Sculptra: 5 dingen die je wilt weten

Er zijn tegenwoordig tal van anti-rimpel, anti-aging en huid verbeterende behandelingen op de markt. Sommige lijken op elkaar, andere lossen juist specifieke problemen op, maar het doel is altijd hetzelfde: een jonger, frisser uiterlijk. Van al deze verschillende behandelingen is de Sculptra behandeling écht uniek. Het maakt gebruik van de stof poly-L-melkzuur en werkt samen met je lichaam om geleidelijk collageen aan te maken. Juist omdat het het eigen lichaam aan het werk zet, zijn de resultaten natuurlijk en langdurig. Overweeg je een Sculptra behandeling? Dan zijn deze 5 tips voor jou.

 

 

1. Waar is Sculptra voor?

Sculptra is een injectable, ontworpen om rimpels op te vullen en volume terug te geven aan bijvoorbeeld ingevallen wangen en slapen. Het is een biostimulerende stof, wat betekent dat het de collageenproductie van je lichaam stimuleert. Juist omdat je eigen lichaam aan het werk wordt gezet, duurt het langer voordat je resultaat ziet, maar houden de effect veel langer aan. Meestal zie ja na 6 weken voor het eerst verschil en vaak houdt de verbetering van je huid tot wel 2 jaar aan. Het voordeel van het geleidelijke opbouwen van collageen, is dat het Sculptra heel natuurlijk maakt. De verandering vindt over langere periode plaats, waardoor je niet in één keer een heel ander gezicht krijgt.

 

2. Sculptra is niet hetzelfde als een hyaluronzuur filler

Naarmate we ouder worden, stopt ons lichaam van nature met het produceren van veel collageen en ervaren we volumeverlies: één van de belangrijkste redenen voor zichtbare veroudering van het gezicht. Hoewel zowel hyaluronzuur als Sculptra beide injectables zijn die voor volume zorgen, is de manier waarop ze werken heel anders.

 

Hyaluronzuur filler wordt met name gebruikt om diepe rimpels en specifieke gebieden op te vullen of volume te geven. Daarnaast is het resultaat van hyaluronzuur filler vrijwel meteen zichtbaar. De resultaten houden gemiddeld 9 – 12 maanden aan en kunnen daarna goed worden herhaald. Als je echter veel filler nodig hebt omdat er veel volumeverlies is, is het al snel een vrij kostbare behandeling.

 

Sculptra werkt samen met het lichaam om de innerlijke structuur en het volume van de huid te herstellen door middel van de productie van collageen. Dat betekent dat het tijd kost om resultaat te zien, maar het effect langer mee gaat en vaak natuurlijker oogt. Juist dankzij de collageen krijg je niet alleen volume terug, je rimpels worden zachter en je gehele huidstructuur verbetert.

 

3. Hoe kies ik een behandelaar?

Zoals bij elke cosmetische ingreep, zijn ervaring en kunde van groot belang bij het kiezen van een behandelaar. Een ervaren cosmetisch arts levert doorgaans betere resultaten met minder complicaties, dan een niet-ervaren specialist. Voor een goede Sculptra behandeling is het belangrijk dat je behandelaar begrijpt hoe dit product op de juiste manier moet worden voorbereid en moet worden geïnjecteerd om problemen te voorkomen.

 

Doe daarom ook voor je Sculptra behandeling goed onderzoek naar de behandelend arts en de kliniek. Lees online reviews, bekijk voor- en na foto’s en ga altijd langs voor een persoonlijk consult.

 

4. Weet wat je kunt verwachten

Weet dat je na je Sculptra behandeling niet direct resultaat ziet. Het volume dat de verdunde Sculptra aanvankelijk geeft trekt snel na de behandeling weg, omdat het wordt afgebroken door het lichaam. De collageenproductie moet op gang komen, en die effecten zie je gemiddeld pas na 6 weken. Verder kunnen de resultaten per persoon verschillend zijn, omdat ze afhankelijk zijn van het individuele vermogen om collageen te produceren. Dat betekent dat iemand van 30 of 40 jaar wellicht meer resultaat zal zien dan iemand van 60 jaar met minder collageen in het lichaam. Laat je goed informeren door de behandelend arts om te bepalen of Sculptra jou de gewenste resultaten kan geven.

 

5. Voorkom bobbeltjes

Het voorkomen van bobbeltjes begint bij een ervaren behandelaar en de juiste injecteertechniek. Het is belangrijk dat je arts weet hoe en waar Sculptra geïnjecteerd moet worden en dat zij je de juiste massagetechniek kan uitleggen voor daarna.

 

Na je behandeling wordt geadviseerd om de behandelde gebieden regelmatig te masseren, om te voorkomen dat de Sculptra gaat klonteren. Je kunt hierbij de 5-5-5 massage regels aanhouden: masseer gedurende de eerste 5 dagen, 5 keer per dag, voor tenminste 5 minuten per keer.

 

Om de collageen daarna extra te stimuleren, kun je je Sculptra behandeling combineren met bindweefselmassages en aanvullen met collageensupplementen. Het Tight me up pakket van Skin  +Surgery combineert alledrie voor een vaste, eerlijke prijs.

 

Wil je weten of Sculptra een mooie behandeling is voor jou? Plan gerust een vrijblijvend adviesgesprek in, voor een persoonlijk advies. We ontvangen je graag in onze kliniek in Den Haag of Bergschenhoek, dichtbij Rotterdam.

 

 

Copyright © 2023 Skin + Surgery Clinics. All rights reserved

De eerder benoemde resultaten kunnen niet gegarandeerd worden. De resultaten verschillen van persoon tot persoon. We kunnen geen concrete uitspraken doen over hoe uw lichaam reageert op bepaalde behandelingen of producten.Beoordeling van Skin+Surgery Clinics op kliniekervaringen.nl: 8.9 uit 10 (297 beoordelingen)
Vrijblijvend
adviesgesprek
Maak een
afspraak