Skin Surgergy Menu icon

Behandeling

Schaamlipcorrectie Westland

Heb jij last van ongemakken daarbeneden? Of ben je geen fan van hoe het eruit ziet en wil je 'tweaken'? Dat kan met een schaamlipcorrectie bij Skin + Surgery in Westland.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op 070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Vrijblijvend adviesgesprek
Plan een afspraak
070 200 20 70
usp-vink Hoogste kwaliteit
usp-vink NVCG gecertificeerd
usp-vink Persoonlijke aandacht
usp-vink Innerbeauty
usp-vink Natuurlijk resultaat

Behandelingen

Schaamlipcorrectie Westland

Vulva’s en schaamlippen, ze zijn er in verschillende soorten en maten. Ben jij ontevreden over het uiterlijk van je schaamlippen of ervaar je ongemakken tijdens het fietsen, vrijen of andere activiteiten? Dan is een schaamlipcorrectie in Westland een interessante behandeling voor jou.

Schaamlipcorrectie in Westland –  Vagina’s – of beter gezegd, vulva’s en al hun onderdelen – zijn te vinden in allerlei verschillende vormen, maten en kleuren. Wist je dat ze zelfs verschillende, unieke geuren hebben?. Veel vrouwen en mensen met een vulva, maken zich zorgen om hun geslachtsdelen. Ziet het er wel “normaal” uit? Het is moeilijk om geslachtsdelen te vergelijken met anderen, aangezien we dit allemaal netjes bedekken. Het type vulva’s dat je ziet in bijvoorbeeld volwassen entertainment is namelijk maar een soort vulva en is niet representatief voor alle mensen met een vulva. Zolang jij geen last hebt van je schaamlippen, bijvoorbeeld tijdens het vrijen of fietsen, is er niets aan de hand. Qua uiterlijk is er namelijk geen ‘normaal’.

 

Dat betekent niet dat je niet je schaamlippen kan tweaken en aanpassen met een schaamlipcorrectie in Westland als je dat zou willen. Misschien is de ene schaamlip langer dan de andere of zijn de buitenste labia heel lang. Wat het ook mag zijn, het is jouw goed recht als vulva ‘bezitter’ om aan te passen wat je wil! Pijn en ongemak hoeven niet de enige redenen te zijn voor een schaamlipcorrectie in Westland.

 

Onze ervaren specialisten van Skin + Surgery helpen je graag verder met de veilige en veelvoorkomende schaamlipcorrectie in Westland. Onze vrouwelijke chirurge zorgt voor een natuurlijk resultaat en bespreekt tot in detail wat er zal gebeuren. Voor meer informatie over de verschillende types schaamlipcorrecties die Skin + Surgery biedt, kun je deze pagina bekijken. Onze prijzenpagina toont een actueel overzicht van alle overige behandelingen inclusief de verschillende schaamlipcorrecties.

 

Onze cliënten delen hun schaamlipcorrectie ervaringen in Westland met je op KliniekErvaringen.nl. Overtuigd, of heb je nog meer vragen? Onze Skin + Surgery specialisten helpen je graag verder tijdens een vrijblijvend adviesgesprek in een van onze vestigingen in Rotterdam, Den Haag, of Utrecht.

Omdat schaamlippen variëren per individu is het onmogelijk om alle soorten op te noemen. Jouw schaamlippen zijn dus echt uniek aan jou. Maar qua vorm zijn er genoeg overlappen om een aantal soorten op te kunnen noemen. We geven je graag een aantal voorbeelden.

 

Prominente binnenlippen
De binnenste lippen zijn vaak langer dan de buitenste lippen, waardoor ze uitsteken. Dit verschil in lengte kan subtieler zijn, waarbij de binnenste lippen net een beetje naar buiten gluren, of juist heel uitgesproken.

 

Lange, bungelende buitenste lippen
Dit zijn een vorm van prominente buitenste lippen. Ze zijn meestal aan de grotere kant, waardoor de huid vaak dun en los blijft. Net als bij bungelende binnenlippen, is het mogelijk dat de plooien buiten je ondergoed hangen. Dit kan je binnenste lippen wat meer exposure geven.

 

Asymmetrische binnenlippen
Als de ene binnenlip langer, dikker of groter is dan de andere, wordt deze als asymmetrisch beschouwd. Het is eigenlijk heel normaal dat de vulva’s kleine schaamlippen niet precies gelijk zijn. Vaak zul je dit niet eens merken, behalve als het verschil zo groot is dat het opvalt.

 

Prominente buitenste lippen
Prominente buitenste lippen zitten veel lager op je vulva. De huid kan dik en gezwollen zijn of dun en een beetje los- of ergens daar tussenin.

 

Kleine, open lippen
Je buitenste lippen zijn plat en rusten tegen je schaambeen, maar zijn iets van elkaar gescheiden, waardoor je kleine schaamlippen zichtbaar zijn.

 

Kleine, gesloten lippen
De buitenste lippen zijn in dit geval niet apart gezet, dus ze verbergen en bevatten je binnenste lippen volledig. Hoewel dit type vulva vaak wordt gezien in entertainment voor volwassenen, is het eigenlijk het minst voorkomende type vulva in het algemeen.

 

Geen enkele soort vulva is beter dan het andere. Wat jij mooi vindt, is afhankelijk van jouw eigen perceptie en jouw perceptie wordt beïnvloed door wat je veel ziet. Tijdens jouw schaamlipcorrectie in Westland bespreken we jouw wensen en kijken we welk type het beste bij je past en wat mogelijk is.

Ben je woonachtig in de regio Rotterdam, Den Haag of kom je uit de gemeente Westland (Naaldwijk, s-Gravenzande, Wateringen, Monster of De Lier)? Dan hoef je niet ver te reizen voor een schaamlipcorrectie in Westland! Skin + Surgery is namelijk de specialist bij jouw in de buurt. We bieden verschillende schaamlipcorrectie behandelingen in Westland aan. Of je nu de buitenste of binnenste labia wilt veranderen, we bespreken graag de mogelijkheden met je in een vrijblijvend adviesgesprek.

 

We zijn vanuit Westland goed te bereiken met de auto, maar ook met het openbaar vervoer. Plan hier je reis met Google Maps naar onze kliniek in Bergschenhoek, Rotterdam. Plan hier je reis als je naar onze kliniek in Den Haag wil.

Schaamlipcorrectie in Westland

Resultaten van een schaamlipcorrectie

Niets zegt meer over de kwaliteit van onze schaamlipcorrectie behandeling in Westland dan onze tevreden cliënten met hun positieve reviews. Je kunt de reviews lezen op KliniekErvaringen. Ben je benieuwd naar de voor en na foto’s van een schaamlipcorrectie behandeling in Westland. Die vind je wanneer je naar beneden scrolt.

Schaamlipcorrectie Westland

Kwaliteit is onze passie

Vrijblijvend adviesgesprek

Ma. t/m zo. van 08:00 tot 22:00

In een adviesgesprek met onze vrouwelijke specialist wordt besproken wat de reden is dat je interesse hebt in een schaamlipcorrectie. Heb je klachten? En zo ja, welke? Of zijn jouw redenen voornamelijk cosmetisch? Of allebei? Wat jouw verhaal ook is, we luisteren graag naar je.

 

Iedereen is uniek, waardoor er bij het fysieke consult een lichamelijk onderzoek zal plaatsvinden. Dit is zodat we kunnen bekijken of je in aanmerking komt en welke behandelmogelijkheden voor jou van toepassing zijn. Dit kan een dubbelzijdige of enkelzijde schaamlipcorrectie zijn, wat vaak wordt uitgebreid met een v-lift of clitoriskapcorrectie. Zo bekijken we hoe we het meest optimale resultaat kunnen behalen. Dit kan zijn op het gebied van eventuele klachten, cosmetische redenen of beide.Er worden bij het lichamelijk onderzoek foto’s gemaakt, die later kunnen worden vergeleken met het eindresultaat. Verder krijg je heldere informatie en uitleg over de behandeling, de nazorg, de risico’s, de kosten en het te verwachten eindresultaat.

 

Belangrijk om te weten is dat je minimaal 18 jaar moet zijn.

Een schaamlipcorrectie in Westland is een poliklinische behandeling. Je hoeft hiervoor niet te worden opgenomen in onze kliniek. In overleg met een van onze plastisch chirurgen wordt bepaald hoeveel uitstulpende huid wordt verwijderd. De relatief eenvoudige chirurgische ingreep vindt onder verdoving plaats. Een schaamlipcorrectie kan zowel onder plaatselijke verdoving als onder algehele anesthesie (narcose) worden uitgevoerd. De overtollige huid wordt weggehaald. Hierna worden de bloedvaatjes dicht gebrand, waarna de wond zorgvuldig wordt gehecht. Er blijven geen zichtbare littekens achter. De dagbehandeling duurt ongeveer 1 uur en wordt uitgevoerd door een vrouwelijke chirurge die aangesloten is bij de NVPC, de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie. Je mag na de behandeling en na een korte rustperiode naar huis. Je mag nog niet autorijden. Neem iemand mee of laat iemand je ophalen.

 

De grootte en vorm van de schaamlippen verschilt per vrouw.  Waar de binnenste schaamlippen ofwel labia minora vóór de behandeling nog een aantal centimeter buiten de grote schaamlippen (labia majora) uitstaken, zijn de schaamlippen ná de operatieve correctie mooi in balans. De verhouding tussen de binnenste en buitenste schaamlippen wordt hersteld. De labia minora kunnen door de huidstructuur en het genezingsproces een wat onregelmatig, asymmetrisch uiterlijk houden. Dit is normaal. De wond geneest snel. De schaamlippen zijn goed doorbloed. Ze behouden na de schaamlipcorrectie in Westland hun natuurlijke gevoeligheid. Na zes weken tot negen weken is het eindresultaat te zien.

De schaamlippen kunnen na de chirurgische ingreep wat gezwollen en pijnlijk zijn. Je kunt hier een pijnstiller tegen innemen. De lichte zwelling en pijn zijn tegen te gaan door de eerste dagen na de behandeling te koelen met een zakje diepvrieserwten of een koud kompres. Draag geen te strakzittend ondergoed. Er kan licht bloedverlies optreden. Het is verstandig om een maandverband of inlegkruisje te dragen. De wond wordt niet verbonden. Houd de wond goed schoon door deze tweemaal per dag te spoelen tijdens het douchen. Dit bevordert het genezingsproces. Je mag de wond en het omliggende huidgebied met een crème insmeren.

 

Je mag na de schaamlipcorrectie in Westland al snel lichte dagelijkse activiteiten hervatten, maar doe het de eerste weken een beetje rustig aan. De meeste vrouwen ondervinden weinig pijn en hinder van de ingreep, maar het lichaam heeft even tijd nodig om goed te herstellen. Vermijd in de eerste vier tot zes weken fysieke inspanningen die druk geven op de schaamlippen, zoals zwaar tillen, zware arbeid, fietsen en intensief sporten. Het wordt afgeraden om tijdens deze herstelperiode te vrijen. Na ongeveer zes weken kun je al je activiteiten weer verrichten.

De risico’s tijdens een schaamlipcorrectie in Westland zijn gering. De kans op complicaties na de chirurgische ingreep is even klein. In incidentele gevallen kan er een allergische reactie op de verdovingsvloeistof, pleisters of desinfecteermiddelen optreden. Er kan soms een nabloeding, infectie of verstoorde wondgenezing voorkomen, of trombose ontstaan. Onze ervaren specialisten werken met de beste instrumenten en de modernste behandeltechnieken om de risico’s tot een minimum te beperken. En een veilige behandeling met natuurlijk resultaat te garanderen.

 

Je kunt zelf ook maatregelen nemen om eventuele risico’s uit te sluiten. Bijvoorbeeld door te stoppen met roken. Minimaal drie weken vóór de chirurgische ingreep aan de binnenste schaamlippen en minimaal drie weken na de behandeling. Dit reduceert de kans op ontstekingen. Heel soms treedt er een gevoelsverandering op bij de schaamlippen, maar dit is zeldzaam. Onze vrouwelijke chirurge werkt toe naar het meest optimale resultaat. Volledige symmetrie van de schaamlippen is niet te garanderen. Je krijgt de natuurlijke schaamlippen die bij jou als unieke vrouw passen.

Dr. Thanya Tha-In

Chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts

Dokter Thanya Tha-In is chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts en staat bekend als de één van de beste in haar vak. Thanya kijkt verder dan het te behandelen gebied en is oprecht geïnteresseerd in u als persoon. Met zorg en aandacht legt ze u de mogelijkheden uit en is ze realistisch in het te verwachten resultaat. Dit geldt voor een behandeling met injectables, maar net zo goed voor een chirurgische ingreep. Lees meer over onze specialisten

Schaamlipcorrectie Westland

Prijzen en vergoedingen

Wil jij graag een schaamlipcorrectie in Westland ondergaan en ben je benieuwd naar de kosten? De kosten van een schaamlipcorrectie in Westland zijn afhankelijk van welke behandelingen je kiest en hoe uitgebreid ze zijn. In sommige medische gevallen kan een schaamlipcorrectie worden vergoed. Vraag naar meer informatie bij je zorgverzekeraar.

Schaamlipcorrectie binnenste enkelzijdig

€ 950,-

Schaamlipcorrectie binnenste beiderzijds

€ 1500,-

Labia correctie met Clitoriskapcorrectie

€ 2500,-

Uitgebreide Schaamlipcorrectie

€ 2000,-

Schaamlipcorrectie Westland

Veelgestelde vragen

Bij een schaamlipcorrectie (labiacorrectie) worden de binnenste schaamlippen verkleind. Hiervoor kan worden gekozen vanuit cosmetische, maar ook vanuit medische overwegingen. De binnenste schaamlippen (labia minora) worden operatief dusdanig verkleind dat ze binnen de buitenste schaamlippen (labia majora) vallen en hierdoor beter beschermd worden.

Wanneer je binnenste schaamlippen dusdanig groot zijn dat ze verder uitsteken dan de buitenste schaamlippen, kun je hier hinder van ondervinden. De klachten die je hierdoor ervaart kunnen zowel fysiek als psychisch van aard zijn. Lichamelijke klachten kunnen zich uiten in de vorm van pijn bij activiteiten als etsen, paardrijden en andere sporten. Ook het dragen van strakke kleding kan vervelend of zelfs pijnlijk zijn. Soms zorgen grote schaamlippen ook voor pijn bij het vrijen. Psychische klachten kunnen zich uiten in de vorm van bijvoorbeeld schaamte. Wanneer je last hebt van een of meer van deze klachten is een schaamlipcorrectie wellicht een oplossing.

Geen twee vrouwen zijn hetzelfde. Geen twee vagina’s zijn hetzelfde. Heb jij het idee dat je vagina afwijkt van de norm, zonder dat je lijdt aan psychische of fysieke klachten als gevolg hiervan? Dan is het belangrijk om je te realiseren dat er niet zoiets bestaat als de standaard vagina of de gemiddelde vagina. In dat geval is het verstandig om bij jezelf te rade te gaan of het resultaat van een dergelijke operatie werkelijk bijdraagt aan je gevoel van welzijn.

Wanneer de schaamlippen nog niet volgroeid zijn, is een schaamlipcorrectie (nog) niet mogelijk. De operatie kan bij ons worden uitgevoerd als je ouder bent dan 18 jaar.

Het consult

 

Tijdens het consult zal onze vrouwelijke chirurge je vragen naar je klachten en je wensen. Ook zullen je schaamlippen worden bekeken. Op basis van jouw anatomie, klachten en wensen zal ze je laten weten wat, in jouw persoonlijke situatie, de mogelijkheden zijn. Indien nodig worden er foto’s gemaakt voor het medisch dossier, zodat het eindresultaat hier later mee vergeleken kan worden.

Tijdens het consult is er ruimte voor al je vragen. Als je twijfels of onzekerheden hebt, leg deze dan vooral voor. Wij begrijpen dat dit een delicate en intieme kwestie is en we nemen graag de tijd voor je.

Hoewel een schaamlipcorrectie een relatief eenvoudige ingreep is, zijn er bij iedere operatie risico’s. Na de ingreep kan een nabloeding optreden. Ook kan de wond geïnfecteerd raken en/of ontsteken. In sommige gevallen kunnen de littekens na de genezing gevoelloos zijn of blijven.

Schaamlippen zijn van nature asymmetrisch. Hoewel er gestreefd wordt naar een zo symmetrisch mogelijk resultaat, is een volledig symmetrisch resultaat na de ingreep niet te garanderen.

Een schaamlipcorrectie is een ingreep die over het algemeen niet wordt vergoed. Alleen wanneer de operatie medisch gezien noodzakelijk is, vergoeden sommige zorgverzekeraars in zeldzame gevallen een correctie van de schaamlippen. Wanneer je een schaamlipcorrectie overweegt, is het verstandig om vooraf na te gaan of jouw (aanvullende) zorgverzekering deze ingreep dekt en zo ja, onder welke voorwaarden.

Na de schaamlipcorrectie kan een aanzienlijke zwelling optreden, hierdoor is het belangrijk om direct na de ingreep te beginnen met koelen. Hiervoor wordt meestal een zakje diepvrieserwten gebruikt. Wij adviseren de zwelling enkele dagen regelmatig te blijven koelen. Daarnaast is het belangrijk om de wond goed schoon te houden. Minstens twee keer per dag moet daarom worden gespoeld, bijvoorbeeld tijdens het douchen. De wond en het gebied eromheen mogen eventueel worden ingesmeerd met een crème.

 

Na de ingreep wordt de wond niet verbonden. Wel is het verstandig om maandverband te gebruiken om ervoor te zorgen dat eventueel bloedverlies wordt opgevangen.

In de eerste vier tot zes weken na de schaamlipcorrectie raden wij het af om extra inspanningen te verrichten. Je kunt hierbij denken aan zware lichamelijke arbeid, zwaar tillen, etsen en sporten. Ook vrijen is tijdens de herstelperiode af te raden.

Na de schaamlipcorrectie kan een aanzienlijke zwelling optreden, hierdoor is het belangrijk om direct na de ingreep te beginnen met koelen. Hiervoor wordt meestal een zakje diepvrieserwten gebruikt. Wij adviseren de zwelling enkele dagen regelmatig te blijven koelen. Daarnaast is het belangrijk om de wond goed schoon te houden. Minstens twee keer per dag moet daarom worden gespoeld, bijvoorbeeld tijdens het douchen. De wond en het gebied eromheen mogen eventueel worden ingesmeerd met een crème.

 

Na de ingreep wordt de wond niet verbonden. Wel is het verstandig om maandverband te gebruiken om ervoor te zorgen dat eventueel bloedverlies wordt opgevangen.

In de eerste vier tot zes weken na de schaamlipcorrectie raden wij het af om extra inspanningen te verrichten. Je kunt hierbij denken aan zware lichamelijke arbeid, zwaar tillen, fietsen en sporten. Ook vrijen is tijdens de herstelperiode af te raden.

Staat jouw vraag er
niet tussen?

Neem dan nu contact op

070-200 20 70

van Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Schaamlipcorrectie Westland

Schaamlippen zoals jij ze wil

Geen enkele vrouw is hetzelfde en zo ook zijn vulva’s van vrouwen zo uniek als maar kan. Als het op vulva’s aankomt, is niets gek, raar of ongewoon. Ze horen allemaal anders te zijn. Maar als jij een beeld heb van hoe jij het graag zou willen zien, dan kunnen wij daar bij helpen. Een schaamlipcorrectie bij Skin + Surgery in Westland kan jou helpen met jouw visie van je eigen vulva. Uiterlijk kan een rol spelen, maar voor sommige gaat het om ongemakken. Ook hierbij is een schaamlipcorrectie in Westland een goede keuze.  Onze ervaren deskundigen staan je graag te woord. Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan en kom bij een van onze klinieken langs. Onze vrouwelijke chirurge helpt je verder met al je vragen.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op
070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Copyright © 2023 Skin + Surgery Clinics. All rights reserved

De eerder benoemde resultaten kunnen niet gegarandeerd worden. De resultaten verschillen van persoon tot persoon. We kunnen geen concrete uitspraken doen over hoe uw lichaam reageert op bepaalde behandelingen of producten.Beoordeling van Skin+Surgery Clinics op kliniekervaringen.nl: 8.9 uit 10 (297 beoordelingen)
Vrijblijvend
adviesgesprek
Maak een
afspraak