vrouwelijke chirurge je zal vragen naar je klachten en je wensen. We zullen altijd eerlijk met je zijn over de mogelijkheden. Durf ons in vertrouwen te nemen en we zullen er alles aan doen jouw droom vulva een realiteit te maken. Skin + Surgery heeft vestigingen in Rotterdam en Den Haag, wat ons goed bereikbaar maakt vanuit verschillende delen van Nederland.

 

Onze ervaren  Skin + Surgery specialisten helpen je graag verder met een deskundige en veilige schaamlipverkleining. Bekijk ons overzicht van alle schaamlipcorrectie mogelijkheden die we aanbieden. Onze prijzenpagina toont een actueel overzicht van alle overige behandelingen inclusief de verschillende schaamlipcorrecties. Vergeet niet een vrijblijvend adviesgesprek aan te vragen en onze reviews op kliniekervaringen.nl te lezen.

Schaamlipverkleining

Resultaten van een schaamlipverkleining

Skin + Surgery Clinics is gespecialiseerd in allerlei soorten schaamlipverkleiningen. Van asymmetrische, lange schaamlippen tot aan uitstekende schaamlippen en meer. Bekijk de voor- en na foto’s van onze cliënten die eerder een schaamlipverkleining ondergingen en laat je overtuigen door de prachtige resultaten. Het resultaat van de schaamlipverkleining is blijvend wat het tot een zeer dankbare en populaire ingreep maakt. Ben je benieuwd naar hoe onze andere cliënten hun schaamlipcorrectie bij Skin + Surgery ervoeren? Lees hun reviews op kliniekervaringen.nl

Schaamlipverkleining

Kwaliteit is onze passie

Vrijblijvend adviesgesprek

Ma. t/m zo. van 08:00 tot 22:00

In een adviesgesprek met onze vrouwelijke chirurge krijg je antwoord op de vraag of je vagina afwijkt van de norm en of je geschikt bent voor een schaamlipverkleining. Je moet minimaal 18 jaar oud zijn, omdat je schaamlippen dan volgroeid zijn. Er bestaat niet zoiets als een standaard vagina. Je komt in aanmerking voor een labiacorrectie als je binnenste schaamlippen te ver uitsteken en/of als je klachten ervaart van uitstulpende schaamlippen.

 

Tijdens het vrijblijvende consult vraagt onze specialist naar je klachten en wensen. Je schaamlippen worden onderzocht, waarna de behandelmogelijkheden worden besproken. Je krijgt heldere informatie en uitleg over de behandeling, de nazorg, de risico’s, de kosten en het te verwachten eindresultaat. Er worden foto’s vooraf gemaakt, die later kunnen worden vergeleken met het eindresultaat.

Een schaamlipverkleining is een veelvoorkomende behandeling bij Skin + Surgery Clinics, waarbij onder lokale verdoving het overtollige huidweefsel wordt weggesneden. Mocht je heel zenuwachtig zijn, kunnen we je een rustgevend tablet voorschrijven. Het is een kleine ingreep met blijvend natuurlijk resultaat. De poliklinische behandeling duurt circa 1 uur en wordt altijd uitgevoerd door een ervaren en hooggekwalificeerde vrouwelijke chirurg. Je mag na de behandeling en na een korte hersteltijd weer naar huis.

 

Er blijven na de schaamlipverkleining geen duidelijk zichtbare littekens achter. De binnenste en buitenste schaamlippen zijn na de ingreep in balans en ze vormen een natuurlijk geheel. De binnenste schaamlippen stulpen niet meer uit. Ze kunnen wel een enigszins onregelmatig, asymmetrisch uiterlijk houden. Dit is normaal. Je bent binnen 1 tot 2 weken hersteld van de operatie en in staat om je dagelijkse bezigheden te hervatten. De schaamlippen behouden bijna altijd hun natuurlijke gevoeligheid. Het eindresultaat is na 6 tot 9 weken te zien.

 

De chirurgische ingreep kan gepaard gaan met enige napijn en zwelling in de schaamstreek. Je kunt tegen de pijn een pijnstiller innemen. De zwelling dient direct na de ingreep en enkele dagen lang met een zakje diepvrieserwten of koud kompres te worden bestreden. Houd de wond goed schoon door deze minstens tweemaal per dag te spoelen tijdens het douchen. Je mag hierna de wond en het omliggende gebied insmeren met een crème.

 

De wond wordt na de schaamlipverkleining gehecht met oplosbare hechtingen en wordt niet verbonden. Het is daarom verstandig om een inlegkruisje of maandverband te dragen tegen eventueel bloedverlies. Verricht in de eerste vier tot zes weken na de ingreep geen zware lichamelijke inspanningen, zoals fysieke arbeid, intensief sporten of zwaar tillen. Wacht tijdens de herstelperiode 4-6 weken met vrijen.

 

Onderstaand zie je foto’s van hoe het herstel de eerste 2 weken kan verlopen. Weet dat iedereen uniek is en het bij jou net weer anders kan zijn. Laat je daarom goed informeren tijdens een persoonlijk consult.

 

herstel schaamlipcorrectie

De kans op complicaties na een schaamlipverkleining is vrijwel nihil. Er kan soms een lichte nabloeding optreden of de wond kan geïnfecteerd raken en ontsteken. Roken heeft een slechtere wondgenezing tot gevolg en geeft een hogere kans op ontstekingen. De ervaren specialisten van Skin + Surgery werken volgens de modernste behandeltechnieken en met de beste instrumenten, om een veilige en resultaatgerichte behandeling te garanderen.

Dr. Thanya Tha-In

Chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts

Dokter Thanya Tha-In is chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts en staat bekend als de één van de beste in haar vak. Thanya kijkt verder dan het te behandelen gebied en is oprecht geïnteresseerd in u als persoon. Met zorg en aandacht legt ze u de mogelijkheden uit en is ze realistisch in het te verwachten resultaat. Dit geldt voor een behandeling met injectables, maar net zo goed voor een chirurgische ingreep. Lees meer over onze specialisten

Let op: schaamlipcorrecties om schaamlippen te verkleinen worden tegenwoordig veelvuldig door klinieken en zorgprofessionals aangeboden, vaak tegen scherpe tarieven en met hoge kortingen. Helaas betekent dit vaak dat de ingreep niet wordt uitgevoerd door een gecertificeerd cosmetisch arts of chirurg. Laat je daarom altijd goed informeren tijdens een persoonlijk consult en onthoud: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat het vaak ook.

Schaamlipverkleining

Prijzen en vergoedingen

Skin + Surgery is transparant op ieder vlak, inclusief onze prijzen. De prijzen voor een schaamlipverkleining verschillen omdat er meerdere soorten schaamlipcorrecties zijn. Rechts kun je de verschillende soorten schaamlipcorrecties vinden, met de bijbehorende prijzen. In sommige medische gevallen is het mogelijk een schaamlipcorrectie vergoed te krijgen. Vraag naar meer informatie bij jouw zorgverzekeraar.

Schaamlipcorrectie binnenste enkelzijdig

€ 950,-

Schaamlipcorrectie binnenste beiderzijds

€ 1500,-

Uitgebreide Schaamlipcorrectie

€ 2000,-

Clitoriskapcorrectie (alleen in combinatie met een schaamlipcorrectie)

€ 2500,-

Mijn ervaring: schaamlipverkleining

“De persoonlijke benadering sprak mij erg aan”

Een schaamlipverkleining kan spannend en eng zijn. Je hebt vast veel vragen en wilt zoveel mogelijk weten over de ingreep en het herstel. Irene heeft een schaamlipverkleining gehad bij Dr. Thanya Tha-In en deelt in deze blog graag haar verhaal. Ze bespreek hoe en waarom ze haar keuze heeft gemaakt, hoe ze de ingreep heeft ervaren en hoe het herstel bij haar verliep. Heb je naar aanleiding van de ervaring van Irene nog vragen? We beantwoorden ze graag tijdens een vrijblijvend adviesgesprek.

Schaamlipverkleining

Veelgestelde vragen

Bij een schaamlipcorrectie (labiacorrectie) worden de binnenste schaamlippen verkleind. Hiervoor kan worden gekozen vanuit cosmetische, maar ook vanuit medische overwegingen. De binnenste schaamlippen (labia minora) worden operatief dusdanig verkleind dat ze binnen de buitenste schaamlippen (labia majora) vallen en hierdoor beter beschermd worden.

Wanneer je binnenste schaamlippen dusdanig groot zijn dat ze verder uitsteken dan de buitenste schaamlippen, kun je hier hinder van ondervinden. De klachten die je hierdoor ervaart kunnen zowel fysiek als psychisch van aard zijn. Lichamelijke klachten kunnen zich uiten in de vorm van pijn bij activiteiten als etsen, paardrijden en andere sporten. Ook het dragen van strakke kleding kan vervelend of zelfs pijnlijk zijn. Soms zorgen grote schaamlippen ook voor pijn bij het vrijen. Psychische klachten kunnen zich uiten in de vorm van bijvoorbeeld schaamte. Wanneer je last hebt van een of meer van deze klachten is een schaamlipcorrectie wellicht een oplossing.

Geen twee vrouwen zijn hetzelfde. Geen twee vagina’s zijn hetzelfde. Heb jij het idee dat je vagina afwijkt van de norm, zonder dat je lijdt aan psychische of fysieke klachten als gevolg hiervan? Dan is het belangrijk om je te realiseren dat er niet zoiets bestaat als de standaard vagina of de gemiddelde vagina. In dat geval is het verstandig om bij jezelf te rade te gaan of het resultaat van een dergelijke operatie werkelijk bijdraagt aan je gevoel van welzijn.

Wanneer de schaamlippen nog niet volgroeid zijn, is een schaamlipcorrectie (nog) niet mogelijk. De operatie kan bij ons worden uitgevoerd als je ouder bent dan 18 jaar.

Hoewel een schaamlipcorrectie een relatief eenvoudige ingreep is, zijn er bij iedere operatie risico’s. Na de ingreep kan een nabloeding optreden. Ook kan de wond geïnfecteerd raken en/of ontsteken. In sommige gevallen kunnen de littekens na de genezing gevoelloos zijn of blijven.

Schaamlippen zijn van nature asymmetrisch. Hoewel er gestreefd wordt naar een zo symmetrisch mogelijk resultaat, is een volledig symmetrisch resultaat na de ingreep niet te garanderen.

Een schaamlipcorrectie is een ingreep die over het algemeen niet wordt vergoed. Alleen wanneer de operatie medisch gezien noodzakelijk is, vergoeden sommige zorgverzekeraars in zeldzame gevallen een correctie van de schaamlippen. Wanneer je een schaamlipcorrectie overweegt, is het verstandig om vooraf na te gaan of jouw (aanvullende) zorgverzekering deze ingreep dekt en zo ja, onder welke voorwaarden.

Na de schaamlipcorrectie kan een aanzienlijke zwelling optreden, hierdoor is het belangrijk om direct na de ingreep te beginnen met koelen. Hiervoor wordt meestal een zakje diepvrieserwten gebruikt. Wij adviseren de zwelling enkele dagen regelmatig te blijven koelen. Daarnaast is het belangrijk om de wond goed schoon te houden. Minstens twee keer per dag moet daarom worden gespoeld, bijvoorbeeld tijdens het douchen. De wond en het gebied eromheen mogen eventueel worden ingesmeerd met een crème.

 

Na de ingreep wordt de wond niet verbonden. Wel is het verstandig om maandverband te gebruiken om ervoor te zorgen dat eventueel bloedverlies wordt opgevangen.

 

In de eerste vier tot zes weken na de schaamlipcorrectie raden wij het af om extra inspanningen te verrichten. Je kunt hierbij denken aan zware lichamelijke arbeid, zwaar tillen, etsen en sporten. Ook vrijen is tijdens de herstelperiode af te raden.

 

Wil je meer weten over het herstel na een schaamlipcorrectie? Irene heeft deze ingreep laten doen bij Skin + Surgery, en deelt in dit blog haar ervaring.

Na de schaamlipcorrectie kan een aanzienlijke zwelling optreden, hierdoor is het belangrijk om direct na de ingreep te beginnen met koelen. Hiervoor wordt meestal een zakje diepvrieserwten gebruikt. Wij adviseren de zwelling enkele dagen regelmatig te blijven koelen. Daarnaast is het belangrijk om de wond goed schoon te houden. Minstens twee keer per dag moet daarom worden gespoeld en na elk toiletbezoek.

Na de ingreep wordt de wond niet verbonden. Wel is het verstandig om maandverband te gebruiken om ervoor te zorgen dat eventueel bloedverlies wordt opgevangen.

In de eerste vier tot zes weken na de schaamlipcorrectie raden wij het af om extra inspanningen te verrichten. Je kunt hierbij denken aan zware lichamelijke arbeid, zwaar tillen, fietsen en sporten. Ook vrijen is tijdens de herstelperiode af te raden.

Staat jouw vraag er
niet tussen?

Neem dan nu contact op

070-200 20 70

van Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Maak alvast kennis met Dr. Thanya Tha-In

De kliniek in Bergschenhoek

Schaamlipverkleining

Voel je weer comfortabel in je eigen lichaam

Sommige vrouwen kunnen zich jarenlang ongelukkig en onzeker voelen over hoe hun vulva eruitziet. Gelukkig kan een schaamlipverkleining hierbij helpen. Na een schaamlipverkleining voelen veel vrouwen zich zelfverzekerd en opgelucht, wat de behandeling zeer populair maakt. Ben je geïnteresseerd in een schaamlipverkleining en wil je graag meer informatie weten over hoe Skin + Surgery je kan verder helpen? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan en onze specialisten leggen je graag alles uit.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op
070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Meer informatie

Download de brochure

Wil je meer informatie over schaamlipcorrecties en hoe we je schaamlippen verkleinen? Misschien wil je alles nog eens rustig nalezen? Download nu gratis onze brochure.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

*Als je je e-mailadres invult, sturen we je ook onze maandelijkse nieuwsbrief. Je kunt je hier op ieder gewenst moment weer voor afmelden.

Copyright © 2023 Skin + Surgery Clinics. All rights reserved

De eerder benoemde resultaten kunnen niet gegarandeerd worden. De resultaten verschillen van persoon tot persoon. We kunnen geen concrete uitspraken doen over hoe uw lichaam reageert op bepaalde behandelingen of producten.Beoordeling van Skin+Surgery Clinics op kliniekervaringen.nl: 8.9 uit 10 (297 beoordelingen)
Vrijblijvend
adviesgesprek
Maak een
afspraak