Skin Surgergy Menu icon

Behandeling

Sculptra Utrecht

Wil je een strakke huid en meer volume in je gezicht? Het kan met een Sculptra behandeling in Utrecht.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op 070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Vrijblijvend adviesgesprek
Plan een afspraak
070 200 20 70
usp-vink Hoogste kwaliteit
usp-vink NVCG gecertificeerd
usp-vink Persoonlijke aandacht
usp-vink Innerbeauty
usp-vink Natuurlijk resultaat

Behandelingen

Sculptra in Utrecht

Een gezicht met veel volumeverlies kan snel oud en moe lijken. De rimpels en lijnen worden meer zichtbaar en de huid begin te hangen. Een sculptra behandeling in Utrecht stimuleert de aanmaak van collageen en zorgt voor meer volume in je gezicht.

Sculptra behandeling Utrecht – Sculptra is een injecteerbare filler die rimpels glad strijkt en volume in het gezicht herstelt. Met de jaren verliezen we aan volume in onze huid. Dit komt door de vermindering van collageen en elastine. Vooral de wangen en de slapen lijden aan volumeverlies maar zijn goed te behandelen met Sculptra. Sculptra  maakt gebruik van een biocompatibel synthetisch materiaal dat nieuwe collageenproductie stimuleert.

 

Om deze reden gaat Sculptra langer mee dan hyaluronzuur fillers. Het lichaam breekt hyaluronzuur uiteindelijk af, terwijl bij Sculptra juist de aanmaak van collageen wordt gestimuleerd. Dit zorgt ervoor dat het iets langer duurt om het resultaat van de behandeling te zien, maar ook dat het effect langer aanhoudt. Er is nog geen ander product op de markt dat dit effect weet te bereiken. Het resultaat van een Sculptra behandeling in Utrecht is niet alleen langdurig, maar ook zeer natuurlijk ogend. De veranderingen in de huid treden over een langere periode op, wat bijdraagt aan een natuurlijke overgang.

 

Onze deskundige specialisten van Skin + Surgery helpen je graag verder met een Sculptra behandeling in Utrecht. Ons doel is een natuurlijk resultaat en we bespreken tot in detail wat er zal gebeuren. Benieuwd naar de prijzen? Scrol naar beneden of bezoek de prijzenpagina voor meer informatie over de kosten. Onze cliënten delen hun Sculptra ervaringen in Utrecht met je op KliniekErvaringen.nl. Ben je overtuigd, of heb je nog meer vragen? Onze Skin + Surgery specialisten helpen je graag verder tijdens een vrijblijvend adviesgesprek in een van onze vestigingen in Rotterdam, Den Haag, of Leidsche Rijn in Utrecht.

Sculptra wordt beschouwd als een discrete benadering om een ​​frisser, jonger uitziend uiterlijk te krijgen. We kunnen ervan uitgaan dat het veel door Hollywoodsterren gebruikt wordt, voornamelijk zij die ontkennen dat ze geopereerd zijn, maar er toch uitzien alsof ouder worden geen invloed op hen heeft. Ze zien er nog steeds natuurlijk en goed uit zonder een overduidelijk ‘plastic’ uiterlijk.

 

Sculptra kan voor een hoop gebruikt worden, waaronder:

 • Gezichtsvolume
 • Collageen stimulatie
 • Littekenbehandeling
 • Gezichtsasymmetrie
 • Vermindering van cellulitis
 • Billenverbetering\

 

Sculptra kan veilig worden gebruikt om gezichtsvolume en vet te herstellen dat verloren is gegaan door extrinsieke en intrinsieke veroudering, naast het behandelen van littekens. Sculptra wordt vaak gebruikt om marionetlijnen, slappe wangen, rimpels op handen, rimpels van decolleté en holle wangen/tempels te behandelen. Dat niet alleen,  het kan ook worden gebruikt bij verlies van vet en zacht weefsel in het gezicht, vroegtijdige veroudering van het gezicht, rimpelige handen, diepe acne littekens en traumatische littekens.

 

Wil je meer weten over Sculptra en wat een Sculptra behandeling in Utrecht voor jou kan betekenen? Vraag snel een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een sculptra behandeling in Utrecht is geschikt voor mannen en vrouwen van verschillende leeftijden die hun huid willen verbeteren. Geen ingevallen wangen, diepe rimpels, acnelittekens en losse huid meer!

 

Vanaf 20 jaar:

De collageenproductie vertraagt en gaat langzaam ‘slapen’. Dit is een ideaal moment om met Sculptra te starten om zo de collageen reserves actief te houden en huidverstrakking te garanderen.

 

Tussen 30/40 jaar:

Sculptra is ideaal voor langdurige lijntjes en rimpelcorrectie. Het vergroot het volume van de wangen en stimuleert collageen op een natuurlijke manier.

 

Vanaf 50 jaar en ouder:

Sculptra is ideaal om gezichtscontouren en volume te herstellen. Sculptra helpt gezichts laxiteit te corrigeren en de kaaklijn en andere gebieden te verbeteren. Patiënten kunnen een soort facelift effect bereiken zonder een facelift te ondergaan, met resultaten die tot 5 jaar aanhouden.

Woon je in de omgeving van Leidsche Rijn, Zeist, Amersfoort, Veenendaal of een andere stad in de regio Utrecht en wil je graag een Sculptra behandeling dicht aan huis ondergaan?

 

Skin + Surgery is de specialist bij jouw in de buurt. Onze kliniek in Leidsche Rijn is goed te bereiken met de auto maar ook met het openbaar vervoer. Plan hier je reis. Woon je in de buurt van Rotterdam of Den Haag? Dan zijn onze klinieken in Den Haag en Bergschenhoek beter te bereiken.

Sculptra in Utrecht

Onze resultaten van Sculptra

Lees de reviews op kliniekervaringen.nl en laat je overtuigen door de ervaringen van onze cliënten. De voor en na foto’s van de Sculptra behandelingen in Utrecht laten een duidelijke verandering zien met een prachtig en natuurlijk eindresultaat.

Sculptra behandeling in Utrecht

Kwaliteit is onze passie

Vrijblijvend adviesgesprek

Ma. t/m zo. van 08:00 tot 22:00

Dr. Thanya Tha-In

Chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts

Dokter Thanya Tha-In is chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts en staat bekend als de één van de beste in haar vak. Thanya kijkt verder dan het te behandelen gebied en is oprecht geïnteresseerd in u als persoon. Met zorg en aandacht legt ze u de mogelijkheden uit en is ze realistisch in het te verwachten resultaat. Dit geldt voor een behandeling met injectables, maar net zo goed voor een chirurgische ingreep. Lees meer over onze specialisten

Let op: Sculptra behandelingen worden tegenwoordig veelvuldig door klinieken en zorgprofessionals aangeboden, vaak tegen scherpe tarieven en met hoge kortingen. Helaas betekent dit vaak dat de ingreep niet wordt uitgevoerd door een ervaren chirurg. Laat je daarom altijd goed informeren tijdens een persoonlijk consult en onthoud: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat het vaak ook.

Sculptra in Utrecht

Prijzen en vergoedingen

Sculptra behandelingen worden ‘per flacon’ uitgevoerd. Leeftijd en de hoeveelheid volumeverlies heeft invloed op hoeveel flacons je nodig hebt. Vanaf 30 jaar raden we 1-2 flacons aan, vanaf 35 jaar adviseren wij 2-3 flacons. Onze ervaren specialisten bespreken wat nodig is voor jouw droomresultaat. De Tight me up behandeling, een combinatie van Sculptra, bindweefselmassage en collageen poeder, zorgt voor een optimaal resultaat. Een Sculptra behandeling in Utrecht wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

1 flacon

€ 595,-

2 flacons

€ 1100,-

Aanvullende flacon binnen één jaar

+ € 500,- meerprijs

Tight me up voordeelpakket

€ 1250,-

Sculptra in Utrecht

Veelgestelde vragen

Een Sculptra behandeling bestaat uit een aantal injecties die worden uitgevoerd door een arts. Voor de behandelingen worden je doelen besproken en bekeken welke gebieden moeten worden behandeld. Aan de hand hiervan worden de injectieplaatsen gemarkeerd waar de Sculptra geprikt wordt. Het is voor veel mensen een pijnloze, snelle behandeling die zo’n 30 minuten duurt. Na het injecteren wordt het gebied kort gemasseerd zodat de Sculptra goed kan verspreiden en eventuele bobbeltjes worden voorkomen. Je mag de eerste week na de behandeling het gebied zelf blijven masseren. De arts laat je zien hoe.

 

Je kunt vaak direct na je behandeling je dagelijkse activiteiten weer oppakken. Het is normaal om extra volume te zien op de plekken waar geïnjecteerd is. Dit trekt binnen enkele dagen weg. Hetzelfde geldt voor eventuele blauwe plekken en zwelling. Indien nodig kun je deze met wat make-up camoufleren.

Na je Sculptra behandeling moet je lichaam het werk gaan doen om meer collageen aan te maken. De eerste zichtbare veranderingen zijn gemiddeld drie maanden na je behandeling zichtbaar. Na vier tot zes maanden na je behandeling zijn de resultaten vaak optimaal.

 

Je hebt vervolgens 2-3 jaar plezier van je Sculptra behandeling.

Je kunt direct na de behandeling bobbeltjes voelen onder de huid. Vaak is dit zwelling en trekt dit binnen vier weken weg. Blijft het bobbeltje langer voelbaar, dan kan het een kleine opeenhoping zijn van het gebruikte materiaal (polu-L-melkzuur) die niet gelijkmatig heeft kunnen verdelen. Deze bobbeltjes hebben langer de tijd nodig om helemaal te verdwijnen.

 

Mocht er een Sculptra-bobbeltje ontstaan, dan kunnen ze verkleuring van de huid veroorzaken. Er zijn gevallen bekend waarbij deze bobbeltjes, ook bekend als granulomen, een jaar na de behandeling zijn ontstaan. Ze kunnen voorkomen bij een verkeerde injectietechniek of wanneer het gebied niet voldoende gemasseerd is. Er zijn echter verdunningsmassagetechnieken, waardoor Sculptra bijwerkingen kunnen worden verholpen indien ze optreden. Verder is het daarom uiterst belangrijk om je Sculptra behandeling door een gespecialiseerd cosmetisch arts uit te laten voeren.

 

Tot slot kunnen keloïdvorming en hypertrofische littekens voorkomen na een Sculptra behandeling. Sculptra werkt door collageen te stimuleren; de grootste oorzaak van keloïdvorming. Ben je hier gevoelig voor, overleg dan met je behandelend arts of een Sculptra behandeling geschikt is voor jou.

Wil je meer volume in de beweeglijke gebieden van het gezicht zoals je lippen of traangootjes? Dan is een klassieke hyaluronzuur filler geschikt voor jou. Deze geeft direct volume en blijft goed op z’n plek.

 

Sculptra daarentegen heeft langer te tijd nodig om zichtbaar effect te geven, zo’n 3-4 maanden, maar is eveneens ideaal voor meer volume. Het is een goede behandeling voor mensen met veel volume verlies, en verouderde huid en ingevallen wangen of slapen. Sculptra stimuleert de collageenaanmaak en verstevigd de huid, verbeterd de textuur en geeft je weer een jongere uitstraling.

 

Rimpel relaxers zijn goed in te zetten bij dynamische lijnen die ontstaan door onze expressie en mimiek. Denk hierbij aan de voorhoofdslijnen, de fronsrimpel en de kraaienpootjes.

Sculptra, filler en rimpel relaxers: alledrie hebben ze een andere werking en doel. Waar de rimpel relaxer de spiertjes die voor rimpels zorgen ontspant, zorgen de filler en Sculptra juist voor meer volume en shape. Ze zijn echter goed te combineren met elkaar en zorgen juist voor een ‘totaal plaatje’. Uitgevoerd door een goede arts, die goed luistert naar jouw wensen en kijkt naar jouw gezicht, kunnen alle behandelingen goed op elkaar aansluiten en toch heel natuurlijk zijn. Door de behandelingen te combineren haal het beste uit je huid, geef weer volume aan je zicht en verzacht je rimpels.

Om een optimaal resultaat en een geleidelijk, langdurig effect van Sculptra te garanderen, is het belangrijk om de nazorginstructies van je arts na te leven. Aanbevelingen voor nazorg zijn de volgende:

 • Masseer de behandelde gebieden gedurende 5 minuten, 5 keer per dag, de eerste 5 dagen na je behandeling. Doe dit volgens het advies van je arts. Gebruik een vocht inbrengende crème om de wrijving tijdens het masseren te verminderen.
 • Breng in de eerste 24 uur na je behandeling een koud kompres aan, gewikkeld in een gaasje of stuk stof (leg geen ijs rechtstreeks op de huid). Dit helpt eventuele zwelling te verminderen.
 • Je mag enkele uren na uw Sculptra behandeling make-up op doen, indien er geen sprake is van complicaties (open wonden of bloeding).
 • Vermijd blootstelling aan de zon en UV-zonnebanklampen tot de zwelling en de roodheid verdwenen zijn.
 • Vermijd sauna/stoombaden gedurende 24 uur.
 • Het effect van de Sculptra behandeling is na ongeveer 6 weken zichtbaar.
 • Voor de beste resultaten worden 2 of meerder (herhaal)behandelingen geadviseerd. De arts zal met u overleggen hoeveel behandelingen u eventueel nodig heeft voor uw gewenste resultaat.
 • Het effect van Sculptra blijft gemiddeld 2 jaar zichtbaar. Dit is echter afhankelijk van leeftijd, levensstijl en ieders persoonlijke collageen aanmaak.

Vanuit Skin + Surgery wordt geadviseerd om de Sculptra behandeling aan te vullen met bindweefselmassages en collageensupplementen. Dit draagt bij aan de resultaten van uw Sculptra behandeling. Tight me up combineert deze behandelingen voor een vaste prijs.

Staat jouw vraag er
niet tussen?

Neem dan nu contact op

070-200 20 70

van Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Sculptra Utrecht

Laat je huid weer stralen

Bij Skin + Surgery willen we dat je je weer mooi voelt. Onze esthetische kijk op schoonheid zorgt voor een natuurlijk en mooi resultaat. Bij ons ben je aan het juiste adres voor een injectable behandeling met Sculptra in Utrecht. We bespreken graag wat er nodig is voor jouw droom resultaat tijdens een vrijblijvend adviesgesprek.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op
070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Dit is wat onze klanten van ons vinden

De berekende score van Skin+Surgery Clinics in Bergschenhoek op basis van 182 ervaringen is 8,8 / 10

10/10
Vanaf het maken van de afspraak tot aan het weggaan bij de kliniek is iedereen supervriendelijk. Dr Magali heeft precies gedaan wat ik hoopte, vollere lippen zonder dat het er onnatuurlijk uit ziet. Ik ben echt ontzettend blij!
Willemien
10/10
Heel prettige ervaring met uitstekende service! Ik voelde me heel goed gehoord en de behandeling was op mijn wensen aangepast, met deskundig advies.
Saskia
9/10
Vakkundig en zeer professioneel. Zeer fijne kliniek en totaal geen blauwe plekken of bulten, mijn angst heb ik overwonnen door goed personeel en luisterend oor.
Wendy
Copyright © 2023 Skin + Surgery Clinics. All rights reserved

De eerder benoemde resultaten kunnen niet gegarandeerd worden. De resultaten verschillen van persoon tot persoon. We kunnen geen concrete uitspraken doen over hoe uw lichaam reageert op bepaalde behandelingen of producten.Beoordeling van Skin+Surgery Clinics op kliniekervaringen.nl: 8.9 uit 10 (297 beoordelingen)
Vrijblijvend
adviesgesprek
Maak een
afspraak