Skin Surgergy Menu icon

Behandeling

Verwijderen spataderen oppervlakkig

De specialist op het gebied van het verwijderen spataderen oppervlakkig

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op 070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Vrijblijvend adviesgesprek
Plan een afspraak
070 200 20 70
usp-vink Hoogste kwaliteit
usp-vink NVCG gecertificeerd
usp-vink Persoonlijke aandacht
usp-vink Innerbeauty
usp-vink Natuurlijk resultaat

Behandelingen

Verwijderen spataderen oppervlakkig

Spataderen – ook wel varices genoemd – zijn verwijdde aderen. Doordat de kleppen in de aderen niet goed functioneren, kan het bloed minder goed doorstromen waardoor pijnlijke benen of kuiten ontstaan. De meeste mensen vinden spataderen vanuit cosmetisch oogpunt erg vervelend, maar er kan ook een medisch noodzaak bestaan om de spataderen te verwijderen, omdat ze pijnlijk zijn. Er dient een onderzoek uitgevoerd te worden om te kijken of uw grote, kleine, diepliggende of oppervlakkige spataderen verwijderd moeten worden.

Spataderen komen het meest voor bij vrouwen tussen de 20 en 75 jaar. Maar liefst 64% van de vrouwen in deze leeftijdscategorie heeft last van spataderen. Spataderen komen een stuk minder voor bij mannen. Spataderen ontstaan door een erfelijke aanleg, overgewicht of door werk waarbij je veel moet staan. Factoren die een rol spelen bij het krijgen van spataderen zijn:

 • Leeftijd
 • Zwangerschap
 • Erfelijkheid
 • Trombose
 • Overgewicht
 • Langdurig staan

De volgende symptomen kunnen wijzen op beginnende spataderen:

 • Zichtbaar opgezwollen aderen op de benen
 • Vermoeide benen
 • Rusteloze benen
 • Jeukende of pijnlijke benen
 • Branderig gevoel in de voeten

Oppervlakkige spataderen liggen dicht tegen de huid aan en kunt u daarom met het blote oog zien. Vaak zien we hier dunne, blauwe en vertakte adertjes, de reticulaire spataderen. Daarnaast kunt u besenreiser (takkenbosaders) spataderen tegenkomen, dit zijn kleine ‘bosjes’ rode ontsieringen op de huid. Oppervlakkige spataderen vinden mensen vaak esthetisch niet mooi, maar hebben geen invloed op het afvoeren van zuurstofarm bloed.

Er bestaan verschillende manieren om spataderen te behandelen. De arts bepaalt op basis van uw spataderen de geschiktste behandeling. Iedere behandeling is vrijwel pijnloos. Bij Polikliniek de Blaak zijn we gespecialiseerd in 5 verschillende spatader behandelingen:

Oefent u een beroep uit waarbij u veel en lang moet staan? Dan raden wij aan om voldoende te bewegen tijdens het staan en om de kuitspieren regelmatig aan te spannen. Ook het dragen van elastische compressiekousen of steunkousen voorkomt dat u spataderen krijgt.

Tijdens de zwangerschap zijn steunkousen een goede oplossing om spataderen te voorkomen. Mocht u al oppervlakkige of kleine spataderen hebben, dan helpen deze kousen bij het tegengaan van uitbreiding van spataderen. Daarnaast zorgen de kousen voor extra ondersteuning.

Verder raden we behoud van een gezond gewicht en een gezonde leefstijl met goede voeding en voldoende beweging aan. Om de kans verder te verkleinen is het belangrijk dat u over het algemeen op comfortabele schoenen loopt en niet te vaak knellende schoenen of (hoge) hakken draagt.

Verwijderen spataderen oppervlakkig

Kwaliteit is onze passie

Vrijblijvend adviesgesprek

Ma. t/m zo. van 08:00 tot 22:00

Dr. Thanya Tha-In

Chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts

Dokter Thanya Tha-In is chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts en staat bekend als de één van de beste in haar vak. Thanya kijkt verder dan het te behandelen gebied en is oprecht geïnteresseerd in u als persoon. Met zorg en aandacht legt ze u de mogelijkheden uit en is ze realistisch in het te verwachten resultaat. Dit geldt voor een behandeling met injectables, maar net zo goed voor een chirurgische ingreep. Lees meer over onze specialisten

Let op: verwijderen spataderen oppervlakkig worden tegenwoordig veelvuldig door klinieken en zorgprofessionals aangeboden, vaak tegen scherpe tarieven en met hoge kortingen. Helaas betekent dit vaak dat de behandeling niet wordt uitgevoerd door een ervaren specialist. Bekijk de verwijderen spataderen oppervlakkig ervaringen van anderen en laat u altijd goed informeren tijdens een persoonlijk consult en onthoud: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat het vaak ook.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op
070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Copyright © 2023 Skin + Surgery Clinics. All rights reserved

De eerder benoemde resultaten kunnen niet gegarandeerd worden. De resultaten verschillen van persoon tot persoon. We kunnen geen concrete uitspraken doen over hoe uw lichaam reageert op bepaalde behandelingen of producten.Beoordeling van Skin+Surgery Clinics op kliniekervaringen.nl: 8.9 uit 10 (297 beoordelingen)
Vrijblijvend
adviesgesprek
Maak een
afspraak