Thanya header

Buccaal vetverwijdering tegen hamsterwangen

Ben je niet blij met je bolle wangen en wil je een strakkere gezichtscontour? SkinSurgery Clincs is de leidende kliniek in Nederland voor buccaal vetverwijdering. Lees verder

 • Hoogste kwaliteit

 • |
 • NVCG gecertificeerd

 • |
 • Persoonlijke aandacht

 • |
 • Natuurlijk resultaat

Buccaal vetverwijdering behandeling

1.

Adviesgesprek met de arts

1.

Adviesgesprek met de arts

Buccaal vetverwijdering tegen hamsterwangen illustratie

De behandeling om buccaal vet te verwijderen wordt altijd voorafgegaan door een vrijblijvend adviesgesprek. Je kunt in een persoonlijk gesprek met onze chirurgen in een ontspannen setting al je vragen stellen, je wensen bespreken en je verwachtingen over de behandeling uitspreken.

Onze betrokken specialist beoordeelt of je in aanmerking komt voor buccaal vet verwijderen en geeft je heldere uitleg over de behandeling, de nazorg, de risico’s, de kosten en het te verwachten natuurlijke eindresultaat. Er worden vóór de behandeling foto’s gemaakt die later naast foto’s ná de behandeling worden gelegd.

We begrijpen heel goed hoe je je voelt. We begeleiden je graag in he proces van A tot Z. Met een speciaal ontwikkeld na zorg protocol, herstel je vlot met minimale zwelling en blauwe plekken.

Ben je nieuwsgierig geworden of heb je persoonlijke vragen voor de chirurg? Boek vrijblijvend een consult gesprek in. We staan je graag te woord.

2.

De behandeling

2.

De behandeling

Buccaal vetverwijdering tegen hamsterwangen mond illustratie

Deze ingreep is geschikt voor cli√ęnten die bolle en ovale gezichten hebben met de typische hamsterwangen. Dit kan door gewichtstoename komen dan wel door een genetische oorzaak worden bepaald. De ingreep wordt uitgevoerd na een kleine verdoving in de mond en via een kleine incisie in de wangslijmvlies wordt het vet verwijderd. Het geeft dus geen zichtbare littekens. De ingreep duurt ongeveer 45-60 minuten. Zwelling en blauwe plekken zijn minimaal. Je zou de volgende dag weer kunnen werken.

Voordelen van Buccaal vetverwijdering:

 • Verbetering van gezichtscontour en symmetrie
 • Verjonging van het aangezicht
 • Geen zichtbare littekens
 • Korte hersteltijd
3.

Nazorg

3.

Nazorg

Het duurt gemiddeld 2 weken om het uiteindelijke effect van de ingreep te zien. Na afname van de zwelling (duur 1-2 weken) gaat het weefsel zich settelen en de wangen ogen meer gedefineerd en gecontoured.

Na de ingreep adviseren wij:

‚Äď In de eerste week na de behandeling mag u niet drukken, persen, tillen of bukken.
‚Äď Wij raden je aan om niet te roken. Roken verhoogt de kans op complicaties.
‚Äď Vermijd intensief kauwen van vast voedsel.
‚Äď Drink geen warme dranken, zoals thee of koffie, eerste 24 hr na uw ingreep
‚Äď Onderneem geen zwaar en inspannend werk en ook geen sportactiviteiten gedurende de eerste weken.

4.

Risico’s

4.

Risico’s

De ingreep kent weinig risico’s en gebeurt onder lokale verdoving.

Mogelijke complicaties zijn zwelling, nabloeding, pijn bij het kauwen en heel zeldzaam een zenuwbeschadiging.

Buccaal vetverwijdering

Geen hamsterwangen meer

Je storende hamsterwangen en asymmetrische gezichtsprofiel verdwijnen met deskundig en veilig buccaal vetverwijdering. Je gezicht is weer in balans.

Behandelingen uitgevoerd

8,9/10

Gemiddelde beoordeling

Gekwalificeerd

Hoog opgeleide specialisten

Buccaal vetverwijdering

Prijzen en vergoedingen

SkinSurgery Clinics is leidend in buccaal vetverwijdering, ook wel wangvet verwijdering of buccaal lipectomie genoemd. Je betaalt een transparant, vast tarief. De prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend. De behandeling wordt zelden door de zorgverzekeraar vergoed.

Buccaal vet verwijdering 1750

Buccaal vetverwijdering

Resultaten van buccaal vetverwijdering

SkinSurgery Clinics biedt als enige kliniek in Nederland buccaal vetverwijdering aan als behandeling tegen hamsterwangen. Lees hier de ervaringen van onze cli√ęnten die eerder deze behandeling ondergingen. Het resultaat van buccaal vetverwijdering is blijvend, dat maakt het een populaire en effectieve ingreep.

Hanna

Een fijn en vertrouwd gevoel

Zij gaf me het vertrouwde gevoel dat ik hiervoor nog niet eerder had gehad. De rust die ze uitstraalt, de tijd die ze voor je neemt en haar eerlijkheid.

Anoniem – Schaamlipcorrectie

Perfect

De dokter en assistente zijn super lief, stellen je op je gemak en bovendien heel kundig. De app van skin+surgery is ook heel prettig om het herstel bij te houden en met vragen kan je altijd bij ze terecht

Marianne Geverifieerd

Hele prettige ervaring

De intake was erg prettig, er werd tijd voor genomen en duidelijke uitleg gegeven. De correctie verliep in een prettige sfeer en ik ben erg blij met het resultaat. Ook de nazorg wordt zorgvuldig en met aandacht gedaan. Ik heb veel gehad aan de app. Daar werden al mijn vragen beantwoord en kreeg ik goede instructies.

Addie – Geverifieerd

Uitstekend

Verdoving vervelend maar daarna alles pijnloos. Fijne en vriendelijke begeleiding. Rustige omgeving met prettig personeel.

Mandy – Geverifieerd

Uitstekende service

De behandeling viel me 1000% mee. Ik werd super goed overal doorheen gepraat en erg op mn gemak gesteld. Over t eind resultaat kan ik nog niks zeggen, want ik zit nog met pleisters op.

Buccaal vetverwijdering

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord? Neem gerust contact met ons op van maandag tot en met zondag, tussen 08:00 en 22:00 uur, op het volgende nummer of email.

Hoelang is het herstel na buccaal vetverwijdering?

Je kunt een week na de ingreep wat gezwollen zijn en je wangen kunnen beurs aanvoelen. Je voelt je verder niet ziek, dus je zou je dagelijkse activiteiten na een paar dagen prima moeten kunnen hervatten. Indien je veel last hebt van zwelling kun je wat rust nemen en je wangen koelen met cold packs. Alle zwelling zou binnen twee tot drie weken volledig verdwenen moeten zijn.

Voorkom het intensief kauwen van vast voedsel en vermijd ten minste 24 uur alles dat te warm of pittig is, om irritatie van de incisies in je wangen te voorkomen.

Je mag de eerste weken niet drukken, persen, tillen of bukken. Sporten mag weer na 2 weken.

Hoe wordt het buccale vet verwijderd?

De ingreep wordt uitgevoerd met een plaatselijke verdoving. De chirurg maakt dan kleine incisies aan de binnenkant van je wangen.

Vervolgens wordt het vet gezocht en verwijderd. Dit kan een trekkerig gevoel geven, maar is niet pijnlijk. Als het vet is verwijderd worden de incisies gehecht met oplosbare hechtingen.

De meeste mensen ondergaan de ingreep goed en vergelijken het met een behandeling bij de tandarts, waarbij je ook met je mond open moet liggen.

Je wordt naar huis gestuurd met antibiotica ter preventie van infectie en het advies om de mond regelmatig te spoelen met mondspoelen.

Wat zijn nadelen van buccaal vetverwijdering?

Je kunt wat last hebben van zwelling, waardoor het aanvankelijk lijkt alsof je juist bollere wangen hebt gekregen. Dit trekt weg na verloop van tijd.

Er is een klein risico op beschadiging van de buccale zenuw die ervoor zorgt dat je je lippen goed kunt tuiten. Deze risico’s worden vanzelfsprekend kleiner als je de behandeling laat uitvoeren door een gekwalificeerde, ervaren chirurg.

Wat zijn de voordelen van buccaal vetverwijdering?

Je houdt geen zichtbare littekens over aan deze ingreep, omdat het buccale vet via de binnenkant van de mond wordt verwijderd.

De uiteindelijke resultaten zijn permanent, zelfs als je gewicht toeneemt.

De hersteltijd is minimaal, de meeste pati√ęnten gaan na drie dagen weer aan het werk.

Door het volume van het buccaal vetkussentje te verwijderen, neemt de wangvolume af en ogen de jukbeenderen en de wangen meer gedefinieerd. Dat maakt dit een ideale ingreep voor volwassenen die last hebben van een baby face of hamsterwangen.

Voor wie is buccaal vetverwijdering geschikt?

Buccaal vetverwijdering is een goede behandeling voor pati√ęnten die vinden dat hun gezicht te rond of mollig is, of last hebben van hamsterwangen. Het zorgt voor een slanker gezicht met meer contouren en meer¬†shape¬†in het onderste gedeelte van het gezicht.

Hoewel je mollige wangen of rond gezicht kunt hebben zonder dat het betekent dat je te zwaar bent, is het goed om vast te stellen of overgewicht niet de oorzaak is van de bollere wangen. In dat geval is deze behandeling namelijk minder geschikt, omdat het verwijderen van het buccale vet waarschijnlijk niet de gewenste resultaten gaat geven.

Je kunt ook brede wangen hebben door over ontwikkelde kaakspieren. In dat geval zou het verwijderen van buccaal vet niet perse helpen, maar kunnen we middels een injectable de kauwspier laten ontspannen, waardoor je gezicht na verloop van tijd afslankt. Dit is echter een behandeling die geen permanente resultaten geeft, en die herhaalt zou moeten worden.

Heb je naast hamsterwangen ook last van een hardnekkige onderkin? In dat geval zat de face slimming behandeling beter bij je passen. Bij face slimming wordt niet alleen het buccale vet verwijderd, maar ook het vet rondom de kaaklijn wat zorgt voor een onderkin. Uiteraard bespreken onze specialisten tijden een persoon consult graag de verschillende behandelingen en welke het beste bij je past.

Wordt mijn onderkin ook minder als ik mijn buccale vet laat verwijderen?

De behandeling waarbij het buccaal vet wordt verwijderd gaat voor meer contour en definitie zorgen in je gezicht. Je jukbeenderen worden prominenter, je bolle wangen worden minder en je kaaklijn krijgt meer definitie. Soms kan er echter sprake zijn van een hardnekkige onderkin, een onderkin die je niet weg kun sporten of di√ęten. Ondanks dat een buccaal vetverwijdering helpt om meer¬†shape¬†te geven aan je gezicht, is het wellicht niet onvoldoende om helemaal het resultaat te krijgen wat je zoekt. Juist voor mensen die net wat meer definitie wensen en naast bolle wangen ook last hebben van een onderkin, kun je bij ons terecht voor een unieke¬†face slimming¬†behandeling.¬† Deze behandeling is uniek omdat deze in geen andere kliniek in Nederland wordt aangeboden. Het is een behandeling waarbij de behandeling om het buccale vet te verwijderen gecombineerd wordt met liposuctie van de hals om zo ook het vet van de onderkin te verhelpen. Het geeft natuurlijk, maar langdurig resultaat: het vet komt doorgaans niet terug, mits een gezonde levensstijl wordt behouden. Wil je meer informatie of deze, of een andere behandeling? Plan een¬†vrijblijvend adviesgesprek¬†in, onze specialisten bespreken graag de mogelijkheden met je.

Wat is buccaal vetverwijdering precies?

Buccaal vet verwijdering is een ingreep die vaak wordt uitgevoerd in Azie, het midden oosten en USA. Om definitie in het gezicht te brengen is het soms nodig om de¬† wangen te contouren. Dit kan je doen met make-up. Of door het ‚Äėbuccaal vetkussentje‚Äô te verwijderen, neemt de wangvolume af en ogen de jukbeenderen en de wangen meer gedefinieerd.

De ingreep wordt uitgevoerd na een kleine verdoving in de mond en via een kleine incisie in het wangslijmvlies wordt het vet verwijderd. Het geeft dus geen zichtbare littekens.

De eerder benoemde resultaten kunnen niet gegarandeerd worden. De resultaten verschillen van persoon tot persoon. We kunnen geen concrete uitspraken doen over hoe uw lichaam reageert op bepaalde behandelingen of producten.

Dr. Tha-In

Dokter Thanya Tha-In is √©√©n van de oprichters van SkinSurgery Clinics en studeerde geneeskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Thanya kijkt verder dan het te behandelen gebied en is oprecht ge√Įnteresseerd in jou als persoon. Met zorg en aandacht legt ze je de mogelijkheden uit en is ze realistisch in het te verwachten resultaat. Dit geldt voor een behandeling met injectables, maar net zo goed voor een chirurgische ingreep.

Dr. Thanya Tha-In

KNMG Gecertificeerd Cosmetisch Arts & Chirurg
Kristel

Dr. Kristel Woltman is naast cosmetisch arts chirurg ook algemeen chirurg. Zij maakt mensen niet alleen graag mooier, ze maakt ze ook graag weer beter. Haar behandelingen hebben regelmatig een medische reden. Dr. Kristel is een perfectionistische en gedreven arts. Zij vindt natuurlijke resultaten belangrijk: ‚ÄúIk geloof dat iedereen uniek is, en wil dat ook graag zo houden. Ik houd namelijk niet van¬†plastic fantastic.‚ÄĚ

Dr. Kristel Woltman

KNMG Gecertificeerd Cosmetisch Arts
Drs. Leanne

Drs. Wong is een echte allrounder binnen Skin+Surgery Clinics. Ze is perfectionistisch en streeft er altijd naar om het mooiste resultaat te behalen. ‚ÄĚIk heb mijn ervaring opgedaan bij de algemene chirurgie en de plastische chirurgie. Tijdens mijn opleiding cosmetisch geneeskunde kwam er steeds wat bij, waardoor ik mijn horizon heb kunnen verbreden. Binnen Skin+Surgery heb ik mij gespecialiseerd in injectables en operatieve behandelingen.‚ÄĚ

Drs. Leanne Wong

KNMG Gecertificeerd Cosmetisch Arts
Amra

Drs. Amra Sabanovic is een allround cosmetisch arts, in elke behandeling kan zij haar creativiteit uiten om een zo mooi en langdurig mogelijk resultaat te behalen. De Liquid Facelift behandeling en Labiacorrectie zijn haar favoriete behandeling die zij veelvuldig uitvoert. Bij Skin + Surgery clinics is zij de echte expert. ‚ÄėEen full face behandeling vind ik persoonlijk de mooiste behandeling om uit te voeren. Het geeft echt een frissere en jongere blik, waar je voor een langere periode goed effect van ziet.‚Äô Het is een mooie stap op het gezicht een subtiele lift te geven waarbij je direct resultaat ziet.

Drs. Amra Sabanovic

KNMG Gecertificeerd Cosmetisch Arts
Vivian

Drs. Beekman is een gedreven en kundige cosmetisch arts bij Skin+Surgery. Ze werkt heel nauwkeurig en streeft altijd naar het meest natuurlijke resultaat. Het cosmetische aspect van de geneeskunde heeft altijd haar interesse gehad vanwege de fijne handvaardigheid en precieze manier van werken. Drs. Vivian Beekman belicht graag alle facetten van de cosmetische geneeskunde. ‚ÄĚBinnen Skin+Surgery komen deze facetten mooi samen, zo heb ik mij kunnen specialiseren in injectables en operatieve behandelingen zoals de ooglidcorrectie.‚ÄĚ

Drs. Vivian Beekman

KNMG Gecertificeerd Cosmetisch Arts
Tessa

Dr. Tessa Drijkoningen is een gepassioneerde en kundige cosmetisch arts bij Skin+Surgery. Naast haar ruime ervaring als arts in de chirurgie en plastische chirurgie, heeft ze ook een doctoraat behaald in de plastische chirurgie. Dr. Tessa behandelt haar cli√ęnten altijd op holistische wijze om een mooi en natuurlijk uiterlijk te behouden.

Dr. Tessa Drijkoningen

Cosmetisch Arts
Suzanne

Drs. Suzanne van Soest is een zeer bekwame en gepassioneerde cosmetische arts met een onmiskenbare toewijding en passie voor schoonheid. Met haar uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van esthetische geneeskunde heeft ze een reputatie opgebouwd als een betrouwbare en ervaren specialist op haar vakgebied.

Drs. Suzanne van Soest

KNMG Gecertificeerd Cosmetisch Arts
Lara

Dr. Lara van de Lande is een perfectionistische en gedreven cosmetisch arts bij Skin+Surgery. Naast haar ruime ervaring als arts in de chirurgie en plastische chirurgie, heeft ze ook een doctoraat behaald wetenschappelijk onderzoek naar aangeboren aangezichtsafwijkingen en behandelingen hiervan.

Dr. Lara van de Lande

Cosmetisch Arts
Aletta

Drs. Aletta de Wit is een echte allrounder binnen SkinSurgery Clinics. Drs. Aletta de Wit is onze specialist als het gaat om rimpelbehandelingen en behandelingen die erop gericht zijn contouren en volumeverlies in het gelaat te herstellen. Dit doet zij met behulp van injectables en PDO-draden alsook huidverbeterende behandelingen met skinboosters en peelings. Drs. Aletta de Wit kijkt nauwkeurig naar je gezicht, luistert naar je persoonlijke wensen en geeft eerlijk advies in welke passende mogelijkheden er zijn om de verhoudingen in je gezicht subtiel te optimaliseren en weer in harmonie te brengen voor een frisse, jeugdige uitstraling.

Drs. Aletta de Wit

KNMG Gecertificeerd Cosmetisch Arts
Dominique SkinSurgery Clinics

Huidspecialist Dominique Kortenoeven is een echte specialist op het gebied van huidverbetering binnen Skin+Surgery Clinics. ‚ÄĚMensen helpen van binnen en buiten dat is wat is het liefste doe. Ik probeer altijd een speciale band met mijn cli√ęnten op de bouwen door te goed te luisteren en kundig advies te geven, iedereen is uniek. Mijn ervaring op het gebied van huidverbetering pas ik toe tijdens mijn behandelingen.‚ÄĚ

Dominique Kortenoeven

Gecertificeerd Huidspecialist
Naomi

Huidspecialist Naomi Sambo is een echte allround specialist op het gebied van huidverbetering binnen Skin+Surgery Clinics. Door goed te luisteren naar jouw specifieke wensen en samen een persoonlijk behandelplan op te stellen, helpt zij je om stap voor stap bij de mooiste versie van jezelf te komen. Naast dat haar behandelingen erg effectief zijn, vindt ze het ook belangrijk dat je een moment van rust ervaart. Dat je even niks hoeft. Want als jij ontspant, kan je lichaam het beste herstellen.

Naomi Sambo

Gecertificeerd Huidspecialist
Michelle

Huidspecialist Michelle is een echte allround specialist op het gebied van huidverbetering binnen Skin+Surgery Clinics. Haar toewijding aan het vak en haar vermogen om cli√ęnten een onge√ęvenaarde ervaring te bieden, maken haar een waardevolle aanwinst voor het Skin+Surgery Clinics-team. Met haar diepgaande kennis zal ze zich toeleggen op behandelingen zoals Hydrafacial, peelings, bindweefselmassage en de geprezen skinceutical facials. Deze behandelingen zijn ontworpen om uw natuurlijke schoonheid te verbeteren en uw huid te laten stralen.

Michelle Kok

Gecertificeerd huidspecialist

GRATIS BUCCAAL VETVERWIJDERING ANALYSE

Bent u ge√Įnteresseerd in een buccaal vetverwijdering maar twijfelt u of u de juiste indicatie heeft? Onze cosmetisch artsen/ chirurgen geven eerlijk en persoonlijk advies aan de hand van uw aangeleverde foto‚Äôs. Na het online advies nodigen wij u graag uit voor een vrijblijvend consult aangepast op uw wensen.

Buccaal vetverwijderen

Behandelingen

Buccaal vetverwijdering behandeling

Wil je van je hamsterwangen af? Buccaal vetverwijdering geeft je een slanker gezicht met meer definitie en contour.

Buccaal vetverwijdering (verwijdering van vet bij de wangen)

Heb je last van hamsterwangen? Of wil je strakkere contouren in je gezicht? Als enige in Nederland biedt SkinSurgery Clinics de behandeling buccaal vetverwijdering aan, ook wel wang vet verwijdering of buccaal lipectomie genoemd.

Lees meer