Wat is een ooglidcorrectie?

Op een gegeven moment bereik je een bepaalde leeftijd. Je ogen gaan zwaar hangen. Je ziet er vermoeid uit, terwijl je tot 10 uur hebt uitgeslapen. Maar wat is een ooglidcorrectie precies? Waar moet je beginnen met je zoektocht?

Een ooglidcorrectie (ook wel een ooglift of blepharoplastie genoemd) is een operatie waarbij huid rondom de ogen wordt verstevigt en gelift. Het kan worden gedaan wanneer er overtollighuid is aan de boven oogleden, maar ook wanneer er wallen zijn, is een onderooglidcorrectie mogelijk. Het is ook mogelijk om een onder- en een bovenooglidcoerrectie tegelijk te doen.

Naarmate je je viertigste verjaardag passert, zie je veranderingen rondom de ogen. De huid verliest zijn elasticiteit en begint te hangen. Echter, het heeft meer met de vorm van je ogen te maken dan je leeftijd. Heb je diep liggende ogen, dan hangt vanzelfsprekend eerder de overtollige huid over je wimpers en kom je dus eerder in aanmerking voor een ooglidcorrectie. Zo, zie je bijvoorbeeld dat aziatische mensen, op jongere leeftijd een ooglidcorrectie uitvoeren. Met een speciale asianeyelid operatie, kan er zelf een arcade plooi gecreerd worden.

 

Voordelen van een ooglidcorrectie:

 • Ooglidcorrectie kan ervoor zorgen dat je er fris, wakker en jeugdiger uitziet.
 • De ooglidcorrectie ingreep duurt minder dan een uur.
 • Sommige ooglid operaties kunnen worden gedaan onder lokale verdoving of sedatie, dus je hebt minder last van post-op misselijkheid en herstel dan met narcose.
 • Het herstel is vrij eenvoudig, na een week zijn de meeste zwellingen en blauwe plekken verdwenen en je kan weer aan het werk.
 • Omdat de incisies worden gemaakt in de natuurlijke plooi van je ooglid, zijn ze nauwelijks zichtbaar als ze eenmaal genezen zijn.
 • Als je een ernstige verslapping hebt van je bovenste ooglid, en je zicht wordt geblokkerd, is het mogelijk om de ooglidcorrectie medische vergoed te krijgen.

Nadelen van een ooglidcorrectie

 • Zoals bij elke operatie, kan een bloeding of een infectie zich ontwikkelen na een ooglidcorrectie
 • Zoals bij de meeste operaties zijn de resultaten niet blijvend. Sommige mensen zullen naarmate het verouderingsproces vordert, opnieuw een ooglidcorrectie moeten onder gaan.
 • Als te veel huid wordt verwijderd, kan de procedure invloed hebben op je vermogen om je ogen volledig te sluiten.

 

Wat gebeurt er tijdens een ooglid chirurgie?

Na een verdovingsprik, maakt de chirurg maakt een incisie langs de natuurlijke plooi in je ooglid en verwijdert de extra huid en, in sommige gevallen, vet. De operatie van het bovenste ooglid duurt ongeveer 30 minuten.

Een onder ooglidcorrectie kan een beetje meer ongemakkelijj geven. Met deze procedure wordt de incisie net onder of achter de onderste wimperlijn of op de achterkant van het ooglid gemaakt. Het doel is om extra vet te verwijderen, wallen te verstevigen en in sommige gevallen de slappe huid te liften. De ingreep duurt ongeveer 45 minuten.

 

Wat te verwachten tijdens ooglid chirurgie herstel

Volledig herstel na een ooglidcorrectie kan enkele maanden duren. De meeste mensen zijn na een week weer aan het werk. Tijdens de eerste week, is het belangrijk om de ogen goed te koelen en rechtop te slapen, met extra kussens. Als je contactlenzen draagt, mag je ze gedurende een week na de operatie niet gebruiken. Het aanraken van de wond kan het risico van infectie verhogen en je kan de wond eventueel per ongeluk opentrekken. Het dragen van donkere glazen na de operatie kan helpen bij het beschermen van de ogen.

 

Wanneer zie je het resultaat en hoelang blijft het mooi

Hoewel een meerderheid van de zwelling binnen twee weken verdwenen zal zijn, duurt het tot zes maanden om de eindresultaten van een ooglidcorrectie te zien. Elke littekenvorming in de plooi van het ooglid of net onder de wimperlijn zal binnen een jaar vervagen, totdat het nauwelijks zichtbaar is.

Het resultaat van een ooglidcorrectie blijft gemiddeld 10 — 15 jaar zichtbaar. Maar naarmate je huid blijft verouderen, heb je mogelijk een tweede ooglidcorrectie nodig.

 

Skin+Surgery voor en na ooglidcorrectie :

Wat zijn de kosten van een ooglidcorrectie

De kosten van een bovenooglid correctie zijn bij Skin+Surgery clinics 950 euro en voor een onderooglidcorrectie 1300 euro. Kijk bij je keuze van een kliniek, niet alleen maar naar de kosten. De kosten worden bepaald door de ervaringen van de chirurg, type anesthesie en mate van nazorg en service. Helaas worden de ooglidcorrecties niet vergoed door de meeste verzekeraar.

Niet snijdende alternatieven, naast een ooglidcorrectie

Als je liever niet geopereerd wilt worden , maar je wilt wel fris en wakker uitzien, zijn er natuurlijk andere behandelingsmogelijkheden zoals: een wenkbrauwlift met botuline toxine of het opvullen van de wallen met hyaluronzuur fillers.

 

Skin+Surgery Ooglidcorrectie ervaringen

Peter:

Uitstekend! Professionele behandeling met duidelijke informatie en advies vooraf en veel aandacht in begeleiding en zorg

Sandra:

Prettige en deskundige behandeling”

Voor mij geldt, dat ik het erg op prijs stel, dat de aandacht persoonlijk is/voelt. En zowel de chirurg, de assistent als de andere medewerkers zijn vriendelijk, geduldig, deskundig en altijd bereid om vragen te beantwoorden (in de dagen na de ingreep). Dat geeft vertrouwen

 

Skin+Surgery Nazorg en herstel Tips:

 • Wij adviseren je om geen auto te rijden op de operatiedag en zolang je zicht belemmerd is.
  · Make-up kan je weer gebruiken na het verwijderen van de hechtingen, als alle korstjes verdwenen zijn.
  · Wij raden je aan om niet te roken tot het verwijderen van de hechtingen. Roken verhoogt de kans op complicaties.
  · We adviseren je de littekens gedurende 3 maanden na de operatie niet bloot te stellen aan UV-
  · Probeer tijdens de eerste week na de operatie niet te bukken, zwaar te tillen, te hoesten en te persen.

Skin+Surgery voor en na ooglidcorrectie :

Copyright © 2023 Skin + Surgery Clinics. All rights reserved

De eerder benoemde resultaten kunnen niet gegarandeerd worden. De resultaten verschillen van persoon tot persoon. We kunnen geen concrete uitspraken doen over hoe uw lichaam reageert op bepaalde behandelingen of producten.Beoordeling van Skin+Surgery Clinics op kliniekervaringen.nl: 8.9 uit 10 (297 beoordelingen)
Vrijblijvend
adviesgesprek
Maak een
afspraak