Skin Surgergy Menu icon

Behandeling

Chirurgische verwijdering goedaardige huidafwijkingen

De specialist op het gebied van het Chirurgisch verwijderen van goedaardige huidafwijkingen

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op 070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Vrijblijvend adviesgesprek
Plan een afspraak
070 200 20 70
usp-vink Hoogste kwaliteit
usp-vink NVCG gecertificeerd
usp-vink Persoonlijke aandacht
usp-vink Innerbeauty
usp-vink Natuurlijk resultaat

Snelmenu

Chirurgische verwijdering goedaardige huidafwijkingen

Chirurgische verwijdering goedaardige huidafwijkingen Vrijblijvend adviesgesprek

Behandelingen

Chirurgische verwijdering goedaardige huidafwijkingen

Onder goedaardige huidafwijkingen verstaan we bijvoorbeeld vetbulten, talgklierbulten of bindweefselbulten die verschillende oorzaken kunnen hebben. Soms speelt erfelijke aanleg een rol. Het onderscheid tussen een goedaardige en mogelijk kwaadaardige huidafwijking is natuurlijk van essentieel belang. Daarom volgt eerst een lichamelijk onderzoek en wordt zo nodig de huidafwijking met een dermatoscoop (vergrootglas speciaal voor de huid) bekeken.

Goedaardige huidafwijkingen kunnen om cosmetische redenen worden verwijderd. Wij geven je graag eerlijk advies over de behandelmogelijkheden, waarbij een cosmetisch geslaagd resultaat voorop staat. Er zijn een groot aantal goedaardige huidafwijkingen die in aard en ernst van elkaar verschillen. Een aantal veel voorkomende zijn:

  • Talgklierhyperplasieën
  • Dermatosis papulosa nigra
  • Dermale naevus
  • Syringomen
  • Talgkliercyste
  • Gerstekorrels
  • Dermatofibroom
  • Xanthelasma
  • Fibromen
  • Ouderdomswratten

Talgklierhyperplasie betekent letterlijk een vergroting van de talgklieruitgang in de huid. Het is zichtbaar als een klein geel bultje met in het midden een klein kuiltje. Ze zijn vaak 2 tot 3 millimeter groot in doorsnede en komen voornamelijk voor in het gezicht. Met een Co2 laser kunnen de talgklierhyperplasieën worden behandeld.

Dit zijn voelbare (donker-)bruine bultjes die alleen voorkomen op de donkere huid. Ze kunnen allerlei vormen en grootte aannemen en komen met name voor op de slapen, de jukbeenderen en het voorhoofd. Dermatosis papulosa nigra kan zonder littekens fraai worden verwijderd met een Co2 laser.

Een dermale naevus is eigenlijk een dikkere moedervlek. Deze is voelbaar als een gladde, bolvormige verdikking. Soms met bruin pigment, maar ook kleurloze dermale naevi komen voor. Het is niet ongewoon dat er een haar uit groeit en ook dikker is dan de rest van de beharing. Sommige dermale naevi kunnen mooi worden afgevlakt met een Co2 laser, andere kunnen er beter worden uitgesneden. Dit noem je een excisie.Talgkliercyste

Ook wel atheroomcyste of epidermoid cyste genoemd, is een holte gevuld met talg. Het is zichtbaar als een bult en is ten opzichte van het onderliggende weefsel verschuifbaar. De holte is begrensd met een zogenaamde cystewand. Uitknijpen van de cyste lukt vaak niet en de cyste kan gaan ontsteken. Wanneer het wel lukt de holte helemaal leeg te maken, zal deze zich weer langzaam vullen, omdat de holte en cyste blijven bestaan. De enige manier om er voorgoed vanaf te komen is door middel van operatieve verwijdering van de cyste inclusief de cystewand.

Een gerstekorrel of milia is een ophoping van hoorncellen en ziet eruit als een wit klein bultje, meestal zo groot als een speldenknop. De gerstekorrel heeft geen opening zoals een mee-eter dat bijvoorbeeld heeft en is daarom ook niet goed uit te drukken. Deze goedaardige huidafwijking kan worden verwijderd door middel van Co2 laser of door middel van een steriele naald manueel verwijderd worden.

Een dermatofibroom is een hard rond bultje wat meestal iets boven de huid verheven is. De randen zijn meestal donkerder gekleurd met bruin pigment en is te herkennen aan het ‘dimpling sign’. Wanneer je aan weerskanten van het bultje knijpt, ontstaat in het midden een kuiltje (‘dimple’). Vaak ontstaat het na een insectenbeet en ze komen het vaakst voor aan de (onder-)benen, voornamelijk bij vrouwen. Met een excisie (operatieve verwijdering) kun je het dermatofibroom verwijderen.

Xanthelasma of voluit: xanthelasma palpebrare zijn platte of verheven vetophopingen op en rondom de oogleden. Soms zijn deze vetophopingen een uiting van een te hoog bloedcholesterol gehalte. Voor de behandeling van xanthelasma is een precieze benadering nodig en dit lukt het beste met een Co2 laser, waarbij de vetophoping verdampt wordt door de laser.

Dit type goedaardige huidafwijkingen, ook wel steelwratjes, wild vlees of skin tags genoemd, zijn langwerpige gezwelletjes die overal op de huid kunnen voorkomen. De kleur varieert van huidkleurig tot bruin gepigmenteerd. Met een Co2 laser kunnen de fibromen fraai verwijderd worden. Zijn er in een bepaald gebied erg veel fibromen aanwezig, dan is het soms noodzakelijk om dit in meerdere sessies te behandelen.

Ouderdomswratten (verruca seborrhoica) zijn rond of ovaal en duidelijk begrensd. De kleur kan variëren van licht tot donkerbruin. De ouderdomswratten gaan er naar mate je ouder wordt vaak bloemkoolachtig uitzien. De wratten kunnen op het gehele lichaam voorkomen, maar bevinden zich vooral in het gezicht en op de romp. De precieze oorzaak van ouderdomswratten is niet bekend, bij grote ouderdomswratten vermoeden onderzoekers dat erfelijkheid een rol speelt.

Het merendeel van de genoemde goedaardige huidafwijkingen kunnen door onze cosmetische specialisten gladgestreken of verwijderd worden, afhankelijk van het type afwijking. Dit gebeurt door middel van de Onetec of een operatieve verwijdering (excisie). Andere afwijkingen hebben weer een andere behandeling nodig.

 

Neem bij twijfel of voor verdere informatie over de behandelmogelijkheden van goedaardige huidafwijkingen contact op met ons. Wij kunnen je zo het beste bijstaan.

Wilt u meer weten? Of staat uw huidafwijking hier niet bij en wilt u graag advies? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend gesprek waarin we u persoonlijk advies kunnen geven.

Chirurgische verwijdering goedaardige huidafwijkingen

Kwaliteit is onze passie

Vrijblijvend adviesgesprek

Ma. t/m zo. van 08:00 tot 22:00

Dr. Thanya Tha-In

Chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts

Dokter Thanya Tha-In is chirurg en gecertificeerd cosmetisch arts en staat bekend als de één van de beste in haar vak. Thanya kijkt verder dan het te behandelen gebied en is oprecht geïnteresseerd in u als persoon. Met zorg en aandacht legt ze u de mogelijkheden uit en is ze realistisch in het te verwachten resultaat. Dit geldt voor een behandeling met injectables, maar net zo goed voor een chirurgische ingreep. Lees meer over onze specialisten

Let op: Chirurgische verwijdering goedaardige huidafwijkingen worden tegenwoordig veelvuldig door klinieken en zorgprofessionals aangeboden, vaak tegen scherpe tarieven en met hoge kortingen. Helaas betekent dit vaak dat de behandeling niet wordt uitgevoerd door een ervaren specialist. Bekijk Chirurgische verwijdering goedaardige huidafwijkingen ervaringen van anderen en laat u altijd goed informeren tijdens een persoonlijk consult en onthoud: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat het vaak ook.

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem telefonisch contact op
070-200 20 70
Ma t/m zo 08:00 tot 22:00

Copyright © 2023 Skin + Surgery Clinics. All rights reserved

De eerder benoemde resultaten kunnen niet gegarandeerd worden. De resultaten verschillen van persoon tot persoon. We kunnen geen concrete uitspraken doen over hoe uw lichaam reageert op bepaalde behandelingen of producten.Beoordeling van Skin+Surgery Clinics op kliniekervaringen.nl: 8.9 uit 10 (297 beoordelingen)
Vrijblijvend
adviesgesprek
Maak een
afspraak